آخرین مطالب

الخلیج الجدید بررسی کرد؛

از فرانسه و انگلیس تا دانمارک، چک و آمریکا؛ کرونا در حال فراری دادن نظامیان خارجی از خاورمیانه است بین المللی

از فرانسه و انگلیس تا دانمارک، چک و آمریکا؛ کرونا در حال فراری دادن نظامیان خارجی از خاورمیانه است

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
چند روز پیش، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بین نیرو‌های ارتش و خانواده‌های آنها، به 321 نفر رسیده است. در پی شیوع ویروس کرونا در عراق، فرانسه هم تصمیم به خارج کردن نیروهایش از این کشور گرفت، که تعداد ان‌ها به 200 نفر می‌رسد و برخی از ان‌ها در آموزش نیرو‌های عراقی و برخی دیگر در ریاست ستاد مشترک نیرو‌های ائتلاف در بغداد، مشارکت داشتند.

روزنامه الخلیج الجدید چاپ قطر نوشت: پیامد‌های کرونا روز به روز گسترده می‌شود، تا آنجا که بر زمینه‌های نظامی نیز تاثیر گذاشته و باعث می‌شود برخی دولت‌های غربی از حضور نظامی خود در خاورمیانه بکاهند.

به گزارش نوید تربت به نقل از انتخاب،در ادامه این مطلب آمده است: دولت‌های غربی در موضع گیری نظامی خود تجدید نظر کرده، از حضور نیرو‌های خود در خاورمیانه می‌کاهند و حتی شاید از ترس ابتلای نیروهایشان به ویروس کرونا، به کلی از این منطقه خارج شوند.

چند روز پیش، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بین نیرو‌های ارتش و خانواده‌های آنها، به 321 نفر رسیده است.

شبکه فاکس نیوز آمریکا از مسئولان این کشور نقل کرد که 57 نفر از نیرو‌های آمریکایی که به کرونا مبتلا شده اند، از نیرو‌های دریایی بودند و 3 نفر از ملوانان آمریکایی در ناوبر تئودور روزولت در دریای فیلیپین نیز به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

این اولین بار است که ویروسی در یک کشتی جنگی آمریکا روی دریا منتشر می‌شود و آمریکایی‌ها پیش بینی می‌کنند که این بحران برای ماه‌ها ادامه یابد.

عقب نشینی فرانسه

در پی شیوع ویروس کرونا در عراق، فرانسه هم تصمیم به خارج کردن نیروهایش از این کشور گرفت، که تعداد ان‌ها به 200 نفر می‌رسد و برخی از ان‌ها در آموزش نیرو‌های عراقی و برخی دیگر در ریاست ستاد مشترک نیرو‌های ائتلاف در بغداد، مشارکت داشتند.

رئیس ستاد مشترک ارتش فرانسه در بیانیه‌ای گفت: «با هماهنگی با دولت عراق، ائتلاف بین المللی به رهبری واشنگتن تصمیم به تعدیل در حجم نیرو‌های منتشر شده در عراق و تعلیق فعالیت‌های آموزش نیرو‌های امنیتی این کشور به صورت موقت گرفت.»

این در حالی است که کولونل «فردریک باربری» سخنگوی ستاد مشترک عمومی فرانسه، اعلام کرد که 26 مارس، موعد مقرر شروع خروج نیرو‌های فرانسه از آمریکاست.

به همین ترتیب، جمهوری چک هم اعلام کرد که به دلیل تهدیدات امنیتی و ترس از شیوع کرونا، نیرو‌های نظامی خود را از عراق خارج می‌کند.

تخلیه پایگاه‌ها

کرونا همچنین دولت بریتانیا را مجبور به خارج کردن نیمی از نیروهایش در ائتلاف بین المللی در عراق کرده است که تعداد آن‌ها به 400 سرباز می‌رسد.

ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده، پایگاه القیاره در استان نینوا در شمال عراق را به نیرو‌های امنیتی عراقی واگذار کرده و قصد دارد سه پایگاه نظامی دیگر در این کشور را از ترس انتشار ویروس تعطیل کند.

این در حالی است که دانمارک نیز اعلام کرده است که 130 نیروی خود که در ائتلاف بین المللی در عراق حاضرند را از این کشور خارج می‌کند. استرالیا هم تصمیم مشابهی گرفته است.

ارتش آمریکا که بخش اعظم نیرو‌های ائتلاف بین المللی در عراق را تشکیل می‌دهند هم به ناچار نیرو‌های خود را از پایگاه‌های کوچک خارج کرده و در سه پایگاه دیگر مستقر نمود.

