آخرین مطالب

سرطان دومین عامل مرگ در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه بهداشت و سلامت

سرطان دومین عامل مرگ در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه

  بزرگنمایی:
رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه به ذکر این مطلب که سرطان دومین عامل مرگ منطقه تربت‌حیدریه است گفت: شوربختانه تغییر سبک زندگی باعث افزایش چشمگیر سرطان‌ها شده و تقریباً نیمی از مبتلایان جان خود را از دست می‌دهند.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم - رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه به ذکر این مطلب که سرطان دومین عامل مرگ منطقه تربت‌حیدریه است گفت: شوربختانه تغییر سبک زندگی باعث افزایش چشمگیر سرطان‌ها شده و تقریباً نیمی از مبتلایان جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش خبرنگار نوید تربت، سجاد رحیمی بیستونی روز چهارشنبه در نخستین همایش تبیین اهمیت غربالگری سرطان‌های شایع در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه افزود: سالانه نزدیک به 1200 مرگ در این شهرستان ثبت می‌شود که بیماری‌های قلبی‌عروقی با بیش از 400 مورد، رتبه نخست را، به خود اختصاص داده‌است و در رتبه دوم نزدیک به 200 مرگ منتسب به سرطان می باشد و جالب اینکه 50 درصد این مرگ‌ها قابل اجتناب است، یعنی با آموزش، پیشگیری و غربالگری به‌موقع می‌توان از بروز آنها جلوگیری کرد.

 

غربالگری 31 درصد جمعیت هدف سرطان در تربت‌حیدریه

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه نیز در این همایش بر اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان تاکید کرد و گفت: بر این اساس غربالگری سه سرطان شایع شامل سرطان روده بزرگ، پستان و دهانه رحم در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه در حال انجام است که تاکنون غربالگری 31 درصد جمعیت تحت پوشش انجام شده است.

هاشم حشمتی افزود: سرطان دومین عامل علت مرگ در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه و البته شوربختانه در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه با همکاری موسسه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان تربت‌حیدریه، پیش‌گیری سرطان در پنج سطح در حال انجام است، گفت: این پنج سطح شامل مقدماتی، سطح یک، سطح دوم، سطح سوم و سطح چهارم است که در این بین غربالگری ا زنوع پیش‌گیری سطح دوم می‌باشد.

وی با بیان اینکه سرطان پستان و سرطان‌های دستگاه گوارش از جمله سرطان‌های شایع در استان خراسان رضوی هستند، افزود: در مردان، سرطان‌های معده و پروستات و در زنان، سرطان‌های پستان و معده از سرطان‌های شایع به شمار می‌روند.

حشمتی ادامه داد: بر اساس اطلاعات ثبت‌شده در سامانه ملی سرطان، تعداد موارد ثبت‌شده سرطان در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه از 441 مورد در سال 1399 به 547 مورد در سال 1402 افزایش یافته و این بدان معناست ظرف این مدت 106 مورد افزایش سرطان ثبت شده که البته اطلاعات سال‌های 1403 و 1404 هنوز به‌طور کامل در این سامانه ثبت نشده و احتمال افزایش این آمار بعد تکمیل ثبت اطلاعات وجود دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه، با اشاره به نقش مهم پیشگیری سطح دوم در کنترل سرطان، گفت: جمعیت هدف این برنامه، افراد 50 تا 69 سال هستند که تعداد آنها در مجموعه تحت پوشش دانشگاه 62 هزار و 117 نفر است.

حشمتی افزود: از این تعداد برای 19 هزار و 507 نفرغربالگری انجام شده که معادل 31.4 درصد جمعیت هدف، است و از ان تعداد هزار و 724 نفر مشکوک شناسایی شده‌اند که از این تعداد نیز، برای 704 مورد کولونوسکوپی انجام شد  و در نهایت 62 نفر مشکل داشتند و از این تعداد هم، 30 نفر دارای پولیپ روده، چهار نفر تومور بدخیم، هشت نفر تومور خوش‌خیم و 20 مورد سایر موارد تشخیص داده شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه در پیوند با غربالگری سرطان پستان نیز گفت: جمعیت هدف این برنامه زنان 30 تا 69 سال هستند که 91 هزار و 507 نفر را شامل می‌شود و تاکنون 37 هزار و 860 نفر که معادل 41.3 درصد جمعیت تحت پوشش است، غربالگری شدند و از این تعداد 393 توده در پستان تشخیص داده شد.

حشمتی ادامه داد: در بررسی‌های انجام‌شده موارد مشکوک، مشخص شد 28 مورد از این تعداد، سرطان قطعی پستان تشخیص داده شد.

وی در خصوص غربالگری سرطان دهانه رحم نیز گفت: از مجموع 78 هزار و 214 نفر جمعیت هدف، تاکنون 31 هزار و 289 نفر غربالگری شده‌اند که معادل 40.4 درصد جمعیت هدف است.

حشمتی ادامه داد: از این تعداد 2 هزار و 838 تست پاپ اسمیر انجام شد که از این تعداد نیز هزار و 437 نفر دارای التهاب بود و 225 مورد نیز ارجا شدند.

وی با تأکید بر اینکه پشت هر عدد و آمار یک انسان، مادر، همسر یا فرزند قرار دارد، تصریح کرد: تک‌تک موارد شناسایی‌شده برای ما اهمیت دارد و تلاش می‌کنیم مراحل غربالگری، تشخیص، ارجاع و پیگیری با دقت بالا انجام شود تا بیماری در مراحل اولیه شناسایی و درمان شود.

 

غربالگری به معنای شناسایی بیماری در افرادی است که ظاهراً سالم هستند

رییس هیات‌ مدیره بنیاد مردمی سلامت بانوان ایران نیز گفت: غربالگری به معنای شناسایی بیماری در افرادی است که ظاهراً سالم هستند و هیچ علامتی ندارند؛ اقدامی که می‌تواند بیماری را در مراحل اولیه شناسایی و روند درمان را مؤثرتر کند.

دنیا فرخ با اشاره به شیوع سرطان‌های پستان و دهانه رحم در بین بانوان افزود: در ایران سرطان پستان در سنین پایین‌تری نسبت به بسیاری از کشورهای غربی مشاهده و افزایش آگاهی و توجه به سبک زندگی سالم می‌تواند در کاهش عوامل خطر مؤثر باشد.

وی همچنین با اشاره به امکان پیشگیری از سرطان دهانه رحم گفت: با استفاده از واکسن HPV و آزمایش‌های تشخیصی مناسب می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری و موارد ابتلا را در مراحل اولیه شناسایی کرد.

فرخ با بیان اینکه کشور در حوزه درمان سرطان پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است، گفت: باید نگاه خود را از درمان پس از ابتلا به سمت پیشگیری و تشخیص زودهنگام تغییر دهیم، زیرا درمان سرطان در مراحل پیشرفته هزینه‌های سنگینی به بیمار و خانواده تحمیل می‌کند.

وی در ادامه، کمبود آموزش و آگاهی و همچنین فقدان حمایت‌های روحی، روانی و بازتوانی از بیماران بعد درمان را از مهم‌ترین چالش‌ها دانست و افزود: بنیاد مردمی سلامت بانوان ایران با تمرکز بر سرطان‌های شایع بانوان، با هدف ارتقای آموزش و پیشگیری، تشخیص زودهنگام و حمایت و بازتوانی بیماران تشکیل شده‌است.

 

تغییر سبک زندگی مهم‌ترین عامل بروز سرطان‌ها

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه نیز گفت: شوربختانه تغییر سبک زندگی باعث افزایش چشمگیر سرطان‌ها شده و تقریباً نیمی از مبتلایان جان خود را از دست می‌دهند.

سجاد رحیمی بیستونی با اشاره به آمار محلی این خطه افزود: سالانه نزدیک به 1200 مرگ در این شهرستان ثبت می‌شود که بیماری‌های قلبی‌عروقی با بیش از 400 مورد، رتبه نخست را، به خود اختصاص داده‌است.

وی دومین عامل مرگ در این منطقه را سرطان دانست و گفت: در سال نزدیک به 200 مرگ منتسب به سرطان در تربت‌حیدریه رخ می‌دهد و جالب اینکه 50 درصد این مرگ‌ها قابل اجتناب است، یعنی با آموزش، پیشگیری و غربالگری به‌موقع می‌توان از بروز آنها جلوگیری کرد.

به گزارش نوید تربت، در حاشیه این آیین ، از دستگاه ست‌کلونوسکوپی و آندروسکوپی سری الپیوس260 به ارزش 38 میلیارد ریال توسط خیر نیک اندیش مهدی مروج تربتی، رییس هیات امنای موسسه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان تربت‌حیدریه خریداری شده‌بود، رونمایی شد.

همچنین کلنگ‌زنی پروژه خیرساز بونکرهای مرکز انکلولوژی بیمارستان امام حسین که بر اساس تفاهم نامه بین دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه با موسسه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان این خطه به امضا رسید، توسط این گروه مردم نهاد به ارزش 700 میلیارد ریال انجام خواهد شد.

 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

درخشش دوومیدانی کاران تربت حیدریه در مسابقات قهرمانی کشور

کسب عنوان "واحد صنعت سبز" توسط سیمان زاوه تربت

بهره‌برداری و آغازعملیات اجرایی 24 پروژه عمرانی شهرداری تربت‌حیدریه

سرطان دومین عامل مرگ در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه

تکذیب شایعه حضور «موجود عجیب» در بیابان‌های خراسان رضوی شد

هماهنگی بدون رهبر؛ مدل ریاضی جدید راز حرکات دسته جمعی مورچه‌ها را توضیح می‌دهد

با اجرای پنج طرح آبرسانی تنش آبی 40 روستای رشتخوار بر طرف می شود

قابل توجه شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه؛ لوله‌های آب روستای ییلاقی حصار در حال فروپاشی کامل است

اجرای عملیات تقویت و اصلاح شبکه برق تربت‌حیدریه همزمان با زمان مدیریت بار

اجرای نمایش «ده و سی دقیقه به وقت میناب» کاری از هنرمندان تربت حیدریه

دادستان تربت حیدریه: با مروجین فساد و برهنگی قاطعانه برخورد می شود

اختصاص 30 میلیارد تومان برای اصلاح شبکه فرسوده آب تربت حیدریه/افتتاح و کلنگ‌زنی 144 پروژه عمرانی/ ساخت بیش از 260 کلاس درس/ آسفالت راههای 69 روستا

چرا هواپیماها پنجره‌های گرد دارند؟ پاسخ ساده‌ای که پشت آن یک تاریخ خونین است

درخشش جودوکار تربت‌حیدریه‌ در مسابقات انتخابی استان

نهمین جشنواره نمایش های کوتاه تربت حیدریه برگزار می شود

اعلام آمادگی وزارت تعاون برای تجهیز مرکز فنی‌ حرفه‌ای رشتخوار در حوزه آموزش گوهرتراشی

قالیباف: ما هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم ولی اگر مردم گرسنه باشند و گردش مالی و رشد اقتصادی نداشته باشیم، دوام نمی‌آوریم

بدشانس‌ترین مدافع قرون وسطی؛ با نخستین قربانی منجنیق در تاریخ آشنا شوید

ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت

آغاز اجرای مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب تربت‌حیدریه/تبعات حقوقی و اجتماعی عدم انتقال آب تصفیه‌خانه فاضلاب توسط کارخانه فولاد رخ / ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم برای حدود 500 نفر/ اجرای 100 کیلومتر شبکه فاضلاب و 11 هزار انشعاب/ کمکهای عام المنفعه و حمایت مالی از دانش‌آموز نخبه تربتی/ اعلام آمادگی برای ترمیم شبکه فرسوده آبرسانی

کسب14 سهمیه حضور در مسابقات کشوری توسط بانوان کونگ‌فوکار تربت‌حیدریه

شهرداری و میراث فرهنگی بافت تاریخی شهر تربت حیدریه را ساماندهی می کنند

کسب رتبه برتر درآمد فعالیت‌های پژوهشی و صنعتی خراسان رضوی توسط دانشگاه تربت حیدریه

تهران به آمریکا چند هفته فرصت داده است تا تفاهم‌نامه میان دو کشور را به‌طور کامل اجرا کند [در غیر این صورت] تمام نهادهای ایرانی برای تشدید تنش در تنگه هرمز و سراسر منطقه آماده خواهند بود

طرح جامع مدیریت منابع آبی و توسعه شبکه تأمین و توزیع آب فضای سبز تربت‌حیدریه تهیه شد

طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری تربت‌حیدریه وارد مرحله اجرا شد/با وجود اجرای طرح جوانی جمعیت روند رشد جمعیت همچنان کاهشی است

کشت قانونی یک مخدر دیگر کلید خورد؛ تفاوت شاهدانه صنعتی با ماریجوانا و گل چیست؟

فعالیت 13 تشکل‌ مردم نهاد در تربت‌حیدریه

فرمان ناصرالدین شاه در برکناری حاکم تربت حیدریه

تاکید بر توسعه ورزش روستایی با پشتوانه دهیاری ها

استاندار خراسان رضوی: از همهٔ ظرفیت‌ها برای اجرای برنامهٔ ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع استفاده شود

دانشمندان برای میمون‌ها کامپیوتر ساختند؛ آن‌ها خیلی زود یاد گرفتند چطور بازی کنند

اختصاص 26 قطار محلی در خراسان رضوی به جابجایی زائران امام رضا(ع)

ترافیک در سه جاده اصلی خراسان رضوی سنگین اما روان است

ملی‌پوش پر افتخار تربت‌حیدریه بار دیگر طلایی شد

مشهد الرضا در سوگ پیامبر رحمت(ص) و کریم اهل‌بیت (ع)

نخستین دادگاه نمایشی پرونده «میناب» و جنایات آمریکا و اسرائیل در مشهد برگزار شد

جانشین فرمانده انتظامی کشور: قتل حمیدرضا رجب‌زاده سیاسی و امنیتی نیست

خشکسالی و تغییرات اقلیمی چالش مهم حوزه کشاورزی تربت حیدریه

برگزاری نمایشگاه عکس روایت عاشقی در تربت حیدریه

شناسایی 10 نقطه مستعد حادثه در محورهای مواصلاتی تربت‌حیدریه

450 کیلومتر شبکه برق تربت‌حیدریه به کابل خودنگهدار تبدیل شده

خشت نخست اجماع و وحدت ملی در دست اصحاب رسانه است/ پنهان شدن مدیران از رسانه‌ها، به اعتماد عمومی لطمه می زند

تکامل علیه فریبکاری؛ پرندگان ماده از روی صدای آواز، دست نرهای خیانتکار را رو می‌کنند

واکنش روزنامه جوان به اظهارات خرازی: «ساز‌های ناکوک» برخی ذیل عناوین مقدس حزب‌الله، شکلی از خیانت است

آغاز فعالیت مجدد مرکز تولید تخم‌نوغان شرق کشور در تربت‌حیدریه

بورسیه تحصیلی رتبه های زیر هزار کنکور سراسری توسط خیر نیک اندیش تربتی

آغاز پویش یک‌ساله حذف هپاتیت C در تربت‌حیدریه با اولویت گروه‌های پرخطر

دو برابر شدن تسهیلات پرداختی مشاغل خانگی تربت‌حیدریه

اعتراض شدید جمعی از بازنشستگان کشوری به نحوه ارائه خدمات شرکت بیمه دی