اجبار دانش آموزان به خرید نوشت‌افزاراز واحد صنفی خاص خلاف قانون است
شنبه 9 مهر 1401 - 18:35:51
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- برخی از فروشندگان نوشت‌افزار، از شیوه اجبار برخی معلمان به دانش‌آموزان برای خرید لوازم‌التحریر از یک واحد صنفی خاص انتقاد دارند.

به گزارش نوید تربت، رییس اتحادیه چاپ، تایپ و تکثیر و نوشت‌افزار تربت‌حیدریه افزود: این در حالیست که همکاران ما از تیر و مردادماه به صورتی چکی اقدام به خرید نوشت افزار نموده اند تا در فصل رونق یعنی مهرماه، بتوانند از عهده تعهدات خود برآیند.

علیرضا احمدیان گفت: اما رویه کنونی یعنی اجبار برخی مدارس در خرید از یک واحد صنفی خاص موجب رونق برخی واحدهای صنفی و در مقابل ورشکستگی بسیاری دیگر می‌شود زیرا غالبا خانواده‌ها در همان ابتدای سال تحصیلی کل مایحتاج یک ساله را خرید می‌کنند.

رییس اتحادیه نوشت‌افزار تربت‌حیدریه در ادامه از وجود کالای چینی به عنوان یک عامل بازدارند در استفاده از تولیدات داخلی در بازار تربت‌حیدریه خبر داد.

احمدیان همچنین گفت: قیمت کاغذ جدید وارداتی در یک ماه اخیر حدود 20 تا 30 درصد گران و به تبع آن قیمت دفتر نیز افزایش یافت که دلیل آن به افزایش نرخ کاغذ در بازارهای جهانی و افزایش نرخ حمل و نقل ارتباط دارد.

وی با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید نوشت افزار در آغاز سال تحصیلی، گفت: همه گیری کرونا در 2 سال گذشته باعث تعطیلی مدارس و در این مدت این بازار رونقی خاصی نداشت.

احمدیان تصریح کرد: اما بعد اعلام رسمی بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها درخواست برای خرید این اقلام در سالجاری افزایش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه تولید نوشت‌افزار در 2 سال تعطیلی مدارس، 70 درصد افت کرد، افزود: سیستم تولید،توزیع و خرید نوشت‌افزار فصلی است و این بدان معناست که تولیدکننده باید در یک بازه زمانی مشخص یعنی در ماه‌های فروردین و اردیبهشت تولید و آنها را انبار کند تا بنکدار و عمده‌فروش بتواند در ماه‌های تیر و مرداد خرید و در بازار توزیع کند.

این فعال صنفی گفت: تکلیف بازگشایی مدارس، مرداد امسال مشخص شد و لذا  تولیدکنندگان در 2 شیفت کاری اقدام به تولید کردند.

رییس اتحادیه نوشت‌افزار تربت حیدریه با اشاره به سرمایه‌گذاری مناسب در تولید خودکار، گفت: در داخل کشور خودکار به میزان نیاز تولید می‌شود از این‌رو افزایش نرخ این قلم کالا بنا به تورم موجود در کشور حدود 10 تا 15 درصد افزایش پیدا کرد. اما شرایط برای تولید مداد متفاوت است چراکه بخشی از مواد اولیه آن وارداتی است از این‌رو قیمت انواع مداد در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود 30 تا 35 درصد تغییر قیمت را تجربه کرد.

در پاسخ به این اظهارات، مسوول روابط عمومی آموزش و پرورش تربت‌حیدریه به خبرنگار ایرنا گفت: طبق مقررات وزارت آموزش و پرورش، عقد هر گونه قرارداد با بخش خصوصی منوط به نظر آموزش و پرورش و غالبا محدود به عقد قرارداد "مناقصه" با تولیدکننده البسه برای لباس فرم مدارس است که تنها به دلیل هماهنگی در کیفیت پارچه، شکل و فرم و نیز پایین بودن هزینه برای خانوارها، چنین قراردادی منعقد می‌شود.

فرامرز آقابیگی افزود: البته در پیوند با موضوع مطرح شده در این خبر، بتازگی مطلب مکتوبی به دست ما رسید که بعد اثبات ادعا، با مدرسه خاطی برخورد شدید شد.

وی گفت: همچنین برای پیشگیری از تکرار چنین مسایلی، بخشنامه جدیدی در گستره مدارس این شهرستان از سوی مدیر آموزش و پرورش صادر و ابلاغ شد.


http://navidtorbat.ir/fa/News/18195/اجبار-دانش-آموزان-به-خرید-نوشت‌افزاراز-واحد-صنفی-خاص-خلاف-قانون-است
بستن   چاپ