آخرین مطالب

پشت ویترین شورای شهر تربت‌حیدریه؛

چرا شهروندان مقصر مشکلات شهر را فقط شهرداری می دانند نه شورای شهر اجتماعی

چرا شهروندان مقصر مشکلات شهر را  فقط شهرداری می دانند نه شورای شهر

  بزرگنمایی:
در تربت‌حیدریه یک "تصور غلط" وجود دارد و آن اینکه شهروندان بیشتر به ویترین شهرداری توجه دارند تا شورای اسلامی شهر.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- در تقویم سیاسی ایران، نهم اردیبهشت یادآور روز مدنیت، مردم سالاری و تداعی‌گر نظامی است که در آن مردم در تصمیم‌سازی‌های آن سهیم و شریکند و همچنین فرصتی است تا عملکرد شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه را به نقد بنشینیم.  

پیش درآمد:

هر چند فصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به همراه هفت اصل به "شوراها" اختصاص یافته و اصول ششم، هفتم و دوازدهم نیز به اهمیت و کارکرد این نهاد مدنی پرداخته، اما در تربت‌حیدریه یک "تصور غلط" وجود دارد و آن اینکه شهروندان بیشتر به ویترین شهرداری توجه دارند تا شورای اسلامی شهر.

این بدان معناست هر چند عمر شوراهای اسلامی در شهرستان تربت‌حیدریه همپای دیگر نقاط کشور است، اما بر اساس تصور غلط یاد شده و یک دیدگاه ناثواب خدمات و جایگاه شوراهای اسلامی آن طور که باید و شاید به چشم مردم نمی‌آید و در مقابل شهروندان بیشتر از خدمات شهرداری تجلیل می‌کنند یا این دستگاه خاص را مورد انتقاد قرار می‌دهند.

بدتر آنکه رسانه‌های جمعی این خطه نیز در نشانه‌گاه خبری خود بیشتر شهرداری را مورد خطاب قرار می‌دهند.

 

شهرداری تنها مجری آنچه که شورای شهر وضع می‌کند است

مدیر مسوول و صاحب امتیاز نشریه نوید خراسان و پایگاه خبری نوید تربت در پیوند با این دیدگاه به خبرنگار ایرنا گفت: با وجودی که چنین ذهنیتی میان مردم وجود دارد، اما من به شخصه همیشه شورای اسلامی را مورد خطاب قرار می‌دهم.

محمدرضا سالارمقدم افزود: حتی زمانی که شهروندان در پیام‌های ارسالی به ما شهرداری را مورد انتقاد یا تجلیل قرار می‌دهند، هنگام انعکاس صدای شهروندان، شهرداری و شورای اسلامی را مورد خطاب قرار می‌دهم.

وی گفت: اما واقعیت تلخ آنست در ایران مردم همیشه ریشه خیلی از مشکلات خود را در دولت یا قوه مجریه جستجو می‌کنند و حال آنکه دولت تنها مجری قوانینی است که مجلس وضع کرده و در حوزه شهری نیز، شهرداری تنها مجری مقرراتی است که شورای اسلامی وضع می‌کند.

سالارمقدم افزود: اما در عمل شاهدیم در این خطه همیشه شهردارانی استیضاح شده‌اند که به انتخاب اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر منصوب شده و گناهشان نیز آن بوده که تنها تصمیمات شورای اسلامی شهر را اجرا کرده‌اند.

 

به اشتباه تصور می‌کنیم شهرداری مقصر اصلی است  

خبرنگار پایگاه خبری تابان تربت نیز به خبرنگار ما گفت: مشکل از آنجا ناشی می‌شود که خدمات یا کم‌کاری‌های شهرداری از عملکرد شوراهای اسلامی ناشی می‌شود و شوراها می‌بایست به تبیین مشکلات درون سیستمی خود بپردازند تا مردم با کمبودها و تنگناهای آنها آشنا شوند.

حمید حلاج افزود: اما در عمل چنین چیزی نمی‌بینیم و لذا مشکلات را در شهرداری جستجو کرده و به اشتباه تصور می‌کنیم شهرداری مقصر اصلی است.  

وی گفت: اگر شهروندان با محدودیت‌های تصمیم‌سازی در حوزه شهری آشنا شوند، چه بسا سطح توقعات خود را نیز پایین بیاورند.

حلاج بیان داشت: البته برخی اعضای شورا در یک سال اخیر نسبت به عملکرد و اقدامات و نیز برخی محدودیت‌ها ارتباط خوبی با رسانه‌ها داشتند، اما این موضوع اگر به همه اعضا تسری پیدا کند، به طور قطع نتیجه بهتری در بر خواهد داشت.

 

نباید شورای شهر را شورای شهرداری دانست

در پاسخ به این اظهارات عضو شورا و رییس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری، برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه به خبرنگار نوید تربت گفت: نباید شورای شهر را شورای شهرداری دانست و خروجی عملکرد شورای شهر را با خروجی عملکرد شهرداری سنجید.

مهدی جهانشیری افزود: واقعیت آن است اختیارات شورای شهر به مراتب فراتر از عملکرد سازمان‌های تحت نظارت خودش نظیر شهرداری است و مردم باید با گستردگی عملکرد شورای اسلامی که حدود و اختیارات آن در قانون اساسی آمده، آشنا شوند.

