مسئول واحد بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه؛
روزه داری در افراد سالم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند
يکشنبه 7 ارديبهشت 1399 - 12:14:27
پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار نوید تربت افزود: در ایام روزه داری امسال توجه به مصرف منابع کافی پروتئین ها برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی و پیشگیری از کووید19 اهمیت داشته و همچنین مصرف کافی منابع غذایی و ویتامین های A,E,D,C و منابع آهن، روی و سلنیم در عملکرد طبیعی سیستم ایمنی ضروری است.

سمانه یوسفی مقدم با بیان اینکه استفاده از منابع کافی آب و مایعات به میزان حداقل 8 لیوان در طول شبانه روز مورد تأکید ویژه است، اظهار داشت: رعایت تنوع و تعادل در رژیم غذایی و قرار دادن تمام گروههای غذایی در برنامه غذایی روزانه یکیاز مهمترین اصول روزه داری است.

وی گفت یکی از وعده های غذایی  مهم ایام روزه داری وعده سحر بوده و تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن در این وعده غذایی نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد.

یوسفی مقدم با اشاره به اینکه خوردن نوشابه های گازدار، شربت های خیلی شیرین و چای پررنگ هم منجر به تشنگی می شود و هم خشکی دهان و گلو را در طول روز به دنبال دارد عنوان داشت: مصرف سبزی هایی که آب بیشتری دارند مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی می تواند از تشنگی در طول روز و کم آبی پیشگیری کند.

مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی ادامه داد: غذاهای پر پروتئین بدون مصرف غلات مانند: انواع کباب، جوجه، ماهی و غذاهای خشک و پر روغن مانند کتلت و کوکو که در روغن فراوان سرخ می شود یا سوسیس، کالباس، کله پاچه، پیتزا و غذاهای چرب و سرخ شده، پر ادویه و پرنمک موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز شده و بویژه در شرایط فعلی که با شیوع بیماری کووید19 مواجه هستیم بهتر است در وعده سحر مصرف نشود.

وی تصریح کرد: به طور کلی غذاهای ساده مانند انواع پلوهای مخلوط و پلوخورش یا غذاهای سبک تر شبیه وعده صبحانه برای افرادی که فعالیت کمی دارند به همراه گروه سبزی ها در وعده سحر پیشنهاد می شود.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه وعده غذایی مهم دیگر افطار است، اظهار داشت: در این وعده ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود.

یوسفی مقدم گفت: در وعده افطار نیاز به یک منبع انرژی به شکل قند ساده داریم که کاهش قندخون در ساعات روزه داری را جبران کند به طور مثال یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ یا شیرکم چرب گرم همراه با خرما و یا عسل بسیار مناسب است.

وی افزود: استفاده از غذاهای سبک مانند فرنی ، سوپ های ساده ، آش های کم حبوبات و حلیم های کم چرب و یا نون پنیر و سبزی ، تخم مرغ آبپز ، کره و عسل غذاهای مناسبی برای وعده افطار هستند.

یوسفی مقدم بیان داشت: افراط در مصرف مواد پرچرب و خیلی شیرین مانند انواع حلواها، زولبیا و بامیه، شله زرد و شربت های خیلی شیرین نه تنها منجر به دریافت اضافه انرژی و چاقی میشود بلکه باعث بی بهره شدن بدن از فواید روزه شده و سیستم ایمنی بدن را به شدت ضعیف می کند.

وی افزود: با توجه به نیاز بدن به منابع انرژی و پروتئین و مایعات خصوصا در شرایط کنونی وعده شام حدود یک ساعت بعد از افطار میتواند مفید باشد، مصرف منابع پروتئین به شکل کوکو و کتلت کم روغن، گوشت ها، مرغ یا ماهی به همراه غلات سبوس دار همراه سبزی و سالاد مفید است.

مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه خاطر نشان کرد: برای جبران آب بدن می توان به جای مصرف نوشیدنی های شیرین  مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه های صنعتی و انواع شربت های شیرین، از آب آشامیدنی سالم، دوغ های کم نمک، عرقیات و دمنوش های سنتی، انواع تخم های شربتی کم شیرین خانگی و آب میوه ها و سبزی های خانگی بهره برد.

لازم به ذکر است، افراد بیمار، سالمندان، زنان باردار و شیرده و افراد دچار نقص سیستم ایمنی باید قبل از اقدام به روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.


http://t.me/navidtorbatkabar

http://navidtorbat.ir/fa/News/6007/روزه-داری-در-افراد-سالم-به-تقویت-سیستم-ایمنی-بدن-کمک-می-کند
بستن   چاپ