آخرین مطالب

رییس پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه:

زیان کشاورزان از محدودیت عرضه به اسم فراوری زعفران اقتصادی

زیان کشاورزان از محدودیت عرضه به اسم فراوری زعفران

  بزرگنمایی:
اگر بخواهیم امروز به اسم فراوری زعفران، محدودیت عرضه ایجاد کنیم در نخستین قدم تنها کسی که از این اقدام زیان می‌بیند کشاورز است .

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

اگر بخواهیم امروز به اسم فراوری زعفران، محدودیت عرضه ایجاد کنیم در نخستین قدم تنها کسی که از این اقدام زیان می‌بیند کشاورز است زیرا برای صادرکننده تفاوت نمی‌کند زعفران را به صورت خشک یا به شکل کالا یا دارو صادر کند و در هر 2 حالت سود خودش را خواهد برد.

رییس پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه در گفتگو با نوید تربت افزود: از مجموع تولید سالانه 405 تن زعفران در ایران در بهترین حالت فقط توان فراوری 30 درصد این محصول را داریم لذا در شریط کنونی چاره‌ای جز خام فروشی زعفران وجود ندارد.

دکتر حامد کاوه گفت: در بخش خشک کردن زعفران با عیار بالا تجربه خوبی داریم زیرا در سال‌های اخیر دستگاه‌های جدید خشک کن ساخته‌ایم و از این بابت هیچ مشکلی نداریم.

وی ادامه داد: گام بعدی، سرمایه‌گذاری روی ماشین آلات برداشت گل است که اغلب در فصل برداشت به دلیل برودت هوا یا بارش نزولات آسمانی و نیز کمبود کارگر در زمان اوج برداشت، کشاورزان با مشکلات زیاد مواجه می‌شوند اما اگر دستگاههای مکانیزه برداشت در اختیار کشاورز باشد با صرف هزینه کم و زمان اندک می‌تواند برای برداشت اقدام ‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه تربت‌حیدریه گفت: حوزه دیگری که در آن نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم حوزه فناوری در بخش پاک کردن گل و تفکیک علمی و استفاده تجاری اجزای آن است.

کاوه با بیان این که در شرایط کنونی گل زعفران با دست پاک می‌شود و بعد از جدا کردن کلاله، گل‌ها به سطل زباله ریخته می‌شود افزود: اگر سرمایه‌گذاری اولیه در جدا کردن کلاله از گل خوب انجام شود می‌توان از مواد سایر بخش‌های گل هم بهره‌مند شد.

وی ادامه داد: اگر مجهز به سیستم مکانیزه تفکیک اجزای گل زعفران باشیم قادر خواهیم بود علاوه بر استخراج مواد مثمر از گلبرگ، از بساک (پرچم زرد رنگ) زعفران نیز در صنعت رنگ و داروسازی بهره ببریم.

رییس پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه گفت: ما دانش فنی در این زمینه را داریم و می‌دانیم این اقدامات باید در چه دمایی انجام شود، اما تجهیزات آن را در اختیار نداریم.

کاوه با بیان این که اکنون در ایران فقط دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشکده عطر و اسانس کاشان مجهز به این تجهیزات آن هم در حد انجام امور آزمایشگاهی هستند افزود: این دستگاه نمونه داخلی ندارد و اکنون قیمت آن نزدیک به 30 میلیارد ریال است و از سوی دیگر هزینه نگهداری آن نیز بسیار زیاد است در حالی که ما نیازمند دستگاهی برای انجام امور صنعتی و در تناژ بسیار بالا هستیم.

وی ادامه داد: شایسته است برنامه‌ریزان کشور چنانچه به دنبال رفع این مشکل هستند، اعتبارات لازم را در اختیار دست اندرکاران قرار دهند.

رییس پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه گفت: میزان نیاز صنایع غذایی ایران به زعفران سالانه بین 60 تا 70 تن است و با توجه به میزان تولید فقط 30 درصد میزان تولید را می‌توانیم در داخل مصرف کنیم و برای بقیه آن باید فکر اساسی کرد.

کاوه افزود: البته به کار بردن لفظ خام فروشی برای زعفران نیز درست نیست زیرا این محصول از زمان برداشت تا عرضه به صورت خشک در بازار، چند مرحله فراوری می‌شود که این عملیات، زعفران را از حالت خام‌فروشی خارج می‌کند.

وی با بیان این که فراوری زعفران و تبدیل آن به محصولات و کالاهای با ارزش از سال 95 تا امروز مطرح بوده ‌است ادامه داد: در شرایط کنونی و با در نظر گرفتن امکانات موجود ظرفیت فراوری 405 تن زعفران در سال را نداریم.

عضو هیات علمی دانشگاه تربت‌حیدریه گفت: بر این اساس اگر بخواهیم امروز به اسم فراوری زعفران، محدودیت عرضه ایجاد کنیم در نخستین قدم تنها کسی که از این اقدام زیان می‌بیند کشاورز است زیرا برای صادرکننده تفاوت نمی‌کند زعفران را به صورت خشک یا به شکل کالا یا دارو صادر کند و در هر 2 حالت سود خودش را خواهد برد.

کاوه افزود: گواه این ادعا آن است که پیشتر یک کشاورز می‌توانست محصول خود را به یک آزمایشگاه معتبر داده و بعد از کسب تاییدیه استاندارد، محصولش را از طریق پست تا سقف 500 گرم  ارسال کند و این بدان معنا بود که وی قادر بود با کمک فن بازاریابی در آن سوی مرزها برای خود مشتری کوچکی پیدا و آن میزان زعفران را صادر کند اما قانون تغییر کرده و امروز میزان حمل زعفران از طریق پست به 10 گرم کاهش یافته و در عمل این بخش از درآمد کشاورز از بین رفته است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر پارسال تعاون روستایی 60 تن زعفران درجه یک را خریداری و انبار کرد اما نتوانست بفروشد لذا امسال زعفران را به بازار عرضه کرد و این باعث شد قیمت زعفران کاهش یابد و در نتیجه بسیاری از کشاورزان زعفران خود را شخم زدند زیرا هزینه برداشت و پاک کردن آن زیاد بود و مقرون به صرفه نبود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فراوری زعفران نیازمند برنامه‌ریزی سه تا پنج ساله است گفت: باید به شکلی این اقدام انجام شود که با قوانین سخت‌گیرانه به کشاورز زیانی وارد نشود.

کاوه افزود: طی 2 سال گذشته هزینه تولید یک کیلوگرم زعفران 84 میلیون ریال بوده است که این رقم در سال گذشته به هر کیلوگرم 97 میلیون ریال رسید و در سال زراعی جاری با توجه به افزایش نهاده‌های دامی دستکم 20 درصد افزایش خواهد یافت و لذا هزینه تولید و عرضه یک کیلوگرم زعفران نگین آن قدر زیاد خواهد شد که اگر کشاورز آن را دستکم کیلویی 150 میلیون ریال نفروشد، کشت زعفران برایش مقرون به صرفه نخواهد بود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تکمیل بیمارستان آموزشی و استخر سرپوشیده تربت حیدریه در لیست نشان‌دار کردن مالیات

پیش بینی برداشت10 هزار تن ذرت علوفه‌ایی از مزارع شهرستان تربت حیدریه

آغاز مانور کنترل واحدهای عرضه کننده آفت‌کش‌های کشاورزی در تربت حیدریه

کاهش ازدواج‌ و روند نزولی آمار موالید از سال 1394 به بعد

کارشناسان: راهکار برون رفت از بحران آب در استان، انتقال آب از دریای عمان یا از کوه‌های هزارمسجد نیست

سارقان کیف قاپ مشهدی در تربت‌حیدریه به دام افتادند

توزیع70 تن آرد تشویقی بین نانوایان منتخب و خوشنام تربت حیدریه

تیم وحدت روستای فرزق قهرمان مسابقات فوتبال لیگ نوجوانان تربت حیدریه

مهدکودک‌های تربت حیدریه زیر فشار رقابت نابرابر با خانه‌های بازی

پیشتازی زاوه در آموزش هوش مصنوعی

اختصاص 165میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی به دامداران تربت‌حیدریه

مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستاییان تربت‌حیدریه از مرز هزار نفر گذشت

کسب مقام قهرمانی خراسان رضوی توسط تیم «کونگ فوتوآ»تربت حیدریه

یک سال با دولت پزشکیان؛ وعده‌ها در برابر واقعیت

نهادهای ثروتمند و تأثیرات پیچیده و چندلایه بر حکمرانی

تربت حیدریه میزبان بزرگترین اجلاس فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرق کشور

تصاویر: همایش «دف نوازان» بجنورد

ببینید: گزارش لحظه به لحظه از وقوع حملات 11 سپتامبر از زبان شهروندان، تروریست‌ها، خلبان‌ها و کارمندان فرودگاه

آغاز بهره برادری از کارخانه فرآوری پسته در رشتخوار

دو بیمار مرگ مغزی تربت حیدریه به 10 نفر جان دوباره بخشیدند

کشف قوی‌ترین نشانه حیات فرازمینی؛ سیاره‌ای احتمالا پر از میکروب‌های فضایی

سینمای بدون سانسور و ممنوع الکاری لازمه فرهنگ و تمدن اصیل ایرانی

اولین بازار آب کشور در تربت‌حیدریه راه‌اندازی می شود

آغاز عملیات اجرائی و افتتاح 4 پروژه بزرگ آب و انرژی در تربت حیدریه و مه‌ولات

پیش‌بینی برداشت 500 تن کلزا از مزارع تربت‌حیدریه

قاتل: با خودم گفتم بچه‌ای که شاهد قتل مادرش به دست پدرش بوده روانی می‌شود، او را هم کشتم

افزایش 6 درصدی پرورش بوقلمون در واحدهای صنعتی تربت حیدریه

تصاویر: ماه‌گرفتگی در آسمان ایران

برگزاری جشنواره موسیقی نوایی معلولان خراسان رضوی در خواف

بهره برداری از مخزن ذخیره آب پنج هزار مترمکعبی تربت‌حیدریه با حضور وزیر نیرو

با حضور وزیر نیرو تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک ولیعصر تربت‌حیدریه افتتاح می شود

کسب مقام قهرمانی کشوری توسط پرنده تربت حیدریه

شهربازی تربت حیدریه با سرمایه‌گذاری 320 میلیارد ریال احداث می شود/احداث نیروگاه خورشیدی40 مگاواتی در بخش رخ/ آغاز نهضت توسعه فضاهای آموزشی

نمایش یار دبستانی از تربت حیدریه سه مقام برتر جشنواره ارسباران را کسب نمود

«شب شعر همدلی» با حضور شاعران ایرانی و تاجیکستانی در تربت‌حیدریه برگزار شد

ایجاد 611 طرح اشتغال‌زایی برای مددجویان کمیته امداد تربت حیدریه

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان استان خراسان رضوی

نرخ کرایه سرویس مدارس تربت حیدریه اعلام شد

تصاویر: مسابقه خیرخواهانه با حضور علی دایی و عادل فردوسی پور در اردبیل

اگر زمین با سیاره تیا برخورد نمی‌کرد، احتمالاً امروز ما وجود نداشتیم

راز قتل تازه داماد جوان با پیام تازه عروس در گروه خانوادگی لو رفت

اصل 30 قانون اساسی و عدالت آموزشی که به فراموشی سپرده شده

دومین پد بالگرد اورژانس هوایی منطقه تربت حیدریه در روستای حصار افتتاح می شود

کشف یک کیلو و 780 گرم مواد مخدر بلعی از 2 قاچاقچی در تربت‌حیدریه

مرکز تحقیقات فناوری‌های پیشرفته پزشکی در تربت حیدریه تأسیس می شود

طولانی‌شدن ماموریت اورژانس اجتماعی، کیفیت و اثربخشی آن را کاهش می‌دهد

عرضه پیاز زعفران غیراستاندارد در تربت‌حیدریه

کشف هیولای دایناسورخوار: این خویشاوند باستانی تمساح‌ها کابوس شکارچیان کرتاسه بود

تداوم احیای دروازه روستای تاریخی «ازغند» مه‌ولات

چه کسانی شرایط موجود ایران برایشان بهشت است