آخرین مطالب

دانشمند ایرانی برای اولین بار انرژی خورشیدی را از فضا به زمین آورد آی تی و فن آوری

دانشمند ایرانی برای اولین بار انرژی خورشیدی را از فضا به زمین آورد

  بزرگنمایی:
«علی حاجی‌میری» (Ali Hajimiri) دانشمند ایرانی، انرژی خورشیدی را بدون نیاز به حتی یک سیم، از فضا به زمین آورده‌ و می‌گوید که این کار برای نخستین بار انجام شده است.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
مؤسسه فناوری کالیفرنیا» (Caltech) خبر‌های مهمی در مورد انرژی جمع‌آوری‌شده از فضا دارد. پژوهشگران این دانشگاه به سرپرستی «علی حاجی‌میری» (Ali Hajimiri) دانشمند ایرانی، انرژی خورشیدی را بدون نیاز به حتی یک سیم، از فضا به زمین آورده‌اند و می‌گویند که این کار برای نخستین بار انجام شده است. این آزمایش، بخشی از پروژه مؤسسه فناوری کالیفرنیا موسوم به «پروژه انرژی خورشیدی فضا» (SSPP) است و این دانشگاه طی یک بیانیه مطبوعاتی، انتقال موفقیت‌آمیز آن را اعلام کرد. پژوهشگران در این پروژه، آزمایش انتقال نیرو را با استفاده از «آرایه مایکروویو برای آزمایش انتقال نیرو در مدار پایین» (MAPLE) انجام دادند. این آرایه، نمونه اولیه کوچکی روی ماهواره «نمایشگر انرژی خورشیدی فضا» (SSPD-1) است که ژانویه گذشته پرتاب شد.
پژوهشگران «مؤسسه فناوری کالیفرنیا» به سرپرستی «علی حاجی‌میری» دانشمند ایرانی، برای اولین بار توانستند انرژی خورشیدی جمع‌آوری‌شده از فضا را با موفقیت به زمین منتقل کنند.

به گزارش یاهو نیوز، «مؤسسه فناوری کالیفرنیا»(Caltech) خبرهای مهمی در مورد انرژی جمع‌آوری‌شده از فضا دارد. پژوهشگران این دانشگاه به سرپرستی «علی حاجی‌میری»(Ali Hajimiri) دانشمند ایرانی، انرژی خورشیدی را بدون نیاز به حتی یک سیم، از فضا به زمین آورده‌اند و می‌گویند که این کار برای نخستین بار انجام شده است.

این آزمایش، بخشی از پروژه مؤسسه فناوری کالیفرنیا موسوم به «پروژه انرژی خورشیدی فضا»(SSPP) است و این دانشگاه طی یک بیانیه مطبوعاتی، انتقال موفقیت‌آمیز آن را اعلام کرد. پژوهشگران در این پروژه، آزمایش انتقال نیرو را با استفاده از «آرایه مایکروویو برای آزمایش انتقال نیرو در مدار پایین»(MAPLE) انجام دادند. این آرایه، نمونه اولیه کوچکی روی ماهواره «نمایشگر انرژی خورشیدی فضا»(SSPD-1) است که ژانویه گذشته پرتاب شد.

پژوهشگران می‌گویند که آرایه MAPLE برای اولین بار توانست با موفقیت، نیروی خورشیدی جمع‌آوری‌شده در فضا را با استفاده از امواج مایکروویو به گیرنده‌ای روی پشت بام «آزمایشگاه مهندسی گوردون و بتی مور»(Gordon and Betty Moore Laboratory of Engineering) در محوطه مؤسسه فناوری کالیفرنیا بفرستد.

حاجی‌میری گفت: ما با آزمایش‌هایی که تاکنون انجام داده‌ایم، تأیید کردیم که MAPLE می‌تواند با موفقیت نیرو را به گیرنده‌های موجود در فضا منتقل کند. همچنین، ما توانستیم آرایه را طوری برنامه‌ریزی کنیم که انرژی خود را به سوی زمین هدایت کند. ما آن را روی زمین آزمایش کرده بودیم اما اکنون می‌دانیم که آرایه می‌تواند در سفر به فضا سالم بماند و در آنجا فعالیت کند.

انتقال بی‌سیم نیرو چگونه انجام می‌شود؟

ماهواره SSPD-1 که به فضاپیمای «ویگوراید»(Vigoride) شرکت «مومنتوس اسپیس»(Momentus Space) متصل است، از دو پنل تشکیل شده که برای جمع‌آوری انرژی خورشیدی استفاده می‌شوند. فرستنده‌هایی که در MAPLE تعبیه شده‌اند، انرژی جمع‌آوری‌شده را در یک فاصله معین ارسال می‌کنند. آرایه MAPLE که حدود یک فوت از فرستنده خود فاصله دارد، دارای دو گیرنده است که انرژی خورشیدی را جمع‌آوری می‌کنند و آن را به شکل برق جریان مستقیم درمی‌آورند. در طول آزمایش، از این برق برای روشن کردن دو LED در MAPLE استفاده شد. پژوهشگران توانستند یک LED را بلافاصله با جابه‌جایی انتقال بین گیرنده‌ها روشن کنند و دقت آرایه را نشان دهند. همچنین، آرایه MAPLE دارای پنجره‌ای است که به فرستنده‌ها امکان می‌دهد تا انرژی را به هدفی بیرون از فضاپیما مانند زمین بتابانند.

حاجی‌میری گفت: همان طور که اینترنت دسترسی به اطلاعات را دموکراتیک کرد، ما امیدواریم که انتقال انرژی بی‌سیم نیز دسترسی به انرژی را دموکراتیک کند. برای دریافت این نیرو به هیچ زیرساخت انتقال انرژی روی زمین نیاز نخواهد بود. این بدان معناست که ما می‌توانیم انرژی را به مناطق دورافتاده یا مناطقی بفرستیم که در اثر جنگ یا بلایای طبیعی ویران ‌شده‌اند.

توانایی انتقال بی‌سیم انرژی خورشیدی از فضا، پیامدهای زیادی برای انرژی‌های تجدیدپذیر دارد و ارزش آن به اندازه‌ای است که ژاپن قصد دارد استفاده از آن را تا اواسط دهه 2030 آغاز کند. یک گروه پژوهشی ژاپنی سعی دارد اجرای آزمایشی این فناوری را در سال 2025 با مشارکت عمومی و خصوصی انجام دهد.

از آنجا که نیاز روزافزون بشر به انرژی ادامه دارد، یک راه حل قوی مانند جمع‌آوری و انتقال انرژی خورشیدی از فضا می‌تواند گام بزرگی در جهت درست باشد. مجموعه برق مبتنی بر فضا می‌تواند 24 ساعت شبانه‌روز را کار کند؛ در حالی که جمع‌آوری انرژی خورشیدی مبتنی بر زمین هنگام شب متوقف می‌شود. اگر فرض کنیم که مناطق دورافتاده یا فاجعه‌زده زیرساخت‌های لازم را دارند، با این روش می‌توان برق را به آن مناطق فرستاد.

منبع: ایسنا



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دولتِ وعده‌ها در محاصره واقعیت‌ها/ جامعه در سال دوم، شعار نمی‌خواهد نتیجه می‌خواهد

اولین رصدخانه هوشمند آبهای زیرزمینی کشور در تربت‌حیدریه راه‌اندازی می‌شود

عملیات مشترک امداد زمستانی راهداری و هلال‌احمر تربت‌حیدریه آغاز شد

شناسایی 30 نفر مبتلا به اتیسم در تربت‌حیدریه

آغاز طرح تعویض بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های کم‌مصرف در تربت حیدریه

اهداء 20 سری جهزیه به افراد تحت پوشش بهزیستی تربت‌حیدریه

افتتاح استخر شهدای غواص تربت‌حیدریه با حضور وزیر ورزش و جوانان

خیرین سلامت بدانند حمایت از بیماران سرطانی فقط کمک به درمان نیست

پیتزا روی سپر جنگی؛ آیا سربازان هخامنشی مخترع واقعی پیتزا بودند؟

460 گونه گیاهان دارویی در شرایط شوری زیاد آب و خاک می‌توانند رشد کنند

شکست انزوای ایران با برگزاری اجلاس کمیته سیاسی مجمع بین‌المجالس آسیایی در مشهد

اهدای زندگی؛ میراث ماندگار یک مرد 37 ساله

تصاحب سهم ایران از تجارت جهانی زعفران توسط افغانستان و اسپانیا

ششمین همایش ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در تربت‌حیدریه برگزار شد/ دانشگاه تربت‌حیدریه حلقه واسط بین تولیدکننده و مصرف‌کننده گیاهان دارویی

سپر ایمنی ملی: طرح الزام‌آور واکسیناسیون آنفلوانزا در مدارس ایران / سلامت دانش‌آموزان، پاشنه‌آهنین توسعه

آغاز طرح پخت و توزیع نان سبوس‌دار کامل در تربت‌حیدریه

بیمارستان نهم دی تربت حیدریه به دستگاه پیشرفته نوار عصب و عضله مجهز شد

کسب مقام دوم شانزدهمین جشنواره ی سودای عشق توسط هنرمند تربت حیدریه

ایجاد مزارع الگویی گیاهان دارویی کم‌آب در تربت‌حیدریه

بازگشایی تنها سینمای تربت حیدریه، شاید وقتی دیگر

ششمین همایش ملی دوسالانه گیاهان دارویی و طب سنتی در دانشگاه تربت‌حیدریه برگزار می‌شود

مؤسسه پاستور فرانسه: آنفلونزای پرندگان درصورت جهش، می‌تواند همه‌گیری شدیدتر از کرونا ایجاد کند

کشف شواهد هولناک آدم‌خواری در نئاندرتال‌ها؛ قربانیان زنان و کودکان گروه رقیب بودند

سه پروژه مسکن مهر تربت‌حیدریه پس از 14 سال در آستانه تکمیل و بهره‌برداری قرار گرفت

کمبود 38 میلیون مترمکعبی منابع آب، مهم‌ترین چالش‌ توسعه پایدار تربت‌حیدریه

فرماندار تربت‌حیدریه: برنامه آموزشی ما باید به سمت جغرافیای گردشگری تغییر کند

کلنی‌های قدرت اجازه اصلاح آموزش و پرورش را نمی‌دهند/ مشاهده رد پای ذی‌نفعان در چاپ کتاب درسی و کمک آموزشی

رازهای هولناک بدن‌های مشهور که قرن‌ها سفر کردند/ از مغز اینشتین تا قلب پادشاه فرانسه

پلمب آرایشگاه زنانه مداخه‌گر در امور پزشکی در تربت‌ حیدریه

سرنوشت اینترنت میلیون‌ها ایرانی در دست این چند نفر/ مخالفت با فیلترینگ در تریبون، همراهی با آن پشت درهای بسته

وزیر علوم: از این پس فقط مقالات علمی معیار انحصاری ارتقا استادان نخواهد بود

دشمن در حال تقویت جنگ روانی برای القای شکست جمهوری اسلامی است

«جمعه سیاه» و تخلفات صنف پوشاک در مشهد

آغاز تصویربرداری فیلم کوتاه «برادری» در تربت‌حیدریه

سه بیماری خطرناک پشت در مدارس

فرماندار تربت حیدریه: در جنگ 12 روزه از تمام توان نظامی خود استفاده نکردیم

برگزاری تشییع شهید کردار و یک شهید گمنام در تربت‌حیدریه

یک هوش مصنوعی در یک سال میلیونر شد و حالا می‌خواهد «انسان» اعلام شود

مریخ‌نورد پرسویرنس سنگی را در مریخ یافته است که به آنجا تعلق ندارد

آغاز پروژه ممیزی 57 هزار ملک در تربت‌حیدریه

انسداد 105 حلقه چاه غیرمجاز و صرفه جویی 1.3میلیون مترمکعب آب در تربت‌حیدریه

افتتاح مرکز راهبری وپایش بار ناحیه شرق استان / آغاز اولین مرحله امحا و بازیافت چراغ‌های پرمصرف خراسان رضوی / رونمایی از دو خودروی تخصصی جدید به اداره برق

راز جنایت زن بلاگر و همدستش آشکار شد

راز پنهان ذوب مس در ایران باستان پس از 5 هزار سال آشکار شد

تصاویر: مسابقه عکاسی کمدی حیات وحش 2025

تخصیص4 هزار تن برنج به تربت‌حیدریه

از «چشم سوم» چیست و آیا به انسان قدرتی ماورایی می‌دهد؟

دو مقام سی‌و‌پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی به تربت حیدریه رسید

اصلاح و نوسازی سه واحد بزرگ تولید قارچ دکمه ای در تربت حیدریه

تولید بیش از 4هزار و 600 تن تخم مرغ در تربت حیدریه