وی تصریح کرد: وظیفه شورای اسلامی همچون دیگر شوراهای اسلامی در سطح کشور یکی و در واقع در حکم یک پارلمان محلی محسوب می‌شوند و در نهایت وظیفه شورا قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای آن توسط شهرداری است.

نایب رییس کمیسیون عمران و شهرسازی همچنین گفت: به همین خاطر است که قالب مردم برای ارایه پیشنهاد و حتی انتقاد از عملکرد شهرداری، به کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر مراجعه و این نشان می‌دهد از نگاه آنها اولویت امور شهری، با شورای شهر است.

جهانشیری افزود: البته این‌که عملکرد شهرداری ملموس‌تر هست، امری طبیعی است زیرا شهرداری بازوی اجرایی شورای شهر و در واقع عملکرد مثبت و درست شهرداری به منزله عملکرد درست و مثبت قانون‌گذار می‌باشد و البته عکس آن نیز کاملاً صادق است.

وی در پاسخ به این سووال که شورا چقدر در پیشبرد اهداف شهرداری نقش دارد، گفت: شورا مغز متفکر، سیاست‌گذار و ناظر بر اجرای این تصمیمات می‌باشد و شهرداری نیز عامل اجرایی آن است.

عضو کمیسیون املاک و حقوقی در بخش دیگری به مشکلات درون سازمانی شورای شهر تربت‌حیدریه اشاره و اظهار کرد: واقعیت آن است قانون‌گذاری و تصمیم‌نویسی در این پارلمان محلی بر عهده هفت تفکر مستقل و متفاوت است (اعضای شورای شهر تربت‌حیدریه) و فقدان وحدت نظر بین این هفت نفر می‌تواند تبدیل به یک چالش درونی و در نتیجه اخلال در تصمیم‌سازی شود زیرا به هر حال متقاعد ساختن و همسوسازی طرف مقابل با خود، کار بسیار دشواری است.

جهانشیری در تشریح مشکلات برون‌سازمانی نیز گفت: عمده‌ترین مشکل ما کمیته انطباق و نیز فقدان اجرای مصوبات شورا توسط شهرداری است که خوشبختانه تا امروز از این حیث با مشکل چندانی مواجه نبودیم که منجر به زمین مانده کارها شود.

 

شورای شهر جای خودنمایی نیست

عضو شورا و رییس کمیسیون خدمات شهری و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه نیز گفت: با توجه به جایگاه اجرایی شهرداری به عنوان بزرگترین نهاد اجرایی یک شهر، امری طبیعی است که شهرداری بیشتر از شورای شهر دیده‌شود و لذا اینکه بگوییم "یک تصور غلط" شهرداری را پررنگ‌تر از شورا کرده، خودش یک جمله غلط است.

سیدجمال یوسف‌زاده افزود: بزرگی این نهاد اجرایی شهر به حدی است که با تمام دستگاه‌های اجرایی و خدماتی در سطح شهر ارتباط دارد به عبارت بهتر بخشی از خدمات دستگاه‌های اجرایی به طور مستقیم با شهرداری در ارتباط هستند.

وی با بیان اینکه وظیفه شورا برنامه‌ریزی‌های کلان است، اظهار کرد: کار شورا برنامه‌نویسی‌های پنج یا 10 ساله با هدف توسعه شهری و لذا جنس عملکرد ما از نوع تولید فکر، مطالعه، بررسی و نیز بحث و استدلال و به عبارت بهتر شورای شهر جای خودنمایی نیست.

نایب رییس  کمیسیون فرهنگی اجتماعی، ورزشی و جوانان در ادامه به مشکلات حوزه توسعه شهری اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود منابع آبی بحث مطالعات فضای سبز و جایگزینی پوشش گیاهی کم‌مصرف و در عین حال مثمر، بحث ترافیک، بافت فرسوده و نیز مباحث فرهنگی برای ما در اولویت هستند که البته تاکنون در حوزه سیما و منظر شهری، مردم شاهد نتایج تصمیم‌نویسی ما بوده‌اند و البته هنوز باید کارهای بیشتر انجام شود.

یوسف‌زاده افزود: به عنوان نمونه در حوزه آتش‌نشانی در حال طراحی اطلس مدیریت بحران هستم که نتایج آن به زودی رونمایی خواهد شد تا در شرایط حوادث غیرمترقبه به عنوان الگوی عملیاتی و راهبردی به منظور کاهش خسارت جانی و مالی مورد استفاده قرار گیرد.

وی در پیوند با موضوع امدادرسانی از شهروندان خیر درخواست کرد با توجه به کمبود امکانات و تجهیزات در حوزه آتش‌نشانی، چنانچه زمین یا امکانات مالی مازاد در اختیار دارند، برای ساخت و تجهیز ایستگاه آتش‌نشانی به شهرداری اهدا کنند.

رییس کمیسیون خدمات شهری همچنین به مشکلات برون‌سازمانی شورای اسلامی تربت‌حیدریه اشاره کرد و گفت: فقدان آگاهی لازم دستگاه‌های اجرایی با جایگاه شورای شهر، عمده‌ترین مشکل ما و لذا در بسیاری جلسات مجبور هستیم به مسوولان محلی اصل 133 قانون اساسی را یادآور شویم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تشکیل خانواده و فرزند آوری بدون زیر ساخت های مورد نیاز ممکن نیست

واژگونی خودرو در مه‌ولات دو کشته و مصدوم برجای گذاشت

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند