آخرین مطالب

گلایه اهالی هنر و تئاتر تربت حیدریه از فقدان سالن مناسب و کم توجهی مسوولان محلی فرهنگ و هنر

گلایه اهالی هنر و تئاتر تربت حیدریه از فقدان سالن مناسب و کم توجهی مسوولان محلی

  بزرگنمایی:
نداشتن حامی مالی ، فقدان سالن مناسب و کم توجهی مسوولان محلی و ناکافی بودن بودجه حال و روز تئاتر تربت را ناخوش کرده است.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- علرضا حسینی مقدم- نداشتن حامی مالی ، فقدان سالن مناسب و کم توجهی مسوولان محلی و ناکافی بودن بودجه حال و روز تئاتر تربت را ناخوش کرده است.

 به گزارش نوید تربت،در حالیکه شهرستان تربت‌حیدریه از ظرفیت‌های زیادی در حوزه تئاتر برخوردار است و در جشنواره‌های استانی و کشوری رتبه‌های ارزنده‌ای را برای خود کسب کرده است، اما در حال حاضر رونق صحنه نمایش در این خطه به اعتقاد هنرمندان حال و روز خوشی ندارد.

هنرمندان تئاترتربت‌حیدریه در گفتگو با خبرنگار ما دلایل مختلفی را برای ضعیف شدن فعالیت های نمایشی در این شهرستان عنوان می کنند که از جمله آنها می توان به نداشتن حامی مالی خصوصی، فقدان سالن مناسب و کم توجهی مسوولان محلی و ناکافی بودن بودجه دولتی اشاره کرد.

یکی از پیشکسوتان انجمن نمایش تربت حیدریه معتقد است: با وجود پیشینه قوی و موفقیت های مختلف هنرمندان شهرستان ؛ اکنون می توان ادعا کرد که تربت حیدریه تئاتر ندارد و این واقعیتی تلخ است.

علیرضا اسدی اظهار داشت: ممکن است برخی افراد حیات کج‌دارمریز و موفقیت‌های اخیر تئاتر تربت حیدریه در جشنواره‌ها را ملاک کار قرار دهند، اما این چه تئاتری است که نه مسوولان به تماشایش می‌نشینند و نه شهروندانش حاضرند رقمی هر چند اندک را در سبد هزینه فرهنگی خانوار برایش اختصاص دهند؟

وی که پژوهش هایی در رابطه با تاریخ تئاتر تربت‌حیدریه انجام داده است؛ گفت: آغاز فعالیت های نمایشی در این شهرستان به نخستین سالهای دهه 30 شمسی بر می گردد که پس از استقرار ارتش در این منطقه راهبردی خراسان، برای سرگرم نگه‌داشتن خانواده نظامیان نخستین بار تئاتر به روی صحنه رفت و بر همین اساس اولین دست‌اندرکاران آن اعم از نویسنده، کارگردان و بازیگر و عمدتا از بین خانواده نظامیان کار خود را در سطح منطقه آغاز کردند.

اسدی بیان کرد: همین صحنه ها آرام‌آرام زمینه رشد فکری و ظهور بزرگان تئاتر تربت حیدریه و خراسان از جمله زنده‌یاد "تیمور قهرمان" و "رضا رضاپور" را فراهم آورد.

وی افزود: در آن زمان مقامات و مدیران وقت تربت حیدریه در صندلی‌های ردیف نخست به تماشا می نشستند که این الگوی رفتاری باعث تشویق توده مردم منطقه به تئاتر و تماشا خانه شد.

این هنرمند پیشکسوت اضافه کرد: تئاتر تربت حیدریه در مقاطعی به قدری رشد کرد که هنرمندانی همچون شادروان هادی اسلامی از گروه دوم تئاتر ملی ایران برای اجرا در این شهرستان با بازی زنده‌یاد خسرو شکیبایی و دیگر هنرمندان سطح ملی رغبت نشان دادند.

وی گفت: اگر چه تئاتر تربت حیدریه در مقاطعی همچون اوایل انقلاب دچار افت شد اما بعدها دوباره اوج گرفت و حتی در سطح جشنواره فجر هم دستاوردها و موفقیت های خوبی داشت اما در شرایط کنونی می توان ادعا کرد صحنه نمایش این شهرستان به ورطه نابودی رفته است.

مهاجرت چهره های نامدار تئاتر از تربت حیدریه

همچنین یکی دیگر از هنرمندان تربت حیدریه گفت: افت تئاتر در این شهرستان ناشی از مهاجرت چهره های نامدار عرصه نمایش است و به همین دلیل هنرمندان نتوانستند خودشان را با علم جدید و تحولات جهانی تئاتر بروز کنند.

روشنک سه قلعه‌گی با یادآوری راه یابی برخی گروههای هنری تربتی به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اظهار داشت: بهترین مزیت این جشنواره آن است که در آنجا تازه می‌فهمیم چقدر از تحولات هنر در جهان عقب مانده‌ایم.

وی افزود: مشکل دیگر تئاتر در شهرهای کوچک دخل و خرج نشدن هزینه فعالان این عرصه است و پرداخت نشدن دستمزد بازیگران بصورت کامل از سوی تهیه کننده ها باعث تشدید مشکلات می شود.

به گفته وی، انجمن نمایش تربت حیدریه حامی مالی از بخش خصوصی هم ندارد لذا برخی گروهها مجبور می‌شوند به اسم تئاتر کمدی یا طنز به سمت ابتذال حرکت کنند که نه تنها باعث صدمه به دست اندرکاران این حوزه می شود بلکه واژگان سخیف استفاده شده روی صحنه برای خنده زودگذر تماشاچیان به فرهنگ عمومی هم آسیب وارد می کند.

سه قلعه گی بیان داشت: برخی دستگاه‌های دولتی تربت حیدریه به جای حمایت از انجمن های نمایش و تشویق کارمندان و خانواده ها به تماشای گروهی؛ درخواست بلیت نیمه بها یا رایگان دارند که باعث تعجب هنرمندان شهرستان می‌شود.

در همین حال یک فعال حوزه تئاتر و رییس سابق اداره فرهنگ و ارشاد تربت‌حیدریه به خبرنگار ما گفت: حال و روز اهالی تئاتر در این شهرستان خوب نیست زیرا در فضایی کار می‌کنند که فاقد ساختار حمایتی است اما در عین حال بارقه هایی از امید همچنان وجود دارد.

محمد حسن‌زاده افزود: ایجاد رشته بازیگری در مقطع کاردانی دانشگاه آزاد تربت حیدریه اقدامی ارزنده است که با توجه به آموزش‌های خوبی که ارایه می‌شود می‌توان آینده روشنی را برای تئاتر شهرستان متصور بود زیرا تئاتر یک علم است و توسعه آن به محیط دانشگاهی نیازمند بوده و خواهد بود.

وی اضافه کرد: اکنون اهالی تئاتر از نور، صدا، دکور، لباس و گریم می‌زنند تا بلکه کار خود را با حداقل هزینه به جشنواره برسانند و این در حالیست که خودشان خوب می‌دانند کارشان اثر فاخری نیست و این مشکل در شهرستانها نمود بیشتری دارد.

وی گفت: در تربت‌حیدریه مشکلات بیشتر از شهرهای بزرگ نمود عینی دارد مثلا تنها سالن نمایش شهرستان را در یک مزایده به بخش خصوصی واگذار کردند و هیچ یک از مسوولان انتصابی و انتخابی نیامدند پاسخ دهند آیا اهالی تئاتر می توانند بدون خانه و سرپناه نمایش را به روی صحنه ببرند؟

یک هنرمند دیگر تربتی هم با بیان اظهارات مشابه گفت: با وجود موفقیتی که در جشنواره های کشوری داشتم ؛ اما از سوی ادارات و مسوولان محلی حمایت نشدم.

الیاس اصغری که در حوزه تئاتر علاوه بر نویسندگی به بازیگری و کارگردانی نیز مشغول است، افزود: به عنوان فردی که در تمام جشنواره های بهزیستی شرکت کرده ام از این سازمان انتظار حمایتی بیشتری دارم.

 

250 هنرمند تئاتر در تربت حیدریه فعالیت دارند

همچنین رییس انجمن نمایش تربت‌حیدریه گفت: اکنون در این شهرستان پنج گروه نمایشی به استعداد 250 نفر هنرمند فعالیت تمام وقت دارند.

سیدجواد حسینی افزود: تئاتر تربت حیدریه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند اما در صورت اختصاص بودجه مناسب و حمایت مسوولان می تواند خود را بازیافته و احیا کند.

کارشناس هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت‌حیدریه در این باره گفت: به لحاظ صبغه تاریخی، تئاتر و سینمای تربت‌حیدریه بر گردن هنر ایران حق زیادی دارد زیرا از همین خطه هنرمندان بزرگی به تئاتر و سینمای کشور معرفی شدند.

امیر قربانی افزود: با وجود برخی مشکلات؛ طی سال‌های اخیر ردپای تئاتر تربت‌حیدریه در برگزیده‌های جشنواره‌های مختلف مشهود بوده و هست.

وی تصریح کرد: هر چند در تربت حیدریه کارهای کمدی و طنز طرفداران زیادی دارد اما کارهای جشنواره‌ای نیز روی صحنه می‌رود، اما استقبال مردم از کارهای طنز و فکاهی بیشتر است لذا بازیگران مجبورند برای تامین زندگی خود تابع سلیقه مردم باشند.

رییس اداره بهزیستی تربت‌حیدریه نیز گفت: درحد توان به هنرمندان کمک کردیم مثلا تنها برای فعالیت یکی از عوامل تئاتر شهرستان در جشنواره کویر یزد مبلغ 135 میلیون ریال کمک هزینه پرداخت شد.

فاطمه صادق‌ امیری افزود: بزودی آیین تجلیل از تعدادی هنرمند تئاتر تربت حیدریه از سوی اداره بهزیستی برگزار می شود و قدردان زحمات آنها هستیم.

همچنین رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت‌حیدریه با تبریک موفقیت و افتخارات اخیر هنرمندان شهرستان از واگذاری تنها سالن نمایش شهرستان به بخش خصوصی ابراز تاسف کرد و گفت: از آنجا که برای تجهیز و نگهداری سالن‌های‌ نمایش با تنگنای مالی مواجهیم، چاره ای جز واگذاری نداشتیم و تصمیم گیری در این باره از حیطه مسوولیت و اختیارات شهرستان خارج است.

فاطمه نخعی به پیگیری اداره فرهنگ و ارشاد تربت حیدریه برای تعمیر و تجهیز سالن نمایشی دیگری اشاره کرد و اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد در حد توان از انجمن نمایش شهرستان و هنرمندان عضو حمایت مادی و معنوی داشته باشیم.

به گفته وی، هم اکنون حدود 12 انجمن فرهنگی و هنری با افزون بر یک هزار نفر عضو در تربت حیدریه فعالیت مستمر دارند که برخی از آنها همچون سینمای جوان، تئاتر و عکاسی در سطح جشنواره های کشوری و استان خراسان رضوی حائز رتبه هایی شده اند و برای رشد بیشتر نیازمند حمایت مضاعف هستند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاهش20 درصدی میزان تولید پسته در تربت‌حیدریه

سهم بیشتراعتبارات برای دهیاری‌های فعال‌

محدوده قانونی شهر تربت‌حیدریه120 هکتارافزایش می یابد

جشنواره آشپزی «طعم امید»، ویژه ی نابینایان و معلولین خراسان رضوی برگزار شد

کسب مقام قهرمانی پاورلیفتینگ فستیوال کارگری شرق کشور توسط آتش‌نشان تربت حیدریه

تجلیل از بانوان مدال‌آور کونگفو شهرستان تربت حیدریه

پلمب کلینیک زیبایی غیرمجاز در تربت‌حیدریه

همان شب که درباره برجام توافق کردیم به لاوروف دستور داده بودند نگذارد برجام نهایی شود/من تا الان ملاحظه کردم و چیزی نگفتم

کشف تریاک بلعی از سه قاچاقچی در تربت‌حیدریه

امام جمعه تربت‌حیدریه: قوه قضاییه باید با دانه درشتها و دزدهای کلان اقتصادی برخورد کند

بیمه، بورس، صندوق‌های بازنشستگی و آسیب‌های رشته‌رشته شدن ثروت و سرمایه‌های ملی

هنر تصمیم‌گیری در حاکمیت،منافع تصمیم‌گیریهای به موقع

شهرک‌های صنعتی تربت‌حیدریه با مشکل زمین وهمکاری بین بخشی مواجه هستند

کسب رتبه اول خراسان رضوی در مبارزه با قاچاق کالا

تصاویر: مشهد در محاصره گرد و غبار

«ویتکاف» گفته است توافق با ایران، یکی از سه هدف بزرگ سیاست خارجی «ترامپ» است

راز 50 ساله فیلم پدرخوانده فاش شد: ستاره‌ای که از ترس مافیا کنار کشید

جابجایی مسافران بر فراز خیابان ها؛ طرح دبی برای آغاز فعالیت «تاکسی‌های پرنده»

دونده تربت حیدریه نایب قهرمان مسابقات دوی کوهستان کشور شد

2 روی سکه بازگشت اتباع افغانستانی از خراسان رضوی

چهار کشته و مصدوم در سانحه رانندگی محور رشتخوار- تربت حیدریه

گلایه از کمبودها در کنار درخشش بین‌المللی/انجمن خبرنگاران فاقد جا و مکان/ وعده‌های مدیرکل برای رفع مشکلات

نابینایان؛ عدالت و فرصت های برابر اجتماعی

توزیع 700 تن کالای اساسی در تربت حیدریه

بدرقه بانوی ملی‌پوش فوتسال تربت حیدریه به رقابت‌های قهرمانی آسیا

آغاز بهره برداری از مجموعه آبی شهدای غوّاص شهرک ولی‌عصر تربت‌حیدریه

توزیع بیش از یک میلیارد لیتر فرآورده‌های نفتی در منطقه تربت‌حیدریه

آموزش روش های بازار یابی و فروش محصولات به زنان روستایی

شانس در حکومت‌داری؛ بخت یا تدبیر؟

اجرای نمایش های کافه ای برای نخستین بار در تربت حیدریه

آغاز برداشت زعفران از سطح 9 هزارو 200هکتار اراضی تربت حیدریه

تربت حیدریه اولین هدف اجرای رویداد رسانه ای خراسان جان

جنین 35ساله مومیایی شده از بدن زن 71 ساله بیرجندی خارج شد

پدر برای دفاع از جان خود سر پسر معتادش را خرد کرد

نقدینگی از 10 هزار تریلیون تومان گذشت / اقتصاد ایران در بن‌ بست اصلاحات ساختاری

تصاویر: مسابقات فوتچل در روستای کویه سفلی رودسر

آغاز تورهای گردشگری زعفران به مقصد تربت‌حیدریه

تصاویر: عروسی عشایر بختیاری

نخستین جانوران زمین چه شکلی بودند؟ پژوهشی تازه بالاخره پاسخ می‌دهد

چرا طرح کنسرسیوم هسته ای با ایران جواب می دهد؟ / چالشی به نام تهران بزرگ است، پس راه‌حل باید بزرگ‌تر باشد

تشنگی آب در خطه خورشید؛ سالی که نکوست از پاییزش پیداست

امام جمعه تربت‌حیدریه: آتش‌بس غزه تحمیل خواسته جبهه مقاومت بر اسرائیل است

برگزاری ده‌ها هزار ساعت آموزش هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان و معلمان خراسان رضوی/ تغذیه رایگان از مطالبات اصلی دانش‌آموزان مه‌ولات/ هیچ دانش‌آموزی‌ در مه ولات بدون کلاس و معلم نمانده است

شهردار:آماده‌ایم هر سرمایه‌گذار علاقه‌مند را با تمام توان حمایت کنیم/ نماینده مردم در مجلس: رشد اقتصادی بدون اتکاء به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ممکن نیست/فرماندار: زمان بهره‌برداری از ظرفیت‌های شهرستان با مشارکت بخش خصوصی است/رئیس شورای شهر: نباید هیچ پروژه‌ای به دلیل بروکراسی یا بی‌اعتمادی متوقف شود

جذب 65 میلیارد ریالی اعتبارات حوزه میراث فرهنگی تربت حیدریه

هنرپیشه تربت حیدریه داور بخش ویژه جشنواره منطقه‌ای فیلم فرانک شد

مالکان «زعفرانیه» تربت‌حیدریه: بیش از 11 سال است که با وعده‌های تکراری شهرداری مواجهیم/ شهردار: بابت تاخیر در پرداخت یا نپرداختن چک آخر، با مالکان مماشات داشته‌ایم

حذف صفر از پول ملی «بیماری یا درمان»

احیاء و مرمت 12 رشته قنات در شهرستان تربت حیدریه

کنیز اوکراینی، اشراف‌زاده ایتالیایی یا «جادوگر روس»: خرم سلطان، قدرتمندترین زن تاریخ عثمانی که بود؟