بزرگنمایی:
در چهار شهرستان منطقه تربت حیدریه شامل: تربتحیدریه، زاوه، مهولات و رشتخوار، ۱۷ هزار مودی مالیاتی داریم که ۷۰ درصد این افراد به شهرستان تربتحیدریه اختصاص دارند.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- در چهار شهرستان منطقه تربت حیدریه شامل: تربتحیدریه، زاوه، مهولات و رشتخوار، 17 هزار مودی مالیاتی داریم که 70 درصد این افراد به شهرستان تربتحیدریه اختصاص دارند.
به گزارش نوید تربت،معاون مدیرکل و مدیر حسابرسی مالیاتی منطقه تربتحیدریه افزود: البته مشاغلی چون دلالی یا فعایتهای اقتصادی بدون مجوز یا فاقد ثبت در مراجع قانونی، از این دایره خارج هستند.
مجید کریمیدوست گفت: البته در عین حال با توجه به بافت فکری و اعتقادی مردم این منطقه، به جز صاحبان مشاغل بدون مجوز و نام و نشان قانونی، فرار مالیاتی در این خطه آنقدر محسوس نیست.
وی در ادامه به معرفی معافیتهای در نظر گرفته شده برای مودیان مالیاتی اشاره و اظهار داشت: بر اساس قانون معافیت پایه ماده 101 برای سال مالی 1401، رقم تعیین شده برای مشاغل، کسب "سود خالص" تا سقف 39 میلیون و 600 هزار تومان، از پرداخت مالیات معاف هستند.
وی گفت: البته این معافیات مشمول صاحبان مشاغلی میشود که تا پایان 31 خرداماه جاری، نسبت به تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند.
کریمیدوست افزود: اشخاص حقوقی (شرکتها و موسسات) نیز تا چهار ماه بعد پایان سال مالی (خورشیدی یا میلادی) و مستقلات و اجاره املاک نیز تا 31 تیرماه فرصت تکمیل فرم مربوطه را دارند.
معاون مدیرکل و مدیر حسابرسی مالیاتی منطقه تربتحیدریه گفت: در صورتی که افراد حقیقی و حقوقی یادشده، تا تاریخ مقرر اظهارنامه خود را ارایه نکنند، نه تنها از معافیت بهرهمند نخواهند شد، بلکه پرداخت جریمه "غیرقابل بخشش" به میزان 30 درصد نیز، به آنها تعلق خواهد گرفت.
کریمیدوست در ادامه گفت: دولت سیزدهم نیز امتیاز بزرگی برای مردم در نظر گرفته و آن تبصره ماده 100 است که بر اساس آن مشاغلی که درآمدشان پایین میباشد، مالیات آنها به صورت قطعی محاسبه و غالبا رقم آن بین 15 تا 30 درصد از میزان مالیات واقعی، کمتر و لذا مودیانی که تمایل به محاسبه به این شکل را دارند، دیگر نیاز به تکمیل اظهارنامه مالیاتی نیست.
وی تصریح کرد: بر این اساس فعالان اقتصادی که جمع فروش و درآمدشان از محل کالا یا خدمت (یعنی میزان ورودی پول) در سال، از 6 میلیارد و 720 میلیون تومان کمتر باشد، مشمول این قانون میشوند.
کریمیدوست با بیان اینکه در این شیوه تعیین میزان قطعی مالیات، توسط سیستم هوشمند محاسبه میشود، گفت: شیوه محاسبه قطعی نیز به مودیانی تعلق میگیرد که سقف زمانی یاد شده در بالا (31 خرداد یا 31 تیر) را در نظر داشتهباشند.
معاون مدیرکل و مدیر حسابرسی مالیاتی منطقه تربتحیدریه گفت: البته اگر بعدا مشخص شود میزان درآمدشان بیش از رقم اعلامی بوده، مشروط بر اینکه از 6 میلیارد و 720 میلیون تومان بیشتر نشود، تا سقف 15 درصد اختلاف را چشمپوشی میکنیم، والا فرم تبصره 100 آنها باطل و باید اظهارنامه مالیاتی تکمیل کنند.
کریمیدوست در بخش دیگری گفت: تاکنون با صاحبان مشاغل و اتحادیهها، جلسات چهره به چهره برگزار کردیم تا آنان را راهنمایی و شیوه صحیح تکمیل اظهارنامه مالیاتی را آموزش دادهایم.
وی همچنین گفت: فعالان بخش کشاورزی از پرداخت مالیات معاف و چنانچه فرآوری محصولات کشاورزی را نیز خود انجام دهند، آن بخش نیز از مالیات معاف و در غیر این صورت، فعالان صرف حوزه فرآوری محصولات کشاورزی، مشمول پرداخت مالیات هستند.
کریمیدوست در پیوند با مزایای استفاده از دستگاه کارتخوان نیز اظهار کرد: برخی صاحبان مشاغل به تصور اینکه استفاده از دستگاه کارتخوان (pos) میزان درآمد واقعی آنها را ثبت میکند، لذا با هدف پایین نشان دادن میزان درآمد خویش، از شیوه پرداخت کارت به کارت استفاده میکنند.
معاون مدیرکل و مدیر حسابرسی مالیاتی منطقه تربتحیدریه افزود: این افراد غافل از آن هستند که با کمک تراکنش مالی حساب یا حسابهای بانکی، میزان دقیق میزان درآمد آنها مشخص میشود.
کریمیدوست تصریح کرد: اگر ملاک محاسبه مالیات تنها تراکنش در کارتخوان باشد، میزان آن بسیار کمتر از زمانی است که با دستگاه کارتخوان بخواهیم محاسبه کنیم، زیرا در آن صورت ملاک محاسبه تمام حسابهای بانکی مودی مالیاتی خواهد بود.