آخرین مطالب

ماهواره چوبی ناسا و ژاپن در فضا؛ همه آنچه درباره اولین ماهواره چوبی جهان می‌دانیم آی تی و فن آوری

ماهواره چوبی ناسا و ژاپن در فضا؛ همه آنچه درباره اولین ماهواره چوبی جهان می‌دانیم

  بزرگنمایی:
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن در حال برنامه‌ریزی برای پرتاب نخستین ماهواره چوبی جهان به فضا هستند. این ماهواره کوچک که «لیگنوست» (LignoSat) نام دارد، از چوب درخت ماگنولیا در اندازه یک لیوان قهوه ساخته شده و قرار است تا تابستان ۲۰۲۴ به مدار زمین پرتاب شود.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن در حال برنامه‌ریزی برای پرتاب نخستین ماهواره چوبی جهان به فضا هستند. این ماهواره کوچک که «لیگنوست» (LignoSat) نام دارد، از چوب درخت ماگنولیا در اندازه یک لیوان قهوه ساخته شده و قرار است تا تابستان 2024 به مدار زمین پرتاب شود. محققان می‌گویند چوب این مزیت را دارد که در فضای خلاء نمی‌سوزد و نمی‌پوسد، در عین حال که پس از ورود مجدد به جو زمین به خاکستر ریز تبدیل می‌شود و به چرخه طبیعت بازمی‌گردد. این ماده مفید و به لحاظ زیست‌محیطی پایدار و تخریب‌پذیر، به این ترتیب می‌تواند گزینه‌ای برای ساخت ماهواره‌های آینده باشد.

 دانشمندان می‌گویند استفاده از چوب در ماهواره‌ها به لحاظ زیست‌محیطی بهتر و از نظر اقتصادی نیز مقرون‌ به‌ صرفه‌تر است.

سازمان فضایی آمریکا (ناسا) و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن در حال برنامه‌ریزی برای پرتاب نخستین ماهواره چوبی جهان به فضا هستند.

این ماهواره کوچک که «لیگنوست» (LignoSat) نام دارد، از چوب درخت ماگنولیا در اندازه یک لیوان قهوه ساخته شده و قرار است تا تابستان 2024 به مدار زمین پرتاب شود.

محققان می‌گویند چوب این مزیت را دارد که در فضای خلاء نمی‌سوزد و نمی‌پوسد، در عین حال که پس از ورود مجدد به جو زمین به خاکستر ریز تبدیل می‌شود و به چرخه طبیعت بازمی‌گردد. این ماده مفید و به لحاظ زیست‌محیطی پایدار و تخریب‌پذیر، به این ترتیب می‌تواند گزینه‌ای برای ساخت ماهواره‌های آینده باشد.

پروژه ساخت ماهواره چوبی ابتدا در در آوریل سال 2020 توسط دانشگاه کیوتو ژاپن با همکاری واحد جنگل‌داری «سومیتومو» در این کشور به طور مشترک راه اندازی شد.

پژوهشگران برای تحقیق خود در سال 2022 ابتدا سه نمونه چوب ماگنولیا، گیلاس و توس را برای مدت 290 روز به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستادند تا در ماژولی که در معرض فضا بود نگهداری شوند. محققان پس از انجام آزمایش‌ها به استفاده از چوب ماگنولیا در ماهواره‌ها متمایل شدند، چرا که دریافتند احتمال ترک خوردن یا شکستن آن کمتر است و ثبات و استحکام بیشتری دارد.

محققان در بیانیه‌ خود آورده‌اند: «سه نمونه چوب به مدت ده ماه مورد آزمایش قرار گرفتند و پس از قرار گرفتن در فضا هیچ تغییر شکلی از خود نشان ندادند.»

پژوهشگران همچنین اضافه کردند: «علیرغم شرایط محیطی شدید در فضای بیرونی، که شامل تغییرات دمایی قابل توجه و قرار گرفتن در معرض پرتوهای کیهانی و ذرات خطرناک خورشیدی می‌شد، آزمایش‌ها هیچ گونه تجزیه یا تغییر شکلی مانند ترک خوردن، تاب برداشتن، پوسته پوسته شدن یا آسیب سطحی را تأیید نکردند.»

پس از آزمایش موفقیت‌آمیز نمونه‌های چوبی در ایستگاه فضایی بین‌المللی در اوایل سال جاری، دانشمندان بر این باورند که ماهواره آزمایشی برای پرتاب مناسب است.

در حال حاضر بیش از 9300 تُن اشیاء فضایی، از جمله زباله‌های فضایی مانند ماهواره‌های غیرفعال و تکه موشک‌های مصرف شده، به دور زمین می‌چرخند.

فلزات براق به کار رفته در این اجسام، مانند تیتانیوم سبک‌وزن و آلومینیوم، روشنایی کلی آسمان شب را بیش از 10 درصد در بخش‌های بزرگی از سیاره ما افزایش می‌دهند و آلودگی نوری محیطی ایجاد می‌کنند که تشخیص پدیده‌ها و اجرام فضایی در دوردست را سخت‌تر می‌کند.

دانشمندان می‌گویند ساخت ماهواره‌های چوبی به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه‌تر است، چرا که ماهواره‌ها و فضاپیماهای ساخته‌شده از فلز هم گران هستند و هم تهدیدی برای ایستگاه فضایی بین‌المللی و سایر فضاپیماهای حامل انسان به شمار می‌روند.

این اجسام، اگر به اندازه کافی بزرگ باشند که بتوانند در فرایند ورود مجدد به جو تا حد زیادی سالم بمانند و نسوزند، برای سلامت مردم روی زمین تهدید به شمار می‌روند از این نظر که ممکن است روی سر عده‌ای از افراد سقوط کنند.

به گفته محققان، ماهواره‌های چوبی مانند لینگوست از نظر تئوری باید به عنوان زباله‌های فضایی آسیب کمتری داشته باشند.

منبع: یورونیوز



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

شناسایی 30 نفر مبتلا به اتیسم در تربت‌حیدریه

آغاز طرح تعویض بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های کم‌مصرف در تربت حیدریه

اهداء 20 سری جهزیه به افراد تحت پوشش بهزیستی تربت‌حیدریه

افتتاح استخر شهدای غواص تربت‌حیدریه با حضور وزیر ورزش و جوانان

خیرین سلامت بدانند حمایت از بیماران سرطانی فقط کمک به درمان نیست

پیتزا روی سپر جنگی؛ آیا سربازان هخامنشی مخترع واقعی پیتزا بودند؟

460 گونه گیاهان دارویی در شرایط شوری زیاد آب و خاک می‌توانند رشد کنند

شکست انزوای ایران با برگزاری اجلاس کمیته سیاسی مجمع بین‌المجالس آسیایی در مشهد

اهدای زندگی؛ میراث ماندگار یک مرد 37 ساله

تصاحب سهم ایران از تجارت جهانی زعفران توسط افغانستان و اسپانیا

ششمین همایش ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در تربت‌حیدریه برگزار شد/ دانشگاه تربت‌حیدریه حلقه واسط بین تولیدکننده و مصرف‌کننده گیاهان دارویی

سپر ایمنی ملی: طرح الزام‌آور واکسیناسیون آنفلوانزا در مدارس ایران / سلامت دانش‌آموزان، پاشنه‌آهنین توسعه

آغاز طرح پخت و توزیع نان سبوس‌دار کامل در تربت‌حیدریه

بیمارستان نهم دی تربت حیدریه به دستگاه پیشرفته نوار عصب و عضله مجهز شد

کسب مقام دوم شانزدهمین جشنواره ی سودای عشق توسط هنرمند تربت حیدریه

ایجاد مزارع الگویی گیاهان دارویی کم‌آب در تربت‌حیدریه

بازگشایی تنها سینمای تربت حیدریه، شاید وقتی دیگر

ششمین همایش ملی دوسالانه گیاهان دارویی و طب سنتی در دانشگاه تربت‌حیدریه برگزار می‌شود

