در تابستان امسال با وجود ادامه پدیده خشکسالی 452 شهر و روستا در خراسان رضوی از تنش آب شرب خارج شد.
به گزارش نوید تربت به نقل از ایسنا، مدیر عامل آبفا خراسان رضوی گفت: افت سطح آبهای زیرزمینی و افزایش جمعیت و بالا رفتن میزان مصرف صنایع و ارتقاء سطح بهداشت عمومی در روستاها باعث افزایش مصرف آب شرب در این حوزه شده که با توجه به محدودیت موجود کمبودهایی در برخی از نقاط ایجاد کرده است.
حسین امامی با اشاره به تبعات کاهش بارشها بر منابع آب زیر زمینی به عنوان مهمترین تامین کننده آب شرب 91 شهر و 2907 روستا در استان اظهار کرد: در این شرایط، فشار مضاعفی بر بیش از 4000 منبع تامین آب شرب وارد شده، اما با اقدامات انجام شده از پارسال تاکنون 452 شهر و روستا از تنش آبی خارج شدهاند.
امامی افزود: در حالی که شاهد افزایش عمق چاهها به بیش از 300 متر، خشک شدن قناتها و چشمهها و افت سفرههای آب زیر زمینی در بسیاری از شهرها و روستاهای استان هستیم، 1283 روستای مواجه با مشکل تامین آب کمی و کیفی در این استان وجود دارد.
وی گفت: از این تعداد 860 روستا در وضعیت قرمز 194 روستا در شرایط نارنجی و 229 روستا هم در وضعیت زرد قرار دارند.
امامی افزود: آبفا استان برنامههای متفاوتی ، برای رفع مشکل تامین آب مناطق روستایی تدارک دیده که اجرای آنها نیازمند 11 هزار و 216 میلیارد ریال اعتبار است.
وی گفت: این برنامهها شامل حفر و تجهیز 259حلقه چاه، اصلاح 703 کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال ، ساخت 18 باب ایستگاه پمپاژ ، 46 هزار متر مکعب مخزن و 6 ایستگاه تصفیه آب است.
مدیر عامل آبفا خراسان رضوی ابراز کرد: آبفا خراسان رضوی تمام ظرفیتهای خود را برای ارائه خدمات پایدار به روستاها به کار گرفته تا مشکلات تامین اب روستائیان به حداقل برسد.
امامی گفت: یکی از چالشهای مهم در این حوزه که در زمینه کمبود آب شرب روستایی موثر است، استفاده از آب شرب روستایی برای دامها است.
به گفته وی 623 روستا در این استان با تانکر سیار آبرسانی میشوند که در قالب فاز دوم طرح محرومیتزدایی با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) طی مدت سه سال از تنش آبی خارج میشوند.
وی تاکید کرد: با همراهی مشترکان و رعایت مدیریت مصرف، پیک مصرف تابستان امسال پشت سرگذاشته شد.