آخرین مطالب

تخریب یا استحکام‌بخشی یکی از قدیمی ترین دبیرستانهای تربت حیدریه، مساله این است اخبار منطقه

تخریب یا استحکام‌بخشی یکی از قدیمی ترین دبیرستانهای تربت حیدریه، مساله این است

  بزرگنمایی:
انتشار مطلبی در فضای مجازی مسوولان تربت حیدریه را بین تخریب یا مقاوم‌سازی دبیرستان "رازی" این شهر سرگردان و برنامه آنان برای بازسازی این فضای آموزشی را با مشارکت خیران، ابتر گذاشته است.

پایگاه خبری نوید تربت:www.navidtorbat.ir

نوید تربت –علیرضا حسینی مقدم- انتشار مطلبی در شبکه‌های اجتماعی با این مضمون که "تخریب هویتی دیگر، به بهانه نوسازی"، مسوولان تربت حیدریه را بین تخریب یا مقاوم‌سازی دبیرستان "رازی" این شهر سرگردان و برنامه آنان برای بازسازی این فضای آموزشی را با مشارکت خیران، ابتر گذاشته است.

به گزارش نوید تربت، دبیرستان رازی تربت‌حیدریه واقع در خیابان "کاشانی 8" با بیش از نیم قرن سابقه، یکی از قدیمی‌ترین مراکز آموزشی در بافت مرکزی این شهر است که مانند دبیرستان "البرز" تهران، شماری از افراد سرشناس و موثر در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این شهرستان را در دامان خود پرورده است.

طبق نظر اداره نوسازی و تجهیز مدارس خراسان رضوی، بخش قدیمی دبیرستان رازی ناایمن و غیرقابل استفاده است که حتماً باید تخریب شود و در شرایط کنونی نیز طبقه دوم بنا غیرقابل استفاده است و دانش‌آموزان تنها می توانند از طبقه نخست استفاده کنند.

بر اساس رایزنی های صورت گرفته، اخیرا "مهدی مروج‌تربتی" از نیکوکاران بنام تربت‌حیدریه پذیرفته بود که پس از تخریب و نوسازی بنای این مرکز آموزشی کهن، با هزینه شخصی خود، یک مجموعه ورزشی نیز برای دانش‌آموزان بنا کند، اما انتشار یک مطلب در فضای مجازی، منجر به توقف این اقدام خیرخواهانه شد و همه چیز را معلق گذاشت.

 

یک تیتر احساسی، 30 میلیارد تومان را هوا کرد

یکی از دانش‌آموختگان قدیمی دبیرستان رازی و رییس اسبق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان "زاوه" که خود اکنون به شغل شریف معلمی مشغول است، اظهار کرد: فردی با یک تیتر احساسی و نسنجیده، زمینه دلسرد شدن این نیکوکار تربتی را فراهم آورد و چنانکه گفته‌ می شود وی که قرار بود در این دبیرستان 30 میلیارد تومان هزینه کند، بنا بر شنیده ها از این امر منصرف شده است.

میثم امانی با بیان اینکه من نیز با تخریب آثار تاریخی مخالف هستم، افزود: اما در این شرایط دشوار اقتصادی کشور و نیاز مبرم آموزش و پرورش به توسعه و نوسازی فضاهای آموزشی، تا کی باید منتظر ماند تا یک شهروند متمکن دلسوز پیدا شود و بدون هیچ چشم‌داشتی بخواهد در زادگاه خود یک دبیرستان 14 کلاسه به همراه یک ورزشگاه بسازد؟

وی با اشاره به تاریخچه تخریب برخی مدارس قدیمی تربت حیدریه در سالیان گذشته اظهار کرد: شگفت اینکه چند سال پیش دبیرستان قدیمی "امیرکبیر" در انتهای خیابان قائم تخریب شد و دبستان "رضاییه"، مربوط به دوران احمدشاه قاجار، در بلوار بهشتی این شهر تخریب و به زمینی بایر تبدیل شد، اما هیچ صدایی از کسی درنیامد.

 

دبیرستان رازی جزو هویت ملی ما است و نباید تخریب شود

معاون آموزش متوسطه اداره آموزش و پرورش تربت‌حیدریه، در مقام مخالفت با تخریب دبیرستان رازی گفت: این فضای آموزشی بخشی از حافظه تاریخی مردم در تربیت مردان تاثیرگذار تاریخ شهرستان و حتی استان است و نباید تخریب شود.

محمد محمودی افزود: در عین حال با توجه به فرسودگی نسبی بنا، شایسته است با هدف حفظ این بنای بزرگ آموزشی، دبیرستان بازسازی و استحکام بخشی شود.

 

دبیرستان رازی نفس‌های آخرش را می‌کشند

مدیر اسبق دبیرستان رازی و عضو سابق شورای شهر تربت‌حیدریه نیز گفت: دبیرستان در فضایی به مساحت سه هزار مترمربع شامل 2 قسمت قدیمی و جدید است که زمان ساخت بخش قدیمی آن به سال 1335 و قسمت نوساز به 1373 بازمی‌گردد.

مهدی وقفی با بیان اینکه دبیرستان در مجموع دارای 15 کلاس است، افزود: هر چند دیوارهای ساختمان قدیمی محکم هستند، اما سقف آن ناایمن است و اکنون در طبقه دوم ساختمان کلاس درسی تشکیل نمی‌شود.

وی با بیان اینکه دبیرستان رازی تربت حیدریه بنا بر قولی نخستین یا دومین دبیرستان استان خراسان بزرگ بوده است، گفت: حتی حدود 10 سال پیش قرار بود بنای این آموزشگاه به عنوان "مدرسه ماندگار" در فهرست میراث فرهنگی به ثبت برسد که البته چون از چند شرط لازم برخوردار نبود، این کار به نتیجه نرسید.

وقفی هرگونه اقدام برای تخریب یا بازسازی بنای این دبیرستان را منوط به نظر کارشناسان اداره نوسازی و تجهیز مدارس دانست.

وی گفت: "محمدرضا براداران شرکا" رییس اسبق سازمان برنامه و بودجه کشور، اقتصاددان و مشاور مجمع تشخیص مصلحت نظام، پروفسور "امین علیزاده" استاد دانشگاه فردوسی و رییس اسبق آبخیزداری کشور، "جلال رفیع" حقوقدان، نویسنده و عضو هیات تحریریه روزنامه اطلاعات، خلبان شهید "علی خوش‌نیت"، "فریدون جیرانی" نویسنده و کارگردان، "علی‌اکبر سیاسی" استاد ریاضات دانشگاه تهران و دهها چهره شاخص دیگر از جمله دانش آموختگان دبیرستان رازی تربت حیدریه هستند.

 

خیران مدرسه‌ساز ستودنی و امید ما هستند

معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت‌حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: به تازگی در نشست مشترکی که با حضور مسوولان آموزش و پرورش و خیر مدرسه ساز تربت حیدریه برگزار شد، بر ظرفیت بزرگ و ستودنی خیران در رفع مشکل فضاهای آموزشی شهرستان تاکید شد.

علی‌اکبر کی‌پور افزود: خوشبختانه فضای اداری شهرستان به سمت تصمیم‌سازی حول محور انسجام مدیریتی و به سمت و سوی وحدت رویه در ارایه خدمات پیش می‌رود و سیاست‌گذاری‌ها ظرف سال گذشته به نحوی بوده که تا حد ممکن تداخل و ناهماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، پیش نیاید.

وی گفت: بر این اساس ساختار اداری شهرستان آمادگی لازم را برای همکاری با نیکوکاران عزیزی که با اهداف خیرخواهانه، درصدد رفع بخشی از کمبودهای آموزشی و فرهنگی شهرستان هستند، دارد.

 

دبیرستان رازی تخریبی و غیرقابل استفاده است

معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش شهرستان تربت‌حیدریه نیز گفت: طبق نظر اداره نوسازی و تجهیز مدارس خراسان رضوی، بخش قدیمی دبیرستان رازی ناایمن و غیرقابل استفاده اعلام شده‌ است.

دبیرستان رازی تربت‌حیدریه سرگردان بین تخریب یا استحکام‌بخشی

حجت صالحی افزود: در نامه این اداره کل به صراحت آمده‌ که بخش قدیمی دبیرستان قابلیت مرمت نداشته و حتماً باید تخریب شود و الان نیز طبقه دوم آن غیرقابل استفاده است و دانش‌آموزان تنها از طبقه نخست استفاده می‌کنند.

وی با انتقاد از انتشار چنان مطلبی در فضای مجازی گفت: به تازگی در نشستی با حضور تربتی‌های مقیم تهران، این موضوع مطرح و اعلام آمادگی شد که وضعیت دبیرستان رازی با حضور خیران و کارشناسان اداره نوسازی دوباره بررسی‌ شود و چنانچه قابل بازسازی و مقام‌سازی تشخیص داده شد، همه تابع مقررات باشند.

صالحی افزود: البته نیکوکار خیراندیش "مروج تربتی" همچنان بر سر تعهد خود هست و طبق قولی که داده‌ فضای فرهنگی و ورزشی را برای دانش‌آموزان تربت‌حیدریه خواهد ساخت.

 

نباید برای ساخت و ساز اماکن ورزشی و آموزشی محدودیت گذاشت

این نیکوکار نیک‌اندیش نیز گفت: نخستین جرقه ساخت یک مجموعه بزرگ ورزشی در تربت‌حیدریه، وقتی در ذهنم زده‌ شد که دیدم در یک سالن 200 متری نزدیک به 700 دانش‌آموز مشغول انجام ورزش ژیمناستیک هستند.

مهدی مروج تربتی افزود: تاکنون هفت بار برای این مورد خاص به تربت‌حیدریه آمده و با مشایعت مدیر آموزش و پرورش چند زمین پیشنهادی را ارزیابی کرده ایم که یا کوچک و یا دور از مرکز شهر بوده اند.

وی گفت: ساختمان قدیمی و فرسوده دبیرستان رازی هم مرکزیت دارد و هم نامه تخریبی بودن آن به تایید اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس رسیده‌ است.

وی خاطرنشان کرد: در عین حال میدان برای کسانی که مدعی بازسازی و یا مقاوم‌سازی این بنا هستند، باز است و من نیز اکنون مشغول ساخت چند طرح عمرانی در مشهد و تربت‌حیدریه هستم و البته که از ساخت مجموعه ورزشی و آموزشی در تربت حیدریه نیز منصرف نشده ام.

یک خیر مدرسه‌ساز تربت حیدریه نیز که خواست تا نامش فاش نشود، با انتقاد از برخی اقدامات نسنجیده فعالان فضای مجازی اظهار کرد: کسانی که مخالف تخریب و نوسازی دبیرستان رازی هستند، آیا خبر دارند مدارس تربت‌حیدریه به سمت 2 نوبته شدن رفته‌اند و کسانی که خود را دلسوز مواریث تاریخی معرفی می کنند، بدانند که هر یک از این دانش‌آموزان آینده‌ساز کشور و میرایث تاریخی واقعی ما هستند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اجرای میدانی نمایش لالایی مهتاب از غروب عاشورا تا شام غریبان

نماینده مجلس: تفرقه‌افکنی در شرایط جنگی بازی در زمین دشمن است

در 12 روز تجاوز رژیم صهیونیستی ،تأمین و توزیع سوخت بدون کوچک‌ترین وقفه ادامه یافت

عراقچی:در مذاکرات مسقط، بر پایان قطعی تحریم‌ها و مشارکت ایالات متحده در همکاری‌های اقتصادی گسترده‌ای تمرکز کردیم که می‌توانست فرصتی معادل یک تریلیون دلار را فراهم آورد

شناسایی 90 تخلف صنفی در تربت‌حیدریه

قیمت پایین وش‌پنبه مشکل اصلی پنبه کاران تربت حیدریه

اختصاص 59 میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت شهری تربت‌حیدریه

وزیر ارشاد: تداوم همبستگی اجتماعی نیازمند تجدید نظر در تنگ‌نظری‌های سلیقه‌ای و قانونی و جذب حداکثری همه علاقه‌مندان ایران است

خطر گرمازدگی، نوزادان را جدی بگیرید

تصاویر/ حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی در شب عاشورای حسینی

تشدید نظارت بر سلامت آب شرب در تربت‌حیدریه

هواشناسی: تابستان در ایران عملا چهار تا پنج ماهه شده

آیین سوگواری تاسوعای حسینی در تربت‌حیدریه+فیلم

تصاویر: دسته عزاداری «مشق شمشیر» نجفی‌های مقیم قم

فایننشال تایمز: سعودی پس از جنگ اخیر، در کنار ایران می‌ماند؛ چرا؟ / احتمال عادی سازی رابطه ریاض با تل آویو پایین آمد؟

فرماندارتربت حیدریه: تالارهای پذیرایی و پاساژها برای تولید برق خورشیدی اقدام کنند

مدیر برق تربت حیدریه: شهروندان برای کمک به تامین برق پایدار مصرف خود را کاهش دهند

استقبال شهروندان از استخر روباز تربت‌حیدریه

نماینده مردم در مجلس:نفوذی های اقتصادی ضربه بیشتری به مردم می زنند

ایران و معمای وحدت ملی؛ «کشتی‌ای که باید از طوفان عبور کند»

پلمپ مرکز زیبایی غیرقانونی در تربت حیدریه

میدل ایست آی: مقامات سه کشور عربی می‌گویند اسرائیل اولین کسی بود که سیگنال آمادگی برای آتش‌بس با ایران را فرستاد / جبهه داخلی اسرائیل نمی‌توانست بیش از دو هفته بمباران موشکی را تحمل کند

فاصله معنادار آمارتبدیل وضعیت اسناد دفترچه‌ای به تک برگی در خراسان رضوی

تصاویر: زندان اوین پس از حمله رژیم صهیونیستی

از تخت‌جمشید تا امروز: هویت ایرانی در برابر ایران‌هراسی/ پزشکیان در طول جنگ برخلاف توصیه‌های امنیتی کنار مردم ماند/ جنگ هویت ملت ایران را تقویت کرد

نماینده تربت حیدریه: جنگ خاتمه نیافته رژیم صهیونی به دنبال ترورهای کور و افزایش نارضایتی اجتماعی است

کشف و ضبط 1800 قلم کالای قاچاق و تاریخ‌گذشته در زاوه

صوفی: حاکمیت به استقبال تندروها و جنگ طلب ها نرود، دست به اصلاحات بزند/ مردم فارغ از سفره کوچک خود، به صحنه آمدند

تمرکز اعتبارات سال جاری تربت حیدریه بر پروژه‌های زیربنایی، درمانی و آموزشی

ایرانیان؛ تمدنی زنده در قلب تاریخ

رئیس کمیسیون محلات و توافقات شورای شهر تربت حیدریه:

به وقت شناسایی نفوذی های جاسوس

امام جمعه تربت حیدریه: تجاوز رژیم صهیونیستی موجب تقویت اتحاد و انسجام بین مردم شد

روایت امدادگر هلال‌احمر از ساختمان شهید چمران/ بسیاری از شهدا کودکان 12-10 ساله‌ بودند/ پیکر بی‌جان دختری را بعد از دو روز پیدا کردیم

میرشایمر: اسرائیل شکست خورد

لزوم رعایت قوانین و اخلاق حرفه ای از سوی تولید کنندگان آثار نمایشی

تحویل 450 قطعه زمین به متقاضیان مسکن در تربت‌حیدریه

اجرای برنامه هنری در پویش «چو ایران نباشد تن من مباد» توسط هنرمندان تربت حیدریه

5 کودک و نوجوان در روستای کشکک زاوه از زیر آوار دیوار نجات یافتند

نقدینگی بانکهای استان به نحو مطلوب تامین و توزیع شده است

خرید تضمینی گندم از کشاورزان تربت حیدریه از مرز 1500تُن گذشت

واکنش بانک ملی به ادعای هک و انتشار اطلاعات 73 میلیون حساب بانکی

ممنوعیت فروش نان توسط نانوایی‌ها به مغازه‌ها و رستوران‌ها

آتش‌نشانان تربت حیدریه به کمک تهرانی ها شتافتند

تصاویر: آخرین وضعیت ساختمان شیشه‌ای صداوسیما پس از حمله اسرائیل

جنگ ایران و اسرائیل؛ روز دهم/ پاسخ پزشکیان به درخواست مکرون مبنی بر خویشتنداری ایران: آمریکا به ما حمله کرده؛ باید پاسخ تجاوز خود را دریافت کنند/ کانال عبری به نقل از مقامات اسرائیلی: می‌خواهیم در روزهای آینده به جنگ در ایران، پایان دهیم

افزایش 33 درصدی اهدای خون در تربت‌حیدریه

سلیمی‌نمین: فاصله ای بین جمهوری اسلامی و ایران نیست/ نظام هرچه توانست برای رسیدن به توافق با آمریکا انجام داد اما آنها حیله گری کردند

اکسیوس: تلاش محرمانه و ناکام اردوغان برای دیدار پزشکیان و ترامپ یا ونس و مقامات ایرانی در استانبول

موج هفدهم حملات ایران به اسرائیل؛ رسانه‌های اسرائیلی: اصابت یک موشک به نزدیکی ساختمان وزارت داخلی در حیفا / شهردار حیفا: حمله موشکی اخیر دو مکان استراتژیک را هدف قرار داد