آخرین مطالب

پدر، رومینا و ماجرایی که تلخ تر از تلخ را معنا می کند اجتماعی

پدر، رومینا و ماجرایی که تلخ تر از تلخ را معنا می کند

  بزرگنمایی:
غلامرضا بنی اسدی: پدر را به گوشه رینک کشیدند و از چپ و راست زدن، چاره کار نمی‌کند. تنها از منظر حقوقی به ماجرا نگریستن و از حبس و بند ۳ تا ۱۰ ساله گفتن هم گرهی باز نمی‌کند.

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir
غلامرضا بنی اسدی: پدر را به گوشه رینک کشیدند و از چپ و راست زدن، چاره کار نمی‌کند. تنها از منظر حقوقی به ماجرا نگریستن و از حبس و بند 3 تا 10 ساله گفتن هم گرهی باز نمی‌کند. حتی سخن به حق ولایت پدری و چرایی نبود قصاص در ماجرا‌هایی از این دست هم باز پاسخ نگاه‌های پر سئوال نیست. این را پروژه‌ای باید خواند.
برخی اوقات، کاغذ هم که بگسترانی و قلم هم که برداری، باز نوشتنت نمی‌آید و حروف می‌گریزند از این که کنار هم کلمه‌ای تشکیل دهند و جمله‌ای بسازند در شرح ماجرایی که هرجور بخوانی غم افزا و جان گداز است. ماجرای قتل رومینا اشرفی هم در شمار معدود همان اوقاتی است که کلمات همراهی نمی‌کنند. ماجرایی که به هر خوانش، تلخ کامی به بار می‌آورد و غم افزا می‌شود.

آرام نمی‌گیرد بلکه، چون تیغ در جان به جولان برمی خیزد. انسانی جان باخته است نه به قاعده دعوا‌هایی که گاه اتفاق می‌افتد. نه به دست رقیب. نه از سر دشمنی بلکه به دستِ پدر. همویی که می‌گویند رابطه اش با دختر چنان وثیق است که پسران را رشک برانگیز می‌شود. مطمئن باشید که این پدر و دختر را که امروز فاصله از قاتل است تا مقتول، روز‌های همدمی و همدلی فراوان بوده است. شاید آلبوم خانه پر باشد از اتفاقات شیرینی که این دو خلق کرده اند. شاید روز‌های فروانی را دختر به انتظار بازگشت پدر، گرسنگی گشیده باشد و لقمه‌ها را به حسرت گذاشته باشد. شاید و شاید و شاید.

حتما هم چنین است رابطه دختر- پدری، اما ناگهان آتش می‌افتد به خانه و رابطه‌ای چنین و خبر می‌شود در صفحات حوادث و دهان به دهان می‌گردد که پدری دخترش را کشت. خبر ممنوعه‌ای که هیچ کس از خواندن و شنیدنش جز تلخ کامی، نتیجه‌ای نمی‌بیند. قصد بازگویی قصه‌ای که خوانده ایم ندارم. از غصه‌ای باید گفت که چنین تلخ قصه روایت می‌کند. از غمی باید گفت که دل را تا همیشه می‌سوزاند. از اشتباهات شبکه‌ای باید گفت که نتیجه اش می‌شود این.

پدر را به گوشه رینک کشیدند و از چپ و راست زدن، چاره کار نمی‌کند. تنها از منظر حقوقی به ماجرا نگریستن و از حبس و بند 3 تا 10 ساله گفتن هم گرهی باز نمی‌کند. حتی سخن به حق ولایت پدری و چرایی نبود قصاص در ماجرا‌هایی از این دست هم باز پاسخ نگاه‌های پر سئوال نیست. این را پروژه‌ای باید خواند. کامل و تمام ساحتی والا قصه خواهد شد همان ماجرای فیل مولوی که در تاریکه هرکس به وسع دستی که می‌کشید و زاویه‌ای که قرار داشت، چیزی حس و همان را روایت می‌کرد، اما چراغ که روشن شد دیدند آن همه هست، اما آن همه، فیل نیست!

این ماجرا را با چراغ روشن باید دید و اهل نظر که دقیق و درست می‌بینند باید به نقد و تحلیل اجتماعی بپردازند تا ما مردمان عادی هم درس گیریم از ماجرایی که باید عبرت باشد برای همه مان. همه ما‌هایی که می‌توانیم جای پدر باشیم- خدای نکرد- و همه دخترانی که -خدای نکرده- می‌توانند رومینا‌های تازه باشند که خدا هرگز این ماجرا را نصیب گرگ بیابان هم نکند. اما هست و نه اولین بود و نه آخرین خواهد بود، اما باید به سمتی اصلاح مسیر کنیم که کم و کمتر اتفاق بیفتد این ماجراها.

به هر حال خشم آنی باشد یا عصبانیتی ریشه گرفته تعصب یا هر چیز دیگری، در نتیجه فرقی نمی‌کند چه امروز پدری در حبس مرگ را جرعه جرعه می‌نوشد و دختری محبوس گورشده است و خانواده ای، قبیله‌ای، منطقه‌ای گرفتار زخمی که به این زودی‌ها مرهم نمی‌یابد. تلخ گفته‌ای که باید به تاکید، مکرر کرد این است که با توجه به اوضاع جامعه و شرایط نهاد خانواده و روزگاری که جوانان تجربه می‌کنند، ماجرا‌هایی از آنچه بین رومینا و آن جوان اتفاق افتاد، بعد از این هم خواهیم داشت، اما باید به سمتی برویم که افراد بتوانند خود را مدیریت کنند تا شرعی‌ترین و قانونی‌ترین رفتار را در پیش گیرند.

گذشته از این ما با"تاب ناوری" عمومی مواجهیم که هر روز بیشتر هم می‌شود. اگر نتوانیم "ن" را از دل آن بیرون کشیم و به "تاب آوری" برسیم نوخاهیم توانست در شرایط سخت، تصمییم درست بگیریم. فکر می‌کنم جامعه شناسان و دانشمندان روان شناسی و اخلاق نیز باید در کنار حقوق دانان و پژوهشگرانِ قانونی، به این بحث ورود کنند و جامعه را نسبت به رویداد‌های پیش رو هوشیار کنند تا بعد از این کمتر شاهد خبر‌هایی چنین تلخ باشیم. خبر‌هایی که هر جور بخوانیم تلخی اش افزون می‌شود.

پدر، رومینا و ماجرایی که تلخ تر از تلخ را معنا می کند

غلامرضا بنی اسدی: روزنامه‌نگار


http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دولتِ وعده‌ها در محاصره واقعیت‌ها/ جامعه در سال دوم، شعار نمی‌خواهد نتیجه می‌خواهد

اولین رصدخانه هوشمند آبهای زیرزمینی کشور در تربت‌حیدریه راه‌اندازی می‌شود

عملیات مشترک امداد زمستانی راهداری و هلال‌احمر تربت‌حیدریه آغاز شد

شناسایی 30 نفر مبتلا به اتیسم در تربت‌حیدریه

آغاز طرح تعویض بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های کم‌مصرف در تربت حیدریه

اهداء 20 سری جهزیه به افراد تحت پوشش بهزیستی تربت‌حیدریه

افتتاح استخر شهدای غواص تربت‌حیدریه با حضور وزیر ورزش و جوانان

خیرین سلامت بدانند حمایت از بیماران سرطانی فقط کمک به درمان نیست

پیتزا روی سپر جنگی؛ آیا سربازان هخامنشی مخترع واقعی پیتزا بودند؟

460 گونه گیاهان دارویی در شرایط شوری زیاد آب و خاک می‌توانند رشد کنند

شکست انزوای ایران با برگزاری اجلاس کمیته سیاسی مجمع بین‌المجالس آسیایی در مشهد

اهدای زندگی؛ میراث ماندگار یک مرد 37 ساله

تصاحب سهم ایران از تجارت جهانی زعفران توسط افغانستان و اسپانیا

ششمین همایش ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در تربت‌حیدریه برگزار شد/ دانشگاه تربت‌حیدریه حلقه واسط بین تولیدکننده و مصرف‌کننده گیاهان دارویی

سپر ایمنی ملی: طرح الزام‌آور واکسیناسیون آنفلوانزا در مدارس ایران / سلامت دانش‌آموزان، پاشنه‌آهنین توسعه

آغاز طرح پخت و توزیع نان سبوس‌دار کامل در تربت‌حیدریه

بیمارستان نهم دی تربت حیدریه به دستگاه پیشرفته نوار عصب و عضله مجهز شد

کسب مقام دوم شانزدهمین جشنواره ی سودای عشق توسط هنرمند تربت حیدریه

ایجاد مزارع الگویی گیاهان دارویی کم‌آب در تربت‌حیدریه

بازگشایی تنها سینمای تربت حیدریه، شاید وقتی دیگر

ششمین همایش ملی دوسالانه گیاهان دارویی و طب سنتی در دانشگاه تربت‌حیدریه برگزار می‌شود

مؤسسه پاستور فرانسه: آنفلونزای پرندگان درصورت جهش، می‌تواند همه‌گیری شدیدتر از کرونا ایجاد کند

کشف شواهد هولناک آدم‌خواری در نئاندرتال‌ها؛ قربانیان زنان و کودکان گروه رقیب بودند

سه پروژه مسکن مهر تربت‌حیدریه پس از 14 سال در آستانه تکمیل و بهره‌برداری قرار گرفت

کمبود 38 میلیون مترمکعبی منابع آب، مهم‌ترین چالش‌ توسعه پایدار تربت‌حیدریه

فرماندار تربت‌حیدریه: برنامه آموزشی ما باید به سمت جغرافیای گردشگری تغییر کند

کلنی‌های قدرت اجازه اصلاح آموزش و پرورش را نمی‌دهند/ مشاهده رد پای ذی‌نفعان در چاپ کتاب درسی و کمک آموزشی

رازهای هولناک بدن‌های مشهور که قرن‌ها سفر کردند/ از مغز اینشتین تا قلب پادشاه فرانسه

پلمب آرایشگاه زنانه مداخه‌گر در امور پزشکی در تربت‌ حیدریه

سرنوشت اینترنت میلیون‌ها ایرانی در دست این چند نفر/ مخالفت با فیلترینگ در تریبون، همراهی با آن پشت درهای بسته

وزیر علوم: از این پس فقط مقالات علمی معیار انحصاری ارتقا استادان نخواهد بود

دشمن در حال تقویت جنگ روانی برای القای شکست جمهوری اسلامی است

«جمعه سیاه» و تخلفات صنف پوشاک در مشهد

آغاز تصویربرداری فیلم کوتاه «برادری» در تربت‌حیدریه

سه بیماری خطرناک پشت در مدارس

فرماندار تربت حیدریه: در جنگ 12 روزه از تمام توان نظامی خود استفاده نکردیم

برگزاری تشییع شهید کردار و یک شهید گمنام در تربت‌حیدریه

یک هوش مصنوعی در یک سال میلیونر شد و حالا می‌خواهد «انسان» اعلام شود

مریخ‌نورد پرسویرنس سنگی را در مریخ یافته است که به آنجا تعلق ندارد

آغاز پروژه ممیزی 57 هزار ملک در تربت‌حیدریه

انسداد 105 حلقه چاه غیرمجاز و صرفه جویی 1.3میلیون مترمکعب آب در تربت‌حیدریه

افتتاح مرکز راهبری وپایش بار ناحیه شرق استان / آغاز اولین مرحله امحا و بازیافت چراغ‌های پرمصرف خراسان رضوی / رونمایی از دو خودروی تخصصی جدید به اداره برق

راز جنایت زن بلاگر و همدستش آشکار شد

راز پنهان ذوب مس در ایران باستان پس از 5 هزار سال آشکار شد

تصاویر: مسابقه عکاسی کمدی حیات وحش 2025

تخصیص4 هزار تن برنج به تربت‌حیدریه

از «چشم سوم» چیست و آیا به انسان قدرتی ماورایی می‌دهد؟

دو مقام سی‌و‌پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی به تربت حیدریه رسید

اصلاح و نوسازی سه واحد بزرگ تولید قارچ دکمه ای در تربت حیدریه

تولید بیش از 4هزار و 600 تن تخم مرغ در تربت حیدریه