عدم نصب دستگاه سنج آلودگی هوا در تربت‌حیدریه با وجود هشدار 7 سال قبل
پنجشنبه 6 بهمن 1401 - 17:35:35
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- براساس پایش های صورت گرفته در سال 1394چهار نقطه در تربت‌حیدریه به عنوان مرکز ثقل تولید آلودگی هوا شناسایی شده اند.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست تربت‌حیدریه در گفتگو با خبرنگار نوید تربت افزود: این مناطق شامل؛ چهار راه امام، میدان باغسلطانی، چهارراه شورا و نیز چهار راه فرهنگ است که همگی به فلکه مسجد جامع منتهی می‌شوند.

 داود نورمحمدی گفت: بر این اساس تهیه و نصب حداقل2 دستگاه سنجش آلودگی هوا برای شهر تربت حیدریه بسیار ضروری است، ولی بدلیل شرایط ناشی از تحریم‌ها و شناور بودن قیمت، هنوز اقدامی برای تهیه و نصب آنها صورت نگرفته‌ و قیمت دقیقی نیز نمی‌توان اعلام کرد.

وی افزود: همکاران ما تشخیص دادند یک دستگاه سنجش آلودگی هوا به صورت ثابت در چهارراه شورا نصب و یک ایستگاه سیار نیز در میدان مسجد جامع (فلکه مرکزی شهر) مستقر تا وضعیت آلایندگی خیابان‌های منتهی به این میدان را مورد ارزیابی قرار بدهند.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست تربت‌حیدریه از مسوولان و مردم این خطه درخواست کرد ضمن استفاده از خودروهای عمومی، نسبت به انجام معاینه فنی وسایل نقلیه خود و به خصوص خودروهای اداری اقدام تا سهم کوچکی ازحفاظت محیط زیست داشته‌باشند.

نورمحمدی تصریح کرد: اهمیت این درخواست زمانی بیشتر مشخص می‌شود که بدانید اکنون حدود 90 هزار دستگاه خودروی سبک، 6 هزار و 500 دستگاه خودروی سنگین و 60 هزار موتورسیکلت در این شهرستان وجود دارد که در ماه 8 میلیون لیتر بنزین و 7 میلیون لیتر نفت‌گاز مصرف می‌کنند که اگر بخواهیم مصرف گاز طبیعی برای خودروها و مصارف خانگی را نیز اضافه کنیم، همه اینها در تولید آلایندگی هوا نقش بسیار مخربی دارند.

وی گفت: در کنار اینها فعالیت معادن، چرای بی‌رویه دام‌ها در مراتع و خشکسالی‌های پیاپی باعث فقر پوشش گیاهی و ایجاد پدیده گرد و غبار در تابستان و پاییز شده و لذا ما را به جایی رسانده که از مجموع 367 هزار هکتار وسعت تربت‌حیدریه که 255 هزار هکتار آن به عرصه‌های طبیعی و 112 هزار هکتار به عرصه‌های شهری و روستایی تعلق دارد، اکنون حدود 10 هزار هکتار از اراضی پایین دست این خطه در حال تبدیل شدن به بیابان، کانون گرد و غبار و در نهایت زمین‌های لم‌یزرع هستند.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست تربت‌حیدریه در بخش دیگری به گزارش عملکرد این اداره در سالجاری پرداخت و افزود: از ابتدای امسال تاکنون 22 مورد ایجاد آلودگی محیط زیست، 15 مورد صدور اخطاریه‌های زیست‌محیطی، 10 مورد تخریب زیست‌محیطی، 12مورد شکار پستانداران و 21 مورد صید پرندگان داشتیم که در پیوند با این موارد 21 قبضه اسلحه‌ کشف و ضبط و نیز هفت نفر متخلف دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند.

به گفته نورمحمدی: البته دستگاه قضایی با هدف ارشاد و تشویق افراد متخلف به حفاظت از محیط زیست، در اقدامی ابتکاری برای غالب این افراد احکامی نظیر نظافت محیط‌ زیست و موارد مشابه صادر می‌کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار تربت‌حیدریه نیز گفت: تهیه یک دستگاه سنج آلودگی هوا از مصوبات شورای ترافیک شهرستان و تهیه دستگاه ثابت سرفصل محیط زیستی دارد.

سیدعلی موسوی افزود: اما برای تهیه دستگاه سیار که یکی از مصوبات امسال شورای هوای پاک نیز است، مقرر شده بخش خصوصی (سه مرکز معاینه فنی خودرو) تهیه و در اختیار پلیس راهور بگذاریم تا با کمک آن خودروهایی که تمایل به انجام معاینه فنی خودرو ندارند (به خصوص تاکسی‌ها) را شناسایی، متوقف و به مراکز معاینه فنی خودرو هدایت کنند و لذا هزینه تهیه دستگاه توسط بخش خصوصی، به این شکل جبران خواهد شد.

رییس سازمان حمل و نقل شهرداری تربت‌حیدریه و دبیر ستاد معاینه فنی خودروهای شهرستان نیز گفت: ستاد معاینه فنی خودروهای شهرستان موظف به تهیه این دستگاه شده و ما 2 سال قبل پیش فاکتور از 2 شرکت وارد کننده گرفتیم که یکی 800 میلیون تومان و دیگری یک میلیارد و صد میلیون تومان اعلام داشته‌اند اما اکنون چنین دستگاه هایی وارد ایران نشده است.

محسن قندهاری با بیان اینکه 2 شرکت وارد کننده باید این دستگاه‌های سنجش آلایندگی خودروها را از کشورهای آلمان و ایتالیا وارد کنند که بسیار زمان‌بر است، افزود: در عین حال سه مرکز معاینه فنی خودرو نیز تاکنون هیچ وجهی را برای خرید واریز نکرده‌اند.


http://navidtorbat.ir/fa/News/19664/عدم-نصب-دستگاه-سنج-آلودگی-هوا-در-تربت‌حیدریه-با-وجود-هشدار-7-سال-قبل
بستن   چاپ