آخرین مطالب

گزارش رای الیوم از حوادث منطقه؛ از حمله به آرامکو تا ناآرامی های عراق؛

آیا باز شدن گذرگاه القائم - البوکمال بین عراق و سوریه و دسترسی ایران به مدیترانه از یک مسیر زمینی، عربستان را نگران کرده؟

آیا باز شدن گذرگاه القائم - البوکمال بین عراق و سوریه و دسترسی ایران به مدیترانه از یک مسیر زمینی، عربستان را نگران کرده؟

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

احمد عبد الرحمن در رای الیوم نوشت: با نظری به تظاهرات صورت گرفته در روز‌های اخیر در عراق، در می‌یابیم که این تظاهرات بدون هیچ مقدمه‌ای اغاز شد و می‌توانیم برخی تفاصیل را در آن ببینیم که نشان دهنده اهدافی غیر از اعتراض به بیکاری و فساد و خواسته‌های بر حق مردم عراق است. البته مقصود، تردید در حقانیت خواسته‌های مردم عراق نیست، بلکه باید به شعار‌ها و برخی شیوه‌هایی توجه داشته باشیم که طی تظاهرات به کار بسته شد.

به گزارش نوید تربت به نقل از انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: اگر به شکل و ظاهر دقت کنیم، در می‌یابیم که تظاهرات مذکور با خشونت مبالغه امیز و تخریب‌های برنامه ریزی شده‌ای از سوی برخی تظاهرکنندگان یا بهتر بگوییم، مزدوران، همراه بود و همین مساله، امور را به سمت انفجار و راهی بی بازگشت سوق می‌دهد.

علاوه بر این، عکس العمل نیرو‌های امنیتی نیز با خشونت شدیدی همراه بود؛ آنچه که بر بحرانی‌تر شدن اوضاع افزوده و باعث می‌شود شرایط به مرحله‌ای برسد که امکان متوقف کردن آن نباشد. در این میان، باید به دنبال طرف سومی باشیم که سعی در افزودن بر آتش درگیری‌ها در عراق می‌کند.

همچنین آنچه جالب توجه است، گرایش واضحی است که در جریان آن، به ایران و هم پیمانان آن، یعنی مرجعیت‌های دینی و حشد الشعبی، حمله می‌شود؛ این در حالی است که حشد الشعبی با کمک ایران، داعش را از عراق بیرون کرده و نقشه هایش برای سیطره بر این کشور را نقش بر آب کرد.

بر این اساس، معتقدیم کسانی هستند که می‌خواهند امور به سمت انفجار و هرج و مرج پیش برود، تا منافع طرف‌های خاصی تامین شده و به منافع ایران و هم پیمانانش در منطقه آسیب وارد شود.

اگر این فرضیه درست باشد، طرفی که از این اوضاع بهره می‌برد، ایالات متحده و هم پیمانان آن در منطقه، بویژه عربستان سعودی خواهد بود.

در این جا، باید به زمان بندی تظاهرات نظری داشته باشیم؛ چرا که این تظاهرات پس از شکستی اتفاق افتاد که عربستان در جنگ یمن متحمل شد؛ چه در جریان عملیات نجران و خسارت‌های مادی و انسانی که برای سعودی‌ها داشت و چه در جریان حمله به آرامکو که از اهمیت اقتصادی و استراتژیک زیادی برای عربستان و هم پیمانش، آمریکا برخوردار است.

این حوادث که تمام جهان را به خود مشغول داشت، یک تحول استراتژیک در جنگ یمن ایجاد کرد که به دنبال آن، انگشت‌های اتهام، متوجه ایران شد. علاوه بر این، نباید گشودن گذرگاه القائم-البوکمال بین عراق و سوریه را فراموش کنیم؛ که البته اهمیت زیادی برای دو طرف عراقی و سوری و هم پیمان قدرتمند آنها، ایران دارد و برخی معتقدند این کشور بیشترین نفع را از گشایش این مسیر می‌برد؛ چرا که می‌تواند از یک مسیر زمینی استفاده کند که به سواحل دریای مدیترانه می‌رسد.

با توجه به اینکه عربستان نمی‌خواهد و نمی‌تواند وارد مقابله مستقیم با ایران شود و هم پیمان آمریکایی اش نیز همین گزینه را انتخاب کرده و تا حد امکان از جنگ دور می‌ایستد؛ ممکن است این تحریک اوضاع در عراق و تنش زایی‌ها در این کشور، بخشی از واکنش سعودی آمریکایی به فعالیت‌های ایران باشد. همه می‌دانند که عراق از چه اهمیتی برای ایران برخوردار بوده و حجم تاثیر و حضور ایران در عراق تا چه اندازه است.

