آخرین مطالب

نیاکان ما چگونه در شش سالگی توانایی شکار و مراقبت از نوزادان را می‌آموختند خواندنی ها

نیاکان ما چگونه در شش سالگی توانایی شکار و مراقبت از نوزادان را می‌آموختند

  بزرگنمایی:
یک مطالعه جدید توسط دانشگاه ایالتی واشنگتن نشان می‌دهد که سبک زندگی شکارچی-گردآورنده که سبک زندگی ۹۹٪ از نیاکان نسل بشر بوده، یادگیری سریع کودکان را در یک محیط اجتماعی منحصر به فرد، تسهیل می‌کرده است.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

یک مطالعه جدید توسط دانشگاه ایالتی واشنگتن نشان می‌دهد که سبک زندگی شکارچی-گردآورنده که سبک زندگی 99٪ از نیاکان نسل بشر بوده، یادگیری سریع کودکان را در یک محیط اجتماعی منحصر به فرد، تسهیل می‌کرده است.
 
یک مطالعه جدید بر روی کودکان در جنگل‌های حوضه کنگو نشان داد که سبک زندگی شکارچی موجب می‌شود تا کودکان تا سن شش یا هفت سالگی مهارت‌هایی همچون شکار، شناسایی گیاهان خوراکی و مراقبت از نوزادان را فرا بگیرند.
 
این پژوهش توضیح می‌دهد که چگونه بسیاری از ویژگی‌های فرهنگی در میان گروه‌های شکارچی-گردآورنده در محیط‌های متنوع طبیعی آفریقا طی هزاران سال حفظ شده‌اند. محیطی که در آن دانش فرهنگی نه‌ تنها از سوی والدین بلکه از سوی جامعه گسترده‌تر منتقل می‌شود.
 
بری هیولت، استاد انسان‌شناسی در دانشگاه ایالتی واشنگتن و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: «ما روی شکارچی-گردآورنده‌ها تمرکز می‌کنیم زیرا این شیوه زندگی 99 درصد از تاریخ بشر است. بدن و ذهن ما برای زندگی در گروه‌های کوچک و صمیمی و نه برای زندگی شهری مدرن طراحی شده‌اند. با بررسی نحوه یادگیری کودکان در این جوامع، هدف ما کشف مکانیسم‌هایی است که باعث شد تا انسان‌ها با محیط‌های متنوع در سراسر جهان سازگار شوند.»
 
کودکان از چه کسی و چگونه کودکان یاد می‌گیرند؟
 
هیولت و همکارانش با استفاده از داده‌های مشاهداتی و قوم‌نگاری، حالت‌های مختلف انتقال فرهنگی را در کودکان بررسی کردند تا به این سوال پاسخ دهند که کودکان در جوامع شکارچی-گردآورنده از چه کسی و چگون یاد می‌گیرند؟
 
یافته‌های اصلی این تحقیق نشان داد که اعضای خانواده گسترده نقش بیشتری در انتقال دانش فرهنگی به کودکان دارند. تاثیری که در مقایسه با آنچه قبلا تصور می‌شد، بسیار بیشتر است.
 
همچنین این مقاله با تاکید بر منابع یادگیری متنوع نشان داد که حدود نیمی از دانش فرهنگی که کودکان و نوجوانان شکارچی-گردآور به دست می‌آورند، از افرادی است که با آنها نسبت خونی ندارند. این یافته‌ها در تضاد با مطالعات پیشین است که عمدتا بر انتقال دانش از والدین به فرزندان تأکید داشتند.
 
تفاوت با مدل خانواده هسته‌ای غربی
 
هیولت توضیح می‌دهد که این تفاوت به دلیل نحوه یادگیری کودکان در جوامع شکارچی-گردآور است؛ جایی که آن‌ها از والدین، همسالان و حتی بزرگسالان غیرمرتبط در جامعه آموزش می‌بینند. این امر با مدل خانواده هسته‌ای غربی که در آن یادگیری اغلب به والدین یا معلمان در محیط‌های رسمی مدرسه محدود می‌شود، تفاوت چشمگیری دارد.
 
در کمپ‌های کوچک شکارچی-گردآور، معمولاً 25 تا 35 نفر در خانه‌هایی با فاصله نزدیک از هم زندگی می‌کنند. این شرایط به کودکان اجازه می‌دهد تا از افراد مختلف مشاهده و یادگیری کنند. مهارت‌هایی نظیر مراقبت از نوزادان، آشپزی و شکار اغلب از طریق فرآیندی غیرمستقیم و غیرکلامی آموخته می‌شوند.
 
نقش ارزش‌های اجتماعی در یادگیری
 
این مطالعه همچنین اهمیت ارزش‌هایی نظیر برابری، احترام به استقلال فردی و اشتراک‌گذاری گسترده را در شکل‌دهی نحوه انتقال دانش فرهنگی میان شکارچی-گردآورها برجسته می‌کند. برای مثال، کودکان از طریق مشاهده رفتار بزرگسالان و همسالان خود اهمیت برابری و استقلال را می‌آموزند. آن‌ها مجبور به یادگیری نمی‌شوند بلکه آزادی دارند تا مهارت‌ها را به شیوه خودشان کشف و تمرین کنند. این آزادی، درک عمیقی از فرهنگ‌شان را در آن‌ها ایجاد می‌کند.
 
فرهنگ انباشتی
 
هیولت می‌گوید: «این روش یادگیری به آنچه ما «فرهنگ انباشتی» یعنی توانایی ساختن بر مبنای دانش موجود و انتقال آن از نسلی به نسل دیگر می نامیم، کمک می‌کند.» او توضیح می‌دهد که بر خلاف بسیاری از حیوانات که یادگیری اجتماعی‌شان محدود به چند مهارت است، انسان‌ها ساختارهای ذهنی و اجتماعی پیچیده‌ای دارند که امکان انتقال هزاران ویژگی فرهنگی را فراهم کرده است. این توانایی، انسان‌ها را قادر ساخته تا در محیط‌های متنوع از جنگل‌های انبوه گرفته تا بیابان‌های خشک، نوآوری و سازگاری کنند.
 
نتایج این مطالعه در مجله آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشر شده است.
 
منبع: یورونیوز


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

آزمون صداقت در نحوه برخورد با مفسدان خودی

عراقچی: اگر برجام بد بود، اسنپ‌بک شما را برگرداند به قبل از برجام؛ پس باید از آن استقبال کنید

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش: نسل جدید بومیان دنیای دیجیتال هستند/ فرماندار: 15 هزار دانش‌آموز تربت حیدریه مبانی هوش مصنوعی را فرا گرفته اند

مجتمع عظیم صنعتی تربت حیدریه پس از 14 سال احیا شد

راهیابی نمایش«جفت شیش» از تربت حیدریه به جشنواره استانی سودای عشق

سومین جشنواره توانمندی‌های روستایی شهرستان تربت حیدریه

شناخت فرصت‌ها، چالش‌ها و مسایل فرهنگی در کمیته‌های پنج‌گانه شورای فرهنگ عمومی

جشن آبانگان در روستایی ییلاقی حصار تربت حیدریه برگزار می شود

حضور تربت حیدریه با نمایش(فردا) در جشنواره ی تئاتر خراسان رضوی

برگزاری جشن بزرگ زعفران در تربت حیدریه

راهپیمایی 13 آبان در تربت‌حیدریه برگزار شد

نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی در بخش رخ تربت‌حیدریه به بهره‌برداری رسید

رئیس اسبق دادگستری استان تهران: مرحوم رئیسی به حدی انقلابی بود که می خواست یک کاریکاتوریست اهانت کننده که یک مقام عالی را کشیده بود اعدام کند ولی رهبری نگذاشتند

افتتاح مجموعه تاریخی فرهنگی و گردشگری آب انبار شیرچهارسوق تربت‌حیدریه

برگزاری نخستین اینفو تور جاذبه های گردشگری در شهرستان زاوه

اجرای پویش ملی سلامت دهان و دندان در مدارس تربت‌حیدریه

مراسم نکوداشت استاد محمدرضا خسروی حقوقدان و نویسنده نام‌آور خراسانی برگزار شد

تولستوی: گفت‌وگوهای گروه 3+3 به حل چالش‌های منطقه‌ای کمک می‌کند/ زنگنه: ایران و روسیه از نظر گفتمان و راهبرد به یکدیگر نزدیک شده‌اند/ملت ایران روسیه را دوست و شریک قابل اعتماد خود می‌داند

نتایج سوء تغییر اقلیم بر سفره بهره‌برداران کشاورزی تربت‌حیدریه

تصاویر: نمایش موزیکال «الیور توئیست»

ترامپ، ایران و وسوسه غلط نتانیاهو

برگزاری نخستین نمایشگاه جهیزیه و ازدواج آسان در تربت‌ حیدریه

برخی جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و مه‌آلود است

رونمایی نایکی از کفش هوشمند جدید؛ دوچرخه‌ برقیِ پاها که سرعت دویدن را بیشتر می‌کند

ظریف: شیفتگی نسبت به روسیه و غرب، هر دو خطر دارد

اجرای طرح انتقال آب هزارمسجد به مشهد

با درخشش فوتسالیست تربت‌حیدریه تیم ملی دختران ایران قهرمان آسیا شد

مقتولی که پس از 10 سال به خواب شاهد آمده بود باعث افشای راز 10ساله پرونده قتل شد

تصاویر: عروسی عشایر کرمانج در کلات نادر

فعالیت 522 پرستار در شهرستان تربت‌ حیدریه

تحلیلی بر جهش حیرت‌آور قبوض آب به بهانه افزایش پلکانی مصرف

پرداخت یکهزار و 800 میلیارد ریال غرامت به کشاورزان خراسان رضوی

آغاز پروژه احداث شبکه روشنایی معابر در بلوار ورزش تربت حیدریه

کوسه‌های «بی‌خطر» یک شناگر را بلعیدند

«قصر دیوانگان»؛ داستان قدیمی‌ترین آسایشگاه روانی جهان

اختصاص 110 میلیارد تومان به طرح‌های اشتغالزایی کمیته امداد تربت‌حیدریه

کمبود 18 هزار معلم در خراسان رضوی /درخواست تغییرنام وزارت آموزش و پرورش به وزارت فرهنگ / لزوم تداوم آموزش هوش مصنوعی در مدارس/ کمبود 53مدرسه در تربت حیدریه

تصاویر: جشنواره «دیزی» خراسان‌شمالی

برگزاری نهمین کاروان ترویج بهره‌وری الگوی کشت در بخش رُخ تربت‌حیدریه

خرید توافقی زعفران در برنامه امسال دولت

تهدیدات اقلیمی مهمترین چالش حوزه زعفران خراسان رضوی

آبخیزداری تنها راهکار برای حفاظت از آب

گزارش تصویری از طاق‌دره اولین مجتمع گردشگری صخره ای شرق کشور

قهرمانی تیم فوتسال زیر 13 سال تربت‌حیدریه در لیگ برتر خراسان رضوی

افتتاح 3 زمین چمن مصنوعی در شهرستانهای تربت حیدریه و زاوه

تجدید فعالیت نخستین دارالایتام کشور برای نگهداری و حمایت از 300 کودک

ونزوئلا درسی برای آینده ی نزدیک

مردی که می‌توانست با «سوت‌زدن» در تلفن جنگ هسته‌ای راه بیندازد!

عجیب ترین فاجعه هوایی: هواپیما سالم فرود آمد ولی همه 301 مسافرش مُردند

آیا امریکا به یک توافق «بزرگ و زیبا» با ایران دست می‌یابد؟