آخرین مطالب

جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب:

همانطور که با مطالبات مردم لجبازی می‌شود، جامعه هم به لجبازی افتاده / نحله کیهانیه صراحتا تهدید و تحریک می‌کند سیاسی

همانطور که با مطالبات مردم لجبازی می‌شود، جامعه هم به لجبازی افتاده / نحله کیهانیه صراحتا تهدید و تحریک می‌کند

  بزرگنمایی:
یکی از مهم‌ترین چالش‌های سیاسی ما در سال آینده ناکارآمدی سیستم است. شرایط موجود هم شرایط خیلی جدی و خاصی است.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره چند چالش سیاسی مهم در سال 1402 گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های سیاسی ما در سال آینده ناکارآمدی سیستم است. شرایط موجود هم شرایط خیلی جدی و خاصی است.

و در گفتگو با «انتخاب» ادامه داد: ما چالش‌های متنوعی را در پیش داریم، چالش جدی ما بحث‌های اجتماعی و اقتصادی است و این هم به مطالباتی برمی گردد که از قبل در جامعه وجود داشته و به نوعی بی پاسخ ماند که در برخورد‌های پاییز 1401 شاهد آن بودیم. مطالباتی که مردم داشتند عملا بی پاسخ ماند و بر اساس مشاهدات و اعلام‌های رسمی از اعتراضاتی که مورد برخورد قرار گرفت و به اغتشاش رسید عملا این مطالبات بی پاسخ ماند و همه آن‌ها روی هم جمع شده و قاعدتا با توجه به شرایط کشور و جامعه در 1402 این‌ها نمود جدی تری پیدا می‌کند، خصوصا در بحث حجاب با توجه به فضایی که امروز می‌بینیم و جامعه آنرا برنتابیده است و عملا به جای کارفرهنگی همه در حال تهدید و در صدد برخورد هستند.

جواد امام افزود: نحله کیهانیه هم به نوعی به این بحث دامن می‌زنند و صراحتا هم تحریک و تهدید علیه وضع حجاب را دنبال می‌کند. آقایان اعتقادشان بود که اگر حکومت یکدست شود مشکلات حل می‌شود، اما تا زمانیکه نخواهیم اعتراضات را به رسمیت بشماریم و در سیاست هایمان تجدید نظر کنیم این مشکلات باقی خواهد ماند.

او در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تحولات اخیر در حوزه سیاست خارجی اظهار داشت: امروز بحث حل مشکلات منطقه‌ای در دستور کار است و آقای شمخانی سفر‌هایی داشته اند و قابل تقدیر است، اما باید دید این روابط پایدار خواهد ماند و در دراز مدت هم تاثیر جدی می‌گذارد؟ چگونه است که ما الان با کشوری به نام عربستان که این همه علیه یکدیگر اقدام کرده ایم و خط قرمز ما بود با وساطت چین مذاکره می‌کنیم، اما با غرب خیر؟

جواد امام اضافه کرد: به موازات این تحولات نباید به مشکلات اجتماعی و حل منازعات داخلی پرداخته می‌شد؟ اعلام شد رافت اسلامی شامل حال زندانیان شده و بر اساس آمار‌های رسمی بیش از هشتاد هزار زندانی آزاد شده اند که باید آن را به فال نیک گرفت و بعد گفتند این‌ها بیست و دو هزار نفرشان افرادی بودند که در اتفاقات پاییز دستگیر شده اند. ما در  اتفاقات پاییز هم افراد قابل توجهی را داشتیم که دچار آسیب شدند و خانواده‌های زیادی لطمه خوردند و حقوق مردم که اصل غیر قابل انکاری است، در اینجا ضایع شده.

او گفت:، مقدم بر رافت اسلامی، رعایت حقوق افراد است، آیا در این اتفاقات پاییز حقوق کسی ضایع نشد؟ همه در کمال قانون و ضوابط و اخلاق و اسلام و آنچه که مقبول و شایسته مردم و حکومت بود با آن‌ها برخورد شد؟ عده‌ای از افراد وقتی دستگیر شدند اصلا محکوم نشدند، در حالیکه در قانون، عفو شامل محکومین می‌شود. جا داشت که از آسیب دیدگان نیز دلجویی می‌شد و با افراد و مامورینی که خلاف قانون عمل کردند و باعث تشدید این شرایط شدند و اعتراضات را به اغتشاش کشیدند برخورد می‌شد، اما این اتفاقات نیفتاد. این‌ها چالش هاییست که در سال آینده با آن مواجه خواهیم شد. آقایان موفق شدند با قدرت این وضعیت را جمع کنند، اما مشکلات حل نشده است و مردم پاسخی که باید می‌گرفتند را نگرفتند.

وی در ادامه درباره نقش و تاثیر انتخابات در تحولات سیاسی سال 1402 افزود: انتخابات سال آینده مگر قرار است اتفاق ویژه‌ای داشته باشد؟ تا زمانیکه مردم را به حساب نیاوریم و در سیاست‌ها و رفتار‌ها تجدید نظر نکنیم، اتفاق خاصی نمی‌افتد؛ تا زمانیکه نگاه و قوانین و رفتار‌های استصوابی که تمام قوا و اجزا را در برگرفته است و غیر از بحث شورای نگهبان که باعث شد بیش از نیمی از مردم در انتخابات شرکت نکنند، عملا تا سطوح پایین کارشناسی و کارمندی را دربرگرفته است.

جواد امام اضافه کرد: من بعید می‌دانم که تغییر رویکرد اساسی صورت گرفته و اصلاح ساختار‌ها دنبال شود. تا زمانیکه مردم اعتمادشان برنگردد نمی‌شود از آن‌ها انتظار داشته باشیم که با حرکت‌های ظاهری بپذیرند و برگردند. ما اگر بخواهیم این روند را اصلاح کنیم، در درجه اول باید رویکردمان براساس مشارکت مردم باشد و مردم را به حساب بیاوریم، بنا به فرمایش امام مردم، ولی نعمتان ما هستند، ولی قانون اساسی ما به هیچ انگاشته شده و هرچه جلوتر می‌رویم به قیمت حذف مردم و جمهوریت تمام می‌شود.

او ادامه داد: امروز تصویری که از جامعه مشاهده می‌شود تصویری نیست که نسبتی با یک جامعه‌ی کاملا اسلامی داشته باشد و با شعار‌ها و ادعا‌ها فرسنگ‌ها فاصله دارد، چون جامعه به لجبازی افتاده است همانطور که با مطالبات مردم لجبازی می‌شود. ما باید برای اینکه مردم را به حساب بیاوریم باید قانون را فصل الخطاب قرار داده و به مردم برگردیم و همه در مقابل قانون یکسان و پاسخگو باشند.

جواد امام اظهار داشت: من فکر می‌کنم مهم‌ترین چالش جدی کشور ناکارآمدی‌ای است که به تصویر کشیده شده و تا زمانیکه نخواهند به مردم برگردند و نسبت به سیاست‌های غلط گذشته به صراحت تجدیدنظر کنند، قطعا این وضعیت ادامه دارد و آتش زیرخاکستر است و باید شاهد چالش‌های جدی تری در ابعاد متنوع‌تر باشیم. اینکه فکر کنیم تنها با حل مشکلات منطقه‌ای می‌توانیم بهبودی در سایر حوزه‌ها خصوصا منازعات داخلی داشته باشیم و گشایشی در وضعیت اقتصاد ایجاد کنیم، نادرست است؛ ما عملا شاهد هستیم که اتفاق ویژه‌ای نیفتاده است. اگر قرار است ما نظام جمهوری باشیم باید به خواسته اکثریت تن دهیم.

جواد امام درباره تغییرات در سطح گروه‌های سیاسی و ایجاد دسته بندی‌های جدید در سال 1402 گفت: فکر نمی‌کنم بحث جریانات سیاسی هم با تغییرات جدی مواجه شود، شاید عده‌ای به تمنای ورود به قدرت بخواهند دسته بندی‌هایی شکل دهند، اما آنچه مهم است احزاب و تشکیلات‌های سیاسی زمانی موفقند که مردم را نمایندگی کنند، متاسفانه امروز احزاب و گروه‌های سیاسی جایگاه واقعی خود را باتوجه به محدودیت‌ها از دست داده و عملا نمی‌توانند مطالبات مردم را نمایندگی و دنبال کنند. تا زمانیکه مردم نپذیرند و اعتمادشان برنگردد گروه‌های سیاسی نمی‌توانند موفق باشند، احزاب زمانی موفقند که اعتماد مردم برگردد و بدانند که می‌توانند در سرنوشتشان نقش داشته باشند.

او افزود: امروز هیچ گروه سیاسی‌ای که بتواند مطالبات جدی مردم را نمایندگی کند در کشور نداریم. احزاب سیاسی در قانون انتخابات هیچ جایگاهی ندارند. احزاب سیاسی را بیشتر برای داغ کردن تنور انتخابات می‌خواهند و بعد از انتخابات هم مطالبات مردم فراموش شده و یا اگر دنبال مطالبات مردم بودند با آن‌ها برخورد شده است. امروز مردم می‌بینند که احزاب هم اگر به صحنه برگردند و به احزاب اقبال نشان دهند، آنجایی که باید موثر باشند و بستر تصمیم سازی از آن جا می‌بایست شکل بگیرد با سد‌های جدی روبرو خواهند شد که هیچ تغییری در آن‌ها ایجاد نشده است؛ بنابراین من فکر می‌کنم که ما شاهد اتفاق خاصی نخواهیم بود و وضعیتی که ما امروز با آن مواجه هستیم قطعا از 1398 و 1400 بدتر شده است که بهتر نشده است.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تشکیل خانواده و فرزند آوری بدون زیر ساخت های مورد نیاز ممکن نیست

واژگونی خودرو در مه‌ولات دو کشته و مصدوم برجای گذاشت

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند