هشدار خطرات استفاده طولانیمدت از ظروف تفلون
بهداشت و سلامت
بزرگنمایی:
کارشناس مدیریت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نسبت به خطرات استفاده نادرست یا طولانیمدت از ظروف تفلون هشدار داد.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- اصغر غضنفری- کارشناس مدیریت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نسبت به خطرات استفاده نادرست یا طولانیمدت از ظروف تفلون هشدار داد.
به گزارش خبرنگار نوید تربت،دکتر سوگند کاخکی به ذکر این نکته که ظروف تفلون به دلیل خاصیت نچسب و سهولت در شستوشو، در سالهای اخیر به یکی از رایجترین گزینهها در آشپزخانههای خانگی و صنعتی تبدیل شدهاند افزود: پوشش نچسب ظروف تفلون حاوی ترکیبات شیمیایی است که در دماهای بالا تجزیه شده و گازهای سمی آزاد میکند.
وی ادامه داد: این گازها و همچنین ورود ذرات جداشده از تفلون به غذا میتوانند مشکلاتی نظیر اختلال در عملکرد کبد، تغییرات هورمونی، کاهش باروری در مردان و زنان و افزایش احتمال ابتلا به برخی انواع سرطان را به همراه داشته باشند.
وی توضیح داد: در صورت خراشیدگی ظروف تفلون، که معمولاً بهدلیل استفاده از قاشقهای فلزی یا شستوشوی نامناسب رخ میدهد، این ظروف میتوانند ذرات ریز پوشش شیمیایی را وارد غذا کنند و خطرات بیشتری به همراه داشته باشند.
این کارشناس همچنین تأکید کرد: استفاده از ظروف تفلون بهویژه برای کودکان، زنان باردار و افراد دارای شرایط حساس، توصیه نمیشود و جایگزینهایی مانند استیل ضدزنگ یا چدنی به عنوان انتخابهایی ایمنتر و پایدارتر برای حفظ سلامت خانواده پیشنهاد می شود.