آخرین مطالب

سخنرانی روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل:

پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم «نه» است/ از اروپا حرف های زیبایی شنیدیم اما اقدام موثری ندیدیم/ ما را به مذاکره میخوانند در صورتی که خودشان از معاهده گریزانند/ برجام، حداقل بود؛ اگر بیشتر می‌خواهید، باید بیشتر بپردازید/ عکس یادگاری آخرین ایستگاهِ مذاکره است، نه اولین ایستگاه

پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم «نه» است/ از اروپا حرف های زیبایی شنیدیم اما اقدام موثری ندیدیم/ ما را به مذاکره میخوانند در صورتی که خودشان از معاهده گریزانند/ برجام، حداقل بود؛ اگر بیشتر می‌خواهید، باید بیشتر بپردازید/ عکس یادگاری آخرین ایستگاهِ مذاکره است، نه اولین ایستگاه

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir
رئیس جمهور در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه می‌باشد. دولت و ملت ایران، یک سال و نیم زیر شدیدترین تحریم‌ها، استقامت‌کرده‌است و هرگز با دشمنی که می‌خواهد با سلاح فقر، فشار و تحریم ایران به تسلیم وادارد مذاکره نخواهد کرد،به روشنی می‌گویم: اگر به حداقل‌ها قانع هستید، ما هم به حداقل‌ها بسنده می‌کنیم. برجام، حداقل بود؛ چه برای شما و چه برای ما. اما اگر بیشتر می‌خواهید، باید بیشتر بپردازید.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور که روز دوشنبه به منظور سخنرانی در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد نیویورک شده بود، لحظاتی قبل وارد جایگاه سخنرانی در سازمان ملل شد.

متن سخنان حجت‌الاسلام حسن روحانی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«الحمدلله رب العالمین و الصلوه والسلام علی رسول الله و آله و صحبه»

آقای رئیس،

انتخاب شایسته جناب‌عالی به ریاست هفتاد و چهارمین نشست سالانه مجمع عمومی ملل متحد را تبریک می‌گویم. برای جناب‌عالی و دبیرکل محترم، آرزوی توفیق دارم.

در آغاز سخن مایلم، با گرامی‌داشت یادِ نهضت آزادی‌خواهانه حسین‌بن علی (ع)، به همه حق‌طلبانی که با تحمّلِ همه سختی‌ها، برای احقاق حقوق خود مبارزه می‌کنند و به روان همه شهدای مظلوم بمباران ها و اقدامات تروریستی در یمن، سوریه، فلسطینِ اشغالی، افغانستان، عراق و دیگر کشورهای جهان درود بفرستم.

خانم‌ها، آقایان

خاورمیانه در آتش جنگ، خونریزی، تجاوزگری، اشغال‌گری، تعصبات مذهبی و فرقه‌ای و افراط‌گرایی می‌سوزد و بزرگ‌ترین قربانی چنین شرایطی ملت مظلوم فلسطین است. تبعیض، تصاحب زمین‌ها، شهرک سازی ها وکشتار همچنان ادامه دارد.

طرح‌های تحمیلی آمریکایی و صهیونیستی مانند معامله قرن، تعیین بیت‌المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و الحاق بلندی‌های جولان به دیگر سرزمین‌های اشغالی، محکوم به شکست است.  

برعکسِ طرح‌های ویران‌گر آمریکا، کمک‌ها و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تامین امنیت و مقابله با تروریسم بسیار تعیین کننده بوده است. نمونه‌های بارز آن، همکاری با روسیه و ترکیه در چارچوب روند آستانه در مورد بحران سوریه، ارائه طرح صلح برای بحران یمن و همکاری فعال با نمایندگان دبیرکل سازمان ملل متحد، گفتگوهای سازنده با 4 کشور اروپایی و تلاش فعال برای تسهیل مذاکرات صلح میان طرف‌های یمنی است که منجر به موافقت‌نامه صلح استکهلم درخصوص بندر حدیده شد.

**دولت آمریکا به راهزنی بین‌المللی دست زده است

حضار محترم؛

من از کشوری می‌آیم که از یکسال و نیم پیش، در برابر بی‌رحمانه‌ترین تروریسم اقتصادی ایستادگی نموده و از حق استقلال و توسعه علمی و فناوری خود دفاع کرده است. دولت آمریکا با اعمال تحریم‌های فرامرزی و تهدید دیگر ملت‌ها، تلاش کرده ایران را از مزایای حضور در اقتصاد جهانی محروم کند و با سوء استفاده از نظام بانکی، به راهزنی بین‌المللی دست زده است.

ما ایرانیان، پیشگامِ ملت‌هایِ منطقه در نهضت‌های آزادی‌خواهی بوده‌ایم؛ همواره برای خود و همسایگانمان، صلح و پیشرفت خواسته‌ایم و هرگز در برابر تهاجم و تحمیل خارجی، تسلیم نشده‌ایم. ما  نمی‌توانیم دعوت به مذاکره کسانی را باور کنیم که اعلام می‌کنند سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را علیه کرامت و معیشت ملت‌مان اعمال‌کرده‌اند. چگونه می‌توان باور کرد که جنایت و فشار بر زندگی 83  میلیون ایرانی به ویژه زنان و کودکان برای دولتمردان آمریکایی امری خوشایند و موجب افتخار تلقی‌شود و استفاده از تحریم علیه طیفی از کشورها همچون ایران، ونزوئلا، کوبا، چین و روسیه به یک اعتیاد مفرط تبدیل شده‌باشد. ملت ایران هرگز این جنایت‌ها و این جنایت‌کاران را نه فراموش می‌کند و نه می‌بخشد.

**پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه است

خانم‌ها ؛ آقایان؛

رویکردِ دولتِ کنونی آمریکا نسبت به برجام، نه تنها نقضِ قطعنامه 2231 ، بلکه تجاوز به حاکمیت و استقلالِ سیاسی و اقتصادی کلیه کشورهای جهان است.

ایران با وجود خروج آمریکا از برجام  تا یک سال، همچنان نسبت به اجرای تمامی تعهدات هسته‌ای خود وفق برجام، وفاداربوده است. ما به احترامِ قطعنامه شورایِ امنیت، به اروپا فرصت دادیم تا به تعهدات یازده‌گانه خود برای جبران خروجِ آمریکا عمل‌کند ولی متاسفانه فقط حرف‌های زیبایی شنیدیم و  شاهد اقدام مؤثری نبودیم. اینک بر همگان ثابت شده‌است که آمریکا به تعهدات خود پشت می‌کند و اروپا از اجرای تعهداتش ناتوان است. ما حتی در اجرای بندهای 26 و 36 برجام، راهبردِ گام به گام را در پیش گرفتیم، و هنوز بر عهد خود به برجام، برجا مانده‌ایم، اما صبر ایران هم حدی دارد؛ وقتی آمریکا قطعنامه سازمان ملل متحد را حرمت نمی‌گذارد، وقتی اروپا ناتوانی خود را به نمایش می‌گذارد، تنها راه، تکیه بر عزت، غرور و اقتدار ملی است.

پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه می‌باشد. دولت و ملت ایران، یک سال و نیم زیر شدیدترین تحریم‌ها، استقامت‌کرده‌است و هرگز با دشمنی که می‌خواهد با سلاح  فقر، فشار و تحریم ایران به تسلیم وادارد مذاکره نخواهد کرد،به روشنی می‌گویم: اگر به حداقل‌ها قانع هستید، ما هم به حداقل‌ها بسنده می‌کنیم. برجام، حداقل بود؛ چه برای شما و چه برای ما. اما اگر بیشتر می‌خواهید، باید بیشتر بپردازید.
 
ما را به مذاکره می‌خوانند؛ در حالی که خود از معاهده ‌گریزانند. ما با همین دولت فعلی آمریکا بر سر میز 5+1، در گفتگو بودیم؛ اما آن‌ها بر عهدِ سلفِ خویش، خط بطلان کشیدند.

من به نمایندگی از ملت و کشورم، اعلام می‌کنم که: پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه می‌باشد. دولت و ملت ایران، یک سال و نیم زیر شدیدترین تحریم‌ها، استقامت‌کرده‌است و هرگز با دشمنی که می‌خواهد با سلاح  فقر، فشار و تحریم ایران به تسلیم وادارد مذاکره نخواهد کرد.

اگر پاسخ آری می‌خواهید همان طور که رهبر معظم انقلاب اعلام کرده‌اند، تنها راه برای گفتگو، بازگشت به تعهدات است.  اگر نسبت به اسم برجام حساسیت دارید، به رسمِ آن بازگردید و به چارچوب قطعنامه 2231 شورای امنیت، متعهد باشید. تحریم‌ها را متوقف کنید تا راه گفتگو باز شود.

من به روشنی می‌گویم: اگر به حداقل‌ها قانع هستید، ما هم به حداقل‌ها بسنده می‌کنیم. برجام، حداقل بود؛ چه برای شما و چه برای ما. اما اگر بیشتر می‌خواهید، باید بیشتر بپردازید. اگر بر سر حرفِ خود هستید که فقط یک خواسته از ایران دارید و آن، عدم ساخت و بهر‌گیری از سلاح هسته‌ای است، این با نظارت آژانس و بالاتر از آن، فتوای رهبری ایران، حاصل است. فقط کافی است به جای نمایشِ مذاکره، به واقعیتِ مذاکره بازگردید. عکس یادگاری آخرین ایستگاهِ مذاکره است، نه اولین ایستگاه.

ما در ایران، به رغم همه سنگ‌اندازی‌های دولت امریکا، به حرکت در مسیر رشد و سازندگی اقتصاد و جامعه ایران، ادامه داده ایم. اقتصاد ایران در سال 2017، بالاترین نرخ رشد اقتصادی در جهان را همراه با کاهش مستمر نرخ تورم، تجربه کرد و امروز هم، علی‌رغم التهابات ناشی از عوامل خارجی در یک سال و نیم گذشته، بار دیگر به مسیر رشد و ثبات بازگشته است. رشد تولید ناخالص داخلی ایران، بدون نفت، در ماه‌های اخیر، مجددا مثبت شده و تراز تجاری کشور، همچنان مثبت است.

حضار محترم؛

دکترین امنیتی جمهوری اسلامی ایران حفظ صلح و ثبات در خلیج فارس و تامین آزادی و امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز است.حوادث اخیر، این امنیت را به شکل جدی در خطر قرار داده است. امنیت و صلح در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز را با مشارکت کشورهای این منطقه می‌توان تأمین کرد و جریان آزاد نفت و سایر منابع انرژی را تضمین نمود، به شرط آن که امنیت را چتری فراگیر در همه حوزه‌ها برای تمامی کشورها بدانیم.

** دعوت کشورها به «ابتکار صلح هرمز»

بنا به مسئولیت تاریخی کشورم در حفظ امنیت، صلح،  ثبات و پیشرفت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر می‌شوند به «ائتلافِ امید»HOPE  یعنی«ابتکار صلح هرمز» (Hormoz Peace Endeavor)  دعوت می‌کنم.

هدف "ائتلاف امید" ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز، و تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه میان ایشان است. این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع از و به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در بر می‌گیرد.

تشکیلِ هرگونه ائتلاف امنیتی، تحت هر عنوان در منطقه، با محوریت و فرماندهی نیروهای خارجی، مصداق بارز مداخله در امور منطقه است. رویکرد امنیتی‌سازیِ دریانوردی در تناقض با حق دریانوردیِ آزاد و حق توسعه، و باعث تشدیدِ تنش و پیچیده‌تر شدنِ شرایط شده، و صلح، امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌نماید.
 
"ائتلاف امید" بر پایه اصول مهمی همچون پایبندی به اهداف و اصول ملل متحد، احترام متقابل، منافع متقابل، جایگاه برابر، گفتگو و تفاهم ، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، خدشه‌ناپذیریِ مرزهایِ بین‌المللی، حل و فصلِ مسالمت‌آمیزِ تمامیِ اختلافات و از همه مهم‌تر دو اصلِ بنیادینِ "عدم تجاوز" و "عدم دخالت در امور داخلی یک‌دیگر" قرار دارد.  حضورِ سازمانِ ملل متحد برای ایجادِ یک چترِ بین‌المللی در حمایت از "ائتلاف امید" نیز امری ضروری است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جزئیات بیشتری از ائتلاف امید را به اطلاع کشورهای ذینفع خواهد رساند.

**امنیت منطقه با خروج نظامیان آمریکا، تأمین می‌شود و نه با سلاح و مداخله آنان

خانم‌ها و آقایان

تشکیلِ هرگونه ائتلاف  امنیتی، تحت هر عنوان در منطقه، با محوریت و فرماندهی نیروهای خارجی، مصداق بارز مداخله در امور منطقه است. رویکرد امنیتی‌سازیِ دریانوردی در تناقض با حق دریانوردیِ آزاد و حق توسعه، و باعث تشدیدِ تنش و پیچیده‌تر شدنِ شرایط شده، و صلح، امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌نماید.

امنیت منطقه با خروج نظامیان آمریکا، تأمین می‌شود و نه با سلاح و مداخله آنان. آمریکا پس از 18 سال نتوانست اقدامات تروریستی را کاهش دهد، اما جمهوری اسلامی ایران فتنۀ داعش را به کمک ملت‌ها و دولت‌های همسایه، خاتمه داد. راه‌حل نهایی صلح و امنیت خاورمیانه: "دموکراسی در داخل؛ و دیپلماسی در خا رج" است. امنیت را نمی‌توان خرید و توسط دولت‌های خارجی، تأمین کرد.

صلح و امنیت و استقلالِ همسایگانِ ما، صلح و امنیت و استقلالِ ماست. آمریکا همسایه ما نیست. این جمهوری اسلامی ایران است که همسایه شماست و از دیرباز به ما آموخته‌اند که "اول همسایه؛ آنگاه خانه". در روز واقعه، ما و شما تنها می‌مانیم. ما  با هم همسایه‌ایم ، نه با آمریکا!

آمریکا اینجاست، نه در خاورمیانه. آمریکا وکیلِ هیچ ملتی و کفیلِ هیچ دولتی نیست. هیچ دولتی به دولتِ دیگر، وکالت نمی‌دهد و کفالت خویش را به دیگری نمی‌سپارد. اگر امروز شعله‌های آتشِ یمن، تا حجاز هم زبانه‌کشیده‌است، باید آتش‌افروز را جست و تنبیه کرد، نه اینکه بی‌گناهان را آماج تهمت‌ها و کینه‌ها قرارداد. امنیتِ عربستان با پایان دادنِ تجاوز به یمن، حاصل می‌شود، نه با دعوت از بیگانگان. ما حاضریم برای صلح از همه توان ملی و اعتبار منطقه‌ای و اقتدار بین‌المللی خویش، مایه‌بگذاریم. راه حل صلح در جزیره‌العرب،  امنیت در خلیج فارس و ثبات در خاورمیانه،  را باید در درون خاورمیانه جستجو کرد و نه در بیرون آن. مسایل منطقه، بزرگ‌تر و مهم‌تر از آن است که آمریکا از عهدۀ آن برآید. دولتی که نتوانسته مسأله افغانستان و عراق و سوریه را حل کند و  بانی افراطی‌گری، طالبانی‌گری و داعشی‌گری بوده‌است ؛ هرگز قادر به حل معضلات پیچیده‌تر نخواهد بود.

همکاران گرامی؛

منطقه ما بر لبه پرتگاه ایستاده است؛ تا جایی‌که تنها یک اشتباه می‌تواند آتشی بزرگ را برافروزد. ما دخالتِ تحریک‌آمیزِ بیگانگان را تحمل نمی‌کنیم و به هرگونه تعرض به امنیت و تمامیتِ سرزمینی خود، قاطعانه پاسخ می‌دهیم. اما راه جایگزین و مطلوب ما، همبستگیِ میان همه ملت‌های دارای منافع مشترک در خلیج‌فارس  و منطقه هرمز است.

این پیام ملت ایران است:

بیایید به جای سرمایه‌گذاری در جنگ و خشونت‌، بر روی امید به یک آینده بهتر، سرمایه‌گذاری کنیم.

به عدالت برگردیم. به صلح، به قانون، به عهد و پیمان و به میز مذاکره بازگردیم.

از توجه شما متشکرم

منبع: انتخاب
http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نوجوان قهرمانی که با وجود ترک تحصیل به دلیل فقر، ناجی یک روستا شد

مرکز تخصصی فیزیوتراپی بیمارستان ارتش در تربت حیدریه راه اندازی شد

ابتکار عجیب دانشمندان: استفاده از نیش پشه برای چاپ سه‌بعدی با دقتی فوق‌العاده

ریاضت برای مردم، افزایش 8.2 درصدی بودجه برای سازمان تبلیغات / اختصاص 7 هزار و 876 میلیارد تومان ناقابل برای این نهاد

همزمان با افزایش اندک حقوق کارمندان، بودجه صداوسیما با 20 درصد رشد به 33 هزار میلیارد تومان رسید

مردی زنش را با ضربات تبر در رختخواب کشت

فرماندار تربت‌حیدریه: شوراها ستون مردم‌سالاری و قلب مدیریت محلی هستند

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تربت‌حیدریه؛ قطب تامین انرژی شرق کشور

اعضای هیات اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی تربت حیدریه تعیین شدند

توزیع 500 بسته میوه شب یلدا میان افراد کم برخوردار بخش رخ و کدکن تربت حیدریه

با وجود بارش‌های اخیر تربت‌حیدریه همچنان با بحران آبی مواجه است

تولید فیلم کوتاه خفقان در تربت حیدریه

پرداخت بیش از 33میلیارد ریال وام به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

چگونه شکار عکس بی‌نقص قورباغه کهکشانی «جادویی» را به مرز انقراض کشاند

گزارش تصویری از برگزاری شب یلدا در تربت حیدریه

بودجه 1405؛ آزمون صداقت دولت در برابر مردم

رئیس اتاق اصناف تربت‌حیدریه: با گران‌فروشان و محتکران قاطعانه برخورد می شود

کرسی آزاداندیشی با موضوع مهاجرت نخبگان

هشدار محیط زیست درباره ورود حیات وحش به مناطق مسکونی

بارش 24 سانتی متری برف در بخش رخ تربت حیدریه

شب چله؛ فرصتی برای یادآوری ارزش‌های ملی و فرهنگی ایران است

اسکان بیش از185مسافر گرفتار در برف و کولاک در بخش رخ تربت حیدریه

بارش برف و باران و تلاش برای تأمین برق پایدار

اختصاص50 میلیارد ریالی مجمع خیران کشور به ساخت فضاهای آموزشی تربت‌حیدریه

آماده‌باش واحدهای اقامتی رسمی و غیررسمی تربت‌حیدریه ‌برای اسکان اضطراری مسافران

بزرگراه تربت‌حیدریه به مشهد و بلعکس لغزنده است

سومین هشدار نوید تربت در سه سال پیاپی؛ تا دیر نشده جلو فاجعه را بگیرید

فرماندار: خطرات ناشی از ساخت و سازهای غیرمجاز بر عهده دستگاه‌های متولی است/ عضو نظام مهندسی ساختمان: در تربت‌حیدریه شورای ایجاد ترافیک موفق تر از شورای ترافیک است

آغاز رویداد صدرا با حضور بیش از 33 شرکت فعال حوزه‌های مختلف در تربت حیدریه

امکانات و نیروهای راهداری تربت حیدریه در آماده‌باش کامل قرار گرفتند

معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی: بی‌تفاوتی شهروندان بزرگترین تهدید برای کشور است

کشف بیش از 18 هزار عدد از انواع قرصهای مخدر در تربت‌حیدریه

پذیرش دانشجو در دانشگاه دولتی تربت حیدریه

رییس دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه:فراهم آمدن اشتغال دانشجویان با رویداد «صدرا»

اجرای طرح سه ‌نرخی شدن بنزین و استقرار 90 تیم کنترلی در منطقه تربت‌حیدریه

بارش باران و برف و لغزندگی محور تربت حیدریه- مشهد

گزارش تصویری: چشمه گفتگو از ابتدا تا انتها

چشمه گفتگوی مشهد جایی برای گفتگوی دوستانه بابن مایه‌ی خرد گروهی

معاون وزیر ارشاد: رسانه‌ها در عبور از چالش کاهش جمعیت نقش محوری دارند

فرماندار تربت حیدریه: رسانه‌ها باید مبلغ جوانی جمعیت باشند نه مخرب آن

اختتامیه جشنواره ملی عکس ایران جوان در تربت حیدریه برگزار شد

تربت‌حیدریه میزبان بزرگ‌ترین رویداد رزمی خراسان رضوی

مجهز شدن آتش‌نشانی تربت‌حیدریه به خودروی سیار مرکز فرماندهی مدیریت بحران

شش گروه در معرض بیشترین خطر آنفولانزا هستند

دولتِ وعده‌ها در محاصره واقعیت‌ها/ جامعه در سال دوم، شعار نمی‌خواهد نتیجه می‌خواهد

اولین رصدخانه هوشمند آبهای زیرزمینی کشور در تربت‌حیدریه راه‌اندازی می‌شود

عملیات مشترک امداد زمستانی راهداری و هلال‌احمر تربت‌حیدریه آغاز شد

شناسایی 30 نفر مبتلا به اتیسم در تربت‌حیدریه

آغاز طرح تعویض بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های کم‌مصرف در تربت حیدریه

اهداء 20 سری جهزیه به افراد تحت پوشش بهزیستی تربت‌حیدریه