نیرو‌های آمریکایی همچنین از توقف آموزش نیرو‌های عراقی با هدف مبارزه با داعش، به مدت 60 روز خبر دادند که این اقدام در راستای جلوگیری از ابتلای نیرو‌ها به کرونا صورت گرفته است.

طبق بیانیه‌های نظامی، 2500 نفر از افرادی که وظیفه اموزش نیرو‌های عراقی را داشتند، این کشور را ترک کرده یا در راه ترک آن هستند. البته این اقدام آمریکا تنها به کرونا مربوط نمی‌شود؛ بلکه این عقب نشینی، به دلیل نا امنی پایگاه‌های امریکایی و قرار داشتن آن‌ها در معرض حملات موشکی بوده است.

در این شرایط، کرونا می‌تواند عاملی برای حفظ آبروی این دولت‌ها باشد که عملا از قرار گرفتن نیروهایشان در معرض حملات موشکی، نظیر آنچه در هفته‌های اخیر اتفاق افتاد، نگران هستند؛ حملاتی که بویژه پس از ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا، افزایش یافت.

همچنانکه از اکتبر گذشته، 27 حمله موشکی به پایگاه‌های آمریکایی و غربی واقع در عراق، انجام شده است؛ بدون آنکه میزان خسارت‌های آن مشخص شود.

نگرانی‌های آمریکا

مساله قابل توجه آنکه ویروس کرونا در سه دولت کره جنوبی، ایتالیا وآلمان و دو کشوری که بیشترین تعداد نیرو‌های آمریکایی در آن حضور دارند، یعنی عراق و افغانستان، گستردگی بیشتری دارد. به همین دلیل، آمریکا از گسترش ویروس کرونا در بین نیرو‌های دریایی خود و نیرو‌های مارینز، به حکم رفت و آمد دائم آن‌ها در پایگاه‌های آمریکایی متعلق به ایالات متحده، نگران است.

پنتاگون نگران انتشار ویروس در پایگاه‌های زمینی و ناوبر‌های آمریکایی است؛ آنچه که بر عملیات نظامی آمریکا در مناطق درگیری نیز تاثیر می‌گذارد. بنابراین، به احتمال زیاد، برنامه استقرار نظامی کشتی‌های جنگی آمریکا در دریا‌ها و نقشه حضور سربازان در پایگاه‌های نظامی در خارج از کشور آمریکا، تغییرات گسترده‌ای خواهد کرد.

به علاوه، احتمالا ایالات متحده نیرو‌های خود در خارج از این کشور را برای کمک به نیرو‌های داخلی برای مبارزه با شیوع بیشتر ویروس، احضار می‌کند و این تحول، برنامه‌های نظامی واشنگتن را تا حد زیادی تغییر می‌دهد.

در همین رابطه، چند روز پیش، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که ویروس کرونا بر آمادگی مبارزه نیرو‌های آمریکایی تاثیر می‌گذارد؛ بویژه در صورتی که این ویروس برای مدتی طولانی ادامه داشته باشد.

به این ترتیب، کرونا اصول استقرار نظامی در خاورمیانه را متحول کرده و عملا دولت‌ها را مجبور به عقب نشینی یا کاستن از تعداد نیروهایشان در این منطقه می‌کند و این باعث شکست سیاستمداران و نظامیانی می‌شود که تلاش می‌کردند از راه‌های دیپلماتیک، حضور دولت‌های غربی در خاورمیانه را طولانی کنند.


http://https//t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

برطرف شدن مشکل تملک جاده دسترسی به ایستگاه راه‌آهن تربت‌حیدریه

تکمیل بیمارستان آموزشی و استخر سرپوشیده تربت حیدریه در لیست نشان‌دار کردن مالیات

پیش بینی برداشت10 هزار تن ذرت علوفه‌ایی از مزارع شهرستان تربت حیدریه

آغاز مانور کنترل واحدهای عرضه کننده آفت‌کش‌های کشاورزی در تربت حیدریه

کاهش ازدواج‌ و روند نزولی آمار موالید از سال 1394 به بعد

کارشناسان: راهکار برون رفت از بحران آب در استان، انتقال آب از دریای عمان یا از کوه‌های هزارمسجد نیست

