آخرین مطالب

هاآرتص:

چرا سوریه از سامانه اس-300 برای مقابله با جنگنده‌های اسرائیلی استفاده نمی‌کند؟ / آیا پوتین اجازه این کار را نمی‌دهد تا فشار بر ایران برای خروج از سوریه را افزایش دهد؟ سیاسی

چرا سوریه از سامانه اس-300 برای مقابله با جنگنده‌های اسرائیلی استفاده نمی‌کند؟ / آیا پوتین اجازه این کار را نمی‌دهد تا فشار بر ایران برای خروج از سوریه را افزایش دهد؟

  بزرگنمایی:
طی هفت سال گذشته، اولین حمله اسرائیل به خاک سوریه در آوریل ۲۰۱۳ روی داد، در جریان این حمله سیستم‌های ضد هوایی سوریه حداقل حدود ۷۰۰ موشک به سمت جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل شلیک کردند.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

یوسی ملمان در هاآرتص نوشت: طی چند سال اخیر صد‌ها حمله به اهداف ایران و حزب الله در سوریه توسط نیروی هوایی اسرائیل انجام گرفته است، این حملات عموما از سوی اسرائیل به عنوان دستاوردی بزرگ نام برده می‌شود. عملیات نیرو‌های دفاعی و سرویس اطلاعاتی اسرائیل علیه دشمنان قدرتمند از جمله ایران و سوریه ادامه دارد.

به گزارش نوید تربت به نقل از انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: طی هفت سال گذشته، اولین حمله اسرائیل به خاک سوریه در آوریل 2013 روی داد، در جریان این حمله سیستم‌های ضد هوایی سوریه حداقل حدود 700 موشک به سمت جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل شلیک کردند.

یکی از این موشک‌ها به یک فروند جنگنده اف-16 برخورد کرد. خلبان و ناوبر این هواپیمای جنگی برای معالجه به بیمارستانی در اسرائیل منتقل شدند. این حادثه در سال 2018 و در شمال سوریه پس از آن رخ داد که به وسیله هواپیما‌های بدون سرنشین به خاک اسرائیل حمله شده بود.

به طور متوسط، سوریه سالانه حدود 100 موشک به سمت جنگنده‌های اسرائیلی شلیک می‌کند. این نشان می‌دهد که نیرو‌های پدافند هوایی سوریه نسبت به جنگنده‌های اسرائیلی بی توجه نیستند. آسمان سوریه نه تنها پر از موشک‌های سوری است بلکه در مجموع کریدور هوایی پر ترددی به حساب می‌آید چرا که نیرو‌های هوایی آمریکا، انگلیس و فرانسه علیه داعش و همچنین هواپیما‌های روسیه و ترکیه فعالیت می‌کنند.

اگرچه دستاورد‌های این عملیات‌ها تا حدی زیادی به خاطر توانایی‌های عملیاتی و جنگنده‌های نسل جدید اف-35 است، اما یک موضوع دیگر هم تاثیر گذار بوده و آن اینکه سوریه هنوز از سامانه‌های پدافندی اس-300 خودش استفاده نکرده است.

در سپتامبر 2018 یک سامانه دفاعی سوریه در مسیر پایگاه سوریه و روسیه در لاذقیه یک هواپیمای جاسوسی روس را به اشتباه ساقط کرد. این اتفاق درست زمانی افتاد که جنگنده‌های اسرائیلی هم مشغول عملیات بودند. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه اسرائیل را متهم کرد که از هواپیمای روسی به عنوان سپر استفاده کرده است.

اگرچه اسرائیل ادعا‌های روسیه را تکذیب کرد، اما مسکو از این حادثه برای اجرای مکانیسمی به منظور افزایش هماهنگی ین دو کشور استفاده کرد. روس‌ها به دنبال آن بودند که مانع از نبرد‌های هوایی ناخواسته و همچنین شلیک موشک‌های روسی به سمت هواپیما‌های اسرائیلی شوند. مسکو همچنین از این واقعه به عنوان بهانه‌ای برای استقرار سامانه‌های موشکی زمین به هوا اس-30 در سوریه استفاده کرد.

افسران سوری برای یادگیری نحوه عملکرد سیستم‌های جدید به روسیه اعزام شدند. بعداً مسکو سیستم‌ها را به ارتش سوریه تحویل داد و دمشق رسما کنترل آن را بر عهده گرفت. اگرچه حدود 20 ماه از وقوع این حادثه می‌گذرد، اما هنوز یک موشک هم از سوی اس-300‌ها به سمت جنگنده‌های اسرائیلی شلیک نشده است.

سه دلیل عمده برای عدم استفاده از سامانه اس-300 در مقابل حملات اسرائیل وجود دارد: یکی این که این سیستم‌های پدافندی هنوز هم تحت کنترل مشاوران و اپراتور‌های روسی قرار داشته و آن‌ها تصمیم‌گیرنده نهایی هستند.

دلیل دوم این است که این مشاوران اجازه نمی‌دهند ارتش اسد برای مقابله با حملات هوایی اسرائیل از این سیستم‌ها استفاده کند. مسکو اگرچه با همراهی ایران و حزب‌الله به دنبال تثبیت حاکمیت اسد بر سوریه است و می‌خواهد دخالت اسرائیل در سوریه را کاهش دهد، اما از طرف دیگر، روسیه از حملات اسرائیل چشم پوشی می‌کند و از این طریق در واقع ایران را تحت فشار می‌گذارد. روسیه نیز مانند اسرائیل، می‌خواهد نیرو‌های ایرانی، شبه نظامیان شیعه و حزب الله از سوریه خارج شوند.

سومین دلیلی که تا به امروز سامانه‌های اس-300 علیه جنگنده‌های اسرائیلی به کار گرفته نشدند، ترس روسیه است چرا که مسکو می‌ترسد در صورت عدم کارکرد موفق سامانه برتری تکنولوژیک غرب اثبات شود. رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین همواره به صنایع دفاعی کشورش افتخار کرده و حالا نگران است که مبادا با چالش مواجه شود.

پس از گذشت چند هفته آرامش نسبی به دلیل وقوع بحران کرونا، ایران و اسرائیل دوباره خشونت‌ها علیه یکدیگر را از سر گرفتند. طبق گفته نفتالی بنت، وزیر دفاع اسرائیل، نیروی هوایی این کشور حملات خود به اهداف ایران در سوریه را شدت بخشیده است. طبق گزارش‌ها تنها طی دو هفته گذشته شش حمله علیه مواضع ایران در سوریه انجام گرفته است.

سرویس اطلاعاتی اسرائیل دخالت ایران در سوریه را به چندین دوره تقسیم می‌کند. اولین دوره تا سال 2006 بود که کمک‌های ایران از طریق ارتش سوریه به حزب الله منتقل می‌شد. دوره بعدی از جنگ دوم لبنان در سال 2006 تا 2011، ادامه داشت. در این زمان ایران کنترل خود بر حزب الله را افزایش و سوریه را به مجرایی برای انتقال موشک‌های دوربرد تبدیل کرد.

مرحله سوم با وقوع جنگ داخلی در سوریه در سال 2011 آغاز شد و تا سال 2016 با کمک نظامی مستقیم و غیرمستقیم به دمشق در جنگ علیه داعش، از طریق حزب الله و شبه نظامیان شیعه تداوم یافت.

در گذشته دانشمندانی به نمایندگی از رئیس جمهور فقید حافظ اسد و پسرش بشار در مراکزی برای تولید سلاح‌های بیولوژیکی و شیمیایی کار می‌کردند. در حال حاضر آن‌ها در این مراکز به دنبال ارتقاء فناوری موشک‌های ایران و بهبود فناوری دقیق آن‌ها هستند.

با این حال سلیمانی در اجرای برنامه‌هایش مشکل داشت. برنامه‌های سیاسی و دفاعی نظامی در اسرائیل تحت رهبری آیزنکوت و در حال حاضر تحت فرماندهی جانشین او سرلشکر آویو کوچاوی، به همراه میشیان تامیر هیمن و یوسی کوهن رئیس موساد با جدیت دنبال می‌شود. حملات نیروی هوایی اسرائیل با کمک اطلاعات دقیق سرویس‌های اطلاعاتی بار‌ها مانع از اجرای برنامه‌های سلیمانی از جمله ایجاد زیر ساخت‌های ساخت موشک در سوریه شد. سلیمانی از اوایل سال 2019 نیرو‌های خود در سوریه را کم کرد.

ترور وی در اوایل سال 2020 در بغداد، توسط واشنگتن، ضربه‌ای جدی به تهران وارد کرد. در حال حاضر تحریم‌های آمریکا اقتصاد ایران را رو به دشواری برده و از طرفی افت شدید قیمت نفت و بحران کرونا ویروس هم به شدت بر تهران فشار می‌آورد. طبق برآوردی البته محتاطانه، در حال حاضر شاید 20 هزار مبارز شیعه در سوریه توسط چند صد فرمانده و مشاور ایرانی فعالیت کنند.

نیروی دفاع اسرائیل اکنون فرصتی بی نظیر برای خارج کردن ایران از سوریه پیش روی خود می‌بیند. در همین حال، ایران برخی از پایگاه‌های خود را از دمشق به سمت شرق، در نزدیکی مرز عراق برده تا از حملات اسرائیل در امان باشد.

ایران کشوری بزرگ و صبور است که به نظر می‌آید قصد دارد تا ماه نوامبر و انتخابات آمریکا همچنان منتظر بماند. ماه گذشته ایران با موفقیت اولین ماهواره نظامی خود را در مدار قرار داد و با استفاده از سرور‌های آمریکایی توانست سایت‌های غیرنظامی اسرائیلی را هک کند. حالا انتظار می‌رود اسرائیل با پیشروی بیشتر در جنگ سایبری این اقدام تهران را تلافی کند. با این حال و مهمتر از همه، ایران همچنان به سه هدف عالی خود یعنی حفظ رژیم اسلامی و بهبود اوضاع اقتصادی در کشور؛ دستیابی به هژمونی منطقه‌ای و تلاش برای به دست آوردن سلاح‌های هسته‌ای متعهد است.


http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند

چند حقیقت شگفت انگیز درباره هوش حیوانات که نمی دانستید

رضا نصری: اقدام نظامی ایران علیه اسرائیل «پاسخ» بود، نه «حمله»/ می‌خواهند ایران را مقصر این درگیری جلوه دهند