آخرین مطالب

کریدور هند زمینه‌ساز توافق اسرائیل و عربستان/ ایران با این همه مزیت ژئوپلیتیکی بی‌نصیب ماند سیاسی

کریدور هند زمینه‌ساز توافق اسرائیل و عربستان/ ایران با این همه مزیت ژئوپلیتیکی بی‌نصیب ماند

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
یک کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه یکی از اهداف کریدور جدید هند ـ خاورمیانه ـ اروپا زمینه سازی برای توافق اسرائیل و عربستان است گفت: ایران با داشتن این همه مزیت های ژئوپلیتیکی از حضور در چنین پروژه هایی بی نصیب مانده است.

در حاشیه اجلاس گروه 20 که اخیرا در کشور هند برگزار شد و در دیدار سه جانبه جو بایدن رئیس جمهور امریکا، نارندا مودی نخست وزیر هند و محمد بن سلمان ولیعهد پادشاهی عربستان سعودی، ایجاد کریدور ریلی و کشتیرانی میان هند به خاورمیانه و اروپا پیشنهاد شد و سران سه کشور به یک گروه کارشناسی مشترک مامور کردند تا طرح عملی در این زمینه آماده کنند. طبق خبرهای تکمیلی این طرح مبنی بر این است که یک کریدور مختلط دریایی و ریلی از هند به امارات ایجاد گردد که از مبدا بندر هندی بومبای آغاز و از طریق حرکت منظم کشتی های تجاری به بندر دبی در خلیج فارس منتهی گردد و از دبی راه ریلی آغاز و از طریق عربستان سعودی به اردن و سپس به اسرائیل منتهی شود و دو باره از طریق بنادر اسرائیلی از طریق دریا و کشتیرانی به بنادر کشورهای اتحادیه اروپا وصل گردد. در این پیشنهاد تلفیقی امریکا عملا کشورهایی مانند پاکستان، ایران، سوریه و لبنان که در مسیرطبیعی وجغرافیایی آن قرار دارند حذف کرده و این مساله نشان می دهد که این طرح تا چه حد سیاسی و گزینشی است. برخی از دست های پشت پرده ای می گویند که قصد دارند میان تلاویو و ریاض با چنین توافقی روابط اقتصادی ایجاد کنند و برخی دیگر معتقدند تهران در این تصمیمات دور خورده است و مزیت ترانزیتی و امکانات خود را از دست خواهد داد. در این میان به نظر می رسد رژیم صهیونیستی هم راه را برای خود دشوار تلقی می‌کند. ایجاد کریدور یاد شده همچنین گامی تازه برای نزدیک‌تر شدن دهلی نو و ریاض، بزرگترین صادرکننده نفت خام به شمار می‌رود و در صورتی که عملی شود، می‌تواند بازار اروپا را بیش از پیش به این کشورها بسپارد.

مهدی ذاکریان کارشناس مسائل بین الملل در مورد اینکه با بازگشایی کریدور هند و عربستان و اروپا آیا منافع ایران و روسیه و چین در خطر می‌افتد به خبرآنلاین گفت:‌ منافعی برای ایران در ارتباط با چین و روسیه به دست نیامده که این کریدور بخواهد به آن آسیب بزند. چه چیزی تا الان برای ایران بوده؟ قرارداد ایران و چین قراردادی است که شهروندان ایرانی از مفاد آن آگاه نیستند و هیچ دستاورد ملموسی جز واردات کالاهای چینی به داخل ایران به دست نیامده. در هیچ نقطه ای از ایران چینی ها در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و خودرو و حتی گردشگری و ... سرمایه گذاری نکرده‌اند. ما شده ایم مصرف کنندگان کالاهای چینی که هیچ کشوری حاضر نیست آنها را بخرد. کاش حداقل آن چه به آمریکا و اروپا صادر می‌کردند به ایران صادر می‌شد. آنها در آفریقا و اسیای مرکزی و در برخی از کشورهای پیشرفته سرمایه‌گذاری کرده اند اما در اینجا چنین اتفاقی نیفتاده.

کریدور هند زمینه‌ساز توافق اسرائیل و عربستان/ ایران با این همه مزیت ژئوپلتیکی بی‌نصیب مانده است

 

روسیه هم به لحاظ صنعتی و اقتصادی کاری برای ایران انجام نداده و خودش نیازمند کمک و نگاه دیگران است. منافعی برای ایران با آن دو کشور به وجود نیامده که آسیب بخورد. این توافق میان هند و رژیم صهیونیستی و عربستان و گذرگاهی که پیشبینی شده منافع سعودی و اسراییل و ... را تامین میکند. اگر این اتفاق بیفتد نسل آینده ما که ممکن بود بتوانند از کریدوری در این منطقه استفاده کنند، فرصتش را نخواهند داشت. امروز ایران نفت خود را به چینی ها هدیه می‌دهد و کالای مصرفی می‌گیرد. منفعت زیادی برای دشمنان ایران به وجود آمده و آنها از این که از این طریق ایران را در انزوای بیشتر فرو می‌برند و خودشان سود می‌کنند خوشحال خواهند شد.

ذاکریان در مورد این که مزیت ترانزیتی ایران با توجه به وجود این کریدور از دست می‌رود یا نه توضیح داد: ژئوپلتیک ایران ژیوپلتیک ویژه‌ای است که مزیت نسبی در ترانزیت هوایی و زمینی و دریایی ایجاد می‌کند. اما شما یه نگاهی به ترانزیت هوایی ایران و ترانزیت هوایی استانبول بیندازید تا تفاوت را احساس کنید. ایران مزیت نسبی ژئوپلتیک دارد و با قفقاز و اروپا و اسیای مرکزی و شرق آسیا همجوار است، اما با خواست و اراده مدیران کشور این مزیت‌ها را به صفر رسیده‌اند. آن کشورهایی که چنین مزیتی نداشته‌اند از آن بهره می‌برند و دودش به چشم کودکان و نوزادان ما می‌رود.

او در ادامه در خصوص اهداف پشت پرده ایجاد این کریدور گفت: طرف اسراییلی و طرف عربستانی با یکدیگر به توافق رسیده‌اند که به یک سرمایه‌گذاری اقتصادی دست بزنند که تایید امریکایی ها و اروپایی ها را هم دارد. همه اینها برای این است که ریاض و تلاویو بتوانند به یک توافق نزدیک شوند. البته در عمل مقامات عربستان در مورد آرمان فلسطین صحبت می‌کنند اما با اسراییلی‌ها کار می‌کنند. اردوغان هم همینطور است. اما در عمل هر دو دارند جیب خود و ملتشان را پر می‌کنند و با تلاویو هم کار می‌کنند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اصناف و بازار نقش اساسی در حوزه‌های مختلف دارند

فرماندار تربت‌حیدریه: با نسل پرسشگری مواجه‌ایم که اگر قانع نشوند در مسیر دیگری گام برمی‌دارند

تئاتر"کوچه مختار" با موضوع دفاع‌مقدس در تربت‌حیدریه به صحنه رفت

پدر 103 ساله چهار شهید و جانباز تربتی منزل خودرا به حسینیه تبدیل کرد

با بی اعتنایی به همسانسازی حقوق بازنشستگان سبد رای 13 میلیونی آنها را از دست ندهید

پیش‌بینی کشت پاییزه در بیش از 7 هزار هکتار اراضی زراعی بخش رخ تربت حیدریه

معاون استاندار خراسان رضوی: از نظر توان دفاعی به مرحله‌ بازدارندگی رسیده ایم

آغاز عملیات اجرایی احداث تصفیه‌خانه بام خراسان رضوی در تربت‌حیدریه

برگزاری مراسم عهد سربازی در تیپ 177 ارتش تربت حیدریه

قتل هولناک مادر جلوی چشمان فرزندش در خواف

اکران پنج فیلم از سینمای دفاع مقدس تولیدی خراسان رضوی

خشکسالی و افزایش چاه های غیر مجاز 42 شهر خراسان رضوی را با مشکل آب شرب مواجه کرده

مدیریت جنگ در دوران دفاع مقدس در دست جوانان بود

شرکت سنگاه بزرگترین واحد تولید کننده سنگ آهک شرق کشور است/ به دنبال بهره وری بیشتر و عبور از خام فروشی هستیم/ ماشین آلات فرسوده را به روزرسانی و به چرخه تولید بازگرداندیم

سانحه رانندگی در تربت‌حیدریه 7 کشته و مصدوم بر جا گذاشت

تغذیه مار پیتون با حیوان زنده برای باغ‌وحش مشهد دردسر ساز شد

رزمایش مهر تحصیلی و اهداء 308 بسته لوازم تحصیلی به دانش آموزان منطقه تربت حیدریه

بازخوانی سرنوشت پر از ابهام بزرگترین پروژه صنعتی تربت حیدریه

مسابقات دوچرخه‌سواری لیگ کوهستان کشور در مشهد برگزار شد

با پزشکانی که بر اساس گزارش شهروندان از کارتخوان استفاده نکنند برخورد می شود

پیشنهاد تدریس دفاع مقدس توسط پیشکسوتان تربت‌حیدریه در دانشگاه

آیین رونمایی از زعفران کارت با اعتبار20 میلیارد ریالی برای هر کارت در تربت حیدریه برگزار شد

درآمد موقوفات را به سمت کمک به بیماران و دانش‌آموزان نیازمند و حوزه‌های علمیه هدایت می کنیم

برگزاری همزمان جشنواره ملی پسته ونمایشگاه تخصصی کشاورزی در مه ولات

واژگونی کامیون در محور تربت حیدریه- مشهد 17 کشته و مصدوم برجا گذاشت

مراسم تجلیل از یادگاران دفاع مقدس تربت‌حیدریه با حضور500 نفر برگزار می شود

فرماندار تربت‌حیدریه: از برنامه زمان بندی اجرای شبکه فاضلاب عقب هستیم

عبور 120 هزار خودرو از کمربندی بازگشایی شده رباط سنگ تربت‌حیدریه

تخریب یا استحکام‌بخشی یکی از قدیمی ترین دبیرستانهای تربت حیدریه، مساله این است

تصاویر؛شام غریبان شهادت امام رضا (ع)

جنجال بر سر نامه توکلی ادامه دارد/ تهدید چهره‌ی رسانه‌ای تقدیر شده به شکایت

بازگشت زائران دهه آخر صفر با 18 دستگاه اتوبوس و ون شهرداری تربت حیدریه

کریدور هند زمینه‌ساز توافق اسرائیل و عربستان/ ایران با این همه مزیت ژئوپلیتیکی بی‌نصیب ماند

چگونه مامون امام رضا را مجبور به خوردن زهر کرد؟

در شب شهادت ثامن الحجج(ع) مشهد غرق در عزا و ماتم است

امام جمعه تربت‌حیدریه: شورای نگهبان طرح انحلال شرکت‌های پیمانکاری جذب نیرو را تایید کند

سوال بازنشستگان از208 نماینده مجلس؛ چرا پای طرحی را امضا کردید که پیگیرش نیستید و ابتر باقی مانده

آغازکشت پاییزه محصول استراتژیک «کلزا» در خواف

حمایت مالی انجمن سینمای جوان تربت‌حیدریه از فیلمسازان

آرامیدن 12هزار نفر در آرامستان جواد الائمه تربت‌حیدریه/ کارکنانی که مستحق سختی کار هستند/ غسال زن: فرزندم که از شغلم با خبر شده مرتب شستشویی دستهایم را کنترل می کند/ عدم استقبال شهروندان تربت حیدریه از قبرهای 2 طبقه/ صحنه‌های دردآور و تاثیر منفی بر روح و روان شاغلین آرامستان

با وجود ادامه پدیده خشکسالی 452 شهر و روستای خراسان رضوی از تنش آب شرب خارج شد

تصاویر ؛ مسابقات کشتی نونهالان المپیاد استعدادهای برتر

بیمار 23 ساله مرگ مغزی مه ولات به شش نفر زندگی دوباره بخشید

با ورود رسانه ها، نیاز مالی نماینده خراسان رضوی در جام حذفی فوتبال کشور بر طرف شد

خدمت رسانی30 پاکبان تربت‌حیدریه درمسیر حرکت زایران حضرت رضا(ع)

درآمد نفتی ایران کجا خرج می‌شود؟/سفره خالی مردم به‌رغم درآمد نفتی میلیارد دلاری

قاتل فراری با اسلحه به دادسرا رفت

آغاز توزیع واکسن آنفلوآنزا در داروخانه‌های تربت حیدریه

دایر شدن 9 ایستگاه سلامت در مسیر تربت حیدریه تا مشهد و یژه دهه پایانی صفر

حرکت کاروان پیاده زندانیان تربت حیدریه به سوی مشهد مقدس