آخرین مطالب

هدف بعدی یمن احتمالا در زیر آب است / قطع یا آسیب به کابل‌های زیر دریا، از اینترنت گرفته تا تراکنش‌های مالی بین اروپا و آسیا را مختل خواهد کرد بین المللی

هدف بعدی یمن احتمالا در زیر آب است / قطع یا آسیب به کابل‌های زیر دریا، از اینترنت گرفته تا تراکنش‌های مالی بین اروپا و آسیا را مختل خواهد کرد

  بزرگنمایی:
در اواخر دسامبر، یک حساب کاربری مرتبط با حوثی‌ها در تلگرام، تهدیدی را علیه چند ده رشته کابل‌های فیبر نوری که از تنگه باب المندب عبور می‌کنند مطرح کرد.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
در اواخر دسامبر، یک حساب کاربری مرتبط با حوثی‌ها در تلگرام، تهدیدی را علیه چند ده رشته کابل‌های فیبر نوری که از تنگه باب المندب عبور می‌کنند مطرح کرد. بر اساس گزارش انستیتوی تحقیقات رسانه‌ای خاورمیانه، این تهدیدات مبهم توسط اکانت‌های دیگری که مرتبط با شبه نظامیانی از جمله حزب الله لبنان بودند، انعکاس یافت و پررنگ شد. به گفته تیموتی استرانگ، معاون موسسه تحقیقاتی تله جئوگرافی بیش از 99 درصد ارتباطات بین قاره‌ای از طریق کابل‌های موجود در بستر دریا انجام می‌گیرد و این صرفا شامل اینترنت نیست بلکه تراکنش‌های مالی و نقل و انتقالات بین بانکی را نیز در بر می‌گیرد.

کیت جانسون، خبرنگار حوزه ژئواکونومیک و انرژی در مطلبی در نشریه فارن پالیسی نوشت: در حالی که حملات شبه نظامیان حوثی در یمن به کشتی های عبوری از دریای سرخ وارد دوازدهمین هفته خود شده است، نگرانی جدیدی ایجاد شده مبنی بر اینکه حوثی ها ممکن است کابل های ارتباطی مستقر در بستر دریا را که تقریبا تمام داده ها و ارتباطات مالی بین اروپا و آسیا را از خود عبور می دهند، هدف قرار دهند.
 
به گزارش نوید تربت به نقل از انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: تاکنون بخش عمده نگرانی درباره حملات حوثی ها متمرکز بر تاثیر مخرب این حملات بر کشتیرانی تجاری و جریان انرژی بین کانال سوئز و اقیانوس هند بوده است. اما این نگرانی جدید نشان می دهد که آسیب پذیری زیرساخت های ارتباطی مستقر در بستر دریا در حال تبدیل شدن به یکی از مولفه های اصلی تامین امنیت آب های بین المللی است.
 
در اواخر دسامبر، یک حساب کاربری مرتبط با حوثی ها در تلگرام، تهدیدی را علیه چند ده رشته کابل های فیبر نوری که از تنگه باب المندب عبور می کنند مطرح کرد. بر اساس گزارش انستیتوی تحقیقات رسانه ای خاورمیانه، این تهدیدات مبهم توسط اکانت های دیگری که مرتبط با شبه نظامیان تحت حمایت ایران از جمله حزب الله لبنان بودند، انعکاس یافت و پررنگ شد.
 
به گفته تیموتی استرانگ، معاون موسسه تحقیقاتی تله جئوگرافی «بیش از 99 درصد ارتباطات بین قاره ای از طریق کابل های موجود در بستر دریا انجام می گیرد و این صرفا شامل اینترنت نیست بلکه تراکنش های مالی و نقل و انتقالات بین بانکی را نیز در بر می گیرد. بسیاری از دپارتمان های دفاعی نیز به این کابل ها متکی هستند... تقریبا هرچیزی که شما در مورد ارتباطات بین المللی تصور می کنید از طریق کابل های زیر دریا انجام می گیرد. دریای سرخ یک نقطه کاملا حیاتی برای اتصال اروپا به آسیاست.»
 
سوال اینجاست که آیا حوثی ها واقعا توانایی آسیب زدن به این کابل ها را که در کف دریا تعبیه شده اند دارند؟ اکثر حملات حوثی ها تاکنون از طریق شلیک موشک و پرتاب پهپاد به سمت کشتی های تجاری (و کشتی های جنگی آمریکا و انگلیس) انجام گرفته است.
 
بروس جونز، تحلیلگر انستیتوی بروکینگز که تاکنون مطالب زیادی در خصوص اهمیت کابل های زیر دریا به رشته تحریر درآورده در این باره گفت: «فکر نمی کنم زرادخانه حوثی ها بتواند خطری را متوجه کابل های زیر دریا نماید... اگر شما بخواهید به این چیزها آسیب بزنید، باید به زیر دریا بروید.»
 
اما حوثی ها تحت حمایت ایران قرار دارند و از سوی آنها تجهیز می شوند. به گفته جونز، حتی اگر حوثی ها خودشان چنین توانمندی ای در اختیار نداشته باشند، ایران می تواند داستان را تغییر دهد، به ویژه که تنش ها بین آمریکا و ایران در حال افزایش است.
 
وی در ادامه افزود: «حال سوال این است که آیا ایرانی ها توانایی این کار را دارند و آیا تهران چنین گامی بر می دارد؟ من فکر می کنم باید منتظر ماند و دید که آیا تنش بیش از این بالا می رود و ایران و آمریکا به یک رویارویی سخت می رسند... در آن صورت می توانید این سوال را بپرسید که آیا ایرانی ها این توانمندی را دارند یا نه.»
 
معمولا روش های نه چندان پیچیده ای برای آسیب زدن به کابل های زیر دریا به ویژه در مناطقی که آب عمق کمتری دارد وجود دارند. به گفته استرانگ، حدود دو سوم از کل حوادث مربوط به آسیب دیدن کابل ها شامل حوادث انسانی است که از صید ترال و کشیده شدن لنگر کشتی ها در کف دریا ناشی می شود. کارشناسان معتقدند حوثی ها می توانند با استفاده از این روش ها حداقل به بخشی از کابل ها آسیب بزنند. معمولا تعمیر این کابل ها چندان دشوار نیست و آمریکا و دیگر کشورها کشتی هایی برای تعمیر کابل ها در مناطق مختلف مستقر می کنند، اما به دلیل حضور حوثی ها در دریای سرخ، اعزام اکیپ هایی به منطقه جهت تعمیر کابل ها که معمولا چند روز به طور می انجامد کار ساده ای نیست. 
 
استرانگ تصریح کرد: «یک کابل به خودی خود بسیار آسیب پذیر است، اما به طور کلی سیستم بسیار انعطاف پذیر طراحی شده است... قطع کامل ارتباط مخابراتی یک کشور کاری بسیار دشوار است و مستلزم یک حمله بسیار پیچیده و هماهنگ است به نحوی که تمام زیرساخت های ارتباطی را هم زمان با هم از کار بیاندازد.»
 
سال گذشته و به دنبال حمله به خط لوله نورد استریم، ناتو واحد جدیدی برای هماهنگی جهت حفاظت از زیرساخت های مهم زیر دریا ایجاد کرد. تحلیلگران دریانوردی حفاظت از این دارایی ها را به عنوان یک ماموریت بسیار حیاتی برای نیروی دریایی کشورهای عضو به ویژه در آب های پر زیرساخت اروپا تلقی می کنند.
 
مرکز مطالعات استراتژیک لاهه اخیرا گزارش جدیدی منتشر کرده که در آن بر اهمیت رو به افزایش توسعه زیردریایی های بدون سرنشین برای نظارت بر زیرساخت های مستقر در بستر دریا برای نیروی دریایی کشورهای اروپایی تاکید کرده و این نکته را خاطر نشان می سازد که نیروی دریایی این کشورها باید حمایت از برخی مناطق مهم «دسترسی» به اروپا از جمله دریای سرخ را در اولویت خود قرار دهند. این گزارش خاطر نشان می سازد: «عملیات حفاظت از این زیرساخت ها به شکل قابل توجهی تحول یافته است... حفاظت از زیرساخت ها اکنون به بخشی از بازی تبدیل شده است.»
 
هرچند بخش عمده تمرکز این عملیات های جدید تاکنون متوجه خطوط بسیار آسیب پذیر انرژی بوده که به ویژه پس از حمله به خط لوله نورد استریم و سایر حوادث مشابه پررنگ شده است، اما به گفته جونز، تار و پودهای اصلی و نقاط ضعف احتمالی موجود در دنیای بستر دریا خطوط ارتباطی هستند. «برای من، چیزی که کاملا روشن است این است که کابل های انتقال دهنده ارتباطات مالی مهمترین شبکه جهانی شدن مراودات بین المللی هستند و در عین حال آسیب پذیرترین شبکه موجود به شمار می روند.»


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

انتخاب بیمارستان امام حسین تربت حیدریه به عنوان مرکز مرجع آزمایشگاهی منطقه

اعزام تیم‌های ارزیاب برای بررسی خسارت‌های زلزله رشتخوار

فرماندار تربت حیدریه: دشمنان تلاش می‌کنند موجی از تفرقه را در سطح کشور ایجاد کنند

روایت نتانیاهو از لحظاتی که ایران در آستانه کشف عملیات پیجرها بود: در هفته سوم سپتامبر فهمیدیم که حزب‌الله سه پیجر برای اسکن به ایران فرستاده‌ / معلوم شد که دارند اسکن می‌کنند؛ وقتی فهمیدم، دیوانه شدم

تربت‌حیدریه رتبه نخست حمل و نقل سوخت کشور را به خود اختصاص داد

چه کسی به تعطیلی بدون برنامه نانوایی های روستایی رسیدگی می کند؟

هشت دشت منطقه تربت‌حیدریه بحرانی و ممنوعه است

لیگ امیدهای کشور به میزبانی تربت حیدریه برگزار می شود

راز عجیب اسکلت شدن مرد روی تختخواب خانه اش

تصادف خونین در محور تربت‌حیدریه به دولت‌آباد 8 کشته و مصدوم بر جای گذاشت

انتشار ویدئوی غمناک عروسی کارگر جان‌باخته در انفجار اسکله شهید رجایی

ارجاع پرونده یک استخر خانگی در تربت حیدریه به مراجع قضایی

تصاویر: انفجار در «اسکله شهید رجایی»

پاملا هریمن؛ سلاح مخفی چرچیل در مبارزه با آلمان نازی‌

آخرین اخبار از انفجار در بندر شهید رجایی/ استانداری: تاکنون 40 نفر جان باخته‌اند/ آتش‌نشانی: وجود یک کانتینر پر از سیلندر گاز، دلیل انفجار‌های پی در پی بود

توزیع 18 هزار جعبه تخم نوغان شرق کشور توسط اداره نوغان تربت‌حیدریه

آغاز مبارزه با ملخ در تربت‌ حیدریه

تدوین سند توسعه منطقه تربت حیدریه /رونمایی از دبیرخانه اندیشکده توسعه تربت‌حیدریه/ مرمت و بهره‌برداری هوشمند از آثار تاریخی/ استفاده از هوش مصنوعی در توسعه یکپارچه منطقه

غریزه معامله‌گری ترامپ می‌تواند به نتیجه‌ای مثبت منجر شود؛ یعنی اجتناب از جنگ با ایران و تضعیف تندروها در واشنگتن و تل‌آویو

امام جمعه تربت‌حیدریه: هر صدایی که موجب تفرقه شود خواست دشمن است

حمله پلنگ منجر به جان باختن یک جوان در تربت حیدریه شد

محدوده شهری تربت حیدریه 150 هکتار افزایش می یابد

بیمارستان رازی تربت‌حیدریه با کمبود رادیولوژیست و جراح عمومی مواجه است

ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان به روستاهای محروم تربت حیدریه

آغاز مطالعات اجرایی احداث آزادراه باغچه- تربت حیدریه

رشد 55 درصدی خدمات تامین اجتماعی منطقه تربت‌حیدریه

پلمپ مرکز خدمات زیبایی غیر مجاز در تربت حیدریه

پنج جنایت در یک شب/ از حمام خانه‌ای در جنوب پایتخت تا خیابان‌های مولوی و شهرری یک‌شبه در خون غلتید

بلاگرها و کسب و کارهای فضای مجازی بدون مجوز حق فعالیت ندارند

فرماندار تربت حیدریه: دشمن از نگاه صلح حسینی و انتظار مهدوی ما هراس دارد

اختصاص رتبه نخست ابریشم‌کشی کشور به خراسان رضوی / توزیع 2 هزار و 300 جعبه تخم نوغان در شهرستان تربت حیدریه

روز ملی گندم و نان فرصتی برای توجه بیشتر به امنیت غذایی کشور است

امروز حرفِ مرد، دوتاست!

چرا خروس‌ها در سپیده دم بانگ سر می‌دهند؟

عراقچی: موفق شدیم در خصوص یکسری اصول و اهداف به تفاهم بهتری برسیم / مذاکرات رو به جلو بود

انتقال60 هزار تن کالا از راه‌آهن خواف- هرات به افغانستان

روز ارتش نمادی از وحدت و اقتدار ملی است

خون زن جوانی که با کلنگ به قتل رسیده بود پس از چهارسال دامنگیر شوهرش شد

ارتش مراقبت از 730 کیلومتر نوار مرزی شرق کشور را برعهده دارد

یافته تاریخی جیمز وب؛ «قوی‌ترین» شواهد وجود حیات فرازمینی کشف شد

مرورِ خاطرات و زندگی‌نامه استاد محمدحسن ابریشمی

پایگاه اورژانس بانوان در تربت حیدریه افتتاح می شود

ایران در استفاده هوشمند از منابع آبی، تجهیزات بروز ندارد/ مسوولان فقط به دنبال آمارسازی و تولید آلبوم تصویری هستند

مشارکت مؤثر شرکت نفت تربت حیدریه در تأمین سوخت استان خراسان جنوبی

استاندار خراسان رضوی: حرکت به سمت استفاده از هوش مصنوعی اجتناب ناپذیراست

پرندگان کینه‌ای؛ کلاغ‌ها می‌توانند چهره شما را به‌خاطر بسپارند و انتقام‌جو شوند

برگزاری دومین همایش ملی پیوند آموزش با جامعه، سازمان‌ها و صنایع در تربت‌حیدریه

رونمایی از تندیس استادمحمدرضا شفیعی کدکنی / استاندار خراسان رضوی: نباید اجازه داد برخی، مفاخر ما را به نام خود مصادره کنند

پیوستن نیروگاه خورشیدی 320 کیلوواتی تربت‌حیدریه به شبکه برق

مطالبات مطرح شده توسط نماینده تربت حیدریه در دیدار با وزیر راه و شهرسازی