آخرین مطالب

طرح "حساب روستا" در خراسان رضوی اجرا شود استانی

طرح "حساب روستا" در خراسان رضوی اجرا شود

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در صورتی که طرح کشوری "حساب روستا" به صورت آزمایشی در خراسان رضوی اجرا شود می توان رشد روستا را براساس شاخص‌های مشخص ارزیابی کرد و سپس شبکه روستاها را با هم گره زد.

علی آقامحمدی روز یکشنبه در همایش الگوی مثلث توسعه اقتصادی-  فرهنگی با رویکرد دستاوردهای معین های اقتصاد مقاومتی در شهر شاندیز  افزود: اگر برای روستاهایی که محور توسعه در الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استان خراسان رضوی قرار گرفته‌اند "حساب روستا" ایجاد شود میزان تولید ناخالص داخلی در روستا قابل اندازه‌گیری شده و شاخص ماندگاری جمعیت در روستاها ارتقا می یابد.

وی با اشاره به ظرفیتهای زیاد الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی در خراسان رضوی و همراهی و همدلی مسوولان و نمایندگان در این استان با فعالان اقتصادی افزود: در این شرایط  128 هزار میلیارد تومان تفاهم نامه سرمایه‌گذاری که در این الگو به امضا رسیده کاملا قابل تحقق است.

رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: اهمیت الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی از آن جهت است که به قاعده مثلث یعنی جمعیت می‌پردازد و این شیوه باعث قوام و دوام جامعه می‌شود.

آقامحمدی افزود: 62 درصد از جمعیت شاغل ایران را کارمندان بخش دولتی و غیردولتی و مزدبگیر تشکیل می‌دهند و باقی جمعیت شاغل، شاغلان معیشتی هستند یعنی کسانی که از محل مغازه یا ملک خود درآمدی دارند و زندگی خود را اداره می‌کنند.

وی اضافه کرد: قاعده بزرگ مثلث را نمی‌توان نادیده گرفت زیرا بدون آن پیشرفت ممکن نیست و علت نرسیدن به رشد پایدار نیز از توجه ناکافی به این قاعده نشات می‌گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: الگوی مثلث توسعه اقتصادی به جمعیت توجه دارد زیرا بیشترین ثروت از این بخش به دست می‌آید و بدون تقاضا از سوی مردم، درآمدی به وجود نیامده و اقتصاد رشد نمی‌کند.

آقامحمدی افزود: خود انسان، مخزن ثروت و اصل تولید است و رشد پایدار از پرورش دادن قابلیتهای انسان در سطح وسیع و از پایین‌ترین قشر مردم به وجود می‌آید و لازمه رسیدن به رشد پایدار ایجاد یک زنجیره است.

وی ادامه داد: اجرای یک طرح اقتصادی و رسیدن به موفقیت در آن نیازمند تشکیل زنجیره‌ای از تولید است به طوری که از شناسایی توانمندی‌ها و قابلیت‌های انسان گرفته تا طراحی، تامین زیرساختها، تبلیغات، ایجاد بازار و صادرات  یک زنجیره را تشکیل می‌دهند که نبود هر یک از این بخشها باعث نرسیدن به رشد پایدار می‌شود.

رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: تولید، فقط 30 درصد از یک جریان است و این تشکیل زنجیره است که باعث رسیدن به رشد 100 درصدی می‌شود و تا زنجیره در یک خط تولید کامل نشود نمی‌توان در اقتصاد به رشد دست یافت.

آقامحمدی افزود: اقتصاد کشور ما 25 زنجیره اساسی دارد زیرا در هر بخش تولیدی باید زنجیره آن شکل گیرد و همه بخشها پیرامون این زنجیره گرد هم آیند.

وی اضافه کرد: هم اینک در زنجیره لبنیات کشور، تعداد محصولاتی که از شیر گرفته می‌شود کم است و بیشترین محصولات پروتئینی گرفته شده از شیر و مورد نیاز ورزشکاران و کودکان در حال رشد به کشور وارد می‌شود و این در حالی است که می‌توان از پالایشگاه شیر 120 نوع محصول درآورد.

رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: در داخل زنجیره‌های تولید صنعتی بسیاری از فعالیتها را می‌توان انجام داد اما در کشور ما تقریبا 40 درصد از بخشهای یک زنجیره انجام نمی‌شود در صورتی که اگر بتوان زنجیره را کامل کرد روستاها به مرکز تولید محصولاتی تبدیل می‌شوند که مورد نیاز زنجیره‌هاست.

آقا محمدی افزود: معاونت علمی ریاست جمهوری به همراه جهاد دانشگاهی گردهم آمده اند و یک مرکز تقسیم کار درست کرده اند و  دیگر مثل سابق شرکتهای بیرونی دانش بنیان ایجاد نمی‌کنند بلکه در داخل شرکتها، روند دانش بنیان را برپا می‌کنند که از این طریق جلوی بسیاری از مواد وارداتی گرفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه معاونت علمی ریاست جمهوری هم اینک روی 9 زنجیره تولیدی در حال فعالیت است ادامه داد: در یک زنجیره تولید کار برای انجام دادن بسیار است و هر فردی می‌تواند با به راه انداختن تولید و تشکیل زنجیره آن افراد زیادی را گرد هم آورد.

رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با طرح این سوال که چرا قیمت تمام شده کالا در ایران گران است افزود: ایران، ارزان ترین نیروی انسانی و سوخت را در اختیار دارد اما در مقابل، هزینه لجستیک این کشور بالاست به طوری که 30 درصد از قیمت تمام شده به هزینه لجستیک آن باز می‌گردد.

آقا محمدی گفت: هم اینک سه میلیون شغل در زمینه بخشهای توزیعی، خدماتی و تولیدی حوزه اصناف در کشور وجود دارد و در صورتی که اصناف با یکدیگر پیوند زده شوند و مالکیتها در این بخش تجمیع شوند زنجیره‌ها سامان می یابند و می توان قیمت کالا را کاهش داد که این اتفاق در بخشی از تهران رخ داده و می‌تواند در مشهد نیز انجام شود.

وی ادامه داد: براساس فرمان رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی، ایران به 9 منطقه تقسیم شده که استانهای خراسان در منطقه هشتم قرار می‌گیرند، در چشم انداز توسعه کشور باید ایران رتبه نخست را در آسیای جنوب غربی به دست آورد که در این نقشه خراسان رضوی بخشی از خراسان بزرگی است که دو استان خراسان شمالی و جنوبی و کشورهای همسایه را شامل می‌شود و با این تفاسیر نمی‌توان نقشه جداگانه‌ای برای خراسان رضوی تدوین کرد و این استان را باید در قالب خراسان بزرگ دید و صادرات و واردات، کشت برون مرزی و مولفه‌های دیگر توسعه اقتصادی را برای آن در نظر گرفت.


http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دستگیری حفاران غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه

تصاویر: ویرانی گسترده در روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان

تربت حیدریه بیشترین بارش را تجربه خواهد کرد

کسب رتبه سوم نخستین جشنواره «کیش بهشت خانواده» توسط عکاس تربتی

تشکیل خانواده و فرزند آوری بدون زیر ساخت های مورد نیاز ممکن نیست

واژگونی خودرو در مه‌ولات دو کشته و مصدوم برجای گذاشت

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد