رییس مرکز ملی فرش ایران: ارزش افزوده تخم نوغان و پیله ابریشم بزودی حذف می‌شود
جمعه 16 دي 1401 - 19:59:05
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- با توجه به نگاه ویژه وزارت صمت به موضوع فرش ابریشم، بعد از حذف ارزش افزود مواد اولیه، اینک به دنبال آن هستیم تا ارزش افزوده تخم‌نوغان و پیله وارداتی را نیز حذف کنیم.

به گزارش نوید تربت، رییس مرکز ملی فرش ایران در جمع قالی‌بافان تربت‌حیدریه افزود: در انتظار همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان نوغانداری و البته مصوبه  مجلس شورای اسلامی هستیم تا بتوانیم این قدم مهم را برای عزیزان دست اندرکار فرش ابریشم برداریم.

فرح‌ناز رافع گفت: نگاه دولت به موضوع فرش و به خصوص فرش ابریشم، حمایت از "زنجیره تولید" است و این بدان معناست که بتوانیم به شیوه‌های مختلف از کلیه دست اندرکاران تولید فرش حمایت کنیم تا شاهد پایین آمدن هزینه‌های تولید و به تبع آن افزایش سود صادراتی باشیم.

وی تصریح کرد: در کنار این، وزارت صمت به دنبال حمایت و توسعه صنایع جانبی از یک سو و نیز ایجاد تحول در شیوه‌های بافت فرش ایرانی از سنتی به مدرن با کمک شرکت‌های دانش بنیان و نیز معاونت فناوری ریاست جمهوری است که اکنون در برخی شهرها از جمله یزد نمونه آن را شاهد هستیم.

 

مشکل فرش ایران تعدد متولیان آن است

رییس مرکز ملی فرش ایران در بخش دیگری به چالش‌های فرش ایران اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلات ما موضوع تولی‌گری این کالاست که وزارت میراث فرهنگی و نیز وزارت جهاد مدعی آن هستند و حال آنکه فرش در قدیم بر عهده وزارت جهاد بود، اما بر اساس مصوبه سال 82 شورای عالی اداری کشور، به وزارت بازرگانی سپرده شده و بعد ادغام نیز، چون هم جنبه اقتصادی و هم جنبه بازرگانی دارد، در اختیار وزارت صمت قرار گرفت و هیچگاه میراث فرهنگ متولی آن نبوده‌است.

رافع اظهار کرد: مشکل دوم ما بحث بیمه دست اندرکاران فرش دست‌بافت است که اکنون از مجموع 2 میلیون نفر بافنده فرش، تنها230 هزار نفرشان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و تعدادی هم تحت پوشش بیمه عشایری هستند و ما به دنبال پوشش صدرصدی دست اندرکاران هستیم.

وی همچنین گفت: امسال تسهیلات 18 درصدی افزایش یافت تا به طور مشخص و در جهت حمایت از دست‌اندرکاران پرداخت شود.

رییس اتحادیه فرش تربت‌حیدریه نیز در این نشست گفت: اکنون تعداد سه هزار و  130 نفر بافنده فرش در تربت‌حیدریه داریم که در قالب 12 شرکت تولیدی مشغول تولید فرش هستند.

حسن سلطانی افزود: یکی از مشکلات اعضای صنف، قطع شدن بیمه برخی همکاران است. از سال 94 بیمه نزدیک به 600 نفر قطع شده و به دنبال جایگزینی بیمه عشایری به جای بیمه تامین اجتماعی هستیم.

وی تصریح کرد: در عین حال در قالب یک تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه، اکنون رشته فرش دستبافت در مقطع کارشناسی ایجاد تا شاهد تحول و نوآوری در شیوه‌های بافت و تحول از سنتی به مدرن باشیم.


http://navidtorbat.ir/fa/News/19586/رییس-مرکز-ملی-فرش-ایران-ارزش-افزوده-تخم-نوغان-و-پیله-ابریشم-بزودی-حذف-می‌شود
بستن   چاپ