بزرگنمایی:
نماینده تربت حیدریه، زاوه و مه ولات با اشاره به اینکه موضوع تشکیل استان خراسان مرکزی محور وحدت شده است، گفت: با تلاش شما و فشار از پایین و چانه زنی نمایندگان شما از بالا به موفقیت دست خواهیم یافت.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- اولین جلسه ستاد مردمی تشکیل استان خراسان مرکزی در تربت حیدریه با حضور جمعی مسوولین اصناف، تشکل های غیر دولتی و نمایندگان فعلی و ادواری مجلس تشکیل شد.
به گزارش نوید تربت، در ابتدای این جلسه دبیر ستاد مردمی تشکیل استان خراسان مرکزی گفت: با توجه به اهمیت موضوع، تاکنون دو ستاد مردمی در تهران و مشهد تشکیل گردیده است و امروز نیز جلسه مقدماتی این ستاد در تربت حیدریه را برگزار می کنیم.
مهندس جواد محبی افزود:همراهی نمایندگان فعلی و ادواری مجلس، بدون توجه به سلایق مختلف سیاسی فرصت مغتنمی است که ما را در رسیدن به اهداف تشکیل استان جدید یاری خواهد نمود.
می خواهیم اولین استان غیر متمرکز را در کشور ایجاد کنیم
نماینده تربت حیدریه، زاوه و مه ولات با اشاره به اینکه موضوع تشکیل استان خراسان مرکزی محور وحدت شده است، گفت: با تلاش شما و فشار از پایین و چانه زنی نمایندگان شما در مجلس از بالا به موفقیت دست خواهیم یافت.
دکتر محسن زنگنه با تأکید بر اینکه می خواهیم اولین استان غیر متمرکز را در کشور ایجاد کنیم بطوری که صد در صد خدمات از طریق مجازی انجام شود، افزود: در استان خراسان مرکزی ادارات کل بین شهرستان منطقه تقسیم می شود و رفت و آمد به مرکز استان کاهش می یابد.
وی گفت: درحالی که 22 درصد جمعیت خراسان رضوی و عمده معادن و ظرفیت های غنی کشاورزی در خراسان مرکزی قرار دارد ولی متاسفانه این منطقه با وجود اینهمه امکانات فقیر باقی مانده است.
نماینده مردم ادامه داد:اگر بخواهیم منطقه رشد کند و از مزایای آن یازده شهرستان فعلی برخوردار شوند،چاره ای جز تشکیل استان خراسان مرکزی وجود ندارد.
زنگنه گفت: بنابراین کار اصلی ستادهای مردمی در تهران، مشهد،تربت حیدریه و دیگر شهرستانها باید این موارد باشد؛ همراه کردن و اقناع شهروندان شهرستانهای ذی نفع و کارهای زیربنایی و جانمایی ادارات، متناسب با نیازهای استان جدی که در این مورد کارهایی شروع شده است.
هدف اصلی از ایجاد خراسان مرکزی پبشرفت و توسعه یازده شهرستان است
نماینده ادواری خواف و رشتخوار نیز در این جلسه گفت: هدف اصلی از ایجاد خراسان مرکزی پبشرفت و توسعه تربت حیدریه و ده شهرستان دیگر است که خوشبختانه مردم در این مورد در عمل و نظر وحدت دارند.
دکتر غلامحیدر ابراهیم بای با ذکر اینکه در تقسیم استان خراسان یک تأخیر 40 ساله داشتیم افزود: در زمان تشکیل استانهای جدید ابتدا قرار یود پنج استان تشکیل شود که هدف من این بود که تربت حیدریه یکی از مراکز این استانها گردد ولی دولت وقت مخالفت نمود.
وی سپس به مزایای منطقه خراسان مرکزی با محوریت تربت حیدریه اشاره نمود و گفت: از بندرعباس تا سرهنگ یک منطقه امنیتی داریم که در واقع اهمیت این شهرستان را می رساند.
ابراهیم بای ادامه داد:برای فقرزدایی و کاهش آلام مردم راهی به جز تشکیل استان جدید نیست، در غیر اینصورت منابع و معادن و نیروی انسانی منطقه به شکل بهینه استفاده نمی شود.
این استاد جامعه شناسی با اشاره به اینکه مشهد بعنوان دومین کلان شهر کشور مشکلات خواص خود را دارد و به تنهایی به اندازه یک استان مسئله دارد بطوری که استاندار نمی رسد مرتب به شهرستانهای دیگر سربزند، افزود: بنابر این لازم است که در کنارش استان خراسان مرکزی ایجاد شود.
ابراهیم بای ادامه داد:در منطقه خراسان مرکزی یازده شهرستان باجمعیت بیش از یک میلیون و صد هزار نفر وجود دارد که در امر تشکیل استان جدید با یگدیگر هیچ اختلافی ندارند بطوری که در این مورد خواص بین نمایندگان وتشکل های جناحهای مختلف وحدت نظر وجود دارد و برایشان مهم تشکیل استان است.
وی در پایان گفت:این پروژه بین دو تا ده سال زمان خواهد برد، اگر تلاش کنیم ظرف دوسال به نتیجه خواهد رسید بنابر این باید همه توانمان را بکار بگیریم تا به نتیجه برسد، به فکر این نباشیم که به نام چه کسی تمام خواهد شد.
ابوالقاسم خسروی نماینده اسبق نیز گفت:در توانمندی های تربت حیدریه برای مرکزیت استان تردیدی نیست.
وی افزود:در دولت فعلی با تشکیل خراسان مرکزی هیچ مخالفتی وجود ندارد. پس باید از وقت استفاده کرد تا این امر محقق شود.
در این جلسه تعدادی از نمایندگان اصناف،شورای شهر و دیگر تشکلها نظرات خود را بیان نمودند.