پیگیری و بررسی محتوای شبکه‌هایی که از سوی عربستان سعودی حمایت می‌شود، نشان دهنده حمایت واضح آن‌ها از تظاهرات مردم عراق و حتی تحریک بیشتر برای ادامه و افزایش اعتراضهاست. همین نکته بوضوح نشان دهنده تمایل سعودی برای استمرار اینگونه حوادث است، تا بتواند از آن بعنوان برگ برنده‌ای برای مقابله با گزینه‌های بیشتر و مؤثرتری که ایران در اختیار دارد، استفاده کند.


http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رئیس اسبق دادگستری استان تهران: مرحوم رئیسی به حدی انقلابی بود که می خواست یک کاریکاتوریست اهانت کننده که یک مقام عالی را کشیده بود اعدام کند ولی رهبری نگذاشتند

افتتاح مجموعه تاریخی فرهنگی و گردشگری آب انبار شیرچهارسوق تربت‌حیدریه

برگزاری نخستین اینفو تور جاذبه های گردشگری در شهرستان زاوه

اجرای پویش ملی سلامت دهان و دندان در مدارس تربت‌حیدریه

مراسم نکوداشت استاد محمدرضا خسروی حقوقدان و نویسنده نام‌آور خراسانی برگزار شد

تولستوی: گفت‌وگوهای گروه 3+3 به حل چالش‌های منطقه‌ای کمک می‌کند/ زنگنه: ایران و روسیه از نظر گفتمان و راهبرد به یکدیگر نزدیک شده‌اند/ملت ایران روسیه را دوست و شریک قابل اعتماد خود می‌داند

نتایج سوء تغییر اقلیم بر سفره بهره‌برداران کشاورزی تربت‌حیدریه

تصاویر: نمایش موزیکال «الیور توئیست»

ترامپ، ایران و وسوسه غلط نتانیاهو

برگزاری نخستین نمایشگاه جهیزیه و ازدواج آسان در تربت‌ حیدریه

برخی جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و مه‌آلود است

رونمایی نایکی از کفش هوشمند جدید؛ دوچرخه‌ برقیِ پاها که سرعت دویدن را بیشتر می‌کند

ظریف: شیفتگی نسبت به روسیه و غرب، هر دو خطر دارد

اجرای طرح انتقال آب هزارمسجد به مشهد

با درخشش فوتسالیست تربت‌حیدریه تیم ملی دختران ایران قهرمان آسیا شد

مقتولی که پس از 10 سال به خواب شاهد آمده بود باعث افشای راز 10ساله پرونده قتل شد

تصاویر: عروسی عشایر کرمانج در کلات نادر

فعالیت 522 پرستار در شهرستان تربت‌ حیدریه

تحلیلی بر جهش حیرت‌آور قبوض آب به بهانه افزایش پلکانی مصرف

پرداخت یکهزار و 800 میلیارد ریال غرامت به کشاورزان خراسان رضوی

آغاز پروژه احداث شبکه روشنایی معابر در بلوار ورزش تربت حیدریه

کوسه‌های «بی‌خطر» یک شناگر را بلعیدند

«قصر دیوانگان»؛ داستان قدیمی‌ترین آسایشگاه روانی جهان

اختصاص 110 میلیارد تومان به طرح‌های اشتغالزایی کمیته امداد تربت‌حیدریه

کمبود 18 هزار معلم در خراسان رضوی /درخواست تغییرنام وزارت آموزش و پرورش به وزارت فرهنگ / لزوم تداوم آموزش هوش مصنوعی در مدارس/ کمبود 53مدرسه در تربت حیدریه

تصاویر: جشنواره «دیزی» خراسان‌شمالی

برگزاری نهمین کاروان ترویج بهره‌وری الگوی کشت در بخش رُخ تربت‌حیدریه

خرید توافقی زعفران در برنامه امسال دولت

تهدیدات اقلیمی مهمترین چالش حوزه زعفران خراسان رضوی

آبخیزداری تنها راهکار برای حفاظت از آب

گزارش تصویری از طاق‌دره اولین مجتمع گردشگری صخره ای شرق کشور

قهرمانی تیم فوتسال زیر 13 سال تربت‌حیدریه در لیگ برتر خراسان رضوی

افتتاح 3 زمین چمن مصنوعی در شهرستانهای تربت حیدریه و زاوه

تجدید فعالیت نخستین دارالایتام کشور برای نگهداری و حمایت از 300 کودک

ونزوئلا درسی برای آینده ی نزدیک

مردی که می‌توانست با «سوت‌زدن» در تلفن جنگ هسته‌ای راه بیندازد!

عجیب ترین فاجعه هوایی: هواپیما سالم فرود آمد ولی همه 301 مسافرش مُردند

آیا امریکا به یک توافق «بزرگ و زیبا» با ایران دست می‌یابد؟

40 درصد محصولات پسته مه‌ولات دچار پوکی شد

افزایش نرخ بیکاری در خراسان رضوی

احداث 87 زمین چمن مصنوعی روستاهای تربت حیدریه کاری بی‌سابقه در سطح استان

مشکل کمبود منابع آبی در قطب‌ مهم تولید محصولات کشاورزی استان و کشور

بحران نادیده گرفتن شکاف طبقاتی را جدی بگیرید

آماده‌سازی زمین‌های طرح ملی مسکن تربت‌حیدریه با سرعت ادامه دارد

کاهش20 درصدی میزان تولید پسته در تربت‌حیدریه

سهم بیشتراعتبارات برای دهیاری‌های فعال‌

محدوده قانونی شهر تربت‌حیدریه120 هکتارافزایش می یابد

جشنواره آشپزی «طعم امید»، ویژه ی نابینایان و معلولین خراسان رضوی برگزار شد

کسب مقام قهرمانی پاورلیفتینگ فستیوال کارگری شرق کشور توسط آتش‌نشان تربت حیدریه

تجلیل از بانوان مدال‌آور کونگفو شهرستان تربت حیدریه