آخرین مطالب

تحلیل «سی ان ان» از ترور نافرجام ترامپ:

افسانه «ترامپ شکست ناپذیر» پر و بال بیشتری خواهد گرفت / زخم کهنه خشونت سیاسی در انتخابات آمریکا سر باز کرد بین المللی

افسانه «ترامپ شکست ناپذیر» پر و بال بیشتری خواهد گرفت / زخم کهنه خشونت سیاسی در انتخابات آمریکا سر باز کرد

  بزرگنمایی:
حامیان ترامپ وی را قهرمانی شکست ناپذیر دانسته و او را به مثابه یک انسان فراطبیعی مورد تجلیل قرار داده اند. تصویر وی به عنوان مبارزی که دائما از سوی دشمنانش تحت حمله قرار می‌گیرد، اکنون عمیق‌تر از گذشته بزرگنمایی خواهد شد.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

سی ان ان نوشت: سوء قصد نافرجام به جان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در جریان میتینگ انتخاباتی اش فصل تاریک جدیدی در داستان نفرین شده خشونت سیاسی در آمریکا باز کرد و کشور را که در جریان یکی از پرتنش‌ترین دوره‌های تاریخ مدرن خود دچار شکاف و دو دستگی شده تکان داد.

 در ادامه این مطلب آمده است: هدف قرار دادن یک رئیس جمهور سابق در جریان میتینگ انتخاباتی قبل از اینکه او به صورت رسمی به عنوان کاندیدای جمهوری خواهان انتخاب شود، حمله به دموکراسی و حق انتخاب تک تک شهروندان آمریکایی به شمار می‌رود.

زمانی که تیر اندازی آغاز شد، این نامزد احتمالی جمهوری خواهان روی صحنه بود و حامیانش همچون همیشه در پشت سر وی پوستر‌هایی در حمایت از وی در دست داشتند. ترامپ یک لحظه به خود پیچید و دست روی گوشش کشید و بعد پشت تریبون پناه گرفت. سپس جمعیت حاضر شروع به فریاد کشیدن کردند و صحنه‌ای سورنال شکل گرفت.

رئیس جمهور سابق بعدا گفت که احساس کرده گلوله پوست گوشش را شکاف داده است. ترامپ بلافاصله در حالی که گوشش خون آلود بود از صحنه بیرون برده شد. تیراندازی به سمت ترامپ توسط یک مرد مسلح از روی پشت بام ساختمانی در خارج از محوطه محل برگزاری میتینگ در باتلر پنسیلوانیا انجام شد و اگر تنها کمتر از یک اینچ آنطرف‌تر برخورد می‌کرد نتیجه‌ای به مراتب بدتر به بار می‌آورد.

تصویری که ایوان ووچی، عکاس اسوشیتد پرس از ترامپ با حالتی سرکش و صورتی خونین که با مشت گره کرده در حال خارج شدن از صحنه بود گرفت و پرچم آمریکا را در پشت سر رئیس جمهور سابق در حال اهتزاز نشان می‌داد بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی به عنوان صحنه‌ای نمادین بازنشر شد. این تصویر ترسیم کننده یک عصر سیاسی پرتنش در صحنه سیاسی آمریکاست که صرف نظر از پیامد‌های سیاسی ناشناخته اش، یک بعد از ظهر آفتابی را به کابوسی تلخ مبدل نمود.

تداعی‌های وحشتناک

صدای مداوم شلیک گلوله و تصویر رهبری سیاسی که روی زمین غلت می‌زد در حالی که ماموران سرویس مخفی برای محافظت از او خودشان را به روی رئیس جمهور انداخته بودند خاطرات تلخی را در حافظه تاریخی مردم آمریکا زنده کرد.

هرچند ترامپ رئیس جمهور مستقر نیست، اما جراحت وارده شده به وی نشان دهنده تهدیدی دائمی است که همواره بالای سر مقام ریاست جمهوری و کسانی است که برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند. جو بایدن چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکاست و چهار نفر از اسلاف وی هنگامی که در قدرت بودند کشته شده اند؛ مورد اخیر جان اف کندی بود که در سال 1963 ترور شد. واقعیت این است که تلاش برای ترور ترامپ به دوران 40 ساله‌ای که تصور می‌شد تبحر سرویس مخفی تا حد زیادی احتمال وقوع چنین حوادثی را کاهش داده پایان بخشید و نگرانی‌ای را ایجاد کرد که تا سال‌ها ادامه خواهد یافت.

تلاش برای ترور ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی را می‌توان با ترور رابرت اف کندی، کاندیدای دموکرات در سال 1968 مقایسه کرد؛ سالی خونبار که شاهد قتل رهبر حقوق مدنی آمریکا، مارتین لوترکینگ و خشونت در کنگره ملی حزب دموکرات در شیکاگو نیز بود. اتفاقا این کنگره امسال قرار است مجددا در شیکاگو برگزار شود.

اما خشونت سیاسی از آن زمان تاکنون متوقف نشده است. در سال 2011، گابریله جیفوردز، نماینده دموکرات وقت مجلس نمایندگان پس از اصابت تیری به سرش در یک مراسم دچار آسیب مغری شد. در آن حادثه شش تن کشته شدند. در سال 2017، یک مرد مسلح به سمت تمرین بسکتبال جمهوری خواهان کنگره آتش گشود و ویپ استیو اسکالیس، رهبر اکثریت مجلس نمایندگان و سه تن دیگر را زخمی کرد. مردم آمریکا هنوز نتوانسته اند حمله ژانویه 2021 حامیان ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا را هضم کنند.

تحولات شوکه کننده روز شنبه یک عامل سیاسی شکننده دیگر به انتخابات غیرقابل پیش بینی و پرتنش امسال اضافه کرد. طی روز‌های اخیر جو بایدن، سالخورده‌ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا پس از نمایش ناامیدکننده‌ای که در مناظره چند هفته پیش در برابر ترامپ 78 ساله داشت در تلاش برای حفظ کاندیداتوری خود بوده است. تنها واکنش اولیه مناسب به اتفاق وحشتناک دیشب نفسی راحت از شنیدن خبر زنده ماندن نامزد انتخابات و سوگواری برای آن حامی ترامپ بود که در حال اعمال یکی از آزادی‌های دموکراتیک خود در این میتینگ جانش را از دست داد.

اکثر رهبران و بازیگران سیاسی از هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات بلافاصله ضمن آرزوی سلامتی برای ترامپ خواستار حفظ آرامش شدند.

بایدن که روز‌های اخیر را در تلاش برای نجات کارزار انتخاباتی خود بود، پس از کسب اطلاع از این حادثه بلافاصله در نقش خود به عنوان مدیر اجرایی کشور ظاهر شد و با انتشار بیانیه‌ای این حادثه را محکوم کرد. وی سپس پشت دوربین رفت و با مردم آمریکا سخن گفت. 

با توجه به دو قطبی شدن نامیمون وضعیت سیاسی در ایالات متحده، شوک اولیه تلاش برای ترور ترامپ به شکلی اجتناب ناپذیر تبعات سیاسی جدی‌ای را به دنبال خواهد داشت. 

حامیان ترامپ وی را قهرمانی شکست ناپذیر دانسته و او را به مثابه یک انسان فراطبیعی مورد تجلیل قرار داده اند. تصویر وی به عنوان مبارزی که دائما از سوی دشمنانش تحت حمله قرار می‌گیرد، اکنون عمیق‌تر از گذشته در میان افکار عمومی ترسیم و بزرگنمایی خواهد شد. رئیس جمهور سابق در لحظات اولیه پس از تیراندازی تلاش کرد که صحنه نمادین از مبارزه طلبی را ترسیم کند و با مشتی گره کرده به سمت جمعیت در حالی که به دوربین‌ها زل زده بود فریاد زد: «مبارزه، مبارزه.»

این تصاویر در تاریخ ثبت خواهد شد و افسانه ترامپ را که قبلا با انتشار تصویر وی در حالی که در زندان آتلانتا بازداشت شده بود و بازگشت وی به کاخ سفید در سال 2020 پس از شکست بیماری کرونا شکل گرفته بود، پر و بال بیشتری خواهد بخشید.

همچنین این اتفاق ممکن است تاثیرات غیرقابل پیش بینی‌ای بر رقابت‌های انتخاباتی‌ای داشته باشد که در آن ترامپ حتی قبل از نمایش مایوس کننده بایدن در مناظره اخیر، از رئیس جمهور مستقر پیش بود. فضای حاکم بر نشست کنگره ملی حزب جمهوری خواه در میلواکی در این هفته نیز احتمالا پرتنش‌تر خواهد بود.

بسیاری از سیاستمداران هر دو حزب اصلی آمریکا پیش از این نیز نگرانی خود را از داغ شدن جدال‌های لفظی سیاسی ابراز کرده بوده اند؛ این اتفاق تلنگر دیگری است که نشان می‌دهد اوج گیری بیش از حد مجادلات سیاسی می‌تواند چه پیامد‌هایی را در جامعه‌ای که دسترسی به سلاح در آن به سهولت امکان پذیر است به دنبال داشته باشد. باید دید که آیا شوک ناشی از اتفاق روز شنبه که می‌توانست به مراتب بدتر از آنچه رخ داده تمام شود، تاثیری بر مهار فرهنگ سیاسی سمی‌ای که ترامپ یکی از مشارکت کنندگان مشتاق آن است خواهد داشت یا خیر.

متاسفانه تاریخ نشان می‌دهد که خشونت، هرچند غیرقابل دفاع، اما یک زخم اصلی و کاری بر پیکره سیاست آمریکاست.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رئیس اتاق اصناف تربت‌حیدریه: مالیات بر ارزش افزوده پیامد منفی برای کسب‌وکارها دارد

رییس سازمان برنامه و بودجه: ممکن است نهادی در مقطعی از زمان ضرورت داشته باشد، اما امروز که کشور در تنگنای معیشتی قرار دارد، آیا ادامه حیات چنین نهادی همچنان ضروری است؟

دوگانه‌سوز شدن رایگان سه هزار و 627 خودرو در منطقه نفتی تربت‌حیدریه

نوجوان قهرمانی که با وجود ترک تحصیل به دلیل فقر، ناجی یک روستا شد

مرکز تخصصی فیزیوتراپی بیمارستان ارتش در تربت حیدریه راه اندازی شد

ابتکار عجیب دانشمندان: استفاده از نیش پشه برای چاپ سه‌بعدی با دقتی فوق‌العاده

ریاضت برای مردم، افزایش 8.2 درصدی بودجه برای سازمان تبلیغات / اختصاص 7 هزار و 876 میلیارد تومان ناقابل برای این نهاد

همزمان با افزایش اندک حقوق کارمندان، بودجه صداوسیما با 20 درصد رشد به 33 هزار میلیارد تومان رسید

مردی زنش را با ضربات تبر در رختخواب کشت

فرماندار تربت‌حیدریه: شوراها ستون مردم‌سالاری و قلب مدیریت محلی هستند

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تربت‌حیدریه؛ قطب تامین انرژی شرق کشور

اعضای هیات اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی تربت حیدریه تعیین شدند

توزیع 500 بسته میوه شب یلدا میان افراد کم برخوردار بخش رخ و کدکن تربت حیدریه

با وجود بارش‌های اخیر تربت‌حیدریه همچنان با بحران آبی مواجه است

تولید فیلم کوتاه خفقان در تربت حیدریه

پرداخت بیش از 33میلیارد ریال وام به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

چگونه شکار عکس بی‌نقص قورباغه کهکشانی «جادویی» را به مرز انقراض کشاند

گزارش تصویری از برگزاری شب یلدا در تربت حیدریه

بودجه 1405؛ آزمون صداقت دولت در برابر مردم

رئیس اتاق اصناف تربت‌حیدریه: با گران‌فروشان و محتکران قاطعانه برخورد می شود

کرسی آزاداندیشی با موضوع مهاجرت نخبگان

هشدار محیط زیست درباره ورود حیات وحش به مناطق مسکونی

بارش 24 سانتی متری برف در بخش رخ تربت حیدریه

شب چله؛ فرصتی برای یادآوری ارزش‌های ملی و فرهنگی ایران است

اسکان بیش از185مسافر گرفتار در برف و کولاک در بخش رخ تربت حیدریه

بارش برف و باران و تلاش برای تأمین برق پایدار

اختصاص50 میلیارد ریالی مجمع خیران کشور به ساخت فضاهای آموزشی تربت‌حیدریه

آماده‌باش واحدهای اقامتی رسمی و غیررسمی تربت‌حیدریه ‌برای اسکان اضطراری مسافران

بزرگراه تربت‌حیدریه به مشهد و بلعکس لغزنده است

سومین هشدار نوید تربت در سه سال پیاپی؛ تا دیر نشده جلو فاجعه را بگیرید

فرماندار: خطرات ناشی از ساخت و سازهای غیرمجاز بر عهده دستگاه‌های متولی است/ عضو نظام مهندسی ساختمان: در تربت‌حیدریه شورای ایجاد ترافیک موفق تر از شورای ترافیک است

آغاز رویداد صدرا با حضور بیش از 33 شرکت فعال حوزه‌های مختلف در تربت حیدریه

امکانات و نیروهای راهداری تربت حیدریه در آماده‌باش کامل قرار گرفتند

معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی: بی‌تفاوتی شهروندان بزرگترین تهدید برای کشور است

کشف بیش از 18 هزار عدد از انواع قرصهای مخدر در تربت‌حیدریه

پذیرش دانشجو در دانشگاه دولتی تربت حیدریه

رییس دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه:فراهم آمدن اشتغال دانشجویان با رویداد «صدرا»

اجرای طرح سه ‌نرخی شدن بنزین و استقرار 90 تیم کنترلی در منطقه تربت‌حیدریه

بارش باران و برف و لغزندگی محور تربت حیدریه- مشهد

گزارش تصویری: چشمه گفتگو از ابتدا تا انتها

چشمه گفتگوی مشهد جایی برای گفتگوی دوستانه بابن مایه‌ی خرد گروهی

معاون وزیر ارشاد: رسانه‌ها در عبور از چالش کاهش جمعیت نقش محوری دارند

فرماندار تربت حیدریه: رسانه‌ها باید مبلغ جوانی جمعیت باشند نه مخرب آن

اختتامیه جشنواره ملی عکس ایران جوان در تربت حیدریه برگزار شد

تربت‌حیدریه میزبان بزرگ‌ترین رویداد رزمی خراسان رضوی

مجهز شدن آتش‌نشانی تربت‌حیدریه به خودروی سیار مرکز فرماندهی مدیریت بحران

شش گروه در معرض بیشترین خطر آنفولانزا هستند

دولتِ وعده‌ها در محاصره واقعیت‌ها/ جامعه در سال دوم، شعار نمی‌خواهد نتیجه می‌خواهد

اولین رصدخانه هوشمند آبهای زیرزمینی کشور در تربت‌حیدریه راه‌اندازی می‌شود

عملیات مشترک امداد زمستانی راهداری و هلال‌احمر تربت‌حیدریه آغاز شد