محسن زنگنه در نشست خبری عنوان کرد؛
در انتصابات هیچ گونه دخالتی نداشته ام/اعتبارات مصوب سفرریاست جمهوری به دولت ضربه می‌زند/ بسیاری از مشکلات امروز کشور به دلیل نواقص قانونی است/ نمایندگان مصلحت مردم را بر مصلحت حزبی ترجیح داده اند/ دروازه‌بانی فضای مجازی در اختیار کسانی باشد که با تغییر دولت‌ها تغییر نکنند
دوشنبه 16 خرداد 1401 - 21:38:29
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- حسن نیکنام- هر چند با نفس سفرهای ریاست جمهوری در دولت‌های مختلف مخالفتی ندارم، اما با تخصیص اعتباراتی با عنوان "اعتبارات سفر ریاست جمهوری" به شدت مخالف و معتقدم این رویه، به نظام بودجه‌ریزی کشور در دولت ضربه می‌زند.

نماینده مردم تربت‌حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری تشریح کارنامه عملکرد 2 ساله خود، افزود: دولت دارای یک ساختار منظم بودجه‌ریزی است که بر اساس یک کار مطالعاتی سهم استان‌ها و دستگاه‌های مختلف مشخص می‌شود و اگر بنا باشد در هر سفر، هیات دولت بودجه خاص دیگری به پروژه های استانی و ملی اختصاص دهد، در واقع به سیستم برنامه‌ریزی دولت در حوزه بودجه خلل وارد می‌کند.  

محسن زنگنه گفت: هر چند ما نیز تاکنون از این سفرها بی‌نصیب نمانده‌ایم و تنها برای حوزه نمایندگی خود در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان، مبلغ 15 هزار  میلیارد ریال اعتبار مصوب کردیم، اما واقعیت مهمتر آن است که ادامه چونین سیستمی علاوه بر مشکل یاد شده برای دولت، سطح انتظارات را نیز بالا می‌برد.

این نماینده مجلس گفت: به زعم من شایسته است در سفرهای ریاست جمهوری تنها برای2 یا 3 پروژه بزرگ ملی یا استانی که برای تکمیل آنها بودجه کافی نیست، بودجه تکمیلی مصب شود. 

وی در ادامه به معرفی عملکرد کلی مجلس یازدهم پرداخت و گفت: مهمترین کار نمایندگان این دوره صیانت و ارتقای جایگاه مجلس در قانون‌گذاری و تصمیم‌سازی کشور است و در عمل مشاهده شد در تحولات داخلی و بین‌المللی و تصمیم گیری‌های داخلی، این مجلس به جایگاه واقعی خود بازگشته‌است.

 

بسیاری از مشکلات امروز کشور به دلیل نواقص قانونی است

زنگنه اظهار کرد: بسیاری از مشکلات امروز کشور به دلیل نواقصی است که در قوانین داریم و البته بخشی نیز به دلیل فقدان نظارت‌ها و حسن در اجراست و لذا امروز بعد گذشت پنج سال از برنامه توسعه کشور، شاهدیم تنها کمتر از 20 درصد آن محقق شده‌است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این‌که بخش قابل توجه‌ای از احکام بودجه هیچ گردش عملیاتی ندارند و در سایر قوانین نیز همینطور است، گفت: از قانون فضای کسب و کار تا تولید و حمایت از کالای ایرانی به درستی اجرا نمی‌شوند.

زنگنه افزود: بر این اساس مجلس یازدهم از همان ابتدا به دلایل مختلف زیر ذره‌بین، هجمه‌ها و حملات متعدد طیف‌های مختلف بود که شاید دلیلش نوع انتظاری است که مردم از آن داشتند و بخشی هم به خاطر شعارها و برنامه‌هایی که نمایندگان مطرح کرده‌بودند، این حساسیت را نسبت به مجلس زیاد کرد.

وی تصریح کرد: مجلس یازدهم در 2 مولفه موفق عمل کرد که در مرحله نخست نمایندگان، مجلس را زمانی بدست گرفتند که از جایگاه خودش در حکمرانی کشور، تنزل کرده‌ و از مراکز متعدد تصمیم‌گیری کلان کشور، کنار گذاشته شده‌بودند که نمونه بارز آن را در افزایش نرخ بنزین، ارز ترجیحی و حتی به موضوع هسته‌ای اشاره کرد که در مجلس دهم اتفاق افتاد.

زنگنه افزود: همچنین در حوزه بودجه بیشترین انحرافات دیده می‌شود و عملا مجلس ورودی نداشت و بر همین اساس مجلس یازدهم تلاش کرد به جایگاه اصلی خود بازگردد که در گام نخست برنامه راهبردی و ریل تصمیم‌گیری را مجدد به مجلس برگرداند و با قانون راهبردی را برای دولت، برای فعالیت هسته‌ای، راه‌اندازی آب‌ سنگین نطنز و فردو در دولت دوازدهم عملا به چرخه حیاط بازگشت.

نماینده مردم منطقه تربت‌حیدریه در مجلس همچنین گفت: در حوزه بودجه طرحی را دولت قبل برای گشایش مطرح کرد تا نفت را پیش فروش کند اما مجلس اجازه نداد این طرح که بار مالی زیادی برای دولت‌های آینده به بار می‌آورد، اجرایی شود.

 

نمایندگان مصلحت مردم را بر مصلحت حزبی ترجیح داده اند

زنگنه افزود: در خصوص بعد نظارتی نیز تقریبا مجلس یازدهم به دلیل ورود رییس مجلس و هیات رییسه به مسایل و موضوعات مختلف ورود جدی داشته و وزرا را به مجلس فراخواند و در دولت جدید که همسو با مجلس هست از این تذکرها و فراخوان‌ها و نظارت‌های میدانی استفاده کرد.

وی همچنین از قانون جوانی جمعیت با هدف بهبود نرخ باروری، قانون صدور مجوز کسب و کار و همچنین قانون ارزش افزوده و جهش تولید و قانون اصلاح ساختار بودجه و قانون جهش تولید مسکن به عنوان قوانین بارز مجلس یازدهم یاد کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه گفت: فضای داخلی مجلس نشان می‌دهد با وجودی که اکثریت مجلس با اصولگرایان است، اما نمایندگان مصلحت مردم را بر مصلحت حزبی ترجیح داده و این را در نطق‌ها و تذکرات و جلسات جدی بین دولت و مجلس شاهد هستیم.

زنگنه بیان کرد: سعی کردیم شان و جایگاه کرسی تربت‌حیدریه را موثر قرار دهیم زیراین یکی از مطالبات بر حق مردم این خطه است و مردم جنبه‌های عزت‌مندانه برایشان مهمتر از منافع شهری و روستایی است چرا که از ابتدای انقلاب در مسایل مختلف کشور حضور جدی و تاثیرگذار داشته‌اند.

وی اظهار کرد: تلاش کردیم در حوزه تخصصی خودمان تاثیرگذار باشیم لذا در سه مورد از قوانین مجلس نقش موثری داشتیم که مهمترین آن اصلاح ساختار بودجه است که یکی از اصلی‌ترین کمیته‌های مجلس و در مرکزیت قرار داده شده‌است.

زنگنه خاطر نشان کرد: قانون دوم تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بود که به عنوان طراح و مدافع این قانون از آن دفاع کردیم و تنها قانونی است که هیچ پیشنهادی اعم از حذف یا الحاق به آن اضافه نشد و تا انتها پیش رفت و ذینفعان فراوانی دارد.

این نماینده مجلس در خصوص قانون شفافیت نیز گفت: اگر قانون شفافیت را به درستی پیش نبریم، دچار افراط و تفکراتی پوپولیستی خواهیم شد و نظر خود را اعلام کردم و شفافیت را دوباره به صحن آوردیم.

 

دروازه‌بانی فضای مجازی در اختیار کسانی باشد که با تغییر دولت‌ها تغییر نکنند

وی در بخش دیگری به موضوع قانون صیانت از فضای مجازی اشاره کرد و گفت: طرح ابتدا در کمیسیون فرهنگی مطرح و ایرادات زیادی داشت که ایراد نخستش آن بود که با شرایط و مختصات کشور تنظیم نشده و این در حالی است که در حوزه سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و تحریم شرایط ویژه‌ای داریم و طرح بیشتر نگاه امنیتی داشت.

زنگنه افزود: نکته دوم اینکه باید قانونی مصوب می‌شد که شورای‌عالی فضای مجازی کشور قوانینی که در این فضا کمبود داریم را، به تصویب برساند و ما نیز الزامات قانونی آن را بیاوریم.

نماینده مردم منطقه تربت‌حیدریه گفت: با وجودی که فضای مجازی کشور به لحاظ قانونی کاستی‌های فراوانی دارد، اما طرح‌ها و قوانین باید به گونه‌ای  اجرا شود که تولید و کسب و کار و تجارت و آزادی‌های مردم دچار آسیب نشوند و لذا بر اساس آخرین مصوبه قرار شد طرح صیانت به صحن بازگردد.

زنگنه گفت: در حوزه فضای مجازی مراکز متعدد تصمیم گیری وجود دارد و نظر رهبری در آن است که شورای فضای مجازی تصمیم گیرنده اصلی باشد.

نماینده مردم در مجلس خاطر نشان کرد: با این وجود شورای عالی فضای مجازی معتقد است مصوباتش را دستگاه‌ها عمل نمی‌کنند و الزامی برای اجرای آن ندارند و لذا در قدم نخست می‌بایست دستگاه‌ها و سازمان‌ها در برابر قوانین شورای عالی فضای مجازی تمکین کنند و در گام دوم برای افراد یا دستگاه‌هایی که از اجرای قوانین ممانعت می‌کنند، جرم‌انگاری و در گام سوم خلاهای قانونی در حوزه فضای مجازی توسط این شورا شناسایی شود.

زنگنه افزود: فضای مجازی در ایران به لحاظ قانونی خلأهای جدی دارد و این در حالی است که در دنیا این فضا در قبال مردم متعهد و پاسخگو است.

وی همچنین گفت: دروازه‌بانی اینترنت باید در اختیار کسانی باشد که با تغییر دولت‌ها تغییر نکند و این فقط به عهده شورای عالی فضای مجازی است.

 

در انتصابات هیچ گونه دخالتی نداشته ام

نماینده مردم منطقه تربت‌حیدریه در ادامه به فعالیت‌های حوزه انتخابیه خود اشاره کرد و گفت: بنای کار را بر این گذاشتم تمام پروژه‌های نیمه تمام را به سرانجام رسانده و سعی کردیم در این 2 سال کلنگی نزنیم و اگر هم این اتفاق افتاده یا افتتاح شده  یا اینکه مطمئنم شدیم پیمانکار آماده شروع به کار است.

زنگنه افزود: در مرحله دوم سعی کردیم فضای شهرستان را بی‌حاشیه و به دور از مباحث سیاسی و به دنبال ایجاد وفاق برای توسعه شهر باشیم و این تعامل هم وجود دارد، لذا سعی کردیم مسایل سیاسی را در مباحث اجرایی شهرستان ورود ندهیم.

وی تصریح کرد: در انتصابات هیچ گونه دخالتی نداشتیم و اگر مشورتی از ما بخواهند ارایه می‌کنیم و تنها در 2 مورد دانشگاه تربت‌حیدریه و علوم پزشکی نظر دادیم و کسانی می‌خواستند برگزینند که به لحاظ علمی و اجرایی سوابقی نداشتند و تلاش کردیم افرادی با سابقه علمی و عملکردی خوب انتخاب شوند. زنگنه همچنین گفت: در برکناری افراد ناکارآمد نقش جدی داشتیم و هر کس نتواند در حوزه مسوولیتی خود نقش تاثیرگذار ایفا کند، حتما نقش خواهیم داشت و هر ناکارآمدی را پیگیری می‌کنیم تا افراد متعهد و متعصب‌تر نسب به مسایل شهرستان در میدان باشند.


http://navidtorbat.ir/fa/News/17740/در-انتصابات-هیچ-گونه-دخالتی-نداشته-اماعتبارات-مصوب-سفرریاست-جمهوری-به-دولت-ضربه-می‌زند-بسیاری-از-م
بستن   چاپ