آخرین مطالب

نماینده سابق تربت حیدریه،زاوه و مه ولات در مجلس؛

مهمترین انتظار از دولت در سال جدید تغییر در کابینه متناسب با احیا و یا عدم احیای برجام است سیاسی

مهمترین انتظار از دولت در سال جدید تغییر در کابینه متناسب با احیا و یا عدم احیای برجام است

  بزرگنمایی:
اولین مسئله مهم دولت در سال جدید، تعیین تکلیف احیاء برجام است و سپس هم چه برجام احیا شود یا نشود، باید به منظور افزایش هم‌افزایی، تغییراتی در کابینه دولت ایجاد شود

پایگاه خبری نوید تربت:www.navidtorbat.ir

نوید تربت- نماینده سابق تربت حیدریه،زاوه و مه ولات در مجلس با بیان اینکه در سال جدید چند مسئله مهم وجود دارد که باید مورد توجه تیم دولت قرار گیرد، گفت: اولین این مسائل، تعیین تکلیف احیاء برجام است و سپس هم چه برجام احیا شود یا نشود، باید به منظور افزایش هم‌افزایی، تغییراتی در کابینه دولت ایجاد شود.

به گزارش نوید تربت،سعید باستانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مهمترین اقداماتی که باید در سال جدید از سوی رئیس‌جمهور صورت گیرد، اظهار کرد: رئیس‌جمهور مجری قانون اساسی است و اختیارات گسترده‌ای دارد. به عنوان نمونه احقاق حقوق مردم باید توسط رئیس‌جمهور پیگیری شود اما یکی از مشکلات ما این است که رئیس‌جمهور را به رئیس دولت تنزل داده‌ایم‌. این اتفاق از زمانی افتاد که مقام نخست‌وزیری در قانون اساسی حذف شد. لذا مشاهده می‌شود مردم در سفرهای استانی رئیس‌جمهور انتظار مواردی مانند ساخت جاده، اشتغال‌زایی، تامین آب و... را دارند و بیشتر مسائل اجرایی را از رئیس‌جمهور مطالبه می‌کنند تا وظیفه اصلی وی که پاسداری از قانون اساسی است.

وی ادامه داد: در حالی که بهتر است معاون اول رئیس‌جمهور وظایف حوزه دولت را در دست گیرد و رئیس‌جمهور استراتژی‌های کلان موجود در قانون اساسی را پیگیری کند.

باستانی با بیان اینکه در سال جدید چند مساله مهم وجود دارد که باید مورد توجه تیم دولت قرار گیرد، عنوان کرد: اولین این مسائل تعیین تکلیف احیاء برجام است. پس از آن چه برجام احیا شود چه نشود، باید به منظور افزایش هم‌افزایی تغییراتی در کابینه دولت ایجاد شود. دولت برای هر 2 حالت احیا یا عدم احیاء برجام باید برنامه داشته باشد و مجریان را هم متناسب با شرایط انتخاب کند.

این نماینده سابق مجلس ادامه داد: مثلا تیم اقتصادی دولت در صورت احیاء برجام باید با تیم اقتصادی در صورت عدم احیاء برجام متفاوت باشد. در صورت احیاء برجام و آزاد شدن منابع ارزی کشور به افراد چابک و بابرنامه‌ای نیاز است که بتوانند با این پول کارهای مختلف انجام دهند. اگر هم برجام احیا نشود، به کسانی نیاز است که بتوانند متناسب با آن شرایط کشور را اداره کنند؛ لذا دولت باید برای هر اتفاقی که برای برجام بیفتد، برنامه داشته باشد.

نماینده سابق تربت حیدریه،زاوه و مه ولات با بیان اینکه یکسری گسل‌های اجتماعی رو به رشد در کشور وجود دارد که رئیس‌جمهور باید امسال به این‌ها رسیدگی کند، افزود: در حوزه‌هایی نظیر فرهنگیان، کارگری، ایثارگری، امور بازنشستگان و... گسل‌هایی داریم که هر کدام بخش زیادی از اجتماع را درگیر خود کرده‌ و همین امسال باید حل شود چراکه میزان مشخصی از تاب‌آوری را دارد و از جایی به بعد قابل ترمیم نیست؛ لذا امسال سالی حیاتی برای رفع این گسل‌هاست و وظیفه مهمی در این خصوص بر عهده رئیس‌جمهور است.

 

معضل بانک‌ها باید حل و جلوی خلق پول گرفته شود

وی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و با بیان اینکه حل این مشکلات نیاز به جراحی‌های بزرگی دارد، گفت: در صحبت‌های نامزدهای انتخابات 1400 نیز بر این مساله تاکید می‌شد اما سپس این موضوعات به فراموشی سپرده شد. باید توجه داشت در صورت عدم انجام این جراحی مشکلات جدی‌تری پیش خواهد آمد. مثلا معضل بانک‌ها باید حل و جلوی خلق پول گرفته شود وگرنه حتی در صورت احیاء برجام هم باید منتظر افزایش قیمت دلار و نرخ تورم باشیم. امیدواریم تیم اقتصادی دولت در سال جدید بتواند این جراحی را در اقتصاد کشور انجام دهد.

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: این‌ها مهمترین اقداماتی است که دولت باید در سال جدید انجام دهد و سایر مشکلات نیز در ذیل این اقدامات اساسی حل خواهد شد.

باستانی در خصوص ارزیابی خود از عملکرد وزرای کابینه ابراز عقیده کرد: آقای رئیسی برای چیدن کابینه خود نمی‌خواست از بسیاری از افراد توانمندی که در طول سال‌های گذشته در کشور کار کرده‌اند، استفاده کند؛ لذا با بیان اینکه نمی‌خواهد از بانیان وضع موجود در کابینه استفاده کند، تمام افرادی که در سیاست حضور داشتند از بانیان وضع موجود شناخته و از ادامه خدمت کنار گذاشته شدند و این باعث شد مسئولیت بسیاری از امور به دست افراد جدیدی سپرده شود که تجربه اجرایی لازم را نداشتند، در حالی‌که حوزه اجرا، حوزه سختی است و نیاز به افراد باتجربه و بابرنامه دارد.

وی با بیان اینکه وجود چنین شرایطی پس از مدتی موجب بروز ایراد در پیشبرد امور کشور می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر رئیس جمهور، با آن آقای رئیسی زمان انتخابات و زمان چیدن کابینه متفاوت شده و درک بهتری از شرایط کشور دارد. لذا دیگر ریسک نخواهد کرد و احتمالا به دنبال افراد مناسب‌تری برای اداره امور اجرایی کشور خواهد رفت‌.

 

اگر سیستم کشور درست کار کند، سفر استانی چندان مفهومی ندارد

این نماینده سابق مجلس با اشاره به سفرهای استانی رئیس جمهور، بیان کرد: اینکه انجام سفرهای استانی توسط رئیس جمهور به طور کلی خوب است یا نه، بستگی به سیستم کشور دارد. اگر سیستم کشور درست کار کند، سفر استانی چندان مفهومی ندارد، کما اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا این گونه نیست که رئیس جمهور هر هفته به یک بخشی از کشور سفر کند. اما در کشور ما با توجه به بافت فرهنگی و اجتماعی موجود، انجام سفرهای استانی توسط رئیس جمهور و اعضاء کابینه اقدام مفیدی است، به شرط اینکه به نتایج خوبی منجر شود.

 

مصوبات سفرهای استانی می‌تواند باعث بروز اختلال در قانون بودجه شود

باستانی با اشاره به مصوبات سفرهای استانی، خاطرنشان کرد: کشور دارای قانون بودجه است که در آن بودجه اختصاص‌یافته به تمام قسمت‌ها مشخص شده است و هر مصوبه‌ای که دولت داشته باشد، باید از طریق همین قانون بودجه تامین اعتبار شود. لذا مصوبات سفرهای استانی می‌تواند باعث بروز اختلال در قانون بودجه شود.

وی ادامه داد: اگر مثلا اعتباری که به یک پروژه عمرانی در خراسان رضوی در قانون بودجه تخصیص داده شده است، با اعتباری که در سفرهای استانی برای آن مصوب می‌شود متفاوت باشد، مابه‌التفاوت آن باید از اعتبارات تخصیص داده شده به یک پروژه دیگر در نقطه دیگری از کشور تامین شود که این باعث برهم خوردن ساختار بودجه‌ای کشور می‌شود.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به سایر مشکلات این چنینی که در نتیجه مصوبات سفرهای استانی ممکن است رخ دهد، افزود: برخی از این مصوبات سفرهای استانی اگر انجام هم شوند، حتما در جای دیگری مشکلاتی را به وجود خواهند آورد. لذا این مصوبات گاهی باعث ایجاد تناقضاتی می‌شود و پیگیری آن‌ها برای معاون اجرایی رئیس جمهور نیز سخت خواهد شد و چون برای انجام این مصوبات باید از بودجه قسمت‌های دیگر استفاده شود، موجب بروز بی‌عدالتی نیز می‌شود.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند

چند حقیقت شگفت انگیز درباره هوش حیوانات که نمی دانستید

رضا نصری: اقدام نظامی ایران علیه اسرائیل «پاسخ» بود، نه «حمله»/ می‌خواهند ایران را مقصر این درگیری جلوه دهند