آخرین مطالب

با اعلام شکایت اداره حفاظت محیط زیست از شهرداری عنوان شد؛

تبدیل تربت حیدریه به زباله گاه شش شهر همجوار اخبار منطقه

تبدیل تربت حیدریه به زباله گاه شش شهر همجوار

  بزرگنمایی:
رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه گفت: از نگاه کارشناسان ما، وضعیت زباله گاه این شهرستان(محل دفن موقت زباله) بحرانی و از این روی شکوایه ای از شهرداری تهیه و تنظیم و در اختیار مقامات قضایی قرار داده ایم.

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه گفت: از نگاه کارشناسان ما، وضعیت زباله گاه این شهرستان(محل دفن موقت زباله) بحرانی و از این روی شکوایه ای از شهرداری تهیه و تنظیم و در اختیار مقامات قضایی قرار داده ایم.

به گزارش نوید خراسان، داوود نورمحمدی در نشست خبری اعلام کرد:عمق فاجعه زمانی بیشتر مشخص می شود که بدانیم طبق قانون بودجه سال 95 تکلیف شده بود شهرهای زیر50 هزار نفر نباید دارای زباله گاه باشند و بر این اساس در استانداری خراسان رضوی مقرر شد تربت حیدریه شهرستان معین شش شهر همجوار خود برای زباله گاه باشد.

وی با بیان اینکه البته نفس موضوع پدیده پلید و پلشتی نیست و اتفاقاً زباله در ادبیات اقتصادی به طلای کثیف معروف است، گفت: مشکل  زباله گاه آن است که هیچیک از دستورالعمل های محیط زیستی در بحث مدیریت آن از مبدا تا مقصد رعایت نشده و ما در کنار تعاملی که داریم، اما در عین حال نمی توانیم از رسالت خود نیز کوتاه بیاییم.

 

نبود آزمایشگاه کنترل کیفی معضلی دیگر

نورمحمدی در بخش دیگری از فقدان آزمایشگاه کنترل کیفی در اداره متبوعش خبر داد و گفت: عملیات ساخت آزمایشگاه، سال 87 آغاز و تا امروز تنها با 10 درصد پیشرفت فیزیکی همچنان متوقف مانده که برای تکمیل آن دست کم پنج میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه اکنون نمونه ها را به مشهد ارسال می کنیم، افزود:  اگر این آزمایشگاه راه بیفتد دیگر نیازی به ارسال آن ها به مشهد نیست و حتی می‌توانیم به عنوان معین شهرستان‌های جنوب خراسان رضوی هم فعالیت خود را توسعه بدهیم.

نورمحمدی در خصوص اهمیت و ضرورت وجود آزمایشگاه کنترل کیفی اظهار داشت: طبق ماده 192 قانون برنامه پنجم توسعه، هر واحد تولیدی و صنعتی موظف است با ارزیابی وضعیت تولید، میزان مصرف انرژی، مصرف منابع طبیعی مثل آب یا مواد اولیه مصرفی،میزان آلایندگی منابع حیاتی آب، هوا و خاک را بررسی و خوداظهاری کند.

وی افزود: بر این اساس واحدهای صنعتی و تولیدی باید خوداظهاری آلاینده ها را به سازمان حفاظت محیط زیست ارایه کنند و در صورت وجود آلودگی به استناد تبصره یک ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، مشمول یک درصد جریمه آلایندگی خواهند شد..

نورمحمدی همچنین گفت: با اجرایی شدن برنامه پنجم توسعه و طبق اصل 44 قانون اساسی کار سنجش آلاینده ها و تشخیص آلایندگی کارخانه ها به شرکت های خصوصی معتمد سازمان حفاظت محیط زیست واگذار شده است.

وی همچنین اظهار داشت: پارسال 128 مجوز صدور استقرار واحدهای صنعتی داشتیم که از این تعداد 116 مجوز احداث و بقیه مجوز بهره برداری بودند.

 

مصرف آب 12 واحد صنعتی شهرستان معادل مصرف 5 هزار خانوار

نورمحمدی در بخش دیگری گفت: اکنون در تربت حیدریه 12 واحد صنعتی آب بر داریم که این واحدها در روز پنج هزار مترمکعب آب مصرفی دارند که این رقم تقریبا معادل مصرف آب پنج هزار خانواده در این شهرستان است.

وی افزود: خوشبختانه 80 درصد واحدهای صنعتی ما به سمت استفاده از تصفیه خانه های صنعتی رفته اند و بر این اساس یا دارای تصفیه خانه یا در حال ساخت آن هستند و یا در حال بازچرخانی و به روز کردن تصفیه خانه خود می باشند..

نورمحمدی مهمترین چالش فکری خود را وجود کارخانه قند عنوان و اعلام داشت: هر گاه از استقرار یک واحد صنعتی تولید قند با خبر می شوم، یاد مباحث آلایندگی زیست محیطی می افتم و حتی پارسال هم به یکی از واحدهای صنعتی این شهرستان بدلیل بی توجهی به مباحث آلایندگی اخطار کتبی دادیم، اما با این حال سیاست سازمان در این شرایط رکود اقتصادی، تعامل و پرهیز از به تعطیلی کشیده شدن  واحدهای صنعتی و شریک شدن در بیکاری کارگران این واحدهای تولیدی است.

 

همیاران محیط زیست ، طرحی که با شکست مواجه شد

نورمحمدی در ادامه با بیان اینکه پارسال 22 پرونده در خصوص شکار صید غیرمجاز تشکیل شد، افزود: در کنار دیگر مشکلات و کمبودها اکنون با کمبود شدید نیروی شکاربان مواجه هستیم که البته چند سال پیش طرح همیاران محیط زیست اجرا ولی متاسفانه طرح با شکست مواجه شد و الان دستورالعمل جدید در حال تدوین است تا از توان گروه های مردمی بتوانیم بهره بگیریم.

به گفته نورمحمدی: مساحت تربت حیدریه 362 هزار هکتار است که از این میزان 255 هزار هکتار به عرصه های طبیعی و 112 هزار هکتار به عرصه های شهری و روستایی تعلق دارد.

وی همچنین گفت: از مجموع 255 هزار هکتار عرصه های طبیعی، 17 هزار هکتار از ارتفاعات شمال شرق و جنوب شرق این شهرستان منطقه شکار ممنوع شامل: تقریباً 11 هزار هکتار منطقه شکار ممنوع ژرف، پنج هزار هکتار شکار ممنوع بزمای و هزار هکتار نیز منطقه شکار ممنوع سید مرتضی که تحت نظارت حفاظت محیط زیست و مابقی این مناطق آزاد است..

نورمحمدی افزود: البته منطقه ژرف با گستره 58 هزار هکتار در محدوده شهرستان های تربت حیدریه، زاوه و فریمان قرار دارد و حدود 22 درصد از وسعت این منطقه، در حوزه استحفاظی تربت حیدریه قرار دارد.

وی با بیان اینکه 500 هکتار از اراضی تربت حیدریه به جنگل های ارس اختصاص دارد، گفت: گونه های شاخصی چون قوچ و میش، کل و بز، گراز، گرگ، کفتار، پلنگ، گربه وحشی و پرندگانی چون کبک، تیهو و انواع پرندگان شکاری در این منطقه زیست می کنند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تشکیل خانواده و فرزند آوری بدون زیر ساخت های مورد نیاز ممکن نیست

واژگونی خودرو در مه‌ولات دو کشته و مصدوم برجای گذاشت

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند