بزرگنمایی:
با ایجاد دو پژوهشکده نوغانداری و صنعت ابریشم و پژوهشکده معدن، مقدمات تاسیس پژوهشگاه مستقل تربت حیدریه فراهم می شود.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- با ایجاد دو پژوهشکده نوغانداری و صنعت ابریشم و پژوهشکده معدن، مقدمات تاسیس پژوهشگاه مستقل تربت حیدریه فراهم می شود.
به گزارش نوید تربت،رئیس دانشگاه تربت حیدریه در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان افزود: براساس مزیتهای این منطقه در حوزه نوغانداری و ابریشم و همچنین با توجه به نزدیکی به معادن سنگان خواف، در کنار فعالیت پژوهشکده زعفران با راه اندازی دو پژوهشکده نوغانداری و صنعت ابریشم و پژوهشکده معدن، بزودی شاهد تاسیس پژوهشگاه تربت حیدریه خواهیم بود.
دکتر عباس خاشعی گفت: مجوز پژوهشکده نوغانداری و صنعت ابریشم اخذ شده و بدنبال آن هستیم این پژوهشکده در محل اداره نوغانداری راه اندازی تا مشکلات نوغانداران و ابریشم کشان حل شود، در عین حال با توجه به بودجههای وزارت علوم و عدم رغبت به ساخت ساختمان جدید برای پژوهشکده نوغانداری این موضوع مهم و مورد نیاز منطقه همراهی مسئولان این خطه را می طلبد.
وی اظهار کرد: با معادن سنگان خواف تفاهم نامهای منعقد خواهد شد تا ضمن تحصیل دانشجویان علاقمند در رشتههای معدنی و جذب هیئت علمی در این رشته، زمینه راه اندازی پژوهشکده معدن نیز فراهم شود.
دانشجویان 5 رشته بورسیه می شوند
وی گفت: برخی رشتههای این دانشگاه را با هدف مهارت آموزی و اشتغال متناسب با مزیتهای منطقه راه اندازی کردیم که شامل رشته های؛ مهندسی برق، کامپیوتر، صنایع، مکانیک و تولیدات گیاهان دارویی می باشند، در هر یک از این رشتهها افراد رقابت میکنند و بعد از چهار سال به تعداد روزهایی که کارآموزی میروند همان شرکت یا واحد صنعتی نیرو را انتخاب و استخدام میکند،به عبارتی دانشجو بورسیه می شود.
محوریت جذب هیئت علمی با نیروهای بومی است
وی با ذکر اینکه مجوز جذب 29 عضو هیئت علمی اخذ شده افزود: البته شرایط جذب هیئت علمی در این دانشگاه با محوریت افراد بومی، کارآمد و پژوهش محور انجام میشود.
دکتر خاشعی گفت: در حال حاضر 1970 دانشجو در 16 رشته تا مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه تحصیل میکنند که امسال مجوز رشته دکترا هم برای این مرکز علمی نیز اخذ شده و این در حالی است که برای داشتن رشتهها و مقاطع بیشتر تحصیلی باید حداقل استاد آن رشته استخدام و حکم داشتهباشند در غیر اینصورت مجوز اضافه شدن مقطع و رشته جدید به دانشگاه را نمیدهند.
ساخت خوابگاه متاهلین با محوریت جوانی جمعیت
رئیس دانشگاه تربت حیدریه به حوزه ساخت و ساز این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این مرکز علمی هنوز در حال توسعه و نیازمند کارعمرانی است، هنوز خوابگاه نداریم، البته دو خوابگاه به صورت مشارکتی و خبرساز در حال ساخت است که یکی از آنها با مشارکت مهندس مروج تربتی تا دوسال آینده به بهره برداری می رسد.
خاشعی افزود: خوابگاه متاهلین با محوریت جوانی جمعیت با 34 واحد در سوئیتهای 45 متری برای خانواده دانشجویی نیز در حال ساخت است.
کسب رتبه های برتر و رقابت با دانشگاههای مطرح کشور
وی به رتبه 8 دانشگاه تربت حیدریه در زمینه هزینه کرد فرهنگی و رتبه 2 برای تعدد فعالیت فرهنگی اشاره کرد و افزود: بعد از اتفاقات آبان ماه گذشته،در حوزه فرهنگ سازی دانشجویان کار شده ، در حالی که دانشجویان نگرشهای عمیقی نسبت به مسایل روز نداشتند، لذا یک برنامه مدون فرهنگی تهیه کردیم و در هفته اخیر در رتبه بندی دانشگاههای کشور دانشگاه تربت حیدریه به لحاظ بودجه فرهنگی رتبه 8 و تعدد فعالیتها رتبه 2 را کسب کردهاست.
خاشعی با ذکر اینکه بنیاد خیرین حامی دانشگاه با محوریت جذب خیر و بودجه به عنوان سومین بنیاد خیرین حامی دانشگاههای کشور انتخاب شده است گفت: خیرین در حوزه ساخت مسجد دانشگاه که تمام این پروژه خیر ساز است و همچنین خوابگاههای دانشجویی و بورسیه دانشجویان ورود داشتهاند.
رییس دانشگاه تربتحیدریه ادامه داد: همچنین برای دومین سال پیاپی و بر اساس آخرین ارزیابی دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نشریات علمی این دانشگاه موفق به کسب بالاترین رتبه (الف) را شدند. این ارزیابی مربوط به عملکرد علمی پژوهشی در چهار رده "الف، ب، ج، د" و بین نشریات علمی دانشگاههای کشور انجام شد.
خاشعیسیوکی با یادآوری بنیه علمی و سطح بالای تولیدات این دانشگاه ابراز داشت: با در نظر گرفتن تعداد استادان، سرانه چاپ مقاله علمی دانشگاه تربتحیدریه همتراز و حتی جلوتر از دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یکی از دانشگاههای معتبر و مرجع است.
وی با بیان اینکه این یک ادعای شخصی نیست، گفت: موضوع بر اساس اعلام پایگاه علمی "اسکوپرس" به عنوان یک مرکز معتبر بینالمللی عنوان میشود که معیارهای بسیار سختگیرانه علمی داشته و خروجی آن تایید کیفیت بالای تولیدات علمی - پژوهشی دانشگاه تربتحیدریه است.