شرکت قند تربت حیدریه اولین کارخانه بورسی آستان قدس رضوی
سه شنبه 10 آبان 1401 - 22:02:28
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت - اصغرغضنفری/ شرکت قند تربت حیدریه به عنوان اولین کارخانه بورسی آستان قدس رضوی،درمردادماه سال گذشته وارد بازار فرابورس شد.

مدیر عامل کارخانه قند تربت حیدریه ازتامین شکر 2میلیون نفر ازجمعیت کشور توسط این کارخانه خبرداد.

دکتر احسان اژدری در نشست خبری در تشریح این مطلب افزود:در 50 روز گذشته مقدار 18هزارتن شکر سفید از محل شکر قهوه ای و7هزارو 500تن از چغندر قند تولید داشته ایم و پیش بینی می شود تا پایان فصل بهره برداری 200 تن چغندر تحویل بگیریم که 100 هزارتن آن در غالب

 پیمان با کشاورزان استان،35 هزار تن از مزارع غرب کشور و مابقی به صورت آزاد خریداری واستحصال خواهد شد.

وی افزود:پیش بینی می کنیم،همچون سال گذشته حدو 75 هزارتن تولید شکر با کیفیت بالا داشته باشیم .

عضو هیات مدیره صنایع همگن خراسان رضوی میزان تولید شکر در کارخانه‌های قند استان را 150 هزارتن در سال عنوان کرد و گفت: این رقم معادل 10 درصد تولید کشور است.

دکتر احسان‌اله اژدری یادآور شد: 20 درصد از تولید استان، به کارخانه قند تربت‌حیدریه اختصاص دارد.

وی با اشاره به اینکه قدمت کارخانه قند تربت‌حیدریه به سال 1329 هجری خورشیدی باز می‌گردد،گفت: در خراسان رضوی 7 کارخانه قند وجود دارد که 2 کارخانه چناران و تربت‌حیدریه در مالکیت آستان قدس رضوی است.

اژدری افزود:  شرکت قند تربت حیدریه به عنوان اولین کارخانه بورسی آستان قدس رضوی،درمردادماه سال گذشته در بازار فرابورس وارد شد و 14 درصد از سهام آن به مردم واگذارگردیده، به این صورت تصدی گری آستان قدس کاهش یافته است و منافع آن به سود مردم است ،در این راستا،ارزش کارخانه از 300 میلیارد تومان به یک هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

مدیرعامل کارخانه قند تربت‌حیدریه تصریح کرد: با وجود قدمت زیاد، همه ساله هزینه زیادی برای بروز کردن تجهیزات و تاسیسات کارخانه صرف می‌شود که یک نمونه آن، قرار گرفتن کارخانه از سال 99 در زمره صنایع فاقد زیان به محیط زیست کشور تلقی می‌شود.

اژدری تصریح کرد: برای رسیدن به این جایگاه، بین سال‌های 93 تا 98 مبلغ 20 میلیارد تومان برای اجرای طرح تصفیه خانه هزینه شده و تا کارخانه در زمره صنایع آلاینده محسوب نشود.

وی گفت: برق مورد نیاز به میزان 11 مگاوات توسط توربین های بخار کارخانه تولید می شود و از این نظر خودکفا هستیم.

اژدری ادامه داد: و درسال جاری نیز مبلغ 36 میلیارد تومان صرف هزینه نوسازی قطعات کارخانه شده، و از حیث راندمان تولید، درصد استحصال و کیفیت جزو پنج شرکت برتر کشور قرار گرفته‌ایم،90 درصد نوسازی و تعمیرات کارخانه توسط نیروهای خود کارخانه انجام می شود.

مدیرعامل کارخانه میزان اشتغالزایی را در فصل بهره برداری 350 نفر واشتغال غیر مستقیم  راحدودپنج هزار نفر عنوان کرد.

