آخرین مطالب

نماینده مردم در مجلس:نفوذی های اقتصادی ضربه بیشتری به مردم می زنند اقتصادی

نماینده مردم در مجلس:نفوذی های اقتصادی ضربه بیشتری به مردم می زنند

  بزرگنمایی:
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه گفت: برخی نفوذی های داخلی باعث تسهیل حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان شده اند و در کنار آن نیز قطعا نفوذی های اقتصادی داریم که ضربه بیشتری به مردم می زنند.

پایگاه خبری نوید تربت:http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ریزش بازار بورس و قرمز شدن آن گفت: برخی نفوذی های داخلی باعث تسهیل حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان شده اند و در کنار آن نیز قطعا نفوذی های اقتصادی داریم که ضربه بیشتری به مردم می زنند.

به گزارش نوید تربت به نقل از خبرگزاری خانه ملت، محسن زنگنه با بیان اینکه طی چند روز گذشته و بعد از جنگ 12 روزه تحمیلی رژیم صهیونیستی شاهد صف طولانی فروش هم زمان با آغاز به کار بازار بورس بودیم، گفت: این امر باعث شد طی چند روز گذشته شاهد منفی شدن شاخص و قرمز شدن اکثر نمادهای بازار سرمایه باشیم.

وی ادامه داد: بورس در شرایط فعلی نیازمند فرماندهی اقتصادی است، با تزریق 5 همت و 10 همت نمی توان بازار بورس را کنترل کرد بنابراین بهترین کار نظارت دولت است. در چنین شرایطی شرکت های دولتی، شبه دولتی، مجموعه ها و صندوق های وابسته که به نحوی به دولت و حاکمیت وابسته هستند باید به میدان بیایند و ایفای نقش کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه با بین اینکه راهکار برخی کارشناسان تزریق منابع از سوی صندوق تثبیت بود، عنوان کرد: در همین رابطه خبرهایی مبنی بر تزریق 5.5 همت از سوی وزارت اقتصاد مطرح شد و برخی نیز خواستار این بودند که با کاهش نرخ بهره عملا باعث گسیل سرمایه های مردم به سمت بازار سرمایه شده و از خروج منابع از بازار سرمایه جلوگیری شود.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه پشت این مسائل واقعیاتی نهفته که نباید از چشم وزیر اقتصاد و رئیس جمهور دور بماند و آن این است که حدود 90 درصد سرمایه در بازار بورس در اختیار حقوقی ها و تنها 10 درصد آن در اختیار سهامداران خُرد است، گفت: 79 درصد از این 90 درصد را نیز سهامداران حقوقی عمده تشکیل می دهند و مابقی یعنی 11 درصد غیرعمده هستند. بخش عظیمی از آن 79 درصد نیز یا شرکت های دولتی و شبه دولتی هستند که دولت بر آنها کنترل دارد و یا مجموعه های زیر نظر نهادهای عمومی غیردولتی هستند به نحوی که صرفا 43 درصد کل ارزش سهام از کل بازار بورس که حدود 7 هزار و 500 همت است، در اختیار 10 سهامدار حقوقی عمده است.

زنگنه در ادامه با بیان اینکه بر اساس گزارش دیوان محاسبات در سال 1402، 2 هزار و 90 شرکت دولتی و شبه دولتی شناسایی شده است، اظهار داشت: کارشناسان معتقدند حدود 80 تا 85 درصد بازار سهام در اختیار شرکت های دولتی و شبه دولتی است لذا سوال اینجاست کسانی که در صف فروش در بورس آن هم در شرایط جنگی بودند که همه مردم با جان، مال و هستی خود همه چیزشان را برای حمایت از کشور در طبق اخلاص گذاشتند، چه کسانی هستند.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم ادامه داد: این صف فروش 30 هزار میلیارد تومانی دو حالت دارد یا حقوقی هایی که دولت بر آنها اشراف دارد این صف را تشکیل داده اند و یا حقیقی ها؛ البته در این بین باید در نظر داشت که 10 درصد کل بازار سرمایه که در صف فروش بوده از روی نگرانی اقدام به فروش کرده است.

وی در ادامه با طرح این سوال که وظیفه شرکت های دولتی، مؤسسات زیر نظر دولت و سهامداران عمده حقوقی که 79 درصد بورس را شامل می شود چیست؟ گفت: آیا اینها نباید در زمان جنگ بازار را تعدیل کرده و صف خرید تشکیل دهند. این اقدام از سوی کسانی که منفعت می برند تعدیل می شود تا دولت 5 تا 20 تا 30 همت تزریق کرده و آن را خرید کند که در نهایت خودش یک رانت جدید در بازار سرمایه است.

