بزرگنمایی:
رئیس مرکز بهداشت تربتحیدریه گفت: والدین مراقب نوزادان خود در برابر گرمای شدید تابستان و عوارض ناشی از آن در روزهای پیش رو باشند.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- اصغر غضنفری- رئیس مرکز بهداشت تربتحیدریه گفت: والدین مراقب نوزادان خود در برابر گرمای شدید تابستان و عوارض ناشی از آن در روزهای پیش رو باشند.
به گزارش خبرنگار نوید تربت،مرتضی عباسی با اشاره به اینکه در روزهای گرم تابستان، نوزادان بیش از دیگر گروههای سنی در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند، اظهار داشت: قرار گرفتن نوزادان در محیطهای گرم و شلوغ مانند مراسمهای عزاداری، میتواند منجر به بروز گرمازدگی و عوارض جدی شود.
وی به والدین توصیه کرد از لباسهای نخی، سبک و روشن برای نوزادان استفاده کرده و از پوشاندن چند لایه لباس یا لباسهای ضخیم اجتناب کنند.
عباسی گفت: استفاده از کلاه نخی لبهدار در محیطهای باز میتواند از تابش مستقیم آفتاب به سر و صورت کودک جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: ضروری است والدین در مراسمهای عزاداری، نوزاد را در فضای سایه و خنک نگه دارند و حتی در منزل نیز از قرار دادن کودک در معرض مستقیم نور خورشید خودداری کنند.
مرتضی عباسی در ادامه با اشاره به اینکه افزایش دفعات شیردهی در هوای گرم میتواند مانع از بروز کمآبی در نوزاد شود، بیان داشت: نوزادانی که فقط از شیر مادر تغذیه میکنند، نیاز به آب جداگانه ندارند اما باید دفعات تغذیه آنها افزایش یابد.
رئیس مرکز بهداشت تربتحیدریه با تأکید بر اینکه هرگز نباید نوزاد را در خودرو، اتاق دربسته یا فضای بدون تهویه تنها گذاشت، تصریح کرد: حتی چند دقیقه ماندن کودک در خودرو پارکشده یا چادرهای فاقد تهویه مناسب، میتواند منجر به گرمازدگی شدید یا حتی مرگ شود.
وی با بیان اینکه بررسی علائم ظاهری نوزاد در گرمای هوا بسیار اهمیت دارد، اظهار داشت: اگر پوست نوزاد قرمز، مرطوب و داغ شده یا کودک بیقرار شده باشد، این علائم میتواند نشانه گرمازدگی باشد که در این صورت باید بلافاصله او را به فضای خنک منتقل کرده، لباسهای اضافه را درآورد و با دستمال مرطوب بدن او را آرام خنک کرد.
عباسی ادامه با تشریح علائم خطرناک گرمازدگی در نوزادان خاطرنشان کرد: تب بالای 38 درجه، خوابآلودگی و بیحالی شدید، خشکی دهان، عدم وجود اشک هنگام گریه، کاهش میزان ادرار و تنفس سریع از جمله علائم هشداردهنده است که در صورت مشاهده هر یک از این موارد، والدین باید فوراً به پزشک مراجعه کرده یا با اورژانس تماس بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه فراهمسازی تهویه مناسب و جریان هوای خنک حتی در نبود وسایل سرمایشی امکانپذیر است، بیان داشت: در صورت نبود کولر یا پنکه، میتوان با باز گذاشتن درها، استفاده از پارچه نمدار در پنجرهها و قرار دادن نوزاد در نزدیکترین محل به پنجره یا دریچه، فضا را خنکتر کرد.