آخرین مطالب

مدیر عامل تعاونی جهان زعفران زاوه:

راه‌اندازی بازار زعفران ارگانیک زاوه در اروپا اقتصادی

راه‌اندازی بازار زعفران ارگانیک زاوه در اروپا

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

مدیرعامل شرکت تعاونی جهان زعفران زاوه گفت: بازار زعفران ارگانیک را در اروپا به راه انداختیم و بیشتر صادرات ما به کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا، اتریش، اسپانیا و یونان است.

به گزارش نوید تربت، محمدناصر جهانشیری در خصوص زعفران ارگانیک، اظهار کرد: ما در سال 86 با محصولات ارگانیک در نمایشگاه اروپا آشنا شدیم و به این فکر افتادیم که محصول ارگانیک در زمینه زعفران کار نشده، بنابراین ما اولین قدم را برداشتیم تا ایران بتواند یک قدم جلوتر باشد.

وی ادامه داد: توانستیم اولین گواهینامه ارگانیک اروپا را از شرکت سرس آلمان در سال 89 بگیریم که سال به سال از این شرکت برای نمونه‌برداری حضور پیدا می‌کنند و اگر تایید ‌شد گواهینامه را به مدت یک سال تمدید می‌کنند، این کار هزینه زیادی برای تعاونی دارد اما ما هر سال این کار را انجام می‌دهیم و 9 سال است که گواهینامه ما تایید شده است.

 

قیمت زعفران ارگانیک 30 تا 50 درصد بالاتر از زعفران غیر ارگانیک است

جهانشیری با بیان اینکه محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که نباید از سه سال قبل در مزارع از کودهای شیمیایی و سموم آفت‌کش و علف‌کش استفاده شده باشد، عنوان کرد: محصولات ارگانیک مخصوصا زعفران ارگانیک برای مصارف پزشکی و داروسازی استفاده می‌شود، البته مصرف خوراکی نیز دارد اما به این دلیل که قیمت آن 30 تا 50 درصد بالاتر از زعفران غیر ارگانیک است، کمتر به عنوان خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکننده زعفران در خصوص تفاوت زعفران ارگانیک و غیر ارگانیک، گفت: در زعفران غیر ارگانیک مانند باقی محصولات، کود شیمیایی و سموم آفت‌کش استفاده می‌شود و بقایای نیترات، فلزات سنکین و سموم باقی می‌ماند اما در زعفران ارگانیک در زمین از کود و سموم آفت‌کش استفاده نمی‌شود که در آزمایشات نیز نشان می‌دهد. در واقع تفاوت زعفران ارگانیک و غیر ارگانیک در سم و کود شیمایی است و این مساله باعث می‌شود در کیفیت فرآوری که خود ما به روش بهداشتی انجام می‌دهیم.

 

زعفران ارگانیک و غیر ارگانیک 20 تا 30 درصد در بهبود کیفیت تفاوت دارند

وی ادامه داد: زعفران به صورت معمولی و نگین در بازار تولید می‌شود که اگر کشاورزان در تولید زعفران نگین دقت کنند، 20 درصد ارزش افزوده در آن ایجاد می‌شود، یعنی ممکن است قیمت یک کیلو زعفران معمولی حدود 2 میلیون تومان یا حتی بیشتر با زعفران معمولی تفاوت داشته باشد. 20 تا 30 درصد نیز در بهبود کیفیت تفاوت دارند که اگر کسی بتواند هم زعفران ارگانیک و هم با کیفیت تولید کند، 1.5 برابر یک زعفران معمولی که کشاورز دقت نکند، ارزش افزوده نصیبش می‌شود.

جهانشیری اضافه کرد: این قضیه موجب می‌شود ارزش غذایی آن نیز افزایش یابد. چند عنصر اصلی در زعفران مربوط به رنگ، عطر و طعم آن است، اگر کشاورزی در منطقه خود کود و سم استفاده نکند و برای پاک کردن نیز شرایط بهداشتی را رعایت کند، ارزش زعفران افزایش یافته و ارزش افزوده بیشتری نیز خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه زعفران در داخل ایران بیشتر مصرف خوراکی دارد، تصریح کرد: زعفران در کشورهای اروپایی غیر از مصرف خوراکی و محصولات ترکیبی برای محصولات پزشکی و بخش داروسازی نیز استفاده می‌شود. زعفران به عنوان داروی گیاهی هزاره سوم معرفی شده که می‌تواند 80 درصد بیماری‌ها را درمان نماید، اگر کسی در ماه 3 گرم زعفران مصرف کند، بدنش ایمن می‌شود. در ایران چندان در خصوص خواص زعفران در ایران کار نشده است.

جهانشیری بیان کرد: دانشکده علوم پزشکی نیز تحقیقاتی در سال 84 انجام داده و به این نتیجه رسیده بود که زعفران خواص دارویی زیادی دارد که کشف نشده یا کشف شده اما کسی به آن اهمیت نداده است. در اروپا نیز زعفران ارگانیک برای مصارف پزشکی مثل قرص‌های ضد سرطان و ضد افسردگی و نشاط‌آوری یا به عنوان مکمل غذایی استفاده می‌شود. ما کشاورزان را در منطقه تشویق کردیم تا در زمینه مزارع ارگانیک کار کنند که به مسائل زیست‌محیطی کمک می‌شود.

 

زعفران ارگانیک 10 تا 20 درصد ارزش افزوده برای کشاورز دارد

جهانشیری خاطرنشان کرد: اکنون برای افزایش محصول به وفور از کودهای شیمیایی استفاده می‌شود اما ما به تدریج در حال رفتن به سمت محصولات طبیعی هستیم و در دنیا نیز مردم به سراغ محصولات طبیعی می‌روند که زعفران نیز از این قاعده مستثنی نیست مخصوصا که می‌تواند ارزش افزوده بیشتری برای کشاورز و کشور داشته باشد. این قضیه را در این 8، 9 سال بدون حمایت جا انداختیم و بخش خصوصی نیز کمک کرد و دست به دست هم داده، کشاورزان را زیر پوشش قرار دادیم و تشویق کردیم که اگر این کار را انجام دهند می‌توانند 10 تا 20 درصد ارزش افزوده برای خود داشته باشند.

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکننده زعفران افزود: مشتری درخواست زعفران ارگانیک دارد اما اکنون حجم تولید ما کمتر از درخواست است. در داخل مردم به تدریج به سمت محصولات طبیعی ارگانیک می‌روند، ضمن اینکه بازار زعفران ارگانیک را در اروپا نیز به راه انداختیم. درخواست‌های زیادی شده و ارزش افزوده آن نصیب کشور و مخصوصا کشاورزان می‌شود.

وی با بیان اینکه 95 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود، عنوان کرد: در دنیا اسپانیا همواره به صورت فله زعفران از ایران خریداری کرده و به نام خود می‌فروشد، کشورهای دیگری مانند افغانستان نیز این کار را انجا می‌دهند. بیشترین سطح زیر کشت یعنی حدود 85 درصد در سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، 70 درصد در خراسان رضوی و نصف آن در تربت حیدریه و شهرستان زاوه است. هر کجا سطح زیر کشت بیشتری وجود داشته باشد می‌توانند زعفران ارگانیک کشت کنند.

جهانشیری ادامه داد: برای تولید محصولات ارگانیک ابتدا باید مجوز گرفته شود، اول باید بازرسی کنند و بعد از کشت در سال بعد از محصول نمونه‌برداری کنند، یعنی سال اول و دوم دوره گذر بوده و در سال سوم محصول ارگانیک است. اگر قبلا در آن زمین کود و سم استفاده نشده باشد، از سه تا 5 سال بعد ارگانیک بوده و بقایای سموم و فلزات سنگین در محصولات ارگانیک صفر است. پروسه آن باید به صورت گروهی و تیمی یا مکانیزه باشد و باید موارد مربوط به خاک، آب و محصول رعایت و پایش شود.

مدیرعامل شرکت تولیدکننده جهان زعفران با اشاره به اینکه زعفران ارگانیک فقط برای صادرات است و 95 درصد آن را صادر می‌کنیم، تصریح کرد: قیمت زعفران ارگانیک در بازار داخل گران بوده و بیشتر برای بازار صادرات است. برخی شرکت‌ها در داخل در زمینه داروسازی و به عنوان یک مکمل از زعفران ارگانیک استفاده می‌کنند، برای محصولات ترکیبی و مصارف پزشکی و داروسازی نیز استفاده می‌شود. بیشتر صادرات ما به کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا، اتریش، اسپانیا و یونان بوده و به کشورهای خاورمیانه، حوزه خلیج فارس، کشورهای عربی، چین و آسیای میانه و شرقی نیز صادر می‌کنیم اما بیشترین درخواست از اروپا است. / ایسنا


http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تصاویر: طبیعت بهاری هورامان تخت

دستگیری حفاران غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه

تصاویر: ویرانی گسترده در روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان

تربت حیدریه بیشترین بارش را تجربه خواهد کرد

کسب رتبه سوم نخستین جشنواره «کیش بهشت خانواده» توسط عکاس تربتی

تشکیل خانواده و فرزند آوری بدون زیر ساخت های مورد نیاز ممکن نیست

واژگونی خودرو در مه‌ولات دو کشته و مصدوم برجای گذاشت

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته