بزرگنمایی:
به دنبال حادثه دلخراش دوروز قبل در ورودی شهر رشتخوار که منجر به کشته شدن ۲ دختر بچه ۶ و هشت ساله بر اثر برخورد با یک تریلی شد فرماندار رشتخوار بر لزوم ساخت کمربندی این شهر تاکید کرد.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- به دنبال حادثه دلخراش دوروز قبل در ورودی شهر رشتخوار که منجر به کشته شدن 2 دختر بچه 6 و هشت ساله بر اثر برخورد با یک تریلی شد فرماندار رشتخوار بر لزوم ساخت کمربندی این شهر تاکید کرد.
به گزارش نوید تربت، حسین باهوش با اشاره به تردد روزانه هزار و 800 تریلی حامل سنگ معدن از خواف به سمت رشتخوار گفت:این حجم از تردد تریلی از داخل شهر برای شهروندان خطرناک است و تنها راه علاج این مشکل بزرگ، ساخت یک مسیر کمربندی است تا دیگر نیازی به عبور خودروهای سنگین معادن خواف از داخل محدوده شهری رشتخوار نباشد.
فرماندار شهرستان رشتخوار افزود:این امر در واقع مسوولیت اجتماعی صاحبان معادن خواف است که بیتوجهی آنها به آن موجب ایجاد حوادث ناگوار برای شهروندان این شهرستان شده است.
وی ادامه داد:2 روز قبل شاهد وقوع حادثه بسیار دلخراشی در ورودی شهر رشتخوار و در محدوده میدان شهرداری این شهر بودیم که بر اثر آن 2 دختر بچه 6 و هشت ساله از یک خانواده با برخورد با یک تریلی جان خود را از دست دادند و قلب مردم این شهرستان را از غم و اندوه آکنده کردند.
فرماندار رشتخوار گفت: طبق نظر کارشناسان شورای ترافیک باید هر چه سریعتر ساخت قطعه هفت جاده خواف - رشتخوار - تربتحیدریه به طول 10.5 کیلومتر آغاز شود که کمربندی رشتخوار از محدوده پمپ بنزین تا شهرک صنعتی را شامل میشود.
باهوش افزود: طبق نظر کارشناسان برای اجرای هر کیلومتر این مسیر، باید دست کم 120 میلیارد ریال هزینه شود.
وی ادامه داد: تاکنون در قالب نامه نگاری با معاون وزیر صمت یا ملاقات حضوری با صاحبان چند معدن بزرگ شهرستان خواف و از جمله مجتمع فولاد سنگان پیگیر انجام مسولیت اجتماعی آنها بودهایم که به تازگی قولهایی به فرمانداری رشتخوار داده اند.
فرماندار رشتخوار گفت: البته در سالهای قبل این معادن با صرف نزدیک به 70 میلیارد ریال، یک مسیر کنار گذر به طول 4.5 کیلومتر ساخته بودند که در حکم مُسَکِن و برطرف کردن موقتی مشکل بود.
تعدادی از اهالی شهرستان رشتخوار نیز اظهار کردند: طرح کمربندی رشتخوار چندین سال است به دلیل فقدان اعتبارات کافی، به صورت نیمه تمام رها شده است.
بر اساس تبصره سه از ماده 6 قانون اصلاح معادن دارندگان پروانه اکتشاف به استثناء مالک یا مالکان شخصی در ملک خود یا موقوفات موظفند از زمان صدور پروانه اکتشاف، سالانه به ازای هر کیلومتر مربع از محدوده اکتشافی، مبلغی را به دولت پرداخت کنند که میزان این مبلغ هر سال به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب شورای عالی معادن تعیین میشود.
مشاهدات میدانی خبرنگار ما حاکی است هر چند شهرستان رشتخوار از دیرباز محل آیند و روند تریلرهای حامل مواد معدنی از شهرستان خواف به سمت تربتحیدریه و مشهد بوده است اما تا به امروز صاحبان این معادن از این سود بیکران سهم قابل توجهی برای عمران و آبادانی راههای مواصلاتی شهرستان رشتخوار اختصاص نداده اند.