مؤسسه پاستور فرانسه: آنفلونزای پرندگان درصورت جهش، می‌تواند همه‌گیری شدیدتر از کرونا ایجاد کند

کشف شواهد هولناک آدم‌خواری در نئاندرتال‌ها؛ قربانیان زنان و کودکان گروه رقیب بودند

سه پروژه مسکن مهر تربت‌حیدریه پس از 14 سال در آستانه تکمیل و بهره‌برداری قرار گرفت

کمبود 38 میلیون مترمکعبی منابع آب، مهم‌ترین چالش‌ توسعه پایدار تربت‌حیدریه

فرماندار تربت‌حیدریه: برنامه آموزشی ما باید به سمت جغرافیای گردشگری تغییر کند

کلنی‌های قدرت اجازه اصلاح آموزش و پرورش را نمی‌دهند/ مشاهده رد پای ذی‌نفعان در چاپ کتاب درسی و کمک آموزشی

رازهای هولناک بدن‌های مشهور که قرن‌ها سفر کردند/ از مغز اینشتین تا قلب پادشاه فرانسه

پلمب آرایشگاه زنانه مداخه‌گر در امور پزشکی در تربت‌ حیدریه

سرنوشت اینترنت میلیون‌ها ایرانی در دست این چند نفر/ مخالفت با فیلترینگ در تریبون، همراهی با آن پشت درهای بسته

وزیر علوم: از این پس فقط مقالات علمی معیار انحصاری ارتقا استادان نخواهد بود

دشمن در حال تقویت جنگ روانی برای القای شکست جمهوری اسلامی است

«جمعه سیاه» و تخلفات صنف پوشاک در مشهد

آغاز تصویربرداری فیلم کوتاه «برادری» در تربت‌حیدریه

سه بیماری خطرناک پشت در مدارس

فرماندار تربت حیدریه: در جنگ 12 روزه از تمام توان نظامی خود استفاده نکردیم

برگزاری تشییع شهید کردار و یک شهید گمنام در تربت‌حیدریه

یک هوش مصنوعی در یک سال میلیونر شد و حالا می‌خواهد «انسان» اعلام شود

مریخ‌نورد پرسویرنس سنگی را در مریخ یافته است که به آنجا تعلق ندارد

آغاز پروژه ممیزی 57 هزار ملک در تربت‌حیدریه

انسداد 105 حلقه چاه غیرمجاز و صرفه جویی 1.3میلیون مترمکعب آب در تربت‌حیدریه

افتتاح مرکز راهبری وپایش بار ناحیه شرق استان / آغاز اولین مرحله امحا و بازیافت چراغ‌های پرمصرف خراسان رضوی / رونمایی از دو خودروی تخصصی جدید به اداره برق

راز جنایت زن بلاگر و همدستش آشکار شد

راز پنهان ذوب مس در ایران باستان پس از 5 هزار سال آشکار شد

تصاویر: مسابقه عکاسی کمدی حیات وحش 2025

تخصیص4 هزار تن برنج به تربت‌حیدریه

از «چشم سوم» چیست و آیا به انسان قدرتی ماورایی می‌دهد؟

دو مقام سی‌و‌پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی به تربت حیدریه رسید

اصلاح و نوسازی سه واحد بزرگ تولید قارچ دکمه ای در تربت حیدریه

تولید بیش از 4هزار و 600 تن تخم مرغ در تربت حیدریه

در شاهنامه هرچیزی در جای خودش است / شاهنامه حتی از یک واژه زشت استفاده نشده است/ فردوسی نگاهِ خردمندانه‌ای به زنان دارد

جنگ 12 روزه، نشان داد هر گونه تعرض به خاک و تمامیت کشور پاسخ کوبنده خواهد داشت

میزبانی تربت‌حیدریه از پیکر مطهر یک شهید گمنام