آخرین مطالب

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی:

مزرعه پرورش کروکودیل مشهد فقط برای جذب گردشگر است نه کشتار استانی

مزرعه پرورش کروکودیل مشهد فقط برای جذب گردشگر است نه کشتار

  بزرگنمایی:
مجوز صادر شده برای مزرعه کروکودیل مشهد، پروانه بهره‌برداری است نه مجوز کشتار و صادرات پوست و گوشت.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

مجوز صادر شده برای مزرعه کروکودیل مشهد، پروانه بهره‌برداری است نه مجوز کشتار و صادرات پوست و گوشت.

به گزارش نوید تربت به نقل از میزان،مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی افزود: این پروانه با هدف تکثیر و پرورش و جذب گردشگر مجوز بهره‌برداری صادر شده و بنا نیست در این مزرعه کشتاری صورت گیرد.

این در حالی است که بهره‌بردار مزرعه کروکودیل مشهد، اهداف این مزرعه را گردشگری و فروش پوست و گوشت و خون کروکودیل‌ها اعلام نموده است و همین گفته ها موجب شد تا اعتراضات برخی از سمن‌ها و فعالان محیط زیست را به دنبال داشته باشد تا جایی که معترضان طی نامه‌ای خطاب به دادستان مشهد، خواهان جلوگیری از کشتار و فروش پوست و گوشت کروکودیل‌ها شدند.

 اما اظهارات تورج همتی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی حکایت از عدم موافقت محیط زیست با کشتار کروکودیل‌های مزرعه مشهد دارد.

همتی درباره مجوز صادر شده برای فعالیت مزرعه کروکودیل مشهد گفت: موافقت اصولی با احداث مزرعه پرورش کروکودیل مشهد سال 93 صادر شد اما صدور پروانه بهره‌برداری، به زمانی موکول شد که سرمایه‌گذار، تمام ضوابط تعیین‌شده در دستورالعمل‌های سازمان محیط زیست و باید و نبایدهایی که به صورت مکتوب به آنها اعلام کرده بودیم را رعایت کند.

وی افزود: با توجه به اینکه گردشگری، محور اصلی فعالیت این مزرعه است حساسیت‌هایی به لحاظ امنیت گردشگران داشتیم که توسط سرمایه‌گذار رفع شد. در نتیجه امسال با هماهنگی سازمان مرکزی، مجوز بهره‌برداری و واردات کروکودیل را صادر کردیم. طبق مجوز صادرشده، هرگونه اقدامی اعم از فروش داخلی یا خارجی، واگذاری، انتقال و کشتار کروکودیل‌های این مزرعه و یا فروش تخم آنها باید با هماهنگی و مجوز اداره کل صورت گیرد که در غیر این‌صورت، بهره‌بردار، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. به همین منظور همه کروکودیل‌های این مزرعه با نظارت کارشناسان اداره کل به میکروچیپ مجهز شده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی با بیان اینکه مزرعه کروکودیل مشهد، در حال حاضر حتی از سالن کشتار و تمهیدات لازم برای کشتار کروکودیل‌ها برخوردار نیست گفت: سن کروکودیل‌های وارداتی، کم است در نتیجه پوست آنها دستکم تا دو سال آینده، قابل استفاده نیست بنابراین سرمایه‌گذار فعلا قصد کشتار و صادرات پوست و گوشت کروکودیل‌های وارداتی را ندارد.

وی در خصوص اعتراضات سمن‌ها نسبت به اظهاراتش در خصوص ارزش پوست کروکودیل گفت: متاسفانه این دلخوری‌ها در پی یک سوء تفاهم رسانه‌ای به وجود آمد و برخی از علاقه‌مندان محیط زیست، توضیحات اینجانب در خصوص ارزش پوست کردوکودیل را این گونه برداشت کردند که اداره کل به دلیل ارزش پوست کروکودیل با کشتار و صادرات پوست و گوشت کروکودیل‌ها دراین مزرعه موافقت کرده در حالی که پروانه‌ای صادر شد پروانه‌ بهره‌برداری است نه مجوز کشتار و صادرات.

همتی افزود: یکی از نگرانی‌های مطرح شده در فضای مجازی این است که برای خوراک کروکودیل‌ها از سگ و گربه استفاده می‌شود در حالی که در پروانه بهره‌برداری از مزرعه کروکودیل‌های مشهد قید شده است که تهیه غذای جانوران باید با نظارت دستگاه‌های مربوطه از جمله محیط زیست به صورت بهداشتی و از مبادی قانونی و بهداشتی انجام می گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی در پایان در پاسخ به اینکه آیا پس از رسیدن کروکودیل‌ها به سنی که پوستشان قابلیت صادرات را داشته باشد، اداره کل محیط زیست خراسان رضوی برای کشتار و صادرات پوست و گوشت آنها به سرمایه‌گذار، مجوز خواهد داد یا نه گفت: خیر. همانطور که پیشتر توضیح دادم، مزرعه کروکودیل مشهد با هدف تکثیر و پرورش و گردشگری، مجوز بهره‌برداری دریافت کرده و بنا نیست در آن کشتاری صورت گیرد. ضمنا این کروکودیل‌ها را می‌توان به عنوان مولد برای سایر مراکز تکثیر مجاز مشابه در داخل یا خارج ارسال کرد. نمایشگاه‌های خزندگان و باغهای وحش هم میتوانند با رعایت پروتکل‌ها دریافت کننده باشند. البته مزرعه کروکودیل مشهد برنامه‌های آموزشی از جمله بازدید کودکان از کروکودیل‌ها را هم در دست اجرا دارد.

از آنجا که روند خشونت‌آمیز جدا کردن پوست از بدن کروکودیل، مستلزم تحمیل دردی شدید و بعضا طولانی‌مدت به این جانور است، انتشار فیلم‌ها و تصاویر از این عملیات دلخراش طی سال‌های اخیر، بازار پوشاک تهیه شده از پوست کروکودیل را از رونق انداخته و حتی استفاده از این پوشاک را به ضد ارزش تبدیل کرده است که حاصل آن، اعتراضات عمومی نسبت به استفاده برخی از سلبریتی‌ها از پوشاک پوست و همچنین تحریم برندهایی است که همچنان به تهیه پوشاک از پوست کروکودیل ادامه می‌دهند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مرکز تخصصی فیزیوتراپی بیمارستان ارتش در تربت حیدریه راه اندازی شد

ابتکار عجیب دانشمندان: استفاده از نیش پشه برای چاپ سه‌بعدی با دقتی فوق‌العاده

ریاضت برای مردم، افزایش 8.2 درصدی بودجه برای سازمان تبلیغات / اختصاص 7 هزار و 876 میلیارد تومان ناقابل برای این نهاد

همزمان با افزایش اندک حقوق کارمندان، بودجه صداوسیما با 20 درصد رشد به 33 هزار میلیارد تومان رسید

مردی زنش را با ضربات تبر در رختخواب کشت

فرماندار تربت‌حیدریه: شوراها ستون مردم‌سالاری و قلب مدیریت محلی هستند

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تربت‌حیدریه؛ قطب تامین انرژی شرق کشور

اعضای هیات اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی تربت حیدریه تعیین شدند

توزیع 500 بسته میوه شب یلدا میان افراد کم برخوردار بخش رخ و کدکن تربت حیدریه

با وجود بارش‌های اخیر تربت‌حیدریه همچنان با بحران آبی مواجه است

تولید فیلم کوتاه خفقان در تربت حیدریه

پرداخت بیش از 33میلیارد ریال وام به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

چگونه شکار عکس بی‌نقص قورباغه کهکشانی «جادویی» را به مرز انقراض کشاند

گزارش تصویری از برگزاری شب یلدا در تربت حیدریه

بودجه 1405؛ آزمون صداقت دولت در برابر مردم

رئیس اتاق اصناف تربت‌حیدریه: با گران‌فروشان و محتکران قاطعانه برخورد می شود

کرسی آزاداندیشی با موضوع مهاجرت نخبگان

هشدار محیط زیست درباره ورود حیات وحش به مناطق مسکونی

بارش 24 سانتی متری برف در بخش رخ تربت حیدریه

شب چله؛ فرصتی برای یادآوری ارزش‌های ملی و فرهنگی ایران است

اسکان بیش از185مسافر گرفتار در برف و کولاک در بخش رخ تربت حیدریه

بارش برف و باران و تلاش برای تأمین برق پایدار

اختصاص50 میلیارد ریالی مجمع خیران کشور به ساخت فضاهای آموزشی تربت‌حیدریه

آماده‌باش واحدهای اقامتی رسمی و غیررسمی تربت‌حیدریه ‌برای اسکان اضطراری مسافران

بزرگراه تربت‌حیدریه به مشهد و بلعکس لغزنده است

سومین هشدار نوید تربت در سه سال پیاپی؛ تا دیر نشده جلو فاجعه را بگیرید

فرماندار: خطرات ناشی از ساخت و سازهای غیرمجاز بر عهده دستگاه‌های متولی است/ عضو نظام مهندسی ساختمان: در تربت‌حیدریه شورای ایجاد ترافیک موفق تر از شورای ترافیک است

آغاز رویداد صدرا با حضور بیش از 33 شرکت فعال حوزه‌های مختلف در تربت حیدریه

امکانات و نیروهای راهداری تربت حیدریه در آماده‌باش کامل قرار گرفتند

معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی: بی‌تفاوتی شهروندان بزرگترین تهدید برای کشور است

کشف بیش از 18 هزار عدد از انواع قرصهای مخدر در تربت‌حیدریه

پذیرش دانشجو در دانشگاه دولتی تربت حیدریه

رییس دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه:فراهم آمدن اشتغال دانشجویان با رویداد «صدرا»

اجرای طرح سه ‌نرخی شدن بنزین و استقرار 90 تیم کنترلی در منطقه تربت‌حیدریه

بارش باران و برف و لغزندگی محور تربت حیدریه- مشهد

گزارش تصویری: چشمه گفتگو از ابتدا تا انتها

چشمه گفتگوی مشهد جایی برای گفتگوی دوستانه بابن مایه‌ی خرد گروهی

معاون وزیر ارشاد: رسانه‌ها در عبور از چالش کاهش جمعیت نقش محوری دارند

فرماندار تربت حیدریه: رسانه‌ها باید مبلغ جوانی جمعیت باشند نه مخرب آن

اختتامیه جشنواره ملی عکس ایران جوان در تربت حیدریه برگزار شد

تربت‌حیدریه میزبان بزرگ‌ترین رویداد رزمی خراسان رضوی

مجهز شدن آتش‌نشانی تربت‌حیدریه به خودروی سیار مرکز فرماندهی مدیریت بحران

شش گروه در معرض بیشترین خطر آنفولانزا هستند

دولتِ وعده‌ها در محاصره واقعیت‌ها/ جامعه در سال دوم، شعار نمی‌خواهد نتیجه می‌خواهد

اولین رصدخانه هوشمند آبهای زیرزمینی کشور در تربت‌حیدریه راه‌اندازی می‌شود

عملیات مشترک امداد زمستانی راهداری و هلال‌احمر تربت‌حیدریه آغاز شد

شناسایی 30 نفر مبتلا به اتیسم در تربت‌حیدریه

آغاز طرح تعویض بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های کم‌مصرف در تربت حیدریه

اهداء 20 سری جهزیه به افراد تحت پوشش بهزیستی تربت‌حیدریه

افتتاح استخر شهدای غواص تربت‌حیدریه با حضور وزیر ورزش و جوانان