اژدری با اشاره به اینکه امسال هفتاد دومین بهره‌برداری را از ابتدای راه اندازی کارخانه  با دریافت شکر قهوه ای و چغندرقند آغاز کرده ایم گفت: حداکثرظرفیت مصرف روزانه کارخانه 3هزار تن چغندر قند می باشد، با همین ظرفیت تولید، فصل کاری از مهرماه  شروع وتا بهمن ماه ادامه دارد.

وی اظهار داشت: بر این اساس از آغاز فصل کاری تاکنون 65 هزارتن چغندر براساس روزانه 4 هزارتن تحویل گرفته ایم که 55 تن آن در فرایند تولید شکر قرار گرفته است.

مدیرعامل کارخانه قند تربت‌حیدریه میزان تولید شکر پارسال این کارخانه را 75 هزار تن اعلام کرد و افزود: 35 هزار تن آن از محل چغندرقند و 40 هزار تن از شکر خام بوده است،در سال جاری نیز تاکنون 18 هزار تن از محل تصفیه شکر خام و 7500 تن از محل چغندرقند، شکر تولید کرده ایم و پیش بین میکنیم مشابه سال گذشته تولید شکر داشته باشیم.

عضو هیات مدیره صنایع همگن خراسان رضوی در ادامه به چالش‌ها و مشکلات کارخانه‌های چغندرقند اشاره کرد و افزود: در خراسان رضوی با چالش بزرگ خشکسالی و کمبود آب مواجه هستیم که درصورت ادامه روند فعلی در آینده با کاهش تولید چغندر مواجه خواهیم شد و ناچار باید به سمت فرآوری شکر خام برویم.

اژدری درادامه گفت:کمبود نقدینگی ما بین 500 تا 600 میلیارد تومان در فصل خرید چغندر قند است و بانک ها به سختی تسهیلات در اختیار تولید کنندگان قرار می‌دهند.

وی افزود: به کشاورزان مشوق هایی از جمله بذر اصلاح شده با کیفیت در فصل کشت چغندر و همچنین مبلغ 100 میلیارد تومان مساعده برای بالا بردن بنیه مالی آنان در اختیارشان می گذاریم و تسویه آن را موکول به زمان خرید چغندرقند میکنیم ،همچنین به ازای هر تن چغندرتحویلی،مقدار 2 کیلو شکرو20 کیلو تفاله تحویل می دهیم.

وی افزود: در حالی که نرخ اعلامی شکر توسط سندیکا مبلغ21 هزارو900 تومان اعلام شده،ولی مکلف به فروش آن برمبنای هر کیلو 18 هزار تومان هستیم،چون دولت اجازه افزایش قیمت را نمی دهد،مضافا به این که نرخ شکر خام را دولت کیلویی 550 تومان اعلام کرده، که البته به 730 تومان رساند، اما انجمن صنفی پیشنهاد کیلویی هزار و 85 تومان را داده که  اختلاف این 2 نرخ نیز زیاد است و یک چالش برای کارخانه های قند محسوب می شود.که البته با این قیمت ها صنعت قند و شکر زیانده خواهد شد.

مدیرعامل کارخانه قند تربت‌حیدریه از تولید ملاس وهمچنین تولید 10 هزار تنی تفاله خبرداد و گفت: این میزان تولید نقش اساسی در تغذیه صنعت دام دارد.

درهمین راستا حسین محمدی مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه سطح زیر کشت محصول چغندرقند ابن شهرستان را 3 هزار و یکصدهکتار اعلام کرد و بیان داشت: میانگین تولید چغندر قند در تربت حیدریه 60 تن در هکتار است که پیش‌بینی می‌شود با پایان فصل برداشت، این میزان به 185 هزار تن افزایش یابد.



http://navidtorbat.ir/fa/News/19312/شرکت-قند-تربت-حیدریه-اولین-کارخانه-بورسی-آستان-قدس-رضوی
بستن   چاپ