سارقان کیف قاپ مشهدی در تربت‌حیدریه به دام افتادند

توزیع70 تن آرد تشویقی بین نانوایان منتخب و خوشنام تربت حیدریه

تیم وحدت روستای فرزق قهرمان مسابقات فوتبال لیگ نوجوانان تربت حیدریه

مهدکودک‌های تربت حیدریه زیر فشار رقابت نابرابر با خانه‌های بازی

پیشتازی زاوه در آموزش هوش مصنوعی

اختصاص 165میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی به دامداران تربت‌حیدریه

مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستاییان تربت‌حیدریه از مرز هزار نفر گذشت

کسب مقام قهرمانی خراسان رضوی توسط تیم «کونگ فوتوآ»تربت حیدریه

یک سال با دولت پزشکیان؛ وعده‌ها در برابر واقعیت

نهادهای ثروتمند و تأثیرات پیچیده و چندلایه بر حکمرانی

تربت حیدریه میزبان بزرگترین اجلاس فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرق کشور

تصاویر: همایش «دف نوازان» بجنورد

ببینید: گزارش لحظه به لحظه از وقوع حملات 11 سپتامبر از زبان شهروندان، تروریست‌ها، خلبان‌ها و کارمندان فرودگاه

آغاز بهره برادری از کارخانه فرآوری پسته در رشتخوار

دو بیمار مرگ مغزی تربت حیدریه به 10 نفر جان دوباره بخشیدند

کشف قوی‌ترین نشانه حیات فرازمینی؛ سیاره‌ای احتمالا پر از میکروب‌های فضایی

سینمای بدون سانسور و ممنوع الکاری لازمه فرهنگ و تمدن اصیل ایرانی

اولین بازار آب کشور در تربت‌حیدریه راه‌اندازی می شود

آغاز عملیات اجرائی و افتتاح 4 پروژه بزرگ آب و انرژی در تربت حیدریه و مه‌ولات

پیش‌بینی برداشت 500 تن کلزا از مزارع تربت‌حیدریه

قاتل: با خودم گفتم بچه‌ای که شاهد قتل مادرش به دست پدرش بوده روانی می‌شود، او را هم کشتم

افزایش 6 درصدی پرورش بوقلمون در واحدهای صنعتی تربت حیدریه

تصاویر: ماه‌گرفتگی در آسمان ایران

برگزاری جشنواره موسیقی نوایی معلولان خراسان رضوی در خواف

بهره برداری از مخزن ذخیره آب پنج هزار مترمکعبی تربت‌حیدریه با حضور وزیر نیرو

با حضور وزیر نیرو تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک ولیعصر تربت‌حیدریه افتتاح می شود

کسب مقام قهرمانی کشوری توسط پرنده تربت حیدریه

شهربازی تربت حیدریه با سرمایه‌گذاری 320 میلیارد ریال احداث می شود/احداث نیروگاه خورشیدی40 مگاواتی در بخش رخ/ آغاز نهضت توسعه فضاهای آموزشی

نمایش یار دبستانی از تربت حیدریه سه مقام برتر جشنواره ارسباران را کسب نمود

«شب شعر همدلی» با حضور شاعران ایرانی و تاجیکستانی در تربت‌حیدریه برگزار شد

ایجاد 611 طرح اشتغال‌زایی برای مددجویان کمیته امداد تربت حیدریه

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان استان خراسان رضوی

نرخ کرایه سرویس مدارس تربت حیدریه اعلام شد

تصاویر: مسابقه خیرخواهانه با حضور علی دایی و عادل فردوسی پور در اردبیل

اگر زمین با سیاره تیا برخورد نمی‌کرد، احتمالاً امروز ما وجود نداشتیم

راز قتل تازه داماد جوان با پیام تازه عروس در گروه خانوادگی لو رفت

اصل 30 قانون اساسی و عدالت آموزشی که به فراموشی سپرده شده

دومین پد بالگرد اورژانس هوایی منطقه تربت حیدریه در روستای حصار افتتاح می شود

کشف یک کیلو و 780 گرم مواد مخدر بلعی از 2 قاچاقچی در تربت‌حیدریه

مرکز تحقیقات فناوری‌های پیشرفته پزشکی در تربت حیدریه تأسیس می شود

طولانی‌شدن ماموریت اورژانس اجتماعی، کیفیت و اثربخشی آن را کاهش می‌دهد

عرضه پیاز زعفران غیراستاندارد در تربت‌حیدریه

کشف هیولای دایناسورخوار: این خویشاوند باستانی تمساح‌ها کابوس شکارچیان کرتاسه بود

تداوم احیای دروازه روستای تاریخی «ازغند» مه‌ولات