با اعلام شکایت اداره حفاظت محیط زیست از شهرداری عنوان شد؛
تبدیل تربت حیدریه به زباله گاه شش شهر همجوار
شنبه 1 تير 1398 - 18:12:24
پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه گفت: از نگاه کارشناسان ما، وضعیت زباله گاه این شهرستان(محل دفن موقت زباله) بحرانی و از این روی شکوایه ای از شهرداری تهیه و تنظیم و در اختیار مقامات قضایی قرار داده ایم.

به گزارش نوید خراسان، داوود نورمحمدی در نشست خبری اعلام کرد:عمق فاجعه زمانی بیشتر مشخص می شود که بدانیم طبق قانون بودجه سال 95 تکلیف شده بود شهرهای زیر50 هزار نفر نباید دارای زباله گاه باشند و بر این اساس در استانداری خراسان رضوی مقرر شد تربت حیدریه شهرستان معین شش شهر همجوار خود برای زباله گاه باشد.

وی با بیان اینکه البته نفس موضوع پدیده پلید و پلشتی نیست و اتفاقاً زباله در ادبیات اقتصادی به طلای کثیف معروف است، گفت: مشکل  زباله گاه آن است که هیچیک از دستورالعمل های محیط زیستی در بحث مدیریت آن از مبدا تا مقصد رعایت نشده و ما در کنار تعاملی که داریم، اما در عین حال نمی توانیم از رسالت خود نیز کوتاه بیاییم.

 

نبود آزمایشگاه کنترل کیفی معضلی دیگر

نورمحمدی در بخش دیگری از فقدان آزمایشگاه کنترل کیفی در اداره متبوعش خبر داد و گفت: عملیات ساخت آزمایشگاه، سال 87 آغاز و تا امروز تنها با 10 درصد پیشرفت فیزیکی همچنان متوقف مانده که برای تکمیل آن دست کم پنج میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه اکنون نمونه ها را به مشهد ارسال می کنیم، افزود:  اگر این آزمایشگاه راه بیفتد دیگر نیازی به ارسال آن ها به مشهد نیست و حتی می‌توانیم به عنوان معین شهرستان‌های جنوب خراسان رضوی هم فعالیت خود را توسعه بدهیم.

نورمحمدی در خصوص اهمیت و ضرورت وجود آزمایشگاه کنترل کیفی اظهار داشت: طبق ماده 192 قانون برنامه پنجم توسعه، هر واحد تولیدی و صنعتی موظف است با ارزیابی وضعیت تولید، میزان مصرف انرژی، مصرف منابع طبیعی مثل آب یا مواد اولیه مصرفی،میزان آلایندگی منابع حیاتی آب، هوا و خاک را بررسی و خوداظهاری کند.

وی افزود: بر این اساس واحدهای صنعتی و تولیدی باید خوداظهاری آلاینده ها را به سازمان حفاظت محیط زیست ارایه کنند و در صورت وجود آلودگی به استناد تبصره یک ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، مشمول یک درصد جریمه آلایندگی خواهند شد..

نورمحمدی همچنین گفت: با اجرایی شدن برنامه پنجم توسعه و طبق اصل 44 قانون اساسی کار سنجش آلاینده ها و تشخیص آلایندگی کارخانه ها به شرکت های خصوصی معتمد سازمان حفاظت محیط زیست واگذار شده است.

وی همچنین اظهار داشت: پارسال 128 مجوز صدور استقرار واحدهای صنعتی داشتیم که از این تعداد 116 مجوز احداث و بقیه مجوز بهره برداری بودند.

 

مصرف آب 12 واحد صنعتی شهرستان معادل مصرف 5 هزار خانوار

نورمحمدی در بخش دیگری گفت: اکنون در تربت حیدریه 12 واحد صنعتی آب بر داریم که این واحدها در روز پنج هزار مترمکعب آب مصرفی دارند که این رقم تقریبا معادل مصرف آب پنج هزار خانواده در این شهرستان است.

وی افزود: خوشبختانه 80 درصد واحدهای صنعتی ما به سمت استفاده از تصفیه خانه های صنعتی رفته اند و بر این اساس یا دارای تصفیه خانه یا در حال ساخت آن هستند و یا در حال بازچرخانی و به روز کردن تصفیه خانه خود می باشند..

نورمحمدی مهمترین چالش فکری خود را وجود کارخانه قند عنوان و اعلام داشت: هر گاه از استقرار یک واحد صنعتی تولید قند با خبر می شوم، یاد مباحث آلایندگی زیست محیطی می افتم و حتی پارسال هم به یکی از واحدهای صنعتی این شهرستان بدلیل بی توجهی به مباحث آلایندگی اخطار کتبی دادیم، اما با این حال سیاست سازمان در این شرایط رکود اقتصادی، تعامل و پرهیز از به تعطیلی کشیده شدن  واحدهای صنعتی و شریک شدن در بیکاری کارگران این واحدهای تولیدی است.

 

همیاران محیط زیست ، طرحی که با شکست مواجه شد

نورمحمدی در ادامه با بیان اینکه پارسال 22 پرونده در خصوص شکار صید غیرمجاز تشکیل شد، افزود: در کنار دیگر مشکلات و کمبودها اکنون با کمبود شدید نیروی شکاربان مواجه هستیم که البته چند سال پیش طرح همیاران محیط زیست اجرا ولی متاسفانه طرح با شکست مواجه شد و الان دستورالعمل جدید در حال تدوین است تا از توان گروه های مردمی بتوانیم بهره بگیریم.

به گفته نورمحمدی: مساحت تربت حیدریه 362 هزار هکتار است که از این میزان 255 هزار هکتار به عرصه های طبیعی و 112 هزار هکتار به عرصه های شهری و روستایی تعلق دارد.

وی همچنین گفت: از مجموع 255 هزار هکتار عرصه های طبیعی، 17 هزار هکتار از ارتفاعات شمال شرق و جنوب شرق این شهرستان منطقه شکار ممنوع شامل: تقریباً 11 هزار هکتار منطقه شکار ممنوع ژرف، پنج هزار هکتار شکار ممنوع بزمای و هزار هکتار نیز منطقه شکار ممنوع سید مرتضی که تحت نظارت حفاظت محیط زیست و مابقی این مناطق آزاد است..

نورمحمدی افزود: البته منطقه ژرف با گستره 58 هزار هکتار در محدوده شهرستان های تربت حیدریه، زاوه و فریمان قرار دارد و حدود 22 درصد از وسعت این منطقه، در حوزه استحفاظی تربت حیدریه قرار دارد.

وی با بیان اینکه 500 هکتار از اراضی تربت حیدریه به جنگل های ارس اختصاص دارد، گفت: گونه های شاخصی چون قوچ و میش، کل و بز، گراز، گرگ، کفتار، پلنگ، گربه وحشی و پرندگانی چون کبک، تیهو و انواع پرندگان شکاری در این منطقه زیست می کنند.


http://navidtorbat.ir/fa/News/1291/تبدیل-تربت-حیدریه-به-زباله-گاه-شش-شهر-همجوار
بستن   چاپ