بزرگنمایی:
در سال گذشته ۴۲۵ مورد قطعی بیمار مبتلا به تب مالت در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه شناسایی شدهاند.
پایگاه خبری نوید تربت:www.navidtorbat.ir
نوید تربت- در سال گذشته 425 مورد قطعی بیمار مبتلا به تب مالت در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه شناسایی شدهاند.
رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در گفتگو با خبرنگار نوید تربت با تاکید بر اینکه افزایش آگاهی مردم در خصوص راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ضروری است، افزود: استفاده ازلبنیات پاستوریزه، جوشاندن مناسب شیر محلی به گونهای که بعد از رسیدن به نقطه جوش و غل زدن شعله را کم نمائیم و سه تا پنج دقیقه شیر جوشانده شود و در حین جوشیدن، شیر هم زده شود لازم و ضروری است.
جواد علی نژاد زرمهری ادامه داد: استفاده از وسایل حفاظت فردی مثل دستکش، ماسک و... هنگام تماس با دام، واکسیناسیون بهموقع دامها بر علیه بیماری تب مالت، رعایت بهداشت محیط و ممانعت از نگهداری و انباشت کود حیوانی در کنار کوچه و خیابان از عوامل کاهش این بیماری میباشد.
وی با بیان اینکه تا کنون بیش از 400 نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان شناسایی شده است، اظهار داشت: بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) به بیماریهایی گفته میشود که بهطور طبیعی قابلیت انتقال از حیوانات مهرهدار به انسان را دارا میباشند.
علینژاد زرمهری افزود: تب مالت، حیوان گزیدگی، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سالک، مالاریا، کیست هیداتید و... از موارد بیماریهای شایع در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین این بیماریها از نظر کشندگی بیماری هاری میباشد، گفت: بیماری هاری یک بیماری ویروسی است که در دستگاه اعصاب مرکزی به واسطه گاز گرفتگی وانتقال ترشحات آلوده از حیوان به انسان منتقل میشود و اگر در زمان مناسب واکسن و سرم ضد هاری برای فرد گاز گرفته شده استفاده نشود متاسفانه ابتلای انسان به هاری 100 درصد کشنده است.
علینژاد در خصوص تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گفت: مخزن و ناقل این ویروس در طبیعت کنهها میباشد ، کنه آلوده میتواند انسان را مورد گزش قرار داده و او را آلوده کند و اگر انسان، کنه آلوده به ویروس را با دست له کند، همچنین تماس با لاشه دام آلوده و یا ترشحات بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو میتواند در انسان ایجاد بیماری نماید.
رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه تربت حیدریه خاطرنشان کرد: بیماری سالک نیز یک بیماری انگلی بوده و این بیماری به واسطه گزش پشه خاکی اتفاق میافتد و مخزن این انگل در نوع سالک روستایی جوندگان و موش صحرایی است و در نوع شهری علاوه بر بیماران، سگ نیز عامل انتقال میباشد که مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری، نصب توری به درب و پنجرهها، استفاده از پشه بند، دفع صحیح و مستمر زباله، نوسازی اماکن مسکونی و انتقال نخالههای ساختمانی به مکانهایی دور از شهر و دور از اماکن مسکونی است.