آخرین مطالب

سیاستگذاران پایتخت نشین کلید دار حل مشکلات صنعت خراسان رضوی استانی

سیاستگذاران پایتخت نشین کلید دار  حل مشکلات صنعت خراسان رضوی

  بزرگنمایی:
کمبود انرژی، تخصیص نیافتن مناسب ارز برای واردات ماشین آلات و مواد اولیه و عدم تامین نقدینگی به عنوان مهم‌ترین چالش‌های بخش تولید خراسان رضوی مطرح است که به گمان فعالان بخش خصوصی و دولتی، کلید حل این مشکلات در دست سیاست‌گذاران کلان کشور است.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

کمبود انرژی، تخصیص نیافتن مناسب ارز برای واردات ماشین آلات و مواد اولیه و عدم تامین نقدینگی به عنوان مهم‌ترین چالش‌های بخش تولید خراسان رضوی مطرح است که به گمان فعالان بخش خصوصی و دولتی، کلید حل این مشکلات در دست سیاست‌گذاران کلان کشور است.

ایرنا، اقتصاد خراسان رضوی بر پایه فعالیت بخش خصوصی استوار است و 95 درصد از واحدهای صنعتی این استان را فعالان بخش خصوصی تشکیل می دهند به طوری که در مجموع پنج هزار و 980 واحد صنعتی با سرمایه گذاری 55 هزار و 810 میلیارد ریال و اشتغالزایی برای 219 نفر در این استان وجود دارد که بر این اساس خراسان رضوی هفت درصد از میزان صدور پروانه های بهره برداری، هشت درصد از اشتغال و هفت صدم درصد از سرمایه گذاری حوزه صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است.

مشکلات فعالان اقتصادی خراسان رضوی را می توان به 2 بخش تقسیم کرد که بخشی از آن به داخل استان ارتباط دارد و بخشی هم ناشی از سیاستها و تصمیمات یا شرایط حاکم بر اقتصاد کشور است.

فعالان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی به جمع بندی اهم مشکلات فعالان اقتصادی استان پرداخته و مهمترین آنها از نظرشان که بیشتر جنبه عمومی در کل اقتصاد کشور را دارد، کمبود انرژی، دشواری رفع تعهد ارزی و برگرداندن ارز حاصل از صادرات و نیز اختصاص نیافتن به‌هنگام ارز است که فعالان اقتصادی را گرفتار کرده است.

بی تردید ضعف زیرساختها در حوزه اقتصادی استان از جمله کمبود آب، برق، گاز، عدم توسعه زیرساخت‌های مناسب برای استفاده از انرژی، قطع برق و گاز صنایع در فصول گرم و سرد سال، مشکلات تأمین مواد اولیه، پیش‌بینی نکردن منابع تسهیلاتی در بخش سرمایه ثابت از مهمترین مواردی است که فعالان اقتصادی بارها آن را مورد اشاره قرار داده اند.

آنان با تاکید بر کمبود زیرساختها و قطع اجباری برق و گاز صنایع در برخی فصول به عنوان مشکلی اساسی برای صاحبان صنایع؛ و در کنار آن کمبود نقدینگی و تاخیر در ابلاغ تسهیلات تبصره‌ای، تاخیر در تخصیص ارز ورود ماشین‌آلات و مواد اولیه را نیز از دیگر چالش‌ها و موانع عمده صنعت در خراسان رضوی برمی شمارند.

یک فعال بخش خصوصی و رییس کمیسیون حقوقی و قضایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز بزرگترین تهدید علیه تولید ملی را بحران انرژی دانست و گفت: کمبود انرژی برای صنایع، سبب بحران در تولید می‌شود و بدون شک اگر بر ارایه و اجرای راهکارهای حل بحران انرژی تمرکز نشود، در آینده صنایع نابود خواهند شد.

به گفته محمد سهامیان مقدم، به‌دلیل بحران انرژی و گازرسانی به مشترکان خانگی، برق صنایع قطع و اعلام می‌شود که از سوخت جایگزین استفاده کنند؛ اما تمامی صنایع از فضای لازم برای استفاده از سوخت جایگزین برخوردار نیستند، از سوی دیگر مخازن ال پی جی بسیار خطرناک هستند و برای استفاده، باید در فضایی خارج از محدوده صنایع نصب شوند، که هزینه ایجاد و نگهداری مخازن ال پی جی نیز بسیار زیاد است.

