شعارهایی که تبدیل به عمل نمی شود؛
چه کسی پاسخگوی نابودی طلای کثیف تربت حیدریه است
شنبه 1 شهريور 1399 - 22:21:29
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

با گذشت حدود دو و نیم سال از واگذاری  تصفیه خانه فاضلاب تربت حیدریه به بخش خصوصی و علیرغم 6 نوبت آگهی مزایده فروش پس آب فاضلاب، هنوز مشتری برای عقد قرارداد و خرید آن  پیدا نشده است.

به گزارش خبرنگار نوید تربت؛ مشاور عالی مدیر عامل شرکت طوس مسیر در جمع خبرنگاران گفت: قرارداد تکمیل پروژه شبکه فاضلاب تربت حیدریه در شهریور 97 با  حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به امضای مدیر عامل وقت آبفای خراسان رضوی و سرمایه گذار بخش خصوصی رسید و با حضور اردکانیان وزیر نیرو، عملیات اجرایی پروژه تکمیل شبکه فاضلاب تربت حیدریه آغاز شد.

غلامحسین منتظریان افزود: قراراست 100کیلومتر از مناطق فاقد فاضلاب شهر را تا پایان سال1402تکمیل کنیم که از شهریور 98 تاکنون 10 کیلومتر آن اجرا شده است‌.

وی  با اشاره به اینکه با وجود 6مرحله فراخوان مزایده متاسفانه هیچ استقبالی از سوی صنایع و شهرداری ها برای عقد قرارداد صورت نگرفته است گفت:200 لیتر بر ثانیه در شبانه روز پساب تصفیه خانه تربت حیدریه در زمین های پایین دست رها شده است.

منتظریان گفت: در هیچ کجای کشور نداریم که سرمایه گذاری بدون رانت و یا تسهیلات بانکی سرمایه گذاری کند و اینگونه با او رفتار بشود، این پساب هدر می رود و هیچ کس هم پاسخگو نیست.

 

شعارهایی که تبدیل به عمل نمی شود

منتظریان گفت:علی‌رغم شعار هایی که در حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی شنیده می شود، تاکنون هیچ قانونی برای استفاده از پساب فاضلاب بجای آب شرب در صنایع و فضاهای سبز تصویب نشده است که نتیجه آن ناامیدی سرمایه‌گذاربخش خصوصی است که در این زمینه ورود کرده اند.

مشاورعالی مدیرعامل شرکت طوس مسیر تاکید کرد:صنایع برای استفاده از برق و گاز پول نقد دارند که پرداخت کنند ولی برای آب که عامل اصلی حیات همه موجودات و صنایع است پولی ندارند.

 

اولویت ما واگذاری پساب به کارخانجات و صنایع تربت حیدریه است

منتظریان اظهار کرد: اولویت ما واگذاری پساب به کارخانجات و صنایع شهر تربت حیدریه است ولی اگر درخواستی از سوی متولیان این امر دریافت نکنیم به ناچار باید به فکر فروش آن به صنایع شهرهای اطراف شویم.

وی افزود: طبق قرارداد،90میلیارد تومان سرمایه مازاد به حساب آبفای خراسان رضوی واریز می شود که در پی آن هستیم که این مبلغ فقط در سطح شهر تربت حیدریه هزینه شود که در این صورت شاهد تحول بزرگی در حوزه آب و فاضلاب شهر خواهیم بود.

 

شهرداری ها و صنایع شهرستان بجای آبهای زیرزمینی از پساب فاضلاب استفاده کنند

نماینده  شرکت طوس مسیر نیز در این نشست گفت: در طول شبانه روز ظرفیت تصفیه خانه تربت حیدریه 13هزار متر مکعب است که تا پایان تکمیل پروژه به 25هزار متر مکعب خواهد رسید.

مهندس حسین جمشیدیان افزود: قرارداد بهره برداری از پساب فاضلاب تربت حیدریه با مبلغ 315میلیارد تومان و بمدت 29سال منعقد شده است و بهره بردار باید از لحظه ورود تا خروج آنرا مدیریت کند.

وی گفت:این شرکت پس از تحویل تصفیه خانه تاکنون حدود70میلیارد ریال هزینه کرده است تا بتواند روند تکمیل آنرا تسریع کند.

 

طبق قرار داد در زمان مقرر باقیمانده فاضلاب شهر را تمام می کنیم

مدیر اجرایی پروژه فاضلاب تربت حیدریه گفت: در حل حاضر از 100 کیلومتر باقیمانده فاضلاب 10 کیلومتر آن در مناطق کم برخوردار است که از این 10 کیلومتر نیمی از آن در مناطق سنگی و به سختی اجرا شده، البته هرچند طبق برنامه زمانبندی عقب هستیم اما اگر توان پروژه را در این 5 کیلومتر سنگی متمرکز نمی کردیم اکنون 30 درصد تعهد انجام شده بود.

وی دیگر دلیل عقب ماندن پروژه را راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب عنوان کرد و گفت: ظرفیت تصفیه خانه محدود است و بیش از 13 هزار متر مکعب گنجایش ندارد و این بدان معناست که اگر بخواهیم به پروژه فاضلاب سرعت بدهیم باید به اجرای مدول دوم تصفیه خانه که طبق برنامه زمانبندی شده باید از 13 هزار متر مکعب به 25 هزار متر مکعب ارتقا یابد سرعت دهیم.

جمشیدیان بیان کرد: در حال حاضر بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب رفع شده و لجن هایی که قبلا در حوضچه ها انباشته می شد و بوی نامطبوع آن اهالی منطقه را به ستوه آورده بود توسط تانکرهای مخصوص به 5 کیلومتر دورتر و مورد تائید محیط زیست ، دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداری و آبفا منتقل می شود.

وی افزود: در حال حاضر پروژه تغلیظ لجن در حال اجراست که با راه اندازی این پروژه مشکلات اصلی  ناشی از بوی نامطبوع به کلی برطرف می شود.

جمشیدیان میزان اشتغال مستقیم این پروژه را 200نفر و اشتغال غیر مستقیم را چند هزار نفر اعلام کرد.

 

پساب خروجی برای آبیاری کشاورزی اشکال ندارد

نماینده شرکت توس مسیر با اشاره به اینکه با انجام آزمایشات مختلف توسط کارشناسان مربوطه مشخص شده که پساب خروجی برای آبیاری برخی کشت ها در حوزه کشاورزی اشکال ندارد و میشود از آن استفاده کرد  گفت ولی تاکنون به ما چنین مجوزی داده نشده بنابر این پسآب همچنان هدر می رود.

وی با ذکر این نکته که صنایع  و شهرداری ها بجای استفاده بی رویه و غیر مجاز از منابع آب زیرزمینی و طبیعی که برای نسل های آینده است، بهتر است از پساب فاضلاب که منبع پایداری است استفاده نمایند افزود: با وجود اینکه کارخانجات فولاد رخ،طلای زرمهر،نیروگاه برق راشد ، کائولین و شهرداری از عمده مصرف کننده گان پساب هستند و یا خواهند بود ولی تاکنون هیچکدام برای عقد قرارداد اقدام نکرده اند.

مدیر اجرای پروژه، افزود: ما برای هیچ صنعتی یا حتی شهرداری ممانعت و یا محدودیتی قائل نشدیم ، هر صنعتی که بخواهد با ما قرارداد منعقد کند طبق مدل مالی مورد تایید شرکت آبفا آن قرارداد اجرایی می شود.


http://https//t.me/navidtorbatkabar

http://navidtorbat.ir/fa/News/7349/چه-کسی-پاسخگوی-نابودی-طلای-کثیف-تربت-حیدریه-است
بستن   چاپ