بهره برداری از اولین کارخانه نوآفرینی زنجیره ارزش زعفران ایران در تربت حیدریه
چهارشنبه 22 آبان 1398 - 12:01:37
پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

اولین وبزرگترین کارخانه نوآفرینی زنجیره ارزش زعفران کشور در تربت حیدریه به بهره  برداری رسید.

به گزارش خبرنگار نوید خراسان، رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی روز سه شنبه در آیین افتتاح این کارخانه اظهار کرد: خرید توافقی زعفران در 18 شهرستان خراسان رضوی که میزان تولید شان بالای پنج تن است را از اویل آبانماه آغاز کردیم.

محمدرضا اورانی با بیان اینکه تا کنون در طرح خرید حمایتی، 10تن زعفران از کشاورزان خریداری شده است ، افزود: خرید به 2 روش خرید فیزیکی و سپرده کالایی از طریق بورس در حال انجام است و بر این اساس پوشال معمولی را کیلویی 8 میلیون و دویست هزار تومان، پوشال مرغوب کیلویی 9 میلیون  تومان،  شبه نگین کیلویی 9 میلیون و پانصد هزار تومان و نگین را نیز کیلویی 10 میلیون و پانصد میلیون  تومان خریداری می کنیم.

اورانی با اشاره به اینکه در کل کشور 114 هزار هکتار زیرکشت زعفران داریم، افزود: از این میزان 87 هزار و 750 هکتار به خراسان رضوی، 16 هزار هکتار به خراسان جنوبی و سه هزار هکتار به خراسان شمالی اخصاص دارد و حدود هفت هزار هکتار در 27 استان کشور است.

اورانی بیان کرد: از مجموعه 320 تن تولید زعفران استان، 88 درصد مربوط به شهرستان تربت حیدریه زاوه و مه ولات است که معادل 30 درصد تولید زعفران استان است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه به وجود یک نقص در روند تولید زعفران اشاره کرد و افزود: تولید کنونی ما حدود 4 کیلوگرم در هکتار است و اگر می‌خواهیم بازار جهانی را به دست گیریم و تحت کنترل خودمان در آوریم، باید به سه چیز مهم توجه کنیم که شامل قیمت مناسب، کیفیت مناسب و پایداری در تولید می باشد.

اورانی گفت: کشاورزی که راندمان تولیدش در واحد سطح پایین است تلاش می کند این را با افزایش قیمت جبران کند که این رویه خوبی نیست.

وی گفت: برای افزایش راندمان تولید، باید به سمت آموزش و توانمند سازی کشاورزان حرکت کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: اکنون 129 هزار زعفرانکار در سطح استان داریم که  از این تعداد فقط 20 هزار زعفرانکار سطح زیرکشت بالای یک هکتار است و بقیه خرده مالک هستند.

وی گفت: خرده مالکان برداشت زعفران را با کمک خانواده می توانند انجام دهند ولی آنهایی که بیش از یک هکتار زعفران سطح زیرکشت دارند، نمی توانند به صورت دستی این کار را انجام دهند.

اورانی افزود: مشکل بعدی ما در بخش بازار است، زیرا بخش بازار ما به شیوه سنتی کار می کند و مطابق با تحولات روز رشد نکرده ایم.

وی اظهار کرد: بورس و شفاف سازی، هم برای کشاورز، هم برای واسطه ها و هم برای تاجری که می خواهد یک نگاه منطقی به بازار داشته باشد، روشی نوین و مفید است. 

اورانی گفت: پیشنهاد می کنم شهرستان هایی که دست‌ اندرکار زعفران هستند، کشاورزان تحصیل کرده، زعفران کاران تحصیل کرده یا فرزندان تحصیلکرده آنان شناسایی شده و برای آنها کارگاه های آموزشی آشنایی با ادبیات و الفبای بورس دایر شود زیرا با این شیوه قادر خواهیم بود زعفران کاران را به سلاح علم روز تجهیز کنیم و خواهیم توانست از این ظرفیت جدید و بورس کالایی زعفران به نحو مطلوب استفاده کنیم.

 

مدیرعامل کارخانه  نو افرینی زنجیره ارزش زعفران:

سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران"اوسک"  را ایجاد کنیم

مدیرعامل کارخانه  نو افرینی زنجیره ارزش زعفران طلای سرخ ایرانیان نیزدر آیین افتتاح آن گفت: این کارخانه در زمینی به مساحت سه هزار و 800 مترمربع و با اشتغال‌زایی مستقیم سالیانه برای 100 نفر از افراد جویای کار در تربت حیدریه افتتاح و راه اندازی شد.

 

احسان مصطفوی نژاد افزود: در این مرکز، طبق برنامه کاری از پیش تعیین شده، ارائه آموزش های مشخص و متداول ظرف مدت سه سال برای 160 هزار خانوار کشاورز حوزه زعفران تدارک و برنامه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: این مجموعه، تکمیل کننده و توسعه دهنده زنجیره ارزش زعفران است بدین معنا که این زنجیره قبل از تولید، با آموزش آغاز و تا گرفتن بازخورد مصرف کننده ادامه خواهد داشت و یکی از مهمترین حلقه های این زنجیرها، بورس کالای زعفران با استاندارد سازی، ارزیابی کیفی و کمی، شفافیت در خرید و فروش، شفافیت در عرضه و تقاضا، حقوق کشاورز و مصرف کننده است.

مدیرعامل کارخانه نوآفرینی زنجیره ارزش زعفران گفت: در این مکان فعالیت های دیگری نیز صورت می گیرد که شامل: برگزاری دوره های آموزش تخصصی کاشت، داشت و برداشت زعفران همراه با ارایه گواهینامه های معتبر، ارایه و مشاوره در خصوص ادوات کشاورزی، سموم تخصصی زعفران، سورتینگ پیاز زعفران با ظرفیت روزانه 10 تن، گیاه پزشکی، مشارکت در کشت، ایجاد موزه ملی زعفران با هدف توسعه گردشگری زعفران، مشاوره تخصصی در حوزه‌های مختلف زعفران، حمایت از ایده های برتر، صندوق امانات، صندوق سرمایه گذاری و ایجاد بانک زعفران است.

مصطفوی نژاد افزود: بنا داریم سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران را با نام اختصاری "اوسک" ایجاد کنیم که در نوع خود یک موفیت بزرگ برای اقتصاد ایران است.

وی ادامه داد: هم اکنون ظرفیت انبارهای زعفران در مشهد و تربت حیدریه 60 تن است و به زودی با ایجاد انبار در تربت جام، این میزان ظرفیت به 100 تن افزایش خواهد یافت.


http://t.me/navidtorbatkabar

http://navidtorbat.ir/fa/News/5531/بهره-برداری-از-اولین-کارخانه-نوآفرینی-زنجیره-ارزش-زعفران-ایران-در-تربت-حیدریه
بستن   چاپ