آخرین مطالب

رییس سازمان برنامه و بودجه: ممکن است نهادی در مقطعی از زمان ضرورت داشته باشد، اما امروز که کشور در تنگنای معیشتی قرار دارد، آیا ادامه حیات چنین نهادی همچنان ضروری است؟ اقتصادی

رییس سازمان برنامه و بودجه: ممکن است نهادی در مقطعی از زمان ضرورت داشته باشد، اما امروز که کشور در تنگنای معیشتی قرار دارد، آیا ادامه حیات چنین نهادی همچنان ضروری است؟

  بزرگنمایی:
پورمحمدی گفت: حدود ۱۳۶ ردیف اعتباری که از دولت منابع دریافت می‌کردند، مورد بازنگری قرار گرفتند؛ بخشی از آن‌ها به‌طور کامل حذف شدند.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: چرا دولت مسیر محدودکردن اعتبار برخی نهادها را انتخاب کرد؟  بخش مهمی از بار این تصمیم ناشی از محدود کردن یا حذف هزینه‌هایی است که در این شرایط ضروری محسوب نمی‌شوند.

به گزارش «انتخاب»، او ادامه داد: برای اینکه این کار به‌درستی انجام شود، سازمان برنامه و بودجه دو سیاست جدی را دنبال می‌کند؛ سیاست نخست این است که اگر قرار است دولت برای انجام یک وظیفه، بودجه‌ای پرداخت کند، دقیقاً بداند این پول به چه کسی پرداخت می‌شود و در مقابل این پرداخت چه چیزی دریافت می‌کند؛ به‌گونه‌ای که نفع آن مستقیماً به مردم برسد. این دریافت می‌تواند یک خدمت یا یک کالا باشد و باید مشخص باشد از چه کسی و با چه کیفیتی خریداری می‌شود.

پورمحمدی گفت: دغدغه اصلی ما این بود که منابع بودجه‌ای به‌گونه‌ای پرداخت نشود که از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل شود و مانند یخی که دست‌به‌دست می‌شود، به‌تدریج آب برود؛ به‌طوری که در نهایت، وقتی نوبت به خرید خدمت یا کالا می‌رسد، منابع اندکی باقی بماند. بر همین اساس، سعی کردیم این زنجیره‌ها را کنار بگذاریم و پرداخت‌ها را مستقیماً به آخرین حلقه یعنی همان فرد یا مجموعه‌ای که خدمت یا کالا را تولید می‌کند، هدایت کنیم.

او افزود: به بیان ساده‌تر، ممکن است در گذشته مبلغی به یک سازمان پرداخت می‌شد و آن سازمان بخشی از آن را صرف تشریفات، بخشی را در بانک نگه‌داری می‌کرد و بخشی را صرف ساختمان‌سازی می‌نمود، بدون آن‌که دست مردم به نتیجه واقعی این هزینه‌ها برسد. ما این رویه‌ها را حذف کردیم و پرداخت را مستقیماً به آخرین نفر، یعنی همان کارمند یا ارائه‌دهنده خدمت انجام می‌دهیم. به این فرد یا مجموعه، «ذی‌نفع نهایی» می‌گوییم و تلاش ما بر حذف تمامی واسطه‌ها متمرکز شده است. این رویکرد در حوزه حقوق و بازنشستگی عمدتاً در سال جاری اجرایی شده است.

پورمحمدی گفت: با این حال، در مورد برخی دستگاه‌ها و نهادهایی که منابعی از دولت دریافت می‌کنند، هنوز پول در همان حلقه‌های واسطه‌ای متوقف می‌شود و مشخص نیست ذی‌نفع نهایی چه کسی است. بنابراین، در بودجه سال آینده تلاش اصلی ما این است که این آخرین حلقه را شناسایی کنیم و پرداخت‌ها مستقیماً به آن انجام شود؛ یعنی واسطه‌ها حذف شوند.

او افزود: در این چارچوب، اگر نهادی فرهنگی مدعی است که اثری فرهنگی تولید کرده، باید مشخص کند چه اثری، با چه کیفیتی و با چه هزینه‌ای تولید شده است. لزوماً هم ضرورتی ندارد که دولت این اثر را حتماً از همان نهاد خریداری کند؛ اگر فرد یا مجموعه‌ای دیگر، اثری بهتر با هزینه کمتر ارائه دهد، طبیعتاً انتخاب دولت به سمت او خواهد رفت. ملاک، شناسایی تولیدکننده نهایی و پرداخت مستقیم به اوست. همین منطق درباره تولید آثار فاخر، فیلم و سایر محصولات فرهنگی نیز حاکم است.

پورمحمدی گفت: به‌طور کلی، در دستگاه‌هایی که مأموریت ذاتی دولت محسوب نمی‌شوند و دولت صرفاً به آن‌ها کمک می‌کند، موضوع «ذی‌نفع نهایی» و حذف واسطه‌ها به‌صورت جدی در دستور کار بودجه قرار گرفته است. اگر به این موضوع به‌صورت عمودی نگاه کنیم، مشاهده می‌شود که منابع در بخش‌های مختلف متوقف می‌شوند و ممکن است صرف امور دیگری شوند، بدون آن‌که کالایی یا خدمتی تولید شود؛ این یکی از محورهای اصلی اصلاحات است.

او افزود: اصلاح دوم به خودِ فلسفه تداوم برخی نهادها بازمی‌گردد. ممکن است نهادی در مقطعی از زمان ضرورت داشته باشد، اما امروز که کشور در تنگنای معیشتی قرار دارد و مردم، کارمندان و بازنشستگان انتظار بهبود در پرداخت‌ها را دارند، این سؤال مطرح است که آیا ادامه حیات چنین نهادی همچنان ضروری است یا باید به‌تدریج از چرخه حمایت خارج شود.

پورمحمدی گفت: در همین راستا، حدود 136 ردیف اعتباری که از دولت منابع دریافت می‌کردند، مورد بازنگری قرار گرفتند؛ بخشی از آن‌ها به‌طور کامل حذف شدند. علاقه‌مندان می‌توانند با مقایسه لایحه بودجه سال گذشته و امسال، به‌راحتی مشاهده کنند که تعداد قابل توجهی از این ردیف‌ها دیگر وجود ندارند و فهرست آن‌ها به‌صورت شفاف در جداول بودجه قابل دسترسی است.

او ادامه داد: به همین دلیل، اخلاقی نمی‌دانم که در اینجا به یک دستگاه خاص اشاره مستقیم کنم، اما به‌سادگی می‌توان این فهرست را در اسناد بودجه مشاهده و بررسی کرد. تمام این موارد به‌صورت رسمی منتشر شده و در جداول بودجه درج شده است و در صورت نیاز، آدرس آن نیز قابل ارائه است.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رییس سازمان برنامه و بودجه: ممکن است نهادی در مقطعی از زمان ضرورت داشته باشد، اما امروز که کشور در تنگنای معیشتی قرار دارد، آیا ادامه حیات چنین نهادی همچنان ضروری است؟

دوگانه‌سوز شدن رایگان سه هزار و 627 خودرو در منطقه نفتی تربت‌حیدریه

نوجوان قهرمانی که با وجود ترک تحصیل به دلیل فقر، ناجی یک روستا شد

مرکز تخصصی فیزیوتراپی بیمارستان ارتش در تربت حیدریه راه اندازی شد

ابتکار عجیب دانشمندان: استفاده از نیش پشه برای چاپ سه‌بعدی با دقتی فوق‌العاده

ریاضت برای مردم، افزایش 8.2 درصدی بودجه برای سازمان تبلیغات / اختصاص 7 هزار و 876 میلیارد تومان ناقابل برای این نهاد

همزمان با افزایش اندک حقوق کارمندان، بودجه صداوسیما با 20 درصد رشد به 33 هزار میلیارد تومان رسید

مردی زنش را با ضربات تبر در رختخواب کشت

فرماندار تربت‌حیدریه: شوراها ستون مردم‌سالاری و قلب مدیریت محلی هستند

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تربت‌حیدریه؛ قطب تامین انرژی شرق کشور

اعضای هیات اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی تربت حیدریه تعیین شدند

توزیع 500 بسته میوه شب یلدا میان افراد کم برخوردار بخش رخ و کدکن تربت حیدریه

با وجود بارش‌های اخیر تربت‌حیدریه همچنان با بحران آبی مواجه است

تولید فیلم کوتاه خفقان در تربت حیدریه

پرداخت بیش از 33میلیارد ریال وام به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

چگونه شکار عکس بی‌نقص قورباغه کهکشانی «جادویی» را به مرز انقراض کشاند

گزارش تصویری از برگزاری شب یلدا در تربت حیدریه

بودجه 1405؛ آزمون صداقت دولت در برابر مردم

رئیس اتاق اصناف تربت‌حیدریه: با گران‌فروشان و محتکران قاطعانه برخورد می شود

کرسی آزاداندیشی با موضوع مهاجرت نخبگان

هشدار محیط زیست درباره ورود حیات وحش به مناطق مسکونی

بارش 24 سانتی متری برف در بخش رخ تربت حیدریه

شب چله؛ فرصتی برای یادآوری ارزش‌های ملی و فرهنگی ایران است

اسکان بیش از185مسافر گرفتار در برف و کولاک در بخش رخ تربت حیدریه

بارش برف و باران و تلاش برای تأمین برق پایدار

اختصاص50 میلیارد ریالی مجمع خیران کشور به ساخت فضاهای آموزشی تربت‌حیدریه

آماده‌باش واحدهای اقامتی رسمی و غیررسمی تربت‌حیدریه ‌برای اسکان اضطراری مسافران

بزرگراه تربت‌حیدریه به مشهد و بلعکس لغزنده است

سومین هشدار نوید تربت در سه سال پیاپی؛ تا دیر نشده جلو فاجعه را بگیرید

فرماندار: خطرات ناشی از ساخت و سازهای غیرمجاز بر عهده دستگاه‌های متولی است/ عضو نظام مهندسی ساختمان: در تربت‌حیدریه شورای ایجاد ترافیک موفق تر از شورای ترافیک است

آغاز رویداد صدرا با حضور بیش از 33 شرکت فعال حوزه‌های مختلف در تربت حیدریه

امکانات و نیروهای راهداری تربت حیدریه در آماده‌باش کامل قرار گرفتند

معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی: بی‌تفاوتی شهروندان بزرگترین تهدید برای کشور است

کشف بیش از 18 هزار عدد از انواع قرصهای مخدر در تربت‌حیدریه

پذیرش دانشجو در دانشگاه دولتی تربت حیدریه

رییس دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه:فراهم آمدن اشتغال دانشجویان با رویداد «صدرا»

اجرای طرح سه ‌نرخی شدن بنزین و استقرار 90 تیم کنترلی در منطقه تربت‌حیدریه

بارش باران و برف و لغزندگی محور تربت حیدریه- مشهد

گزارش تصویری: چشمه گفتگو از ابتدا تا انتها

چشمه گفتگوی مشهد جایی برای گفتگوی دوستانه بابن مایه‌ی خرد گروهی

معاون وزیر ارشاد: رسانه‌ها در عبور از چالش کاهش جمعیت نقش محوری دارند

فرماندار تربت حیدریه: رسانه‌ها باید مبلغ جوانی جمعیت باشند نه مخرب آن

اختتامیه جشنواره ملی عکس ایران جوان در تربت حیدریه برگزار شد

تربت‌حیدریه میزبان بزرگ‌ترین رویداد رزمی خراسان رضوی

مجهز شدن آتش‌نشانی تربت‌حیدریه به خودروی سیار مرکز فرماندهی مدیریت بحران

شش گروه در معرض بیشترین خطر آنفولانزا هستند

دولتِ وعده‌ها در محاصره واقعیت‌ها/ جامعه در سال دوم، شعار نمی‌خواهد نتیجه می‌خواهد

اولین رصدخانه هوشمند آبهای زیرزمینی کشور در تربت‌حیدریه راه‌اندازی می‌شود

عملیات مشترک امداد زمستانی راهداری و هلال‌احمر تربت‌حیدریه آغاز شد

شناسایی 30 نفر مبتلا به اتیسم در تربت‌حیدریه