در نشستی به دعوت نماینده تربت حیدریه بررسی شد:
فرصت ها و تهدیدهای صنعت نوغان و ابریشم کشور
پنجشنبه 23 مرداد 1399 - 22:46:23
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

250 تن نخ ابریشم در داخل تولید می شود که با توجه به زیرساخت های موجود، شهرستان تربت حیدریه قابلیت تولید 80 درصد آن را دارد.

به گزارش نوید تربت،نشست چالش ها و فرصت های صنعت نوغان داری و ابریشم کشور به میزبانی محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست نمایندگان شهرهای رشت، بجنورد، لنگرود، درگز، قائمشهر، کاشمر و تاکستان، رئیس کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات، معاونین وزارت صمت، معاونین وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی، رییس مرکز تحقیقات ابریشم ایران، مدیران ذیربط شهرستان تربت حیدریه و اعضای تعاونی ابریشم کشان بایگ حضور داشتند.

فرماندار ویژه شهرستان تربت حیدریه در این نشست ضمن معرفی ظرفیت ها و توانمندی های منطقه بویژه در حوزه کشاورزی گفت:رونق و احیا صنعت ابریشم کشی شهرستان ازین جهت حائز اهمیت است که علاوه بر نقش سازنده  این حرفه در معیشت و اقتصاد بیش از 20 هزار نفر،دارای عقبه و میراث فرهنگی و معنوی گرانبهایی است که از گذشتگان به یادگار مانده.

علی رستمی افزود:مردم سخت کوش منطقه در حالی میراث دار این صنعت ارزشمند هستند که در گذشته بیش از 3000 کارگاه ابریشم کشی در بخش بایگ فعال بوده و بنا به دلایل مختلف این تعداد اکنون به 600 کارگاه کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه از 85 سال پیش اداره کل نوغانداری استان در تربت حیدریه مستقر بوده و در حال حاضر تمام زیر ساخت های لازم برای توسعه و شکوفایی بیشتر این حرفه در شهرستان وجود دارد؛افزود:باید تلاش کنیم ضمن جلوگیری از خام فروشی ،در کنار صنعت نوغانداری،صنایع فراوری وابسته به ان از‌جمله ابریشم بافی،زری بافی و سایر دستبافته‌های سنتی و هنری بیشتر احیا شود و ارزش افزوده و سوداوری آن به مردمان سخت کوش این بخش بازگردد.

فرماندار با اشاره به اینکه در حال حاضر نیاز کشور به حدود 650 تن نخ ابریشم است،افزود:250 تن نخ ابریشم در داخل تولید می شود که با توجه به زیرساخت های موجود، شهرستان تربت حیدریه قابلیت تولید 80 درصد آن را دارد.

وی خام فروشی و واردات بی رویه نخ را از آفت های این صنعت برشمرد و گفت:پیشنهاد می گردد جهت جان دادن به این پیشه کهن، تعرفه واردات نخ که در سال گذشته 27 درصد بوده به 40 درصد افزایش یابد؛ضمن اینکه بخشی از این تعرفه جهت حمایت از آن دوباره به این بخش تزریق شود.

رستمی راه اندازی مرکز پژوهش های علمی نوغان داری در تربت حیدریه،اصلاح ژنتیکی تخم نوغان و مجوز افزایش سقف ورود پیله ابریشم برای احیا و راه اندازی کارگاه های بیشتر را از دیگر موارد حمایتی برشمرد.


http://https//t.me/navidtorbatkabar

http://navidtorbat.ir/fa/News/6342/فرصت-ها-و-تهدیدهای-صنعت-نوغان-و-ابریشم-کشور
بستن   چاپ