آخرین مطالب

آنچه خطر ابتلا به کووید-19 در افراد واکسینه‌شده را افزایش می‌دهد خواندنی ها

آنچه خطر ابتلا به کووید-19 در افراد واکسینه‌شده را افزایش می‌دهد

  بزرگنمایی:
دو هفته پس از دوز دوم واکسن کووید-۱۹ اثرات محافظتی واکسیناسیون به بالاترین حد خود می‌رسد. در این زمان فرد کاملا واکسینه شده است و اگر بعد از این مدت به بیماری کووید مبتلا شود در واقع دچار عفونت بعد از واکسن می‌شود.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
دو هفته پس از دوز دوم واکسن کووید-19 اثرات محافظتی واکسیناسیون به بالاترین حد خود می‌رسد. در این زمان فرد کاملا واکسینه شده است و اگر بعد از این مدت به بیماری کووید مبتلا شود در واقع دچار عفونت بعد از واکسن می‌شود.

به نقل از نیوز، به‌طور کلی، عفونت‌های بعد از واکسیناسیون مانند عفونت‌های معمولی  کووید-19 در افراد واکسینه نشده است اما برخی تفاوت‌ها وجود دارد و افراد واکسینه‌شده با دو دوز واکسن باید مواردی را بدانند که در ذیل به آنها اشاره شده است.

بر اساس مطالعه علائم کووید، پنج علامت شایع در عفونت بعد از واکسیناسیون شامل سردرد، آبریزش بینی، عطسه، گلودرد و از دست دادن بویایی است. برخی از این علائم همان نشانه‌هایی است که در افراد واکسینه‌نشده مشاهده می‌شود البته در این افراد سه مورد از شایع‌ترین علائم نیز سردرد، گلودرد و آبریزش بینی است البته  تب و سرفه مداوم نیز گزارش می‌شود.

تب و سرفه که از علائم پیشین کووید -19 هستند در افراد واکسینه که به بیماری مبتلا می‌شوند به ندرت مشاهده می‌شود. نتایج تحقیقی نشان داده است که افراد مبتلا به عفونت بعد از واکسن در مقایسه با افراد غیر واکسینه‌شده 58 درصد کمتر احتمال دارد که تب داشته باشند و بیماری کووید برای بسیاری از افراد بعد از واکسیناسیون مانند احساس سرماخوردگی توصیف شده است.

افراد واکسینه‌شده کمتر از افراد واکسینه‌نشده در صورت ابتلا به کووید-19در بیمارستان بستری می‌شوند همچنین به احتمال زیاد علائم کمتری در مراحل اولیه بیماری دارند و کمتر احتمال دارد به کووید طولانی مبتلا شوند.

دلایل خفیف‌تر شدن بیماری در افراد واکسینه‌شده می‌تواند به این دلیل باشد که اگر واکسن‌ها مانع عفونت نشوند، به نظر می‌رسد که افراد مبتلا، ذرات ویروس کمتری در بدن خود دارند اما این مورد هنوز تایید نشده است.

چه مواردی خطر ابتلا را افزایش می‌دهند؟

نتایج تحقیقات در انگلستان نشان داده است که 0.2درصد از جمعیت  یا از هر 500 نفر یک نفر با واکسیناسیون کامل، بیماری شدید را تجربه می‌کنند اما همه در معرض خطر یکسانی نیستند. به نظر می‌رسد چهار چیز به میزان محافظت شما از واکسیناسیون کمک می‌کند:

نوع واکسن

اولین مورد، واکسن خاصی است که دریافت کرده‌اید و کاهش نسبی خطر که هر نوع ارائه می‌دهند. کاهش نسبی خطر، معیاری است که نشان می‌دهد، واکسن به چه میزان خطر ابتلا به کووید را در مقایسه با فردی که واکسینه‌نشده کاهش می‌دهد. آزمایش‌های بالینی نشان داده است که واکسن مدرنا خطر ابتلا به  کووید را در افراد واکسینه‌شده 94 درصد و واکسن فایزر این خطر را 95 درصد کاهش می‌دهد. واکسن‌های جانسون و جانسون و آسترازنکا عملکرد کمتری داشتند و این خطر را به ترتیب در حدود 66 و 70 درصد کاهش دادند (البته اگر فاصله بیشتری بین دوزها باشد، حفاظت واکسن آسترازنکا به 81 درصد افزایش می یابد).

زمان واکسیناسیون

مدت زمان واکسیناسیون نیز مهم است و یکی از دلایلی است که بحث بر سر دوز تقویت‌کننده واکسن را افزایش می‌دهد. نتایج تحقیقات اولیه  که هنوز در حال چاپ است (و باید توسط سایر دانشمندان مورد بررسی قرار گیرد) نشان می‌دهد که محافظت در واکسن فایزر 6 ماه پس از واکسیناسیون کاهش می‌یابد.

سویه‌های ویروس

عامل مهم دیگر، نوع ویروسی است که با آن روبرو هستید. کاهش خطر تا حد زیادی با آزمایش واکسن‌ها در برابر شکل اولیه ویروس کرونا محاسبه شده است اما هنگام مواجهه با نوع آلفا، داده‌های بهداشت عمومی انگلستان نشان می‌دهد که دو دوز واکسن فایزر محافظت کمتری دارد و خطر ابتلا به علائم کووید را تا 93 درصد کاهش می دهد و در برابر دلتا، سطح حفاظت حتی به 88 درصد می‌رسد. این مورد درباره واکسن آسترازنکا نیز صادق است.

مطالعه علائم کووید همه این موارد را تایید می کند. داده‌ها نشان می‌دهند که در دو تا چهار هفته پس از دریافت دوز دوم واکسن فایزر، حفاظت در برابر سویه دلتا 78 درصد است و پس از چهار تا پنج ماه این رقم به 77 درصد کاهش می‌یابد.

سیستم ایمنی شما

مهم است که به خاطر داشته باشید که ارقام فوق به کاهش متوسط ‌خطر در بین جمعیت اشاره دارد. خطر ابتلا در شما بستگی به میزان ایمنی و سایر عوامل خاص شخصی دارد (مانند اینکه چگونه در معرض ویروس قرار دارید و  ممکن است توسط شغل شما تعیین شود).

تناسب اندام معمولا با افزایش سن کاهش می‌یابد. شرایط پزشکی طولانی‌مدت نیز ممکن است پاسخ ما به واکسیناسیون را مختل کند بنابراین افراد مسن یا افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند ممکن است سطوح کمتری از محافظت حاصل از واکسن در برابر کووید داشته باشند یا ممکن است محافظت آنان سریع‌تر کاهش یابد.

همچنین لازم به یادآوری است که آسیب‌پذیرترین افراد از نظر بالینی قبل از دیگران واکسن خود را دریافت کرده‌اند، احتمالا بیش از هشت ماه پیش که ممکن است خطر ابتلا به عفونت را به دلیل کاهش محافظت افزایش دهد.

آیا باید نگران باشیم؟

واکسن‌ها هنوز خطر ابتلا به کووید را تا حد زیادی کاهش می‌دهند همچنین به میزان بیشتری در برابر بستری شدن در بیمارستان و مرگ محافظت ایجاد می‌کنند. با این حال، این مربوط به مشاهده عفونت‌ بعد از واکسیناسیون است و نگرانی این است که محافظت با واکسن با گذشت زمان کاهش یابد.

از این رو دولت بریتانیا در حال برنامه‌ریزی برای افزایش دوز به افراد آسیب‌پذیر است همچنین در حال بررسی این است که آیا تقویت‌کننده‌ها باید به‌طور گسترده‌تری تجویز شوند یا خیر. سایر کشورها، ازجمله فرانسه و آلمان نیز در حال برنامه‌ریزی برای ارائه تقویت‌کننده به گروه‌هایی هستند که در معرض خطر بیشتری از  کووید-19 قرار دارند.

اما حتی اگر از تقویت‌کننده‌ها نیز استفاده شود این را نباید به‌عنوان عدم کارایی واکسن‌ها تعبیر کرد و در عین حال، ترویج واکسیناسیون برای همه واجدین شرایط که هنوز واکسینه نشده‌اند ضروری است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند

چند حقیقت شگفت انگیز درباره هوش حیوانات که نمی دانستید

رضا نصری: اقدام نظامی ایران علیه اسرائیل «پاسخ» بود، نه «حمله»/ می‌خواهند ایران را مقصر این درگیری جلوه دهند

افزایش بیش از 48 درصد میزان باراندگی در تربت‌حیدریه

تصاویر: مسابقات کشتی چوخه در گود زینل خان

رونق اقتصادی برای دست‌اندرکاران نوغان‌دار خراسان رضوی

توزیع 350 سبد غذایی بین زنان باردار تربت حیدریه

عطار نیشابوری مسافر هفت شهر عشق که سیمرغ را تا قاف پرواز داد

سه ویرانه باستانی شگفت‌انگیز که شاید نام آنها را نشنیده باشید

طبق قرارداد بازارچه آداک یک سازه موقت است/ پایان قرار داد، عدم تمکین سرمایه گذار و ورود سازمان بازرسی به پرونده/ اصرار سرمایه گذار بر ادامه تصرف غیر قانونی بازارچه/ احداث پارکینگ طبقاتی/ برگزاری مزایده برای واگذاری مغازه ها/ راهی جز پلمپ بازارچه آداک نداشتیم/ با یک قرارداد شفایی از کسبه ماهی 231 میلیون تومان دریافت می کنند/ چاره ای جز رسانه ای کردن برایمان باقی نماند