بزرگنمایی:
شهروندان تربت حیدریه،از فقدان و کمبود واکسن های ضروری برای نوزادان و کودکان در مراکز خدمات جامع سلامت منطقه گلایه مند هستند.
پایگاه خبری نوید تربت:http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- وحید سالارمقدم- شهروندان تربت حیدریه،از فقدان و کمبود واکسن های ضروری برای نوزادان و کودکان در مراکز خدمات جامع سلامت منطقه گلایه مند هستند،یکی شهروندان ساکن بخش بایگ به خبرنگار نوید تربت گفت: برای تزریق واکسن فرزندم ابتدا به مرکز بهداشت شهر بایگ رفتم، گفتند نداریم،به تربت حیدریه مراجعه کردم آنها هم نداشتند و گفتند واکسن 18 ماهگی 6 ماه است توزیع نشده تا بلاخره مجبور شدم به مشهد رفته و در آنجا با هزار زحمت واکسن را تزریق کردند.
لطف علیزاده دیگر شهروندی که از شهرستان زاوه برای تزریق واکسن فرزندش به تربت حیدریه مراجه نموده ولی با پاسخ نداریم مواجه شده است نیز می گوید: اینهمه توصیه به فرزندآوری می کنند ولی در تامین واکسن ضروری برای آنها مانده اند.
سعیدی شهروند ساکن در شهرک ولیعصر تربت حیدریه که بسیار نگران تاخیر در انجام واکسن فرزندش است به خبرنگار نوید تربت گفت: برای واکسن چهار و نیم ماهگی نوزادم به مرکز بهداشت مستقر در درمانگاه سرباز مراجعه نمودم ولی گفتند نداریم و معلوم نیست کی بیاید.
وی می افزاید: اگر نوزادان و کودکان به موقع واکسن مورد نیاز را مصرف یا تزریق نکنند ممکن است خدای ناخواسته دچار مشکل شوند،دانشگاه علوم پزشکی منطقه با علم به این موضوع چرا بگونه ای برنامه ریزی نمی کند که اینگونه واکسن ها همواره در دسترس باشد؟.
به غیر از موارد فوق روزانه چندین تماس تلفنی با نشریه نوید تربت و نوید خراسان داریم که از نبود واکسن بویژه برای نوزادان اظهار نگرانی و گلایه می کنند.
خبرنگار نوید تربت در گفتگو با معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه ضمن انتقال گلایه های شهروندان، دلیل این کمبود و وضعیت فعلی واکسن های مورد نیاز در مراکز خدمات جامع سلامت منطقه را جویا شد.
از ابتدای فروردین سال جاری با مشکل کمبود برخی واکسن ها مواجه شده ایم
دکتر محمد قربانی ضمن پذیرفتن انتقادات شهروندان و با اشاره به اینکه در سال گذشته چندین بار به صورت کتبی به وزارت بهداشت و درمان، مشکل کمبود واکسن گزارش شده است، گفت: از ابتدای اسفند ماه 1403 تا امروز واکسن روتاویروس به صورت خیلی خیلی کم به دانشگاه تحویل داده شده که با توجه به ذخیره قبلی، تا پایان سال گذشته در این مورد کمبودی نبود ولی از ابتدای فروردین ماه امسال به مشکل کمبود مواجه شده ایم.
وی افزود: واکسن پنتاوالان نیز تقریبا از ابتدای سال گذشته به صورت محدود و کمتر از نیاز ماهیانه به دانشگاه تحویل داده شده، که متاسفانه باعث روند افزایشی در تعداد کودکان با تاخیر واکسیناسیون شده،البته قول هایی برای رفع کمبود این واکسن در روزهای آینده توسط وزارت بهداشت و درمان داده شده است. فقط در مورد واکسن روتاویروس هنوز زمانی برای رفع کمبود تعیین نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در مورد وضعیت موجودی دیگر واکسن ها گفت: واکسن های بدو تولد اعم از ب ث ژ، فلج اطفال خوراکی و هپاتیت که در بیمارستان های دارای زایشگاه تزریق میشود، کاملا موجود و به صورت دو هفته یک بار توسط کارشناس زنجیره سرد شهرستان ها توزیع می شود، برای تقریبا 90 تا 95 درصد تولد های سه شهرستان تربت حیدریه،مه ولات و زاوه در دو بیمارستان رازی و نهم دی واکسیناسیون انجام می شود.
دکتر قربانی ادامه داد: واکسن های دو ماهگی تا شش ماهگی که شامل فلج اطفال خوراکی، فلج اطفال تزریقی، پنتاوالان، روتاویروس و پنوموکوک می باشد؛ در حال حاضر بجز پنتاوالان و روتاویروس در زنجیره سرد دانشگاه موجود و ذخیره می باشد.
وی گفت: در مورد واکسن های 12 ماهگی تا شش سالگی نیز خوشبختانه در حال حاضر با کمبود مواجه نیستیم.
قربانی در مورد واکسن های خارج از روتین افزود:این واکسنها اعم از: هاری، مننژیت، MR، توام خردسالان، توام بزرگسالان و سرم هایی مثل مارگزیدگی، عقرب گزیدگی ، سرم هاری، سرم بوتولیسم و ... در حال حاضر موجود و توزیع آن منظم انجام می شود، البته واکسن توام بزرگسالان با توجه به فصل ثبت نام مدارس متوسطه ، در این ماه کمتر از میزان درخواستی دانشگاه ، تحویل شده که فعلا زیاد مشکل ساز نیست ولی باید برای ماه بعد جبران شود.