زنگنه همچنین با بیان اینکه اگر شرایط جنگی است نباید صرفا برای مردم باشد بلکه دولت باید قرارگاه اقتصادی در موقعیت جنگی تشکیل داده و اوضاع را کنترل کند، یادآور شد: دولت باید بداند چه کسانی در بدترین زمان صف فروش تشکیل دادند و چند درصد دولتی و وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی و دولت بوده اند.

عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی ادامه داد: اگر سهم اینها کم بود که قطعا نیست وظیفه آنها از حمایت از مردم چیست؟ آیا اینها نباید صف خرید تشکیل دهند که مردم دچار تلاطم نشوند؟ متأسفانه کشور ما درگیر ذینفعان بزرگ شده که از هر چیزی برای منافع خود استفاده می کنند.

وی همچنین با اشاره به افزایش روزانه نرخ ارز در شرایط فعلی، عنوان کرد: امروز چه کسی تقاضا کرده که شاهد این افزایش قیمت هستیم. وقتی بازار گمرک و پروازها محدود شده، تقاضا کجاست که قیمت افزایش یافته است؟ پس حتما ذینفعانی هستند که منافع سرشاری از این افزایش قیمت می برند.

 

زنگنه در ادامه تأکید کرد: دولت باید به جای اینکه به سمت راهکارهایی برود که برای کشور هزینه داشته باشد نظارت را افزایش داده و دست ذینفعان را قطع کند. برخی نفوذی های داخلی باعث تسهیل حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان شده اند و در کنار آن نیز قطعا نفوذی های اقتصادی داریم که ضربه بیشتری به مردم می زنند.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس با تأکید بر اینکه تزریق منابع به بازار سرمایه به هیچ وجه کمک کننده نیست بلکه به خاطر دسترسی عده ای به اطلاعات شاهد واریز آن به جیب قشر خاصی خواهیم بود، عنوان کرد: با تزریق 5 همت و 10 همت نمی توان بازار را کنترل کرد و بهترین کار نظارت دولت است. در چنین شرایطی شرکت های دولتی، شبه دولتی، مجموعه ها و صندوق های وابسته که به نحوی به دولت و حاکمیت وابسته هستند باید به میدان بیایند و ایفای نقش کنند.

وی همچنین با بیان اینکه جمهوری اسلامی با قدرت نظامی خود اسرائیل را له کرده و ضریب امنیت را در کشور به شدت افزایش داده، ابراز داشت: در جنگی که ما پیروز آن بودیم، نه تنها نباید شاخص ها منفی باشد بلکه سرمایه گذار باید احساس امنیت بیشتری کند. اگر پشت پرده افرادی که سیگنال حمله مجدد صهیونیست ها را می دهند و می گویند ممکن است زیرساخت ها مورد هدف قرار گیرد را بررسی کنیم می بینیم که در حال نوسان گیری هستند تا سودهای کلان به جیب عده ای خاص برود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: دولت باید به جای هرگونه اقدام برای چاپ پول و تزریق منابع از محل صوری که باعث افزایش پایه پولی می شود بر کار شرکت های دولتی، بخش های شبه دولتی و نهادهای وابسته به نهادهای غیرعمومی دولتی نظارت کرده و باید وظیفه خود را در شرایط جنگی به نحو احسن ایفا کند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

خیرین سلامت بدانند حمایت از بیماران سرطانی فقط کمک به درمان نیست

پیتزا روی سپر جنگی؛ آیا سربازان هخامنشی مخترع واقعی پیتزا بودند؟

460 گونه گیاهان دارویی در شرایط شوری زیاد آب و خاک می‌توانند رشد کنند

شکست انزوای ایران با برگزاری اجلاس کمیته سیاسی مجمع بین‌المجالس آسیایی در مشهد

اهدای زندگی؛ میراث ماندگار یک مرد 37 ساله

تصاحب سهم ایران از تجارت جهانی زعفران توسط افغانستان و اسپانیا

ششمین همایش ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در تربت‌حیدریه برگزار شد/ دانشگاه تربت‌حیدریه حلقه واسط بین تولیدکننده و مصرف‌کننده گیاهان دارویی

سپر ایمنی ملی: طرح الزام‌آور واکسیناسیون آنفلوانزا در مدارس ایران / سلامت دانش‌آموزان، پاشنه‌آهنین توسعه

آغاز طرح پخت و توزیع نان سبوس‌دار کامل در تربت‌حیدریه

بیمارستان نهم دی تربت حیدریه به دستگاه پیشرفته نوار عصب و عضله مجهز شد

کسب مقام دوم شانزدهمین جشنواره ی سودای عشق توسط هنرمند تربت حیدریه

ایجاد مزارع الگویی گیاهان دارویی کم‌آب در تربت‌حیدریه

بازگشایی تنها سینمای تربت حیدریه، شاید وقتی دیگر

ششمین همایش ملی دوسالانه گیاهان دارویی و طب سنتی در دانشگاه تربت‌حیدریه برگزار می‌شود

مؤسسه پاستور فرانسه: آنفلونزای پرندگان درصورت جهش، می‌تواند همه‌گیری شدیدتر از کرونا ایجاد کند

کشف شواهد هولناک آدم‌خواری در نئاندرتال‌ها؛ قربانیان زنان و کودکان گروه رقیب بودند

سه پروژه مسکن مهر تربت‌حیدریه پس از 14 سال در آستانه تکمیل و بهره‌برداری قرار گرفت

کمبود 38 میلیون مترمکعبی منابع آب، مهم‌ترین چالش‌ توسعه پایدار تربت‌حیدریه

فرماندار تربت‌حیدریه: برنامه آموزشی ما باید به سمت جغرافیای گردشگری تغییر کند

کلنی‌های قدرت اجازه اصلاح آموزش و پرورش را نمی‌دهند/ مشاهده رد پای ذی‌نفعان در چاپ کتاب درسی و کمک آموزشی

رازهای هولناک بدن‌های مشهور که قرن‌ها سفر کردند/ از مغز اینشتین تا قلب پادشاه فرانسه

پلمب آرایشگاه زنانه مداخه‌گر در امور پزشکی در تربت‌ حیدریه

سرنوشت اینترنت میلیون‌ها ایرانی در دست این چند نفر/ مخالفت با فیلترینگ در تریبون، همراهی با آن پشت درهای بسته

وزیر علوم: از این پس فقط مقالات علمی معیار انحصاری ارتقا استادان نخواهد بود

دشمن در حال تقویت جنگ روانی برای القای شکست جمهوری اسلامی است

«جمعه سیاه» و تخلفات صنف پوشاک در مشهد

آغاز تصویربرداری فیلم کوتاه «برادری» در تربت‌حیدریه

سه بیماری خطرناک پشت در مدارس

فرماندار تربت حیدریه: در جنگ 12 روزه از تمام توان نظامی خود استفاده نکردیم

برگزاری تشییع شهید کردار و یک شهید گمنام در تربت‌حیدریه

یک هوش مصنوعی در یک سال میلیونر شد و حالا می‌خواهد «انسان» اعلام شود

مریخ‌نورد پرسویرنس سنگی را در مریخ یافته است که به آنجا تعلق ندارد

آغاز پروژه ممیزی 57 هزار ملک در تربت‌حیدریه

انسداد 105 حلقه چاه غیرمجاز و صرفه جویی 1.3میلیون مترمکعب آب در تربت‌حیدریه

افتتاح مرکز راهبری وپایش بار ناحیه شرق استان / آغاز اولین مرحله امحا و بازیافت چراغ‌های پرمصرف خراسان رضوی / رونمایی از دو خودروی تخصصی جدید به اداره برق

راز جنایت زن بلاگر و همدستش آشکار شد

راز پنهان ذوب مس در ایران باستان پس از 5 هزار سال آشکار شد

تصاویر: مسابقه عکاسی کمدی حیات وحش 2025

تخصیص4 هزار تن برنج به تربت‌حیدریه

از «چشم سوم» چیست و آیا به انسان قدرتی ماورایی می‌دهد؟

دو مقام سی‌و‌پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی به تربت حیدریه رسید

اصلاح و نوسازی سه واحد بزرگ تولید قارچ دکمه ای در تربت حیدریه

تولید بیش از 4هزار و 600 تن تخم مرغ در تربت حیدریه

در شاهنامه هرچیزی در جای خودش است / شاهنامه حتی از یک واژه زشت استفاده نشده است/ فردوسی نگاهِ خردمندانه‌ای به زنان دارد

جنگ 12 روزه، نشان داد هر گونه تعرض به خاک و تمامیت کشور پاسخ کوبنده خواهد داشت

میزبانی تربت‌حیدریه از پیکر مطهر یک شهید گمنام

احزاب؛ پل گمشده میان مردم و حکومت

هدف جنگ 12 روزه تسخیر ذهن‌ها و ایجاد یأس در مردم بود

اجرای طرح آفتاب مهربانی آستان قدس رضوی در تربت حیدریه

اگر زمین تخت است چرا ما از لبه آن سقوط نمی‌کنیم؟ توضیح زمین تخت گرایان را بخوانید