وی به تجربه قطع انرژی صنایع در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: گاز و برق شهرک صنعتی چناران در زمستان سال گذشته به مدت 20 روز قطع شد، که تجهیزات برخی از صنایع در شهرک یخ زد و نابود شد.

مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی که بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی از طریق این شورا پیگیری می شود، به پیگیریهای متعدد دبیرخانه از شرکتهای خدمات‌رسان انرژی در حوزه جبران خسارات به صنایع در زمان قطعی آن اشاره کرد و گفت: پیگیری‌های لازم از شرکتهای خدمات رسان انجام گرفته که در صورت انعقاد قرارداد میان این شرکتها با شرکت بیمه، بخشی از خسارات صنایع و واحدهای اقتصادی پرداخت خواهد شد.

علی اکبر لبافی در خصوص استفاده از سوخت جایگزین در صنایع گفت: برخی از صنایع مشعل دوم ندارند، استفاده از سوخت جایگزین در صنایع علاوه بر آلایندگی های زیاد، نیازمند تامین اعتبار است.

وی ادامه داد: قانونگذار در ماده 25 قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار بر این تاکید کرده که شرکتهای خدمات رسان نمی‌توانند گاز، برق و آب را قطع کنند، منتها این شرکتها برخلاف قانون مزبور قراردادی را با بنگاه‌های اقتصادی منعقد می‌کنند که مدت آن معمولاً هشت تا 10 ماهه است و عملاً در قالب این قراردادها از تعهدات خودشان می کاهند، این قراردادها باید در چهارچوب قانون باشد که متأسفانه این طور نیست.

لبافی اظهار کرد: از سوی دیگر خطوط انتقالی گاز به خراسان رضوی، کفاف مصرف و مشترکان را نمی‌دهد، دامنه مصرف انرژی در خراسان رضوی بسیار زیاد است که باید اصلاح‌ شود، ارزش گاز حرارتی در انتهای خط لوله، به مراتب کمتر از اواسط و اوایل آن است و برای اصلاح خطوط لوله، نیازمند بودجه کلانی در این حوزه هستیم.

یکی دیگر از فعالان بخش خصوصی و نایب رییس کمیسیون بهبود محیط کسب‌ و کار اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز کمبود زیرساختها و محدودیت دسترسی به حامل‌های انرژی و آب در بخش صنعت استان را ناشی از فقدان سند توسعه صنعتی در استان دانست.

مسعود مهدی زاده گفت: امروز شاهد فعالیت صنایع پرآب بر در مناطق کم آب استان هستیم در حالی که ارزش افزوده چندانی نصیب مردم آن مناطق نشده است، در واقع زمانی که سند بالادست خوبی نداریم، به تبع در پایین‌ دست نیز تصمیمات خوبی گرفته نمی شود.

کلید مشکلات صنعت خراسان رضوی در دست سیاستگذاران پایتخت

اقدامات دولتی برای حل مشکلات صنعتی

خوشبختانه خراسان رضوی تیم اقتصادی همدل و همراهی دارد، مسائل اقتصادی استان و آنچه به عنوان مانع پیش روی فعالان این بخش قرار دارد به صورت مکرر در دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان طرح و راهکارهای آن در نشست اصلی شورا با حضور استاندار تصویب می شود.

مسائلی که مربوط به تصمیمات دستگاه های اجرایی استان بوده است، از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان پیگیری و تا حدی حل شده است اما مسائلی که مربوط به سیاستهای کلان کشور بوده، برخی با پیگیری دبیرخانه و مسوولان مرتبط در مرکز کشور به نتیجه رسیده است.

معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با تایید مشکلات انرژی صنایع به ویژه گاز و برق به تشریح اقدامات انجام گرفته در این راستا پرداخت و گفت: انرژی جزو مباحث مهم سالهای اخیر صنایع خراسان رضوی بوده است که برخی از صنایع در طول سال با کمبود گاز یا برق مواجه می شوند.

ناصر بهزاد بیان کرد: در حوزه گاز با ناترازی این انرژی در شرق کشور مواجه هستیم، اما امسال با تدابیر اندیشیده شده در تامین سوخت دوم برای صنایع با تولی‌گری شرکت پخش فرآورده های نفتی استان، اقداماتی برای تامین فراگیر و ذخیره سازی سوخت دوم از سوی صنایع در حال انجام است، در این راستا تاکنون 335 میلیون لیتر نفت‌گاز و نفت کوره برای زمستان صنایع این استان ذخیره‌سازی شده است.

وی با تایید مشکل کمبود برق حوزه صنایع خراسان رضوی گفت: پارسال مساله کمبود برق صنایع با هماهنگی های انجام گرفته و تصمیماتی که کمیسیون انرژی استان گرفت، به نحو صحیحی مدیریت شد تا منجر به قطعی برق نشود، البته این مشکل در کشور سراسری بود و مختص خراسان رضوی نبود.

بهزاد در پاسخ به مشکل کمبود نقدینگی واحدهای صنعتی اظهار کرد: برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی، تسهیلات بانکی مختلفی ابلاغ شده است، بخشی از آن شامل تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه سال 1401 می شود که شهریور امسال ابلاغ شد و تاکنون 500 درخواست در این زمینه در سامانه مربوطه ثبت شده است.

وی در تشریح نحوه پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی گفت: اولویت بندی کمیته تخصصی مربوطه در توزیع تسهیلات، شامل دانش بنیان ها، طرحهای ایجادی و توسعه ای و فناور دارای اشتغالزایی مناسب، واحدهای صنعتی که محصول جدیدی به سبد تولیدشان اضافه کرده اند و واحدهای دارای برنامه و طرحهای توسعه با سرمایه گذاری بالا می شود.

وی تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه، تسهیلات رونق تولید و تسهیلات مربوط به کمکهای فنی و اعتباری را محل های تامین منابع مالی برای واحدهای تولیدی ذکر و بیان کرد: پرداخت تسهیلات از محل تبصره 18 قانون بودجه از شهریور امسال آغاز شده است اما برخی از واحدها هنوز در سامانه مربوطه ثبت نام نکرده اند.

معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تسهیلات و کمک های فنی و اعتباری نیز به آن دسته از واحدهای تولیدی اختصاص می یابد که در جریان بازسازی، نوسازی و نوگرایی قرار گرفته و در مفاد شیوه نامه مربوطه و همچنین بحث اشتغالزایی گنجانده شده باشند.

بهزاد افزود: امکان اختصاص تسهیلات دیگری نیز در قالب صندوق صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت سرمایه گذاری برای صاحبان صنایع وجود دارد اما در پرداخت تسهیلات برای تامین سرمایه ثابت واحدهای تولیدی با محدودیت جدی مواجه هستیم مگر آنکه واحدهای تولیدی طرح تحولی داشته باشند که تامین سرمایه ثابت برای آنها حیاتی شود.

وی در توضیح رقم تسهیلات بانکی بخش صنایع که امسال اختصاص یافته است، بیان کرد: 16 هزار میلیارد ریال در بخش کمکهای فنی و اعتباری به استان اختصاص یافته است، همچنین با اختصاص هشت هزار میلیارد ریال اعتبار در قالب تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه موافقت شده که تا 2 برابر این رقم، طرح برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شده است، تسهیلات رونق تولید نیز از محل منابع داخلی بانکها تامین می شود، سقف اعتباری ندارد و تا زمانی که بانکها بتوانند منابع آن را تامین کنند قابل پرداخت است.

 

کلید مشکلات صنعت خراسان رضوی در دست سیاستگذاران پایتخت

تخصیص ارز با اولویت طرحهای مزیت‌دار

معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، تاخیر در تخصیص ارز برای بنگاه های اقتصادی را موضوعی چندوجهی دانست و گفت: از یک سو باید محدودیتها در تامین آن را در کشور در نظر گرفت، از سوی دیگر باید اطلاعات در سامانه تقاضا برای مواد اولیه به درستی ثبت شود و روند تایید آن و اینکه ارز اختصاص یافته به تولید تبدیل شده است، برای دستگاه های متولی محرز شود، با این حال تامین ارز برای واردات ماشین آلات و مواد اولیه که نیاز مبرم بخش تولید باشد، به صورت ویژه پیگیری می شود.

بهزاد تصریح کرد: در صورتی ارز به واردات مواد اولیه و ماشین آلات درخواستی یک واحد تولیدی اختصاص می یابد که تولید مشابه داخلی محصول نهایی آن واحد در کشور وجود نداشته باشد، زیرا سیاستهای جاری دولت در جهتی است که برای حمایت از تولید داخل، از تجهیزات و دستگاه های ساخت داخل کشور استفاده و کمتر ماشین آلات خارجی وارد کشور شود.

وی بیان کرد: با این حال در برخی موارد ناگزیر به اختصاص ارز برای تامین مواد اولیه و ماشین آلات بخش تولید برای واحدهای صنعتی هستیم زیرا آن واحد فناوری یا خط تولید خاصی دارد که تامین موارد مزبور برای آن لازم و حیاتی است.

معاون امور صنایع اداره کل صمت خراسان رضوی گفت: سازمان توسعه تجارت با وجود محدودیت منابع ارزی کشور، موضوع تامین ماشین آلات برای واحدهای تولیدی مزبور را در اولویت قرار داده است، به طوری که واحدهایی که ثبت سفارش واردات ماشین آلات و مواد اولیه برای آنها انجام گیرد، تامین ماشین آلات مورد نیاز آنها با تایید دفتر تخصصی مربوطه در وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت ویژه پیگیری می شود.

بهزاد ادامه داد: یکی از دلایل تاخیر در اختصاص ارز، محدودیت در تامین منابع ارزی است اما نیاز واحدهای تولیدی دائما رصد شده و پیگیری لازم برای تامین مواد اولیه از دفتر تخصصی مربوطه در وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام می گیرد، دلیل دیگر تاخیر آن است که فردی که برای ثبت سفارش مواد اولیه اقدام می کند، به درستی واژه "تولید خود" را در سامانه مربوطه درج نمی کند.

وی اضافه کرد: درج نادرست اطلاعات برای درخواست مواد اولیه در سامانه مربوطه موجب تاخیر در اختصاص ارز به واحد تولیدی می شود، در برخی از موارد، صاحب واحد تولیدی نسبت به تامین مواد اولیه اقدام می کند اما تاخیر در ثبت اطلاعات مربوطه باعث می شود که درخواست های بعدی او نیز در سامانه قرار نگیرد.

به گزارش ایرنا، بخشی از مشکلاتی که فعالان اقتصادی با آن دست به گریبانند، در سطح استان و برخی هم با همفکری و هم‌ اندیشی مسوولان و فعالان اقتصادی قابل حل‌ و فصل است. برای حل مسائل کشوری باید مسیر پیگیری آن مشخص شود، در مجموع اگر انتقال مسائل اقتصادی به مسوولان کشوری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از مسیر صحیحی انجام بگیرد، به طور قطع اراده‌ای قوی برای حل مشکلات وجود خواهد داشت.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پزشکیان بعد از دیدار با رهبر انقلاب: بیشترین موضوعات مطرح شده در جلسه امروز مربوط به مشکلات اقتصادی کشور و راه برون رفت از آنها بود

نوشتاری بر حقوق و نیازهای نابینایان و کم بینایان جامعه بویژه در تربت حیدریه

آثار نمایشی هنرمندان تربتی به جشنواره تئاتر سودای عشق راه یافتند

بهسازی و آسفالت 5 محور راه روستایی تربت حیدریه بزودی آغاز می شود

اهداء لوح افتخار انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد به خیر نیک اندیش تربتی

برگزاری دورهمی خوشنویسان شهرستانهای تربت حیدریه و کاشمر

کسب رتبه برتر توسط روابط عمومی شرکت نفت منطقه تربت‌حیدریه برای سیزدهمین بار

مدرنترین استخر آموزش و پرورش تربت حیدریه تا پایان آبان ماه بازگشایی می شود

دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه رتبه نخست جشنواره شهید رجایی را کسب کرد

حافظ با رندی، تفکر خلاق و تفکر نقاد، درد جامعه را شناخت

مورچه‌هایی که با قطع پای مورچه‌ای دیگر، جان او را نجات می‌دهند

توقف عملیات ساخت کارخانه «احیای ریل» تربت‌حیدریه

شعار وفاق رئیس‌جمهور شعار مبارکی است، نمایندگان انتخاب استاندار را حق دولت می‌دانند

تصاویر: جشنواره آش ایرانی در زنجان

وال استریت ژورنال: ایران چهار دولت اردن، امارات، عربستان و قطر را تهدید کرده که در صورت استفاده اسرائیل از سرزمین‌ یا حریم هوایی آنان برای حمله به ایران، این کشورها را هدف قرار خواهد داد

انتقاد امام جمعه از وضعیت نابسامان مسکن در تربت‌حیدریه

جبهه پایداری از دیدار با پزشکیان چه هدفی را دنبال می کند؟ / اول سهم خواهی با زبان خوش، و اگر نشد، زدن زیر میز بازی

افتتاح 2 پروژه درمانی بسیج درتربت حیدریه

توزیع 14 تن گوشت گوساله و مرغ منجمد در تربت‌حیدریه

«بهشتی دورافتاده و پر از رمز و راز»: دیه‌گو گارسیا، جزیره‌ای استوایی که ورود به آن ممنوع است

کمبود مربی برای آموزش/ نبود واحد سیار/ بروز نبودن کتابها/ محتوای شبکه‌های اجتماعی / نبود نیکوکاران حوزه فرهنگ

با ورود صندوق های سرمایه گذاری بورس، حمایت از زعفران و زعفران‌کاران ادامه می یابد

نخاله های ساختمانی درحاشیه جاده تربت حیدریه - بایگ خطر آفرین است

دانش آموزان نوجوان تربتی در مسابقات کاراته کشوری افتخار آفریدند

پروژه جمع آوری فاضلاب تربت حیدریه 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

روزانه 15 تن مرغ در تربت حیدریه مصرف می شود

مرگبار‌ترین روز در تاریخ بشر چه روزی است و چگونه رقم خورد؟

تصاویر: روز ملی روستا و عشایر

گزارش تصویری از اقامتگاه بوم گردی" شومانی" در روستای ییلاقی حصار تربت حیدریه

مراسم " حرکت نمادین کاروان اسرای کربلا" در تربت حیدریه ثبت ملی شد

چاره‌ای جز خداحافظی با سبک سنتی و استقبال از روش‌های نوین کشاورزی نداریم

راهیابی تیم های زاوه و تربت حیدریه به مرحله استانی رقابت های هفت سنگ بانوان

خطرسنجی بیماری های قلبی وعروقی ببیش از 8 هزارنفردر منطقه تربت حیدریه

دومین پرونده قضایی مزاحم تلفنی اورژانس تربت حیدریه به جریان افتاد

مشکلات رودخانه حصار خیلی زیاد و مفصل است/ شورا و دهیاری دوسال است افرادی را برای آموزش معرفی نمی کند

اقامتگاه بوم گردی" شومانی" روستای ییلاقی حصار تربت حیدریه افتتاح شد

تصاویر: حمله موشکی ایران به اسرائیل

قاتل مرد بایگی به دار مجازات آویخته شد

تامین سوخت نیروگاه گازی قاین و افزایش پنج درصدی مصرف سوخت در تربت‌حیدریه

فرماندار تربت حیدریه: ایران توانست فناوری روز دنیا را شکست دهد

سپاه برای اولین‌بار از موشک هایپرسونیک فتاح در پاسخ به اسرائیل استفاده کرد / دستیابی دشمن به سامانه‌ای برای مقابله با این موشک، دست کم 10 سال طول خواهد کشید.

ده ها موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک شد / اگر رژیم صهیونیستی واکنش نظامی نشان دهد با حملات بعدی مواجه خواهد شد

اجرای سرشماری عمومی کشاورزی در تربت حیدریه از آبان ماه

آغاز روکش آسفالت6 کیلومتر از محور بایگ - حصار طی روزهای آینده

امام‌جمعه تربت‌حیدریه: جبهه مقاومت مصمم تر از همیشه در مقابل اسرائیل خواهد ایستاد

حضور هفتمین کاروان ترویجی الگوی کشت محصولات زراعی در بخش رخ تربت حیدریه

جاسوسان موساد چگونه به حزب الله نفوذ کردند؟ / از مسیر جذب نیروی جدید توسط حزب الله تا خروج از سایه و ارتباط با نهاد‌های اطلاعاتی مثل روسیه

امام جمعه سابق تربت حیدریه:اگر مقابل صهیونیست‌ها بایستیم عقب‌نشینی می‌کنند

قدمت تاریخی تربت حیدریه به دوران قبل از اسلام بازمی‌گردد/هزینه شدن90 میلیارد ریال در حوزه زیرساخت گردشگری شهرستان/ بیشترین تمرکز و سرمایه‌گذاری بر توسعه بوم‌گردی‌ها/ نخل‌گردانی شهر کدکن و علم‌گردانی روستای حصار در انتظار ثبت ملی/ احیای حمام حاجی رییس با رویکرد آب درمانی

آغاز برداشت سیب زمینی از مزارع بخش رخ تربت حیدریه