آخرین مطالب

اسب گرانی را قبل از سرکشی مهار کنید! اقتصادی

اسب گرانی را قبل از سرکشی مهار کنید!

  بزرگنمایی:
وقتی در اقتصاد ایران بیش از ۷۰ درصد بنگاه‌های اقتصادی در اختیار نهادهای حاکمیتی ودولتی است، انتظار مردم آن است که نظارت‌ها موثرتر و به موقع باشد تا بنگاه‌های تحت مدیریت نهادهای حاکمیتی ودولت قادر نباشند خودسرانه قیمتها را افزایش دهند.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
وقتی در اقتصاد ایران بیش از 70 درصد بنگاه‌های اقتصادی در اختیار نهادهای حاکمیتی ودولتی است، انتظار مردم آن است که نظارت‌ها موثرتر و به موقع باشد تا بنگاه‌های تحت مدیریت نهادهای حاکمیتی ودولت قادر نباشند خودسرانه قیمتها را افزایش دهند.
تلاطم قیمت خودرو در روزهای اخیرورکورد 90 میلیون تومانی پراید، مسئولان را به تکاپو انداخت تا برای ساماندهی بازار خودرو وارد میدان شوند و البته از این میدان با افزایش 10 درصدی محصولات ایران خودرو و 23 درصدی محصولات سایپا خارج شدند!

 این در حالی است که ماههاست اتفاقاتی نظیر تکمیل و بسته شدن چند دقیقه ای سایتهای فروش خودرو، هزینه های 3 تا 10 میلیونی ثبت‌نام با ربات و یا در برخی از دفاتر و نمایندگی های خاص و نقش مافیای خودرو و برخی صاحب منصبان در خرید و احتکار آن در رسانه‌ها مطرح بود ودور از انتظار نبودکه صاحبان خودروهای صفر و بدون پلاک - که حالا پارکینگهای احتکاری آنها کشف می‌شود - از پراید 90 میلیونی و 206 یکصد و پنجاه میلیونی رونمایی کنند! واقعا معلوم نیست سوگل های خودروسازی ایران چه زمانی قرار است از دژ مصونیت خارج شوند؟شاید آنگونه که آقای کارشناس مدعو رسانه ملی مدعی شد استخدام هزاران آقازاده در این دو خودروسازی- که برخی آنها را حیات خلوت دولت‌ها می‌دانند- برای آن‌ها مصونیت آهنین به ارمغان آورده است تا بدون معارض بتازند! اگرچه تغییرات مداوم مقررات واردات خودرو و فقدان رقابت در این صنعت را نمی توان در پایین بودن کیفیت و افزایش بی رویه قیمت محصولات این دو کارخانه خودروسازی نادیده گرفت.

ازسوی دیگراین روزها مجدداً التهابات به سراغ بازار ارز و طلا آمده است . پس از ثبات نسبی نرخ ارز در ماه های نخستین روی کار آمدن همتی در بانک مرکزی حالا این بازار تاثیرگذار مجدداً نابسامان شده است. شاید تلاش های مافیایی برای منفی کردن بازار سرمایه - که یکی از بهترین روش ها برای از رونق انداختن بازار ارز و طلا است- بی ارتباط به نوسانات قیمت ارز نباشد. اما ظاهراً هنوز سیاست بانک مرکزی در قبال افزایش نرخ ارز و طلا سیاست سکوت است!

 سایر قیمت‌ها نیز از این تلاطم ها مصون نمانده است؛ افزایش چندین باره محصولات لبنی ،جهش قیمت حبوبات ،آشفتگی در بازارموبایل و نابسامانی در بازار میوه فقط چند نمونه است  و گرنه طی دو ماه گذشته تقریباً قیمت همه کالاها و خدمات افزایش یافته است.

در این میان کارمندان ،کارگران ،صاحبان کسب و کار های آسیب دیده از کرونا و کارگران بیکارشده ناشی از رکود کرونایی وسایر اقشار محروم حامعه بیشترین فشار را متحمل می شوند.

 البته تلاش ارزشمند دست اندرکاران برای تامین مایحتاج عمومی در فصل اوج کرونا و مواجه نشدن بازار با کمبود کالاهای موردنیاز واقعیتی انکار ناپذیر است - که نگارنده بارها از آن تقدیر کرده است- اماانتظار آن است که این کالاها با قیمت مناسب به دست مردم برسدواهتمام ستودنی دولت به مهار کرونا موجب تعطیلی دیگر بخش‌های کشور و عدم برنامه‌ریزی و نظارت در حیطه نرخ‌هانشود.

وقتی در اقتصاد ایران بیش از 70 درصد بنگاه‌های اقتصادی در اختیار نهادهای حاکمیتی ودولتی است، انتظار مردم آن است که نظارت‌ها موثرتر و به موقع باشد تا بنگاه‌های تحت مدیریت نهادهای حاکمیتی ودولت قادر نباشند خودسرانه قیمتها را افزایش دهند.شاید در یک اقتصاد خصوصی سازی شده بتوان از سازوکار عرضه و تقاضا در قیمت گذاری دفاع کرد اما در اقتصاد ما که هنوز خصوصی سازی باموانع ومقاومتهای جدی روبروست ، قیمت‌گذاری حاکمیتی و نظارت دستگاه‌های نظارتی انتظار به حق مردم است .نکته مهم این است که ما امروزبا گرانی مواجه هستیم ،نه گرانفروشی! بنابراین دستگاه‌های نظارتی به جای تمرکز نظارت برخرده‌فروشان، باید ریشه گرانی را از سرچشمه بخشکانندو مراکز تولید را از مبدا کنترل کنند.

با توجه به نتایج نسبی خوبی که پس از بسیج دستگاه‌ها برای نظارت بر قیمت‌ها حاصل می‌شود به نظر می‌رسد باید از آنها خواست از اقدامات زیگزاگی پرهیز کنند و نظارت مداوم بر قیمت‌ها را در دستور کار خود داشته باشند و هزینه جرم و تخلف گرانی را به طور محسوس و بازدارنده افزایش دهند،نه اینکه پس ازهرالتهاب و تلاطم در بازار به تکاپو بیفتند. چراکه این افت و خیزهای نظارتی بسیاری را به ثروت‌های بادآورده می‌رساند و البته کمر مردم را نیز زیر بار گرانی خم می‌کند.

 آقایان! اسب گرانی را قبل از سرکشی مهار کنید!


http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تشدید نظارت بر سلامت آب شرب در تربت‌حیدریه

هواشناسی: تابستان در ایران عملا چهار تا پنج ماهه شده

آیین سوگواری تاسوعای حسینی در تربت‌حیدریه+فیلم

تصاویر: دسته عزاداری «مشق شمشیر» نجفی‌های مقیم قم

فایننشال تایمز: سعودی پس از جنگ اخیر، در کنار ایران می‌ماند؛ چرا؟ / احتمال عادی سازی رابطه ریاض با تل آویو پایین آمد؟

فرماندارتربت حیدریه: تالارهای پذیرایی و پاساژها برای تولید برق خورشیدی اقدام کنند

مدیر برق تربت حیدریه: شهروندان برای کمک به تامین برق پایدار مصرف خود را کاهش دهند

استقبال شهروندان از استخر روباز تربت‌حیدریه

نماینده مردم در مجلس:نفوذی های اقتصادی ضربه بیشتری به مردم می زنند

ایران و معمای وحدت ملی؛ «کشتی‌ای که باید از طوفان عبور کند»

پلمپ مرکز زیبایی غیرقانونی در تربت حیدریه

میدل ایست آی: مقامات سه کشور عربی می‌گویند اسرائیل اولین کسی بود که سیگنال آمادگی برای آتش‌بس با ایران را فرستاد / جبهه داخلی اسرائیل نمی‌توانست بیش از دو هفته بمباران موشکی را تحمل کند

فاصله معنادار آمارتبدیل وضعیت اسناد دفترچه‌ای به تک برگی در خراسان رضوی

تصاویر: زندان اوین پس از حمله رژیم صهیونیستی

از تخت‌جمشید تا امروز: هویت ایرانی در برابر ایران‌هراسی/ پزشکیان در طول جنگ برخلاف توصیه‌های امنیتی کنار مردم ماند/ جنگ هویت ملت ایران را تقویت کرد

نماینده تربت حیدریه: جنگ خاتمه نیافته رژیم صهیونی به دنبال ترورهای کور و افزایش نارضایتی اجتماعی است

کشف و ضبط 1800 قلم کالای قاچاق و تاریخ‌گذشته در زاوه

صوفی: حاکمیت به استقبال تندروها و جنگ طلب ها نرود، دست به اصلاحات بزند/ مردم فارغ از سفره کوچک خود، به صحنه آمدند

تمرکز اعتبارات سال جاری تربت حیدریه بر پروژه‌های زیربنایی، درمانی و آموزشی

ایرانیان؛ تمدنی زنده در قلب تاریخ

رئیس کمیسیون محلات و توافقات شورای شهر تربت حیدریه:

به وقت شناسایی نفوذی های جاسوس

امام جمعه تربت حیدریه: تجاوز رژیم صهیونیستی موجب تقویت اتحاد و انسجام بین مردم شد

روایت امدادگر هلال‌احمر از ساختمان شهید چمران/ بسیاری از شهدا کودکان 12-10 ساله‌ بودند/ پیکر بی‌جان دختری را بعد از دو روز پیدا کردیم

میرشایمر: اسرائیل شکست خورد

لزوم رعایت قوانین و اخلاق حرفه ای از سوی تولید کنندگان آثار نمایشی

تحویل 450 قطعه زمین به متقاضیان مسکن در تربت‌حیدریه

اجرای برنامه هنری در پویش «چو ایران نباشد تن من مباد» توسط هنرمندان تربت حیدریه

5 کودک و نوجوان در روستای کشکک زاوه از زیر آوار دیوار نجات یافتند

نقدینگی بانکهای استان به نحو مطلوب تامین و توزیع شده است

خرید تضمینی گندم از کشاورزان تربت حیدریه از مرز 1500تُن گذشت

واکنش بانک ملی به ادعای هک و انتشار اطلاعات 73 میلیون حساب بانکی

ممنوعیت فروش نان توسط نانوایی‌ها به مغازه‌ها و رستوران‌ها

آتش‌نشانان تربت حیدریه به کمک تهرانی ها شتافتند

تصاویر: آخرین وضعیت ساختمان شیشه‌ای صداوسیما پس از حمله اسرائیل

جنگ ایران و اسرائیل؛ روز دهم/ پاسخ پزشکیان به درخواست مکرون مبنی بر خویشتنداری ایران: آمریکا به ما حمله کرده؛ باید پاسخ تجاوز خود را دریافت کنند/ کانال عبری به نقل از مقامات اسرائیلی: می‌خواهیم در روزهای آینده به جنگ در ایران، پایان دهیم

افزایش 33 درصدی اهدای خون در تربت‌حیدریه

سلیمی‌نمین: فاصله ای بین جمهوری اسلامی و ایران نیست/ نظام هرچه توانست برای رسیدن به توافق با آمریکا انجام داد اما آنها حیله گری کردند

اکسیوس: تلاش محرمانه و ناکام اردوغان برای دیدار پزشکیان و ترامپ یا ونس و مقامات ایرانی در استانبول

موج هفدهم حملات ایران به اسرائیل؛ رسانه‌های اسرائیلی: اصابت یک موشک به نزدیکی ساختمان وزارت داخلی در حیفا / شهردار حیفا: حمله موشکی اخیر دو مکان استراتژیک را هدف قرار داد

راهپیمایی مردم تربت‌ حیدریه در جمعه خشم و نصر+فیلم

فرماندار تربت‌حیدریه: 50 تن کالای احتکار شده شنبه وارد بازار می‌شود

موج جدید حمله موشکی ایران به اسرائیل؛ رسانه‌های اسرائیلی: موشک ایرانی در نزدیکی ساختمان مایکروسافت در بئرشبع فرود آمد / هاآرتص: ایران [تنها] یک موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد، اما تلاش برای رهگیری آن شکست خورد

تصاویر: موج دوازدهم حملات ایران به اسرائیل

شبکه ریز پرنده‌های اسرائیل با قطع اینترنت سیم‌کارت‌ها، کاملا زمین‌گیر و دچار اختلال شده

کشف 42 تن کالای احتکار شده در تربت حیدریه

رهبر معظم انقلاب: تهاجم رژیم صهیونیستی زمانی رخ داد که مسئولان ما سرگرم مذاکره غیرمستقیم بودند و هیچ نشانه‌ای از حرکت تند، نظامی و سخت از جانب ایران وجود نداشت

دستاورد دانشمندان لهستانی: پانسمان هوشمندی که هدفمندانه به زخم دارو می‌رساند

افتتاح نمایشگاه صنعت ساختمان و برق در تربت‌حیدریه

اخطارفرماندار تربت‌حیدریه به کسانی که قصد کم‌فروشی و احتکار دارند