بزرگنمایی:
رییس مرکز جهاد کشاورزی بخش جلگه رخ شهرستان تربتحیدریه گفت: پارسال به دلیل تجربه نخست، کشت نشایی چغندرقند را تنها با ۲.۵ هکتار سطح زیرکشت آغاز کردیم و به دلیل تجربه موفق، در سال زراعی جاری این رقم را، به ۱۵ هکتار افزایش دادیم.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- رییس مرکز جهاد کشاورزی بخش جلگه رخ شهرستان تربتحیدریه گفت: پارسال به دلیل تجربه نخست، کشت نشایی چغندرقند را تنها با 2.5 هکتار سطح زیرکشت آغاز کردیم و به دلیل تجربه موفق، در سال زراعی جاری این رقم را، به 15 هکتار افزایش دادیم.
سیدمحمد نجفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار نوید تربت، در تبیین مزایای کشت نشایی یا گلخانهای چغندرقند افزود: کشت نشایی از حیث مصرف کم آب، بسیار مقرون به صرفه و تاکنون بدلیل سردسیر بودن منطقه رخ مرسوم نبود، اما از پارسال به صورت نمونه و ترویجی صورت گرفت و با بهرهگیری از تجارب کسب شده، امسال در گستره بیشتری کشت شد.
وی گفت: استفاده از چغندر نشایی باعث کاهش استفاده از بذر به میزان یک سوم و همچنین در این شیوه کاهش سرمازدگی، صرفهجویی در آب و مبارزه با علفهای هرز را نیز شاهد هستیم.
رییس جهاد کشاورزی رخ افزود: شیوه کشت نشایی به 2 صورت بهاره و پاییزه است که کشت این محصول در این خطه اغلب به صورت پاییزه و بذری انجام میشود.
نجفی همچنین گفت: امسال بالغ بر 148 هزار تن محصول چغندرقند برداشت و تحویل کارخانههای تولید قند تربتحیدریه، فریمان، نیشابور و مشهد شد.
وی سطح زیرکشت این محصول را، 2 هزار و 700 هکتار اعلام کرد و افزود: میانگین برداشت در هر هکتار 57 تن است.
نجفی از کاهش میزان برداشت به میزان 15 تا 20 درصد در سال زراعی جاری در این خطه خبر داد و در پیوند با علت آن اظهار کرد: با توجه به کمبود نزولات آسمانی، گرمای تابستان و به ویژه قطعی برق چاههای کشاورزی، تاثیر قابل ملاحظهای در تولید داشتهاست.
رییس مرکز جهاد کشاورزی رخ در ادامه گفت: با این وجود نزدیک 15 درصد سطح زیرکشت چغندرقند خراسان رضوی، تنها به این منطقه اختصاص دارد.
نجفی در ادامه به شیوه "کشت نشایی چغندرقند" که از پارسال در بخش رخ به اجرا در آمدهاست، اشاره و اظهار کرد: پارسال به دلیل تجربه نخست تنها با 2.5 هکتار سطح زیرکشت آغاز کردیم و به دلیل تجربه موفق، در سال زراعی جاری این رقم را، به 15 هکتار افزایش دادیم.
نجفی ارقام چغندرقند رخ را توکان، دروتی، بتاسید، پرشیا و فرتانده عنوان کرد و گفت: روشهای اصلاح الگوی کشت و کاهش بارندگی، ضرورت رفتن به سمت تولید علمی را بیشتر کرده و کشت نشایی در همین راستا ارزیابی میشود.
به گزارش نوید تربت،یکی از بزرگترین کارخانههای تولید قند کشور که متعلق به آستان قدس رضوی میباشد، در تربتحیدریه فعال و علاوه بر خرید محصول کشاورزان این شهرستان، از سایر مناطق خراسان رضوی و دیگر نقاط کشور نیز چغندر وارد میکند و به دلیل رویکردهای حمایتی که دارد، باعث تشویق چغندرکاران به تولید بیشتر میشود.
پرداخت تسهیلات و پیش خرید محصول، ارایه بذرهای مرغوب و خوراک دام از جمله این سیاستهای حمایتی است.