بزرگنمایی:
از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون ۴ نفر در منطقه تربت حیدریه( زاوه یک نفر،شادمهر یک نفر،رشتخوار دو نفر) بر اثر غرق شدن در استخرهای کشاورزی جان خود را از دست داده اند.
پایگاه خبری نوید تربت:www.navidtorbat.ir
نوید تربت - حسن نیکنام- از ابتدای سال 1402 تا کنون 4 نفر در منطقه تربت حیدریه( زاوه یک نفر،شادمهر یک نفر،رشتخوار دو نفر) بر اثر غرق شدن در استخرهای کشاورزی جان خود را از دست داده اند.
رییس هیات شنا،شیرجه و واترپلو شهرستان تربت حیدریه در گفتگو با خبرنگار نوید تربت افزود:هرچنداین تعداد غریق نسبت به سال قبل کمتر شده است ولی همچنان میتوان با ارائه راهکارهایی مثل آموزش شهروندان و اطلاع رسانی های عمومی و نیز بازرسی دوره ای از استخرهای کشاورزی، این تعداد را نیز به صفر رساند.
هادی مرادزاده گفت: باتوجه به تلاش کمیته پیشگیری از غرق شدگی شهرستان که زیر نظر هیات نجات غریق تربت حیدریه می باشد، با آموزش همگانی و اطلاع رسانی در خصوص خطرات استخرهای کشاورزی، خوشبختانه در تربت حیدریه آمار تلفات در استخرهای کشاورزی به صفر رسیده است.
رییس هیات شنا،شیرجه و واترپلو شهرستان تربت حیدریه ادامه داد: فرمانداریها ،بخشداری ها، دهیاری ها و جهاد کشاورزی و هیات شنا و نجات غریق میتوانند با هماهنگی های لازم نسبت به بررسی و اعلام استخرهای کشاورزی غیر استاندارد و راهکارها و آموزش های لازم به کشاورزان و صاحبان این تله های مرگ، از تلفات جانی مردم جلوگیری نمایند.
وی گفت: پیشنهاد می شود دهیاری ها استخرهای غیر استاندارد کشاورزی و اسامی صاحبان آنها در هر روستا را به بخشداری ها گزارش دهند و نسبت به بازرسی و بررسی این استخرها اقدام نمایند.
هیاتهای شنا و نجات غریق شهرستان آماده همکاری در این خصوص می باشند.
هادی مرادزاده، افزود: ایجاد فنس با ارتفاع مناسب دورتادور استخرها، نصب تابلوهای هشداردهنده، تعبیه تیوپ، طناب یا نردبان در استخرها، نظارت دائمی بهره برداران و ارائه آموزش های همگانی نیز می تواند در کاهش تلفات استخرهای کشاورزی موثر باشد.
وی گفت:غرق شدگی در استخرهای شنا ربطی به یاد داشتن شنا ندارد بلکه به دلیل سر بودن لایه های ژئوممبران این استخرها، حتی برای غواصان ما در موقع خارج نمودن غریق از داخل آب نیز مشکلاتی بوجود می آورد،گذاشتن نردبان با جنس نخ نسوز در اطراف این استخرها از اصلی ترین نکات نجات می باشد.
طبق آمارهای اورژانس کشور تاکنون 280 نفر از هموطنان در بهار 1402 به دلیل غرقشدگی فوت کردند که از این تعداد 73 نفر آنها در استخرهای کشاورزی جان خود را از دست داده اند.
در بهار امسال از کل تلفات غرقشدگی ثبت شده در کشور، 224 نفر مرد و 56 نفر زن بودند همچنین بیشترین آمار با 126 فوتی در خرداد ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 16.7 درصد بیشتر شده است.
در این مدت استانهای خوزستان با 41، فارس با 27 و اصفهان با 23 فوتی بیشترین آمار مرگ ناشی از غرقشدگی را داشته اند.
همچنین استان مازندران با 17 فوتی غرقشدگی در رتبه پنجم و استان گیلان با 15 فوتی در رتبه هشتم قرار گرفتهاند.
هرچند مطابق هرسال در سه ماهه نخست سال جاری نیز بیشترین تعداد تلفات غرقشدگی با 73 فوتی مربوط به رودخانه هاست، اما در این مدت استخرهای کشاورزی بعد از رودخانهها در رتبه دوم تعداد تلفات غرقشدگی قرار گرفتهاند.
در این مدت 72 نفر در استخرهای کشاورزی جان خود را از دست دادند درحالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل 25 نفر بوده است.