آخرین مطالب

در جلسه هیات امنای بنیاد امور خیرین حامی دانشگاه تربت حیدریه مطرح شد؛

دانشگاهی با امکانات مال فراوان ولی فاقد زمین/ تربت حیدریه باید دارای یک پردیس بزرگ دانشگاهی شود / خیران نیم نگاهی هم به مجتمع آزمایشگاهی و کارگاهی داشته باشند/ تولید اخلاق در کنار تولید علم / دانشگاه را به سمت فعالیت های کاربردی سوق دهید/ دانشگاه تربت حیدریه نیازمند برند است فرهنگ و هنر

دانشگاهی با امکانات مال فراوان ولی فاقد زمین/ تربت حیدریه باید دارای یک پردیس بزرگ دانشگاهی شود / خیران نیم نگاهی هم به مجتمع آزمایشگاهی و کارگاهی داشته باشند/ تولید اخلاق در کنار تولید علم / دانشگاه را به سمت فعالیت های کاربردی سوق دهید/ دانشگاه تربت حیدریه نیازمند برند است

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

در شرایطی که تنگناهای اقتصادی، هر گوشه کشور را تحت الشعاع خود قرار داده، اما دانشگاه دولتی تربت حیدریه به یمن وجود "بنیاد امور خیرین حامی دانشگاه"، تنها با کمبود زمین برای انجام فعالیت های توسعه ای مواجه می باشد.

به گزارش نوید تربت، درهشتمین جلسه هیات امنای بنیاد امور خیرین حامی دانشگاه تربت حیدریه که با حضور اعضای اصلی بنیاد، خیران بنام تربت حیدریه و مسوولان دولتی در این دانشگاه برگزار شد، قائم مقام نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و از خیران تربت حیدریه، ضمن تقدیر از عملکرد اعضای بنیاد در طول عمر کوتاهش، اما نسبت به فضای کوچک کنونی دانشگاه هشدار داده و گفت: فضای کنونی دانشگاه تربت برای فعالیت های علمی بسیار محدود و بسیار کم می باشد.

 

*تربت حیدریه باید دارای یک پردیس بزرگ دانشگاهی شود

حجت الاسلام محمد علی رضایی ، افزود: اهمیت این مشکل زمانی بیشتر مشهود می شود که بدانیم به دلیل نزدیکی به مشهد دانشگاه تربت حیدریه محل مناسبی برای سرریز متقاضیان دانشگاه های این کلانشهر است و لذا متقاضی برای ورود به این دانشگاه روز به روز بیشتر می شود.

وی که از اعضای هیات امنای بنیاد نیز هست، همچنین گفت: از سوی دیگر از آنجا که تربت حیدریه در بستر تحول و توسعه قرار گرفته، لذا می طلبد اعضای محترم بنیاد در کنار انجام ساخت و ساز، به فکر تهیه زمینی در مجاورت زمین کنونی دانشگاه تربت حیدریه نیز باشند تا همچون دانشگاه فردوسی مشهد، مردم این خطه نیز به برکت وجود افراد خیر، دارای یک پردیس بزرگ دانشگاهی شوند.

رضایی که نماینده اسبق مردم منطقه تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی نیز هست، در ادامه اظهار داشت: خوشبختانه منابع طبیعی این شهرستان از حیث زمین با مشکل مواجه نیست و اگر امروز این قدم اساسی برای جوانان این خطه برداشته نشود، چه بسا در آینده دیگر چنین فرصتی بدست نیاید.

 

*نگاهی به کارنامه یک سال و اندی بنیاد امور خیرین حامی دانشگاه تربت حیدریه

در خصوص معرفی بنیاد و معرفی کارنامه کاری آن مدیرعامل بنیاد گفت: بنیاد امور خیرین حامی دانشگاه تربت حیدریه در نهم آذرماه سال 96 تشکیل و اعضای اصلی هیات امنای بنیاد به ترتیب آرا: محمد حسن فتحی (عضو حقوقی و رییس دانشگاه تربت حیدریه)، نادر کریمی، عباس نوریان، احمد بلبل تربتی، حجت الاسلام محمد علی رضایی، حمیدرضا شرکا، حجت الاسلام عباسعلی علیزاده، مهدی اخلاقی پور، محمد بهلگردی، کریم حائری، محمد ناصر نوریان، احسان شرکت، محمد صادق ابریشمی، حجت الاسلام محمد مروی و عزیزخالقی می باشند.

جواد انصاری افزود: اعضای اصلی هیات مدیره نیز به ترتیب آرا شامل، نادر کریمی، احمد بلبل تربتی، محمد ناصر نوریان، حجت الاسلام محمد مروی، محمد صادق ابریشمی، حاج کریم حائری و محمد بهلگردی هستند.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط بنیاد از بدو تاسیس تاکنون نیز گفت: انعقاد تفاهم نامه و آغاز عملیات اجرایی ساخت سالن ورزشی چند منظوره ورزشی زنده یاد بابک مروج تربتی توسط پدر ایشان مهدی مروج تربتی با اعتبار 30 میلیارد ریال، انعقاد تفاهم نامه و آغاز عملیات اجرایی ساخت مسجد دانشگاه توسط خیرین و نیز وزارت علوم اعتبار 20 میلیارد ریال، انعقاد تفاهم نامه ساخت خوابگاه دانشجویی توسط فرزندان حوم حاج طاهر حسن زاده، انعقاد تفاهم نامه اهدای زمین و آب کشاورزی توسط حجت الاسلام علیرضا رضایی، موافقت اولیه ساخت خوابگاه خواهران و مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه توسط نعمت الله منفرد، کمک به دانشجویان مستعد و کم بضاعت دانشگاه در طول سال و به ویژه در ماه مبارک رمضان به ارزش ریالی 400 میلیون ریال و برگزاری کارگاه هایی با موضوعات کارآفرینی، پژوهشی و فرهنگی از جمله این اقدامات است.

انصاری با بیان اینکه سالن ورزشی چند منظوره ورزشی زنده یاد بابک مروج تربتی اکنون به پیشرفت 70 درصدی رسیده، افزود: امروز نیز عملیات ساخت سردر دانشگاه تربت توسط مهدی مروی بایگی با اعتبار 10 میلیارد ریال به یاد مرحوم پدرش محمد مروی بایگی آغاز شد.

 

تولید اخلاق در کنار تولید علم مورد نیاز است

امام جمعه تربت حیدریه نیز نقش بنیاد را در توسعه علمی بسیار مثبت قلمداد کرد، اما در عین حال اظهار داشت: نباید فراموش کرد جوانان ما در کنار تقویت بنیه علمی، به تقویت تعهد و اخلاق نیز احتیاج دارند.

حجت الاسلام محمد رضا عصمتی افزود: از این رو باید برای اعتلای علمی و معنوی حساب ویژه ای باز کنیم و خروجی دانشگاه‌های ما باید به این شکل باشند که به دین به عنوان یک برنامه مترقی، راهبردی و سعادت آور در زندگی نگاه کنند.

 

اهداف و سیاست های بنیاد خیران حامی دانشگاه تربت حیدریه

رییس دانشگاه تربت حیدریه نیز در ادامه گفت: واقعیت آن است که امروز توسعه عمرانی دانشگاه تربت روی غلطکی قرار گرفته که توسط افراد خیر و از آن مهمتر خیرانی می چرخد که تمایل ندارند در چنین جلساتی نامی از آنها ببریم. محمدحسن فتحی نسری با بیان اینکه حتی برخی از این افراد شرط ادامه همکاری سخاوتمدانه خود با دانشگاه را، در گمنام ماندن اعلام داشته اند، افزود: اما این از انصاف به دور است که جوانان این خطه با خیرانی که زمینه ادامه تحصیل آنها را فراهم آورده اند، آشنا نشوند.

وی در بخش دیگری اظهار داشت: حجت الاسلام رضایی قطعه زمینی به مساحت پنج هکتار واقع در بخش رخ برای انجام امور تحقیقاتی به دانشگاه اهدا و شرط کرده اند چنانچه کارها خوب پیش برود، وسعت این زمین تحقیقاتی که دارای آب نیز هست را، تا 20 هکتار گسترش دهند که به دلیل موفقیت در انجام امور پژوهشی همین روزها شاهد تحقق 15 هکتار دیگر خواهیم بود.

فتحی نسری همچنین از تقبل ساخت خوابگاه خواهران و مجتمع فرهنگی توسط خیر سخاوتمند نعمت الله منفرد خبر داد و گفت: طرح ایشان در مرحله ارزیابی نقشه ها می باشد که البته خوابگاه پسران نیز به صورت مشارکتی و توسط اسماعیل حسن زاده قرار است ساخته شود.

 

خیران محترم نیم نگاهی هم به مجتمع آزمایشگاهی و کارگاهی داشته باشند

وی در عین حال اظهار داشت: اکنون دانشگاه تربت حیدریه نیاز مبرمی به مجتمع آزمایشگاهی و کارگاهی دارد که اعضای محترم بنیاد اگر نیم نگاهی هم به این سوی داشته باشند، بد نیست.

فتحی نسری در ادامه به اهداف و سیاست های بنیاد خیران حامی دانشگاه تربت حیدریه اشاره و تصریح کرد: اشاعه و گسترش فرهنگ اسلامی وقف و باقیات و صالحات در جامعه و بهره گیری در راستای رشد کمی و کیفی دانشگاه، ارایه مشاوره و بسترسازی برای تسهیل در امر سرمایه گذاری بهینه خیّران آموزش عالی، شناسایی، تقدیر و حمایت همه جانبه از خیّران و واقفان دانشگاه، نظارت بر حسن انجام نظرات و اهداف شرعیه خیّران و واقفان در طول حیات ایشان و بعد از آن، ایجاد زمینه ها و بسترهای مناسب برای تقویت و استمرار حمایت های خّیران و واقفان از دانشگاه است و نیز برنامه ریزی و سازماندهی برای جذب کمک های مردمی و دولتی در راستای ساخت و افزایش فضاهای مورد نیاز دانشگاه با همکاری و هماهنگی بنیاد خیّران حامی آموزش عالی، از جمله این اهداف است.

وی گفت: نظارت بر حسن انجام تعهدات دانشگاه در قبال خیّران، واقفان و تبرعات و موقوفات ایشان با همکاری بنیاد خیّران حامی آموزش عالی و کمیته خیّران وزارت علوم، نظارت به منظور حسن احداث پروژه های خیّر ساز دانشگاه و نظارت و پیگیری تخصیص سهم پنجاه درصدی وزارت علوم از پروژه هایی که 50 درصد از کل اعتبارات آن را خیّر یا خیّران پرداخت کرده باشند و به 50 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده باشند، با هماهنگی بنیاد خیّران حامی آموزش عالی و همکاری کمیته خیّران وزارت علوم، حمایت از دانشجویان بی بضاعت دانشگاه از طریق راه اندازی صندوق قرض الحسنه دانشجویی و صندوق نیکوکاری و نیز حمایت و پشتیبانی از اقدامات فرهنگی و اسلامی در دانشگاه، از دیگر اهداف تشکیل بنیاد است.

به گفته وی پشتیبانی و حمایت از سنت پسندیده ازدواج های دانشجویی در دانشگاه، حمایت از طرح های پژوهشی و تحقیقاتی دانشجویان و اساتید دانشگاه، حمایت از پژوهشگران و نخبگان دانشگاه، حضور و مشارکت در خرید و تامین تجهیزات و خدمات مورد نیاز دانشگاه، ایفای نقش فعال برای ارتباط دانشگاه با صنعت، تجارت و به طور کلی فضای کسب و کار، حمایت از کارآفرینان جوان دانشجو و شرکت های دانش بنیان نوپای دانشگاه، حضور، مشارکت و سرمایه گذاری در اجرای ایده ها و طرح های کاربردی و کارآفرینانه برای تجاری سازی و تکمیل چرخه ایده تا محصول از دیگر اهداف راه اندازی بنیاد خیران دانشگاه تربت حیدریه است.

تصدّی و اجرای کلیه برنامه ها و وظایف و اختیاراتی که با اهداف بنیاد مطابقت داشته و دانشگاه در راستای کاهش تصدی گری مراتب را برون سپاری کرده یا خواهد کرد، انجام هرگونه فعالیت، اقتصادی، بازرگانی، تجاری، صنعتی یا هرگونه فعالیتی که در بردارنده ایجاد ارزش افزوده در راستای تامین اهداف بنیاد باشد، اقدام و انجام هر نوع فعالیتی که با روح و فلسفه اهداف مذکور در این ماده به منظور تامین اهداف بنیاد همخوانی و سنخیت داشته باشد، ایجاد کانون دانش آموختگان خیّر دانشگاه و عضوگیری به منظور حمایت های علمی پژوهشی و فرهنگی دانشگاه، از دیگر اهدافی بود که رییس دانشگاه تربت حیدریه به آنها اشاره کرد.

 

خیران دانشگاه را به سمت فعالیت های کاربردی سوق دهند

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و محلات در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در شرایط دشوار اقتصادی کنونی، دانشگاه تربت حیدریه از لحاظ ساختمان سازی توسعه در خوری پیدا کرده و این بیانگر عملکرد خوب و قابل تحسین بنیاد خیران حامی دانشگاه است.

سعید باستانی افزود: اما در کنار اینها نباید ماموریت مهم و محوری که وزارت علوم برای دانشگاه تربت حیدریه تعیین کرده را، فراموش کنیم و آن تمرکز بر رشته های فنی و مهندسی و کشاورزی است که باید به جد تعقیب شوند.

وی با بیان اینکه این اقدام خوب وزارت علوم بر اساس نیازسنجی منطقه صورت گرفته، گفت: بر این اساس لازم است یک سری کارهایی حول این محور در شهرستان انجام دهیم و دانشگاه تربت باید فعالیت های علمی و تحقیقاتی خود را در حوزه زعفران و صنایع وابسته به این محصول مهم منطبق سازد.

سعید باستانی افزود: این بدان معناست که رمز موفقیت دانشگاه در کاربردی کردن فعالیت های علمی و راهبردی می باشد و باید مسوولان دانشگاه بشکلی برنامه ریزی کنند که فارغ التحصیلان دانشگاهی این خطه فردا دغدغه اشتغال نداشته باشند.

 

دانشگاه تربت حیدریه نیازمند برند است

معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت حیدریه نیز با بیان اینکه محورهای پنج گانه توسعه در این شهرستان را با محوریت دانشگاه تعریف کرده ایم، گفت: این محورها شامل: خدمات فنی، کشاورزی، صنعت و معدن، تجارت و گردشگری می باشند.

علی رستمی افزود: جامعه دانشگاهی ما باید این نکته را در نظر داشته باشند پایداری و توسعه محقق نمی شود، مگر زمانی که دانشگاه های بزرگ و مجهز در کنارش قرار داشته باشند.

وی همچنین گفت: مسوولان دانشگاه تربت حیدریه همچنین باید کد رشته های مشابه و تکراری را حذف و دانشگاه تربت حیدریه را با برند رشته های خاص در سطح استان و حتی کشور متمایز سازیم.

اسماعیل حسن زاده یکی از خیران تربت حیدریه نیز در این جلسه گفت: طبق توافق قبلی در خصوص ساخت خوابگاه، من 50 درصد هزینه را متقبل خواهم شد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند

چند حقیقت شگفت انگیز درباره هوش حیوانات که نمی دانستید

رضا نصری: اقدام نظامی ایران علیه اسرائیل «پاسخ» بود، نه «حمله»/ می‌خواهند ایران را مقصر این درگیری جلوه دهند

افزایش بیش از 48 درصد میزان باراندگی در تربت‌حیدریه

تصاویر: مسابقات کشتی چوخه در گود زینل خان

رونق اقتصادی برای دست‌اندرکاران نوغان‌دار خراسان رضوی

توزیع 350 سبد غذایی بین زنان باردار تربت حیدریه

عطار نیشابوری مسافر هفت شهر عشق که سیمرغ را تا قاف پرواز داد

سه ویرانه باستانی شگفت‌انگیز که شاید نام آنها را نشنیده باشید

طبق قرارداد بازارچه آداک یک سازه موقت است/ پایان قرار داد، عدم تمکین سرمایه گذار و ورود سازمان بازرسی به پرونده/ اصرار سرمایه گذار بر ادامه تصرف غیر قانونی بازارچه/ احداث پارکینگ طبقاتی/ برگزاری مزایده برای واگذاری مغازه ها/ راهی جز پلمپ بازارچه آداک نداشتیم/ با یک قرارداد شفایی از کسبه ماهی 231 میلیون تومان دریافت می کنند/ چاره ای جز رسانه ای کردن برایمان باقی نماند