آخرین مطالب

سیارکی 10 برابر سریع‌تر از گلوله تفنگ، فردا از کنار زمین می‌گذرد خواندنی ها

سیارکی 10 برابر سریع‌تر از گلوله تفنگ، فردا از کنار زمین می‌گذرد

  بزرگنمایی:
راساس اعلام ناسا، یک سیارک که ۱۰ برابر سریع‌تر از گلوله تفنگ حرکت می‌کند و عرض آن نصف طول بال‌های یک هواپیمای بوئینگ ۷۶۷ است، فردا از نزدیکی زمین عبور می‌کند.

پایگاه خبری نوید تربت:www.navidtorbat.ir
اطلاعات ردیاب سیارکی ناسا نشان می‌دهد، یک سیارک با عرض 68 فوت (20.7 متر) در تاریخ 6 سپتامبر (16 شهریور) از کنار زمین عبور کند. براساس اعلام آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا، این سیارک با سرعت 10 برابر بیشتر از یک گلوله تفنگ در حال نزدیک شدن به زمین است. این سیارک موسوم به "QC 7" به اندازه نیمی از طول بال‌های یک هواپیمای بوئینگ 767، یعنی حدود 24 متر است، اما جای نگرانی نیست، زیرا خطر برخورد با زمین وجود ندارد.

به گزارش آی‌ای، اطلاعات ردیاب سیارکی ناسا نشان می‌دهد، یک سیارک با عرض 68 فوت (20.7 متر) در تاریخ 6 سپتامبر (16 شهریور) از کنار زمین عبور کند. براساس اعلام آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا، این سیارک با سرعت 10 برابر بیشتر از یک گلوله تفنگ در حال نزدیک شدن به زمین است.

این سیارک موسوم به "QC7" به اندازه نیمی از طول بال‌های یک هواپیمای بوئینگ 767، یعنی حدود 24 متر است. اگرچه سیارک QC7 نسبتا کوچکتر از بسیاری از سیارک‌های دیگر است، اما با سرعتی در حدود 9.10 کیلومتر در ثانیه به سمت زمین می‌آید، اما جای نگرانی نیست، زیرا خطر برخورد با زمین وجود ندارد.

طبق بیانیه ناسا، نباید نگران بود، زیرا احتمال برخورد QC7 با زمین، مانند شانس زنده ماندن یک گلوله برفی در جهنم است، چرا که این سیارک 4.6 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد. همچنین تاکید شده است که حتی اگر QC7 به زمین برخورد کند، تأثیر زیادی نخواهد داشت و تنها کاری که QC7 می‌تواند انجام دهد ایجاد یک انفجار مهیب همزمان با ورود به جو زمین است.

اما شاید برایتان جالب باشید که بدانید خطرناک‌ترین سیارک که احتمال بسیار کمی وجود دارد که با زمین برخورد کند، سیارک "بنو" (Bennu) است. کهکشان ما سیارکی دارد که اگر به زمین برخورد کند، می‌تواند بسیار خطرناک باشد. به گفته دانشمندان، می‌توان پیش‌بینی کرد که بنو که یکی از نزدیک‌ترین شهاب‌سنگ‌ها به زمین است، در 200 سال آینده دقیقاً کجا خواهد بود. با این حال، اگر بنو به زمین برخورد کند، آثار فاجعه‌باری خواهد داشت.

ناسا و سایر آژانس‌های فضایی، آستین‌های خود را برای تغییر مسیر سیارک‌های خطرناک به خصوص سیارک‌های بزرگ که احتمالاً در آینده به زمین برخورد می‌کنند و خسارات زیادی به بار می‌آورند، بالا زده‌اند. به همین دلیل آنها تصمیم گرفتند که پروژه "دارت" (DART) را راه‌اندازی کنند.

این پروژه که مخفف کلمه‌های "آزمایش تغییر مسیر دوگانه سیارک" است، یک مأموریت فضایی ناسا است که هدف آن، آزمایش یک روش دفاع سیاره‌ای در برابر اجرام نزدیک به زمین است. ناسا و آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز با هم روی این پروژه کار کرده‌اند.

پروژه دارت از نظر فنی توسط دفاتر و آزمایشگاه‌های متعدد ناسا پشتیبانی و توسط دفتر هماهنگی دفاع سیاره‌ای ناسا حمایت مالی شد؛ همچنین توسط دفتر برنامه ماموریت‌های سیاره‌ای ناسا در مرکز پرواز فضایی مارشال نظارت می‌شود. همکاران بین‌المللی ناسا برای پروژه‌های مرتبط یا آتی نیز آژانس فضایی اروپا (ESA)، آژانس فضایی ایتالیا (ASI) و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) هستند که از لحاظ مالی نیز کمک خواهند کرد.

فضاپیمای دارت (DART) در تاریخ 24 نوامبر 2021 با موشک "فالکون 9" متعلق به شرکت "اسپیس‌ایکس" به فضا پرتاب شد و از آن زمان تاکنون تقریباً 11 میلیون کیلومتر را به سمت سامانه سیارکی دوتایی "دیدیموس" و "دیمورفوس" طی کرده است. برخورد این فضاپیما با این سامانه سیارکی دوگانه برای تاریخ 26 سپتامبر 2022 برنامه‌ریزی شده است.

این فضاپیما روز دوشنبه 26 سپتامبر ساعت 19:14 به وقت منطقه زمانی شرقی (03:44 سه‌شنبه پنج مهر به وقت ایران) با سرعت تقریبی 24 هزار کیلومتر در ساعت با سیارک دیمورفوس (Dimorphos) برخورد خواهد کرد تا بتواند مسیر حرکت این جرم آسمانی را در اطراف سیارکی بزرگتر به نام دیدیموس (Didymos) تغییر دهد.

"آزمایش تغییر مسیر دوگانه سیارک "یا دارت، یک مأموریت فضایی با هدف آزمایش روشی برای پرهیز از برخورد سیارک‌ها به زمین است. این کاوشگر در اصل یک کاوشگر فضایی را به سیارک دوگانه دیدیموس خواهد کوبید تا آزمایش کند که آیا اثر جنبشی برخورد یک فضاپیما می‌تواند با موفقیت یک سیارک احتمالی را از مسیر برخورد با زمین منحرف کند یا نه. اگرچه دیمورفوس در مسیر برخورد با زمین نیست، اما این ماموریت، یک آزمایش برای بررسی این نکته است که آیا «فناوری برخورد جنبشی» برای منحرف کردن سیارک‌های بالقوه خطرناک موثر است یا خیر.

دیدیموس با قطر 780 متر، سیارک بزرگ‌تر در این سامانه است، در حالی که دیمورفوس، سیارک کوچک‌تر و ماهواره طبیعی دیدیموس با قطر 160 متر است. برای مقایسه باید گفت که سیارکی که در سال 2013 بر فراز شهر چلیابینسک روسیه منفجر شد، تنها 18 متر قطر داشت.

انتخاب هدف قرار دادن یک سامانه دوگانه از عمد انجام شده است. از آنجایی که این دو سیارک به دور یکدیگر می‌چرخند و هر دو را می‌توان با تلسکوپ‌های زمینی رصد کرد، به سرعت می‌توانیم ببینیم که آیا برخورد فضاپیمای دارت، مدار دیمورفوس را تغییر داده است یا خیر.

در نهایت نیز حدود چهار سال دیگر، ماموریت "هرا" (Hera) متعلق به آژانس فضایی اروپا با دیدیموس و دیمورفوس ملاقات خواهد کرد تا نتیجه برخورد DART را به طور دقیق بررسی کند.

منبع: ایسنا



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تصاویر: طبیعت بهاری هورامان تخت

دستگیری حفاران غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه

تصاویر: ویرانی گسترده در روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان

تربت حیدریه بیشترین بارش را تجربه خواهد کرد

کسب رتبه سوم نخستین جشنواره «کیش بهشت خانواده» توسط عکاس تربتی

تشکیل خانواده و فرزند آوری بدون زیر ساخت های مورد نیاز ممکن نیست

واژگونی خودرو در مه‌ولات دو کشته و مصدوم برجای